ama meni je ta nasa policija enigma,sta u stvari rade????? ovdje jedan tuzlak....vozijo 80 gdje je ogranicenje 30...pored skole.....oduzeli mu autonineac wrote:Ma ne govorim o tome da nas ovdje neki prozivaju komunjarama jer hocemo uredjenu drzavu, i nista vise. Ona drzava jeste bvila komunisticka, ali ej bila uredjena, i uvjek si mogao mirno zaspati. Gledaj sad sranja, a sve pod izgovorom demokratije! Jebem ja ovakve demokrate!
Hajmo.... o komunjarama!
-
mr2
- muha_sa
--@mr2
-ako nisi znao volio bih te upoznat s mojim iskustvom s policijom.
--1994-ta----snajperanje po Sarajevu a o granatama i suvišno govorit----došao ja sa dežure i karnistere na bicikl te na pivaru po vodu-obalom snajper dere a ja ti od čaršije ka viječnici i usput nanu da obidjem---zaustavi me drot pred viječnicom i zapisa me u tefter jer sam vozio biciklo u pogrešnom (kontra)smjeru---poslije mjesec dana dodje mi kazna od sudije za prekršaje....imam to uokvireno i čuvam da unucima pokazujem.
-ako nisi znao volio bih te upoznat s mojim iskustvom s policijom.
--1994-ta----snajperanje po Sarajevu a o granatama i suvišno govorit----došao ja sa dežure i karnistere na bicikl te na pivaru po vodu-obalom snajper dere a ja ti od čaršije ka viječnici i usput nanu da obidjem---zaustavi me drot pred viječnicom i zapisa me u tefter jer sam vozio biciklo u pogrešnom (kontra)smjeru---poslije mjesec dana dodje mi kazna od sudije za prekršaje....imam to uokvireno i čuvam da unucima pokazujem.
-
Muatez
Ma nece bolan. Nije nesto raspolozen ovih dana,nema snage.I dokle smo dosli....? Tema je otisla u pogresnom smjeru skroz a vidim i pojavile se neke nove.Tesko se boriti sam,kada bih makar imao saveznika ali nemam.Najvise bih u svojim redovima volio vidjeti senadu i vodenjaka ali oni ne bi ni u snu pristupili mojim redovima.A mogao bih rec da ni oni nemaju bas puno saveznika na ovoj temi....a bore se pravo.danas wrote:nista ne brini, sad ce doc' muatez da malo handzarom zavede red... :oops:nineac wrote:Ma ovo je sve otislo u PM!
Nisam nesto dobar ovih dana,stvarno nemam snage da se borim.Prije par dana sam saznao da mi je jedan clan u familiji dobio karcinom na mozgu pa znate i sami kad covjek izgubi volju.Potreslo me hebiga.Valja mi gledat covjeka kako odlazi.Najgore je kada saznas da je sve gotovo i da odbrojavas dane polako.Najgore je kada znas kako ce prica zavrsiti unaprijed.Malo se koja prica u Bosni zavrsi happy end-om u ovim vremenima i to je ona surova realnost sa kojom treba zivjeti.
Senada,vodenjak i ostali.......
Oprostite.Mozda sam i ja malo pretjerao ali takav sam nadam se da nikog nisam toliko svojim tekstovima uvrijedio da se osjecao nelagodno.Mogli bi i zatvoriti temu, a ja vas necu vise daviti nacionalsocijalizmom.Moji tekstovi nece vise "uzdrmati" forum jer vidio sam da su reakcije bile ogromne.
Ne predajem se,povlacim se.......
Ne bi bilo lose da neko pokrene temu koliko je karcinom odnio ljudi i koliko ce odnijeti u BiH. Sta su mu uzroci itd.
Toliko.....moji "neprijatelji" mada bih rado volio sa vama veceras podijeliti bol.
Vas zli muatez. a handzari neka vjecno spavaju.
-
nineac
Eh bravo Muatez. Super tema. Ko je to jos pitao koliko je ljudi zbog nebrige nasih "pacenika" u foteljama otislo preko glave? Koliko samo para trosimo na njih i njihova auta, umjesto da svaki grad ima bar po 4 MRI aparata!
Moje licno misljenje da ljudi oboljevaju od takvih bolesti upravo zbog stresa kojem su izlozeni dole.
Zao mi je Muatz zbog toga, a nisi nikog uvrjedio, ipak je ovo forum a posto smo mi bosanci, dozvoljeno je malo glasnije diskutovati
Moje licno misljenje da ljudi oboljevaju od takvih bolesti upravo zbog stresa kojem su izlozeni dole.
Zao mi je Muatz zbog toga, a nisi nikog uvrjedio, ipak je ovo forum a posto smo mi bosanci, dozvoljeno je malo glasnije diskutovati
-
capry
Sarajevski proces 1983.
Više od dvije decenije je prošlo od montiranog sudskog procesa muslimanskim intelektualcima-vjernicima, više od dvije decenije taj je proces bio prekriven velom tajne i velom zaborava. Zahvaljujući dr.Rajku Daniloviću te tajne su u cijelosti razobličene u Sarajevskom procesu 1983., knjizi koja je istovremeno i višeslojna pravna, politikološka, psihološka i sociološka analiza montiranog procesa od strane odlazećeg totalitarnog sistema, ali i potresna faktografija o patnjama i stradanjima, o hrabrosti i o ponosu ljudi koji su do posljednjeg daha branili slobodu mišljenja.
"Ova knjiga se, od prve do posljednje stranice, čita kao što se čitaju najiskrenije i najuzbudljivije stranice lijepe književnosti", rekao je Ekrem Avdić, urednik knjige, čiju je promociju IK Bosanska riječ iz Tuzle zakazala za 20. april u sarajevskom Domu armije. O knjizi će govoriti autor dr. Rajko Danilović, dr. Šaćir Filandra, dr. Džemaludin Latić, te urednici Ekrem Avdić i Šimo Ešić.
Sarajevski proces 1983. bio je, iz razloga "najhumanijeg društvenog uređenja", u predolimpijskoj Bosni i Hercegovini i Jugoslaviji hermetički zatvoren za najširu, ali i stručnu javnost. Pojedinačni, fragmentarni osvrti na proces njegovih aktera od Alije Izetbegovića i Edhema Bičakčića pa do Džemaludina Latića i Mustafe Spahića i jesu bili samo djelići mozaika. Knjiga dr. Danilovića jeste cjelina koja kristalno jasno, bez ostatka i bez dilema, daje potpunu sliku procesa i popunjava crnu rupu u istoriji pravnog beščašća i bezvlašća socijalističkog perioda BiH i njenog društva.
Ono, što Sarajevski proces izdvaja od ostalih jeste činjenica da je njegovim akterima suđeno, ne za delikt organizovanja ili djelovanja, već za delikt mišljenja i za to je on monstruozan, kao što su bili monstruozni i njegovi kreatori: politička vlast, politička policija, tužilaštvo, sudstvo i strogo kontrolirani i usmjereni mediji.
Posebnu zanimljivost Sarajevskog procesa 1983. predstavlja recenzija gospodina Stjepana Mesića, predsjednika Republike Hrvatske, u kojoj, među ostalim, predsjednik Mesić kaže: "Ovaj proces događa se u, nakon poratnih, najgorim vremenima u povijesti bivše države, nakon smrti Josipa Broza Tita, u vrijeme političke i gospodarske krize osamdesetih godina. Premda je već tada bilo jasno da su političke reforme nužne, da će se Jugoslavija raspasti ne bude li se poštivala suverenost tadašnjih republika i pokrajina, premda je bilo jasno da socijalizam ne može opstati ako ne poštuje ljudska, samim tim i vjerska prava, partijsko-policijske nomenklature, savezna i republičke, pojačavale su represiju protiv demokratskih snaga. Pod pritiskom su bili pojedinci i skupine koje su zagovarale demokratske promjene u tadašnjem savezu komunista, a još više pojedinci i tada još neformalne skupine koje su se zauzimale za demokratske društvene reforme." (E.A.)
procitajte gospodo
zadnji broj dana, taze iz magaze
pa mi se javite i recite kako je to bilo idealno vrijeme
ali koji argument slican ovome, please
izvinjavam se sto ne znam kako se na svedskom kaze please
Više od dvije decenije je prošlo od montiranog sudskog procesa muslimanskim intelektualcima-vjernicima, više od dvije decenije taj je proces bio prekriven velom tajne i velom zaborava. Zahvaljujući dr.Rajku Daniloviću te tajne su u cijelosti razobličene u Sarajevskom procesu 1983., knjizi koja je istovremeno i višeslojna pravna, politikološka, psihološka i sociološka analiza montiranog procesa od strane odlazećeg totalitarnog sistema, ali i potresna faktografija o patnjama i stradanjima, o hrabrosti i o ponosu ljudi koji su do posljednjeg daha branili slobodu mišljenja.
"Ova knjiga se, od prve do posljednje stranice, čita kao što se čitaju najiskrenije i najuzbudljivije stranice lijepe književnosti", rekao je Ekrem Avdić, urednik knjige, čiju je promociju IK Bosanska riječ iz Tuzle zakazala za 20. april u sarajevskom Domu armije. O knjizi će govoriti autor dr. Rajko Danilović, dr. Šaćir Filandra, dr. Džemaludin Latić, te urednici Ekrem Avdić i Šimo Ešić.
Sarajevski proces 1983. bio je, iz razloga "najhumanijeg društvenog uređenja", u predolimpijskoj Bosni i Hercegovini i Jugoslaviji hermetički zatvoren za najširu, ali i stručnu javnost. Pojedinačni, fragmentarni osvrti na proces njegovih aktera od Alije Izetbegovića i Edhema Bičakčića pa do Džemaludina Latića i Mustafe Spahića i jesu bili samo djelići mozaika. Knjiga dr. Danilovića jeste cjelina koja kristalno jasno, bez ostatka i bez dilema, daje potpunu sliku procesa i popunjava crnu rupu u istoriji pravnog beščašća i bezvlašća socijalističkog perioda BiH i njenog društva.
Ono, što Sarajevski proces izdvaja od ostalih jeste činjenica da je njegovim akterima suđeno, ne za delikt organizovanja ili djelovanja, već za delikt mišljenja i za to je on monstruozan, kao što su bili monstruozni i njegovi kreatori: politička vlast, politička policija, tužilaštvo, sudstvo i strogo kontrolirani i usmjereni mediji.
Posebnu zanimljivost Sarajevskog procesa 1983. predstavlja recenzija gospodina Stjepana Mesića, predsjednika Republike Hrvatske, u kojoj, među ostalim, predsjednik Mesić kaže: "Ovaj proces događa se u, nakon poratnih, najgorim vremenima u povijesti bivše države, nakon smrti Josipa Broza Tita, u vrijeme političke i gospodarske krize osamdesetih godina. Premda je već tada bilo jasno da su političke reforme nužne, da će se Jugoslavija raspasti ne bude li se poštivala suverenost tadašnjih republika i pokrajina, premda je bilo jasno da socijalizam ne može opstati ako ne poštuje ljudska, samim tim i vjerska prava, partijsko-policijske nomenklature, savezna i republičke, pojačavale su represiju protiv demokratskih snaga. Pod pritiskom su bili pojedinci i skupine koje su zagovarale demokratske promjene u tadašnjem savezu komunista, a još više pojedinci i tada još neformalne skupine koje su se zauzimale za demokratske društvene reforme." (E.A.)
procitajte gospodo
zadnji broj dana, taze iz magaze
pa mi se javite i recite kako je to bilo idealno vrijeme
ali koji argument slican ovome, please
izvinjavam se sto ne znam kako se na svedskom kaze please
- Vodenjak
Imenovani su od strane omrazenih nam komunjara osudjeni zbog nacionalizma ako se ne varam...
A oni, svi do jednog, gradjani svijeta sa najliberanijim gradjanskim idejama, je li...
Srecom, oslobodise ih...
Na nagovaranje SANU (Srpske Akademije Nauka i Umjetnosti) sa Seseljom, Cosicem, Batkovicem na celu...
Iste one akademije koja je napravila idejni a mozda i operativni plan rusenja svih civilizacijskih dostignuca koje su Juzni Slaveni postigli do njihovog Memoranduma!
Kad su one gore oslobodili, jedan je postao saucesnik u rusenju dvije drzave, drugi lopov nad lopovima, treci...
Ma da ne nabrajam...
Sva cetvorica su u svakom slucaju dio klape koja je svojom politikom unazad vratila BOSNJACKI NAROD (o drugima necu sad!) barem za 50 godina!
I naravno, svi do jednog debelo su naplatili dane provedene na robiji, valjda da bi zalijecili sve dushevne rane koje su pretrpjeli!
I tu fakturu ponajvise je platio BOSNJACKI NAROD!
Medjutim, slazem se...
Komunisti ih nisu smjeli osuditi samo na osnovu indicija!

A oni, svi do jednog, gradjani svijeta sa najliberanijim gradjanskim idejama, je li...
Srecom, oslobodise ih...
Na nagovaranje SANU (Srpske Akademije Nauka i Umjetnosti) sa Seseljom, Cosicem, Batkovicem na celu...
Iste one akademije koja je napravila idejni a mozda i operativni plan rusenja svih civilizacijskih dostignuca koje su Juzni Slaveni postigli do njihovog Memoranduma!
Kad su one gore oslobodili, jedan je postao saucesnik u rusenju dvije drzave, drugi lopov nad lopovima, treci...
Ma da ne nabrajam...
Sva cetvorica su u svakom slucaju dio klape koja je svojom politikom unazad vratila BOSNJACKI NAROD (o drugima necu sad!) barem za 50 godina!
I naravno, svi do jednog debelo su naplatili dane provedene na robiji, valjda da bi zalijecili sve dushevne rane koje su pretrpjeli!
Medjutim, slazem se...
Komunisti ih nisu smjeli osuditi samo na osnovu indicija!
-
capry
izvini ali ostavljas dojam kao da nisi procito tekst uopceVodenjak wrote:Imenovani su od strane omrazenih nam komunjara osudjeni zbog nacionalizma ako se ne varam...
A oni, svi do jednog, gradjani svijeta sa najliberanijim gradjanskim idejama, je li...![]()
Srecom, oslobodise ih...
Ma da ne nabrajam...
I naravno, svi do jednog debelo su naplatili dane provedene na robiji, valjda da bi zalijecili sve dushevne rane koje su pretrpjeli!![]()
Medjutim, slazem se...
Komunisti ih nisu smjeli osuditi samo na osnovu indicija!![]()
nadji dijelove gdje se govori da im nije sudjeno radi okupljanja i raznoraznog djelovanja nego zbog misljenja
to fino stoji samo sto mi je mrsko bilo trazit
procitaj pa ces vidjet
i ja mislim da je puno kompetentniji da o procesu govori covjek koji je bio dio sistema (i komunista naravno) nego sto si to ti
pa vidi samo sta covjek kaze
sve je jasno ko dan
kod tebe me nervira to sto pred materijalnim dokazima zatvaras oci i okreces pricu na neki drugi kolosjek samo kako ne bi prizno nesto sto nije u okvirima ''tvoje'' istine
- Vodenjak
De procitaj jos jednom sta napisah...capry wrote:izvini ali ostavljas dojam kao da nisi procito tekst uopceVodenjak wrote:Imenovani su od strane omrazenih nam komunjara osudjeni zbog nacionalizma ako se ne varam...
A oni, svi do jednog, gradjani svijeta sa najliberanijim gradjanskim idejama, je li...![]()
Srecom, oslobodise ih...
Ma da ne nabrajam...
I naravno, svi do jednog debelo su naplatili dane provedene na robiji, valjda da bi zalijecili sve dushevne rane koje su pretrpjeli!![]()
Medjutim, slazem se...
Komunisti ih nisu smjeli osuditi samo na osnovu indicija!![]()
nadji dijelove gdje se govori da im nije sudjeno radi okupljanja i raznoraznog djelovanja nego zbog misljenja
to fino stoji samo sto mi je mrsko bilo trazit
procitaj pa ces vidjet
i ja mislim da je puno kompetentniji da o procesu govori covjek koji je bio dio sistema (i komunista naravno) nego sto si to ti
pa vidi samo sta covjek kaze
sve je jasno ko dan
kod tebe me nervira to sto pred materijalnim dokazima zatvaras oci i okreces pricu na neki drugi kolosjek samo kako ne bi prizno nesto sto nije u okvirima ''tvoje'' istine
Polako, natenane i hronoloski!
I vidjeces da i bez citanja - znam...
-
mr__bosnjak
Izetbegovicu je sudzeno zbog "Islam izmedzu Istoka i Zapada" koji nema nacionalistickih indikacija. Latic upravo objavljuje serijal o tome.
-
mr__bosnjak
??Vodenjak wrote:E dobro je onda...mr__bosnjak wrote:Izetbegovicu je sudzeno zbog "Islam izmedzu Istoka i Zapada" koji nema nacionalistickih indikacija. Latic upravo objavljuje serijal o tome.
- Vodenjak
Hajde, hajde...mr__bosnjak wrote:??Vodenjak wrote:E dobro je onda...mr__bosnjak wrote:Izetbegovicu je sudzeno zbog "Islam izmedzu Istoka i Zapada" koji nema nacionalistickih indikacija. Latic upravo objavljuje serijal o tome.
Znas ti to i bolje...