Vidim, @Muatez, potrudio si se praaavo da odgovoris na (
moj?! 
) post. Zao mi je samo sto si u svojoj oshamucenosti i izgubljenosti nabasao na mene ni kriva ni duzna.
Naime, sve ovo sto si napisao nema ama bas nikakve veze sa onim sto sam ja pisao i
ti si samo tipican primjer ljudi koji razmisljaju kao ovi koje sam pomenuo:
Vidis li koliko su nametnuta i uvrijezena misljenja (koje su sestrinske Centrale tako vjesto usadile u male mozgove svojih pijuna koji im sluze samo za glasanje) da je jedina alternativa njihovom lopovluku i bolesnom nacizmu - KOMUNIZAM!?
Za zaludjeni narod ne postoji demokratija, liberalizam, sloboda misljenja... Vodjeni impulsima iz cipova ugradjenih u njihove mozgove, upravljanim daljinskim upravljacima koje u rukama drze velike nedodirljive vodje, lokalne hodze i popovi, sveznajuci novopeceni i u razbojnistvu ogrezli mocnici, mali ljudi se ne usudjuju vise ni pomisliti na zivot koji su zivjeli prije ove poshasti koja nas je zadesila krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih godina.
Svakom pametnom (sto mozda i jesi) i dobronamjernom (sto definitvno nisi!) bi trebalo biti dovoljno gore napisano da shvati da ja nikad vise, za svoga zivota, ne bih ni pozelio da zivim u nekoj tamo Jugoslaviji a jos manje u komunizmu! Toliko su ovi tvoji nacisti koji su (zamisli @Muatez nakon IZBORA!) dosli na vlast zla ucinili, da su dalji suzivot u narednim godinama pa i decenijama ucinile previse komplikovanim i neostvarljivim!
To im je uostalom jedino od njihovih ciljeva sto su i uspjeli da ostvare.
Ah, da! Uspjeli su i da pojedinima omoguce da jedu zlatnim kashikama! Nije ih puno takvih, ali polako, pocelo se...
More bit´ bidne... Jal´ prije podne jal´ popodne!
Unistila je ta bagra sve ono sto je VIJEKOVIMA stvarano, unijeli su u ljude mrznju, strah jednih od drugih, uveli su bolest nacionalizma i shovinizma koja je gora od najgoreg karcinoma!
Ja znam da je tebi tesko prihvatiti da jos uvijek ima ljudi koji nisu fasovali od te bolesti i tvoju zavist i ljubomoru zbog toga mogu shvatiti.
I meni i tebi su OVI koje ti stavljas kao paradigmu komunistima ucinili isto. FIZICKI potpuno isto!
Jedina razlika je u tome da meni nisu isprali mozak i nisu mi ukrali moja sjecanja! Ne, nisam od onih koji zive od sjecanja. Borim se i grabim naprijed! Na zapadu sam, imam dobar posao, dobru platu, ne shljakam po kanalima nego sjedim u toplom i suhom i vise ja komandujem drugima nego drugi meni! Eto vidis, stavise me za shefa a ja komunjara! Ima da i jednu Svedsku rasturim.

Samo da mi se jos i @vesela prikloni, gotovi su do kraja godine!
I na kraju dragi moj slatki nacionalisto...
Dijete sam dvoje obicnih malih ljudi, radnika iz jedne provincijske pilane, proletera koji su sve sto su postigli u svom zivotu sa svojih 10 prsta postigli. Meni samom nikad niko nije nasao posao (pa ni biro rada u onom ogavnom komunizmu!). Sve sto sam do svoje 30. godine napravio (a napravio sam puno!) napravio sam svojim rukama i svojom pamecu!
Nikad, NIKAD nisam bio na bilo kakvim mjestima na kojima se bilo sta odlucivalo vezano za sudbinu one zemlje ili onog sistema, a ti mi tako primitivno podmeces kako smo JA i MOJI ISTOMISLJENICI sa ovog foruma ti koji smo onu drzavu drzali da ne padne...
Nisko @Muatez, nisko!
Ali, s druge strane sam ti zahvalan!
Debelo bih se zamislio i zabrinuo da sam cuo barem jednu finu o sebi od covjeka koji je u stanju da napise nesto poput ovoga:
Muatez wrote:Izmislio tito skole i fakultete napravio on sve aha aha........
Stari komunisticki pas koji je uvijek bio za komore i to one gasne.Stvorio drzavu na tudzi racun,tacnije dobio je na kocki jer koliko je on stvarno bio jak?Pa bolan saka partizana da oslobodi jugoslaviju ha ha ha.
Muatez wrote:Koje se nama sranje desilo kad pomislim....Sarajevo 40-tih proslog vijeka mercedesi po ulicama i to oni udobni fasisticki.Dosao tito i onda moskvici i trabanti, nestasice goriva itd.Ma bolan komunizam i samoupravljanje su za bijednike...
...
Zivjeo NACIONALIZAM ! Bili smo dio necega i bogu hvala opet cemo biti jos samo vas da istrjebimo.Vi ste uzrok najvecih problema u drzavi.Jer vi ste stvorili probleme sa tom vasom jugom.
Muatez wrote:Ma ni slucajno...steta je to smece spalit.
Komunjara se "mezi" polako.......
Muatez wrote:Mogu mislit kakvu bol samo osjecate.........moje sucuti.Drugovi pukla vam juga,crk'o vam kucni ljubimac TITO. Umrlo pasce.
Jesi li svjestan koliki si
TI u stvari
dzukac @Muatez?
Ili ako nisi ti, jesu li svjesni barem oni koji te podrzavaju?