Hajmo.... o komunjarama!

Post Reply
vesela

Post by vesela »

@mr_bosnjak

uz puno uvazavanje tvoje zainteresovanosti, zamolicu te da se uzdrzis od ove teme, bar mojih postova :D ...jer ja jos nisam odustala od tebe :D

-mogul te - mogu li te
-koji JNA - koja JNA
-nebude - ne bude
-mozel - moze li

i dodajem, da bi bolje shvatio:

-kan jag....dig (odvojeno, bosnjak)

-inte blir (odvojeno, bosnjak)

eller hur???

necu te popustiti, majke mi, sve dok ne pocnes pravilno pisati...a nemas pojma kako sam strpljiva :D :D :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

capry wrote:
Prenj wrote:
capry wrote: ...
eto, haj neka se sad neko javi i neka ospori to da su nevini ljudi privodjeni, ubijani, da su intelektualci isli u komitet jer su izmedju redova stavili neku natuknicu o bosnjastvu i bogumilima
pa dajte molim vas, otvorite malo oci
ja necu raspravljat na razini ''ovaj je puko'', ''ima problema'', ''balavac'' itd
ako je to vas stil moj nije
Opet te molim, s obzirom da je sada vrijeme demokratije i da se tom tvom doktoru filozofije, koji je bio kaznjen zbog uspostavljanja veze izmedju bogumila i bosnjastva, vise ne moze desiti bilo sta lose, da nam kazes njegovo ime.
covjek je univerzitetski profesor i ovo sto sam napisao je istina
ovi vasi postovi samo jos jednom pokazuju kako se ponasate kad vas argumenti poraze
ime nije uopce vazno i ako ste prvi put culi za neki ovakav slucaj zao mi vas je
a sada svako moze pisati o cemu hoce, cak se moze za novogodisnji program na drzavnoj televiziji napravit iemisija kako ptredsjednik drzave ide s vodom iz vodokotlica u wc solju i da pri tome niko nikoga ne pita nista i ne tuzi
bas me zanima kakve cete argumente sada iznijeti
smijesni ste majke mi
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Koji bRezobrazluk!
Zar i clanovi predsjednistva nam dragog idu na WC? :shock:

:D :D :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

vesela wrote:@mr_bosnjak

uz puno uvazavanje tvoje zainteresovanosti, zamolicu te da se uzdrzis od ove teme, bar mojih postova :D ...jer ja jos nisam odustala od tebe :D

-mogul te - mogu li te
-koji JNA - koja JNA
-nebude - ne bude
-mozel - moze li

i dodajem, da bi bolje shvatio:

-kan jag....dig (odvojeno, bosnjak)

-inte blir (odvojeno, bosnjak)

eller hur???

necu te popustiti, majke mi, sve dok ne pocnes pravilno pisati...a nemas pojma kako sam strpljiva :D :D :D
@vesela, ne diraj mi mog favorita medju MLADIM Bosancima koji se barem trudi i da pise nas jezik i da razumije neke stvari!
Za razliku od onih od kojih se pametna rijec odbija ko od berlinskog zida!

To ti je @vesela pod 1.

A pod 2. sad da ti JA kazem!

Izgubila si u mojim ocima mLogo, jako mLogo!
A znas li zbog cega???

Prvu (saobracajnu) kaznu u svom zivotu platih neke godine.

A znas li gdje?
Na Marin Dvoru @vesela, na Marin Dvoru! :x :x
A ti se hvalis i ponosis time da si s tog kraja.... :-x

Eeeeee....
Nikad ti necu oprostiti za ono kad mi murijas rece "dvajes maraka!"
Nikad! :oops:

mr2

#154 Re: Hajmo.... o komunjarama!

Post by mr2 »

danas wrote:
mr2 wrote: ako ti ne vidis cinizam.... da moj muz ,kao zakleti komunista.... :lol:koji zivi i radi u svedskoj :lol: :lol: onda stvarno mislim :-) :-) :-)
pa mislim da nema puno kontradikcija...
svedska je jedna od rijetkih drzava koja je uspjela dostici veoma visoki nivo socijalizma, te se time priblizila komunizmu... :D
danas ne slazem se ,sve zemlje stare eu imaju odlicnu socijalnu politiku.....
vecina starih zemalja eu imaju socijalno demokratske partije ,koje su kao i sindikati izuzetno jaki......sve su to izgradil u dogovoru od 45 pa do danas......bez diktature proleterijata....
vjerovatno da su bili komunisti na vlasti ,imali bi slican standard poljskoj ili ceskoj
vesela

Post by vesela »

ma odmah mi, vodenjak reci koji se to usudio da ti uzme dvajes maraka :D ...ima da ga moji u rajvosa nadju i da mu uzmu sa kamatom :D ...ajde bini fin pa mi oprosti :D
Vodenjak

#156 Re: Hajmo.... o komunjarama!

Post by Vodenjak »

mr2 wrote:
danas wrote:
mr2 wrote: ako ti ne vidis cinizam.... da moj muz ,kao zakleti komunista.... :lol:koji zivi i radi u svedskoj :lol: :lol: onda stvarno mislim :-) :-) :-)
pa mislim da nema puno kontradikcija...
svedska je jedna od rijetkih drzava koja je uspjela dostici veoma visoki nivo socijalizma, te se time priblizila komunizmu... :D
danas ne slazem se ,sve zemlje stare eu imaju odlicnu socijalnu politiku.....
vecina starih zemalja eu imaju socijalno demokratske partije ,koje su kao i sindikati izuzetno jaki......sve su to izgradil u dogovoru od 45 pa do danas......bez diktature proleterijata....
vjerovatno da su bili komunisti na vlasti ,imali bi slican standard poljskoj ili ceskoj
Tacno @mr2!
Ne vjerujem da iko spori to sto si rekao i gotovo sam ubijedjen da bi sve i jedno od nas koje prozivaju "komunjarama" ovdje radije zeljelo da smo imali ekonomiju kakva se gradila u Svedskoj recimo nego onu koja je bila kod nas!
Ili, da ne pretjerujem, barem JA tako mislim!
Osim toga, i onih desetak godina koje sam radio u bivsoj Jugi, radio sam u poluprivatnoj firmi (koju sam sam osnovao!) i koja je imala sve karakteristike modernog kapitalistickog nacina poslovanja!

Ovu sam temu otvorio samo s jednim ciljem:
Da pokazem (onima koji zele to da vide!) da oni koji mene i slicne nazivaju komunjarama, pojma nemaju zasto to rade!
Otvorio sam temu da pokazem koliko su ti isti ljudi plitki u svojim razmisljanjima, koliko ne znaju o svojoj bliskoj proslosti, koliko su zadojeni i napucani lazima i bljuvotinama onih koji su nas uveli u svo ovo beznadje!
Svakom onom ko zeli da to vidi, jasno je da je svaki napad, svaka kritika upucena na racun idiota koji nam unistise sadasnjost i buducnost popracena njihovim odgovorom da smo mi komunjare iz proslosti!
Primjecujes li i ti (a i drugi) da se ama BAS SVAKI napad na nacionalizam, klerikalizam, fashizam i razbojnistvo planetarnih razmjera (dakle pojave koje se na cjelokupnom demokratskom zapadu najstrozije sankcionisu a kojima smo mi okruzeni) smatra komunistickom propagandom? :shock:

Vidis li koliko su nametnuta i uvrijezena misljenja (koje su sestrinske Centrale tako vjesto usadile u male mozgove svojih pijuna koji im sluze samo za glasanje) da je jedina alternativa njihovom lopovluku i bolesnom nacizmu - KOMUNIZAM!?

Za zaludjeni narod ne postoji demokratija, liberalizam, sloboda misljenja... Vodjeni impulsima iz cipova ugradjenih u njihove mozgove, upravljanim daljinskim upravljacima koje u rukama drze velike nedodirljive vodje, lokalne hodze i popovi, sveznajuci novopeceni i u razbojnistvu ogrezli mocnici, mali ljudi se ne usudjuju vise ni pomisliti na zivot koji su zivjeli prije ove poshasti koja nas je zadesila krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih godina.

Ja zaista vjerujem da vecina ne smije (od samih sebe!) da misli o tom zivotu jer to u njhovim ispranim mozgovima izaziva kurshluse, oluje, stresove svake vrste i na kraju totalnu izgubljenost i u prostoru i u vremenu!

Ako tome dodamo i mladost, dobijemo kao rezultat likove poput Caprya, Muateza i njima slicnih!
Oni, jadnici, zaljenja vrijedni mladici, nisu ni svjesni da su samo produkti jednog ludila za koje cak jos uvijek ni ne znaju da je ludilo!
Lijepo im je u njihovom zanosu. Procitaju koji tekst na Internetu, saslusaju kojeg komsiju koji je prije podne bio bijesan na sebe a popodne na cijeli svijet i onda izadju na forum i pocnu da mene ubjedjuju kako sam ja u stvari lose zivio i da sam i tad sa 30 kao i danas sa 45 godina bio i ostao u zabludi! :? :shock:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

vesela wrote:ma odmah mi, vodenjak reci koji se to usudio da ti uzme dvajes maraka :D ...ima da ga moji u rajvosa nadju i da mu uzmu sa kamatom :D ...ajde bini fin pa mi oprosti :D
NIKAD! :x

Po tadasnjem kursu bilo je to 94,3562835 kruna!
Znas li ti koja je to lova? :shock:

Zato, zaboraviti mogu, ali oprostiti nikad! 8-)

muha_sa

Post by muha_sa »

Vodenjak wrote:
vesela wrote:ma odmah mi, vodenjak reci koji se to usudio da ti uzme dvajes maraka :D ...ima da ga moji u rajvosa nadju i da mu uzmu sa kamatom :D ...ajde bini fin pa mi oprosti :D
NIKAD! :x

Po tadasnjem kursu bilo je to 94,3562835 kruna!
Znas li ti koja je to lova? :shock:

Zato, zaboraviti mogu, ali oprostiti nikad! 8-)

decertificiran je taj drot--garant
klif

#159 Re: Hajmo.... o komunjarama!

Post by klif »

Vodenjak wrote: Primjecujes li da se ama BAS SVAKI napad na nacionalizam, klerikalizam, fashizam i razbojnistvo planetarnih razmjera (dakle pojave koje se na cjelokupnom demokratskom zapadu najstrozije sankcionisu a kojima smo mi okruzeni) smatra komunistickom propagandom? :shock:
Socijalisticki samoupravni sistem jugoslovenskog tipa je bio jedan od rijetkih modela drustvenog uredjenja - da na cas ostavimo po strani drzavno uredjenje - koji je uistinu pokusao prevladati klasne razlike medju ljudima.

Nalazeci se u stalnoj borbi sa cetiri elementa koja si pobrojao - listi bih dodao jos liberalni (turbo) kapitalizam - takav drustveni sistem jednostavno nije mogao izboriti pobjedu.

Posmatrano iz danasnje perspektive, jasno je da takav drustveni sistem izgleda utopijski. Medjutim, jedini istorijski period u kome su svi Juzni Slaveni bili subjekat na svjetskoj politickoj sceni je bio period SFRJ.
capry

Post by capry »

pa ljudi zar ja vama trebam sada navesti ime covjeka i nacrtat ga na forumu pa da vi kao povjerujete da je iso u komitet radi najnormalnşjeg clanka na svijetu i da je tamo saslusavan
covjek mi je pricao to licno i vjerujem mu
a vi kao ne znate za ovakve primjere
dajte molim vas
neko je naveo imena nevinih koji su ubijeni
ja bih samo izdvojio djecaka omera kovaca koji je imao 16-17 godina kada je ubijen jer mu je u gazihusrevbegovoj medresi, ciji je bio djak, pronadjena brosura MM
ok, MM su drzavni neprijatelji
ima ga zatvorit, nekako ga utjerat u suru
a znate sta je bilo
mali je podlegao pod batinama prilikom isljedjivanja koje je trajalo par dana
i to je komunizma gospodo
i samo mi recite da niste znali za ovakve primjere
danas

Post by danas »

joj capry...
fakat se vidi da si dijete... sta hoces da ti neko kaze? da progona neistomisljenika nije bilo??! pa 50-ih godina proslog vijeka je USA imala citavu hajku na sve koji su im tuknuli na komuniste. ljudima upropasteni zivoti, propali im poslovi, porodice... neki se ubili od ocaja. i dan-danas ovaj bastion 'demokratije' ima zatvor u koji trpa neistomisljenike (bez ikakvog suda ili procedure) i ti si se sad nadigao da nekome trubis o sistemu koji je hapsio maloumnike poput tudjmana i seselja.

ma sta ti i ja mislili o tome, svaki rezim i svaka drzava ponekad hapsi svoje protivnike, i uzimajuci u obzir povijesni period kada se sve to dogadjalo -- ex-YU je jos bila i progresivna i blaga u tome.

da rezimiramo.... sve si ti u pravu, sve je tako kako ti kazes... pod titom, svi smo morali zivjeti da bog dragi sacuva. ma evo ne znam kako je iko od nas ostao ziv, a pogotovo kako prezivi iko od ovih deklarisanih ne-komunista -- pa majku mu, kako izadjoste zive glave poslije 50 godina ubistava i progona? kako vas to nije tito sve pobio za 50 godina? pa zar nije klao po stotinu neistomisljenika dnevno, cisto kao hobi?

mi koji smo eto jedva opstali taj teror naravno znamo kako je bilo. niko nije isao u skolu niti na fakultet, a nismo imali ni pasosa da izadjemo da vidimo kako je preko grane. nijedan "obicni" covjek nije vidio mora ni planine, a kamoli deviza, vikendice, ili honorara od rada u libiji ili iraku. zene nisu imale pravo glasa, niti su smjele hodati nocu iz straha da ih neko ne siluje. a nisu brate ni imale porodiljsko ni socijalno, sta ce im to. dalje, nismo imali ni vlade ni drzave, vec su nam stranci govorili sta da radimo -- svaka fukara od engleza do arapa nam je govorila sta i kako, te kako oni okom tako mi skokom. sreca pa smo sad nezavisni. a ona olimpijada sto je bas mi bosanci imadosmo -- to se naravno nikad nije desilo, to je bila neka masovna komunisticka hipnoza da nas uvjeri da zivimo OK. jer svi znamo da nismo zivjeli OK, vec da smo zivjeli na bonove od po 200 kalorija na dan kao u causeskovoj rumuniji i da se suho meso placalo zlatom. naravno, pod titom nije bilo niti jedne dzamije ni crkve; niko nije slavio bajram ni uskrs; a muslimane su puskama tjerali da piju rakiju i meze krmetinu nasred ulice... nicija baka nije imala cetresnicu i nicija nena nije imala dzenazu kad su umrle, vec smo im onako komunisticki sutnuli tijela pokraj ceste da istruhnu...

sreca ziva pa dodje demokratija... :oops:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

capry wrote:pa ljudi zar ja vama trebam sada navesti ime covjeka i nacrtat ga na forumu pa da vi kao povjerujete da je iso u komitet radi najnormalnşjeg clanka na svijetu i da je tamo saslusavan
covjek mi je pricao to licno i vjerujem mu
a vi kao ne znate za ovakve primjere
dajte molim vas
neko je naveo imena nevinih koji su ubijeni
ja bih samo izdvojio djecaka omera kovaca koji je imao 16-17 godina kada je ubijen jer mu je u gazihusrevbegovoj medresi, ciji je bio djak, pronadjena brosura MM
ok, MM su drzavni neprijatelji
ima ga zatvorit, nekako ga utjerat u suru
a znate sta je bilo
mali je podlegao pod batinama prilikom isljedjivanja koje je trajalo par dana
i to je komunizma gospodo
i samo mi recite da niste znali za ovakve primjere
Hiljade i hiljade ubijenih crnaca, dugogodisnja nemogucnost iole ravnopravnog zivota sa bijelcima, desetine i stotine hiljada pobijenih civila u Koreji, Vijetnamu i ko zna gdje sve ne, milioni ljudi pod prismotrom najmracnije i najjace kontraobavjestajne sluzbe ikad stvorene, samo su dio podataka iz istorijske citanke pisane u najdemokratskijoj zemlji svijeta - Sjedinjenim Americkim Drzavama!

I sve to u vrijeme dok su u bivsoj Jugoslaviji harali domaci krvnici oliceni u Brozovim komunistima! :roll:
Isti oni koji su, izmedju ostalog, prvi u istoriji dali Muslimanima status drzavotvornog naroda!

Pitanje koje se ovdje cesto cuje - zasto se to desilo tek par decenija nakon sto su uzeli vlast, govori samo o nepoznavanju istorije onih koji ih postavljaju ili o njihovim sitnim dusama.
Takvima je tih nekoliko godina komunisticke "nepravde" bitnije od svih ostalih stotina godina u kojima su, jos od dolaska Osmanlija, muslimani bili tretirani samo kao vjerska skupina na podrucju Balkana! I sto su bili odaniji istim tim okupatorima, to im je bilo bolje!
Ekonomski, naravno jer ih se moglo kupiti za shaku mekinja!
Politicki su sasvim sigurno bili mali mishevi!

Kratka pamet i dug jezik!
Najbolja mjesavina za Bosanski lonac u kome se danas krckamo!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

danas wrote:
....
da rezimiramo.... sve si ti u pravu, sve je tako kako ti kazes... pod titom, svi smo morali zivjeti da bog dragi sacuva. ma evo ne znam kako je iko od nas ostao ziv, a pogotovo kako prezivi iko od ovih deklarisanih ne-komunista -- pa majku mu, kako izadjoste zive glave poslije 50 godina ubistava i progona? kako vas to nije tito sve pobio za 50 godina? pa zar nije klao po stotinu neistomisljenika dnevno, cisto kao hobi?

mi koji smo eto jedva opstali taj teror naravno znamo kako je bilo. niko nije isao u skolu niti na fakultet, a nismo imali ni pasosa da izadjemo da vidimo kako je preko grane. nijedan "obicni" covjek nije vidio mora ni planine, a kamoli deviza, vikendice, ili honorara od rada u libiji ili iraku. zene nisu imale pravo glasa, niti su smjele hodati nocu iz straha da ih neko ne siluje. a nisu brate ni imale porodiljsko ni socijalno, sta ce im to. dalje, nismo imali ni vlade ni drzave, vec su nam stranci govorili sta da radimo -- svaka fukara od engleza do arapa nam je govorila sta i kako, te kako oni okom tako mi skokom. sreca pa smo sad nezavisni. a ona olimpijada sto je bas mi bosanci imadosmo -- to se naravno nikad nije desilo, to je bila neka masovna komunisticka hipnoza da nas uvjeri da zivimo OK. jer svi znamo da nismo zivjeli OK, vec da smo zivjeli na bonove od po 200 kalorija na dan kao u causeskovoj rumuniji i da se suho meso placalo zlatom. naravno, pod titom nije bilo niti jedne dzamije ni crkve; niko nije slavio bajram ni uskrs; a muslimane su puskama tjerali da piju rakiju i meze krmetinu nasred ulice... nicija baka nije imala cetresnicu i nicija nena nije imala dzenazu kad su umrle, vec smo im onako komunisticki sutnuli tijela pokraj ceste da istruhnu...

....
Samo da dodam...
Zaboravila si da kazes da nismo imali ni Interneta tad... :oops:
danas

Post by danas »

Vodenjak wrote: Samo da dodam...
Zaboravila si da kazes da nismo imali ni Interneta tad... :oops:
ma kakav internet... ni struje ni vode... :oops:
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:joj capry...
fakat se vidi da si dijete... sta hoces da ti neko kaze? da progona neistomisljenika nije bilo??! pa 50-ih godina proslog vijeka je USA imala citavu hajku na sve koji su im tuknuli na komuniste. ljudima upropasteni zivoti, propali im poslovi, porodice... neki se ubili od ocaja. i dan-danas ovaj bastion 'demokratije' ima zatvor u koji trpa neistomisljenike (bez ikakvog suda ili procedure) i ti si se sad nadigao da nekome trubis o sistemu koji je hapsio maloumnike poput tudjmana i seselja.

ma sta ti i ja mislili o tome, svaki rezim i svaka drzava ponekad hapsi svoje protivnike, i uzimajuci u obzir povijesni period kada se sve to dogadjalo -- ex-YU je jos bila i progresivna i blaga u tome.

sreca ziva pa dodje demokratija... :oops:

:(
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ma ja ne kontam sto raspravljate s capry-em.vidite i sami da je balavac!!

u stvari moja baba nije smjela ici u crkvu,starci me nisu smjeli krstiti,bozic nismo smjeli slaviti,na more nismo mogli ici,u inostranstvo nikako nismo smjeli ni pomisliti otici,nismo smjeli golfa voziti jer je iz njemacke,nismo smjeli imati vikendicu i da ne nabrajam, ne mogu se vise sjetiti.sve u svemu sve je bilo zabranjeno

:D :D :D :D :D :D :D :D

a plus k tome stari mi nikad nije bio u skj,mozda je to bio uzrok tim zabranama :P
Vodenjak

Post by Vodenjak »

taxi_driver wrote:ma ja ne kontam sto raspravljate s capry-em.vidite i sami da je balavac!!

u stvari moja baba nije smjela ici u crkvu,starci me nisu smjeli krstiti,bozic nismo smjeli slaviti,na more nismo mogli ici,u inostranstvo nikako nismo smjeli ni pomisliti otici,nismo smjeli golfa voziti jer je iz njemacke,nismo smjeli imati vikendicu i da ne nabrajam, ne mogu se vise sjetiti.sve u svemu sve je bilo zabranjeno

:D :D :D :D :D :D :D :D

a plus k tome stari mi nikad nije bio u skj,mozda je to bio uzrok tim zabranama :P
Ma nije. Kako ne kuzis?
Bilo mu je zabranjeno i da bude komunista! :D :D
gavrilo

Post by gavrilo »

i kol'ko supaka ima na forumu? 8)
Fair Life

Post by Fair Life »

Vingo wrote:@ kratke hlacice

sad si priznala da je bio razdvojio drzavu i religiju a juce pises kako je mogo svak ic u dzamiju i kako nije istina da je bilo problema

I sta je tu sporno? (osim tvoje nervoze...)
Vehabijski sikiriki...
Fair Life

Post by Fair Life »

Vodenjak wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Koji bRezobrazluk!
Zar i clanovi predsjednistva nam dragog idu na WC? :shock:

Jok ! Zasto bi isli na WC... za to nisu placeni.

Oni seru na radnom mjestu.
Fair Life

Post by Fair Life »

capry wrote:(...)

ja necu raspravljat na razini ''ovaj je puko'', ''ima problema'', ''balavac'' itd
ako je to vas stil moj nije
Ne vidim razliku izmedju tebe i 'ovih' ispod...

"...srpska pravoslavna omladina na svom saboru odrzanom maja 2003, usvaja deklaraciju (Studenička deklaracija) u kojoj su “vukovci, markovićevci, skerlićevci, komunistički ideolozi i novodobci” nazvani "evroslinavcima", a Dositej Obradović proklet (?!?) kao začetnik zapadnjačke "bezbožničke škole".
senada

Post by senada »

.....ja znam samo za koga komunizam nije bio dobar, ukratko - najgoroj ljudskoj sorti, probisvjetima, banditima, primitivcima i tajkunima koji su kasnih '80. i ranih '90. bili pred robijom, i to uglavnom radi privrednog kriminala...ali i radi drugih protuzakonitih djela....rat ih je raskalasio, razuzdao, vise nego pogodovao....
Muatez

Post by Muatez »

@Vodenjak & Red's

Interesantan tekst,slatkorijecivost,privlacan za mlade kojima sad takvi kao ti pricaju o onim vremenima koja su prosla.Vremena koja su nekima oznacila zivot a nekom i zapecatila.Mnogi argumenti koje si iznjeo su tacni i na mjestu bas gdje trebaju biti.Pricas nam o blagostnju i kvalitetnom zivotu koji je bio u toj jugoslaviji i to je tacno jer znam kako je bilo prije rata.
Da sam mladzi slusao bih svaku rijec koju kazes i to bih urezivao u pamcenje ,nije ti losa kombinacija licnog i misljenja i misljenja koja iznosis na forumu.Cudna mjesavina ali ima kvalitetu i moze se naslutiti kako mnoge "regrutujes" svojim tekstovima.Tema koju si poceo je bila reakcija na prozivke.Klasicna zasjeda,unaprijed smisljen potez i otvaranje teme. Zasto me prozivate? sa vec spremljenim argumentima pa onda "ulete" jos par crvenih na scenu i dokazivanje svojih stavova na klasican partijski nacin.
Zakaci se neistomisljenik capry i onda tekstovi pocnu o njemu kao on je dijete,lud, plitak itd.Muatez je lud,nenormalan,plitak i ko zna jos kakav naziv....jos nije izmisljen.Nastavite! uzivam gledati cuke u kavezu dok laju.

Zasto ljudima toliko nametati svoju ideju koja je propala ?

Vladali ste i imali izvrsnu vlast,moc,vladali ste cvrstinom celika a na drvenim temeljima.Bila je lijepa i divna ta juga ZNAM! ,ali zasto nije opstala,zasto je niste ocuvali ? Kazete da su je nacionalisti srusili.Ako kazete da su oni krivi onda priznajete poraz, svoju licnu gresku u tim uzvisenim idealima.Sve ste imali ! Vojsku,policiju, sluzbe, ma apsolutnu kontrolu nad svim elementima i sta ste uradili ?......nista ! Bili ste samo nijemi posmatraci !

Niste ni svjesni bili kako vam se o drzavi radilo dok ste uzivali u bratstvu i jedinstvu.Eh vama se desilo kao da ste strazar u noci, strazarite ali vas je uhvatio san......zaspali ste, a neprijatelj vam se provukao neopazen.Sanjali ste jugoslaviju.Drugi su neopazeni, polako sijekli temelje ispod nje.Plan dobar, akcija uspjesna....... aferim nacionalisti.
Pedeset godina je trebalo nacionalistima da odrade svoj plan i da vasu ideju polako posalju u istoriju sto bogu hvala tako i rade.Nema vise jugoslavije a svaka sjecanja prema noj polako padaju u zaborav.Stare generacije mogu samo prenositi san mladzima koji mogu slusati ali ne i osjetiti a to je po meni kao da im prodajes drogu.Laze ih,oduzima realnost i vodi u zabludu.Prodajete snove.

Kako je lijepo bilo u jugoslaviji djeco,imalo se svega itd.Onda klinac pocne kontati o tome vidi kako je sve u ovoj drzavi bezveze i kako je bilo u jugi.Prije si mog'o ovo ono' znas.....a vidi sad. Sta sad?
Pricate djeci kako je bilo u njoj a da li im kazete kako niste uspjeli ostvariti san.Krivite nacionaliste za raspad drzave a ko je cuvao? Komunisti!!!!
Komunisti koji svoj ideal nisu uspjeli ocuvati dugo, a toliko su se reklamirali da je nevjerovatno.Nista nas ne smije iznenaditi uzvikivali ste parole dok ste uzivali u blagodetima bratsva i jedinstva.Fola spremni na sve a nacionalisti jugu prekrojise po volji dok ste vi samo posmatrali.
Gorak je poraz znam, ali vi svoj jos niste progutali, jer cist dokaz je da jos uvijek sanjate a drzavu koju ste izgubili,Postali ste politicke izbjeglice u svojoj drzavi a nekad ste imali sve.......sad ste manjina.Zalim vas.

Sad ste manjina koja galami okolo i non stop nesto koci u svemu,ne kazem da ste losi skroz.Imate i vi poneku dobru ideju ali covjek vam bas i nevjeruje u nju, znas i sam predrasude o vama.Pogotovo sto ste rasni izdajnici Manjina koja ne moze nista vise konkretno ponuditi, nema vise ta manjina onu moc koju je imala. Taj zar koji je grijao ideal u srcima ljudi nema ga..........sto te nema.....sto te nema, ima ona pjesma.Nostalgija a' komunjare!

Mogu mislit kakvu bol samo osjecate.........moje sucuti.Drugovi pukla vam juga,crk'o vam kucni ljubimac TITO. Umrlo pasce.Moja sucut ponovo.

Mozda je muatez produkt komunizma a ne fasizma.....Vasom je greskom muatezu prijetio noz jer vi ste spavali na strazi.Poslije vase greske kako da vam vjerujem ? Kako da glasam za vas?Povjerenje nije mala stvar,mozda ti je uvjerljiv ideal ali ja tebi vise ne vjerujem, jer mi je malo vrat "zagreban" i vidzam ljude kako nose cvijece prema groblju.Cvijece ima traku sa imenom nekog momka, cvijeta mladosti od 21 godinu......sad bi bio otac sad ga vise nema*......a sad on u grobu lezi jer ste vi spavali na strazi...drugovi! Tu je kljuc u svemu.I sada se cudite kako nastaje ova omladina muatez i sl.Pedeset godina ste ucili generacije o anti fasizmu a od vasih ucenika ste vidjeli "umjetnost" fasisma i nacionalizma svuda po razrusenoj jugoslaviji.Vasa djeca su je spalila...gdje ste pogrijesili?

Sta ste vi to odgajali?

Ne vladate vise.........nema vam tita,ostala su vam samo sjecanja.
Ne prodajite omladini snove i otrove svog komunizma koji je zaostao pa i zakazao.Niste dominantni,porazeni ste.Dugo ste u opoziciji a dabogda i struhnuli tamo.Sve vas je manje....., ideal vam je zaostao i prolazan.Ma ne volim vas......

World Wide Nacional Pride !
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Muatez wrote:@Vodenjak & Red's

Interesantan tekst,slatkorijecivost,privlacan za mlade kojima sad takvi kao ti pricaju o onim vremenima koja su prosla.Vremena koja su nekima oznacila zivot a nekom i zapecatila.Mnogi argumenti koje si iznjeo su tacni i na mjestu bas gdje trebaju biti.Pricas nam o blagostnju i kvalitetnom zivotu koji je bio u toj jugoslaviji i to je tacno jer znam kako je bilo prije rata.
Da sam mladzi slusao bih svaku rijec koju kazes i to bih urezivao u pamcenje ,nije ti losa kombinacija licnog i misljenja i misljenja koja iznosis na forumu.Cudna mjesavina ali ima kvalitetu i moze se naslutiti kako mnoge "regrutujes" svojim tekstovima.Tema koju si poceo je bila reakcija na prozivke.Klasicna zasjeda,unaprijed smisljen potez i otvaranje teme. Zasto me prozivate? sa vec spremljenim argumentima pa onda "ulete" jos par crvenih na scenu i dokazivanje svojih stavova na klasican partijski nacin.
Zakaci se neistomisljenik capry i onda tekstovi pocnu o njemu kao on je dijete,lud, plitak itd.Muatez je lud,nenormalan,plitak i ko zna jos kakav naziv....jos nije izmisljen.Nastavite! uzivam gledati cuke u kavezu dok laju.

Zasto ljudima toliko nametati svoju ideju koja je propala ?

Vladali ste i imali izvrsnu vlast,moc,vladali ste cvrstinom celika a na drvenim temeljima.Bila je lijepa i divna ta juga ZNAM! ,ali zasto nije opstala,zasto je niste ocuvali ? Kazete da su je nacionalisti srusili.Ako kazete da su oni krivi onda priznajete poraz, svoju licnu gresku u tim uzvisenim idealima.Sve ste imali ! Vojsku,policiju, sluzbe, ma apsolutnu kontrolu nad svim elementima i sta ste uradili ?......nista ! Bili ste samo nijemi posmatraci !

Niste ni svjesni bili kako vam se o drzavi radilo dok ste uzivali u bratstvu i jedinstvu.Eh vama se desilo kao da ste strazar u noci, strazarite ali vas je uhvatio san......zaspali ste, a neprijatelj vam se provukao neopazen.Sanjali ste jugoslaviju.Drugi su neopazeni, polako sijekli temelje ispod nje.Plan dobar, akcija uspjesna....... aferim nacionalisti.
Pedeset godina je trebalo nacionalistima da odrade svoj plan i da vasu ideju polako posalju u istoriju sto bogu hvala tako i rade.Nema vise jugoslavije a svaka sjecanja prema noj polako padaju u zaborav.Stare generacije mogu samo prenositi san mladzima koji mogu slusati ali ne i osjetiti a to je po meni kao da im prodajes drogu.Laze ih,oduzima realnost i vodi u zabludu.Prodajete snove.

Kako je lijepo bilo u jugoslaviji djeco,imalo se svega itd.Onda klinac pocne kontati o tome vidi kako je sve u ovoj drzavi bezveze i kako je bilo u jugi.Prije si mog'o ovo ono' znas.....a vidi sad. Sta sad?
Pricate djeci kako je bilo u njoj a da li im kazete kako niste uspjeli ostvariti san.Krivite nacionaliste za raspad drzave a ko je cuvao? Komunisti!!!!
Komunisti koji svoj ideal nisu uspjeli ocuvati dugo, a toliko su se reklamirali da je nevjerovatno.Nista nas ne smije iznenaditi uzvikivali ste parole dok ste uzivali u blagodetima bratsva i jedinstva.Fola spremni na sve a nacionalisti jugu prekrojise po volji dok ste vi samo posmatrali.
Gorak je poraz znam, ali vi svoj jos niste progutali, jer cist dokaz je da jos uvijek sanjate a drzavu koju ste izgubili,Postali ste politicke izbjeglice u svojoj drzavi a nekad ste imali sve.......sad ste manjina.Zalim vas.

Sad ste manjina koja galami okolo i non stop nesto koci u svemu,ne kazem da ste losi skroz.Imate i vi poneku dobru ideju ali covjek vam bas i nevjeruje u nju, znas i sam predrasude o vama.Pogotovo sto ste rasni izdajnici Manjina koja ne moze nista vise konkretno ponuditi, nema vise ta manjina onu moc koju je imala. Taj zar koji je grijao ideal u srcima ljudi nema ga..........sto te nema.....sto te nema, ima ona pjesma.Nostalgija a' komunjare!

Mogu mislit kakvu bol samo osjecate.........moje sucuti.Drugovi pukla vam juga,crk'o vam kucni ljubimac TITO. Umrlo pasce.Moja sucut ponovo.

Mozda je muatez produkt komunizma a ne fasizma.....Vasom je greskom muatezu prijetio noz jer vi ste spavali na strazi.Poslije vase greske kako da vam vjerujem ? Kako da glasam za vas?Povjerenje nije mala stvar,mozda ti je uvjerljiv ideal ali ja tebi vise ne vjerujem, jer mi je malo vrat "zagreban" i vidzam ljude kako nose cvijece prema groblju.Cvijece ima traku sa imenom nekog momka, cvijeta mladosti od 21 godinu......sad bi bio otac sad ga vise nema*......a sad on u grobu lezi jer ste vi spavali na strazi...drugovi! Tu je kljuc u svemu.I sada se cudite kako nastaje ova omladina muatez i sl.Pedeset godina ste ucili generacije o anti fasizmu a od vasih ucenika ste vidjeli "umjetnost" fasisma i nacionalizma svuda po razrusenoj jugoslaviji.Vasa djeca su je spalila...gdje ste pogrijesili?

Sta ste vi to odgajali?

Ne vladate vise.........nema vam tita,ostala su vam samo sjecanja.
Ne prodajite omladini snove i otrove svog komunizma koji je zaostao pa i zakazao.Niste dominantni,porazeni ste.Dugo ste u opoziciji a dabogda i struhnuli tamo.Sve vas je manje....., ideal vam je zaostao i prolazan.Ma ne volim vas......

World Wide Nacional Pride !
mautez,pasce ti je stari koji te je tako odgojio.
i da mi smo uzivali barem veci dio svog zivota ali ti neces.
uzivaj u svom brlogu
senada

Post by senada »

.....nase tripartitetne kvazi demokrate se plase istine.... njih je strah da mladi ne spoznaju istine i lazi, i da im snaga mladosti ne stane na rep...dakako opravdano se boje da mladi naprasno shvate u kakvom obliku lopovskog, kriminalnog kapitalizma i nakaradne demokracije egistiraju, prezivljavaju njihovi roditelji a cije su sami oni najvece zrtve... upravo radi zloupotrebe i zastrasivanja da je prije njih bilo gore i da ako ne slijedimo njihov put demokrata90., ceka nas jos gore.... radi tih i takvih idiotskih lazi demokrata90 i njihovih placenika - domacih i stranih, ne dogadja se desavanje naroda i poslije petnaest najtezih godina, u istoriji Bosne i Hercegovine, od njenog nastanka do danas....
.... sve je gore.. samo (zato sto) njega nema...
Post Reply