mr2 wrote:danas wrote:
pa mislim da nema puno kontradikcija...
svedska je jedna od rijetkih drzava koja je uspjela dostici veoma visoki nivo socijalizma, te se time priblizila komunizmu...

danas ne slazem se ,sve zemlje stare eu imaju odlicnu socijalnu politiku.....
vecina starih zemalja eu imaju socijalno demokratske partije ,koje su kao i sindikati izuzetno jaki......sve su to izgradil u dogovoru od 45 pa do danas......bez diktature proleterijata....
vjerovatno da su bili komunisti na vlasti ,imali bi slican standard poljskoj ili ceskoj
Tacno @mr2!
Ne vjerujem da iko spori to sto si rekao i gotovo sam ubijedjen da bi sve i jedno od nas koje prozivaju "komunjarama" ovdje radije zeljelo da smo imali ekonomiju kakva se gradila u Svedskoj recimo nego onu koja je bila kod nas!
Ili, da ne pretjerujem, barem JA tako mislim!
Osim toga, i onih desetak godina koje sam radio u bivsoj Jugi, radio sam u poluprivatnoj firmi (koju sam sam osnovao!) i koja je imala sve karakteristike modernog kapitalistickog nacina poslovanja!
Ovu sam temu otvorio samo s jednim ciljem:
Da pokazem (onima koji zele to da vide!) da oni koji mene i slicne nazivaju komunjarama, pojma nemaju zasto to rade!
Otvorio sam temu da pokazem koliko su ti isti ljudi plitki u svojim razmisljanjima, koliko ne znaju o svojoj bliskoj proslosti, koliko su zadojeni i napucani lazima i bljuvotinama onih koji su nas uveli u svo ovo beznadje!
Svakom onom ko zeli da to vidi, jasno je da je svaki napad, svaka kritika upucena na racun idiota koji nam unistise sadasnjost i buducnost popracena njihovim odgovorom da smo mi komunjare iz proslosti!
Primjecujes li i ti (a i drugi) da se ama BAS SVAKI napad na nacionalizam, klerikalizam, fashizam i razbojnistvo planetarnih razmjera
(dakle pojave koje se na cjelokupnom demokratskom zapadu najstrozije sankcionisu a kojima smo mi okruzeni) smatra komunistickom propagandom?
Vidis li koliko su nametnuta i uvrijezena misljenja (koje su sestrinske Centrale tako vjesto usadile u male mozgove svojih pijuna koji im sluze samo za glasanje) da je jedina alternativa njihovom lopovluku i bolesnom nacizmu - KOMUNIZAM!?
Za zaludjeni narod ne postoji demokratija, liberalizam, sloboda misljenja... Vodjeni impulsima iz cipova ugradjenih u njihove mozgove, upravljanim daljinskim upravljacima koje u rukama drze velike nedodirljive vodje, lokalne hodze i popovi, sveznajuci novopeceni i u razbojnistvu ogrezli mocnici, mali ljudi se ne usudjuju vise ni pomisliti na zivot koji su zivjeli prije ove poshasti koja nas je zadesila krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih godina.
Ja zaista vjerujem da vecina
ne smije (od samih sebe!) da misli o tom zivotu jer to u njhovim ispranim mozgovima izaziva kurshluse, oluje, stresove svake vrste i na kraju totalnu izgubljenost i u prostoru i u vremenu!
Ako tome dodamo i mladost, dobijemo kao rezultat likove poput Caprya, Muateza i njima slicnih!
Oni, jadnici, zaljenja vrijedni mladici, nisu ni svjesni da su samo produkti jednog ludila za koje cak jos uvijek ni ne znaju da je ludilo!
Lijepo im je u njihovom zanosu. Procitaju koji tekst na Internetu, saslusaju kojeg komsiju koji je prije podne bio bijesan na sebe a popodne na cijeli svijet i onda izadju na forum i pocnu da mene ubjedjuju kako sam ja u stvari lose zivio i da sam i tad sa 30 kao i danas sa 45 godina bio i ostao u zabludi!