Hajmo malo o religijama..

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
derion

#976 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by derion »

andrija2007 wrote: A u koju grupu spadaju oni koji se deklarisu kao vjernici, a svojim rijecima, djelima i ponasanjem to potpuno opovrgavaju?
E to su ti, moj Andrija, wannabe-vjernici kojima, dal' zbog neznanja, dal' zbog slabog kapaciteta, slabo ide vjerovanje.
Last edited by derion on 02/07/2009 13:18, edited 1 time in total.
andrija2007

#977 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by andrija2007 »

derion wrote:
andrija2007 wrote: A u koju grupu spadaju oni koji se deklarisu kao vjernici, a svojim rijecima, djelima i ponasanjem to potpuno opovrgavaju?
E to su ti, moj Andrija, wannabie-vjernici kojima, dal' zbog neznanja, dal' zbog slabog kapaciteta, slabo ide vjerovanje.
Hvala, po meni nije toliko problem, sto nekome ide slabo vjerovanje, nismo svi rodjeni sa istim sposobnostima i talentima,
i u skolama ima djaka koji su prirodno slabiji u ucenju.
Problem nastaje kad takvi, kako ti kazes wannabie-ovci postanu arogantni, oholi, agresivni, nepristojni pa time jos i zatucaniji i zaslijepljeniji nego sto su izvorno , pa na taj nacin prave stetu sami sebi, i drugima, a o vjeri i da ne govorim.
derion

#978 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by derion »

andrija2007 wrote: Hvala, po meni nije toliko problem, sto nekome ide slabo vjerovanje, nismo svi rodjeni sa istim sposobnostima i talentima, i u skolama ima djaka koji su prirodno slabiji u ucenju.
Nisam mislio na vjerovanje kao vjeru, nego kao sam cin. Ni meni ne ide vjera odnosno religija, jer mi moj skromni mentalni kapacitet kaze "nema dokaza". Iskreno postujem ljude koji su istinski predani svojoj vjeri i sebi i koji iskazuju tolerantnost prema drugim, ali ne podnosim ove kojima si prilijepio pridjeve: arogantni, oholi, agresivni, nepristojni, mada to nije odlika samo wannabe-vjernika, da se razumijemo. :)
zijancer

#979 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by zijancer »

problemi nastaju kada se prestane razmisljati o kulturoloskom i vremenskom kontekstu propisa.. a na principima se na kraju obicno zasnuje feng sui
andrija2007

#980 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by andrija2007 »

derion wrote:
andrija2007 wrote: Hvala, po meni nije toliko problem, sto nekome ide slabo vjerovanje, nismo svi rodjeni sa istim sposobnostima i talentima, i u skolama ima djaka koji su prirodno slabiji u ucenju.
Nisam mislio na vjerovanje kao vjeru, nego kao sam cin. Ni meni ne ide vjera odnosno religija, jer mi moj skromni mentalni kapacitet kaze "nema dokaza". Iskreno postujem ljude koji su istinski predani svojoj vjeri i sebi i koji iskazuju tolerantnost prema drugim, ali ne podnosim ove kojima si prilijepio pridjeve: arogantni, oholi, agresivni, nepristojni.

Po mom skromnom misljenju, bilo se neka osoba deklarise kao vjernik ili ateista ili pak nesto trece, najvaznije
je da je ta osoba prije svega humana i tolerantna.
Iz mog zivotnog iskustva, mogu reci da sam se uvjerio mnogo puta, da ako se neko deklarise kao vjernik a ne razvija humanost kao primarnu osobinu, onda nesto " ne stima", jer po "defaultu" vjera bi trebalo da oplemenjuje covjeka i cini ga boljim kao ljudsko bice.
Ako toga nema, negdje mora da postoji "greska" ili u vjeri, ili u vjerniku, ili u obadvoje ili u onom ko poducava vjeru.
Ponavljam, iz mog zivotnog iskustva, mene nikad nije "glava zabolila" od nijednog istinskog vjernika.
Ateista

#981 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Ateista »

andrija2007 wrote:
Po mom skromnom misljenju, bilo se neka osoba deklarise kao vjernik ili ateista ili pak nesto trece, najvaznije
je da je ta osoba prije svega humana i tolerantna.
Iz mog zivotnog iskustva, mogu reci da sam se uvjerio mnogo puta, da ako se neko deklarise kao vjernik a ne razvija humanost kao primarnu osobinu, onda nesto " ne stima", jer po "defaultu" vjera bi trebalo da oplemenjuje covjeka i cini ga boljim kao ljudsko bice.
Ako toga nema, negdje mora da postoji "greska" ili u vjeri, ili u vjerniku, ili u obadvoje ili u onom ko poducava vjeru.
Ponavljam, iz mog zivotnog iskustva, mene nikad nije "glava zabolila" od nijednog istinskog vjernika.
E pa sad, za tolerantan se moze naci univerzalna definicija, ali sve ostalo sto cini "dobrog" covjeka, osim par sitnica, je stvar necijeg misljenja i sistema vrijednosti. U principu religije namecu jedan sistem vrijednosti, svaka malo drugaciji, po cemu se prepoznaje dobar covjek, ali ono sto je po jednoj religiji dobar covjek ne znaci i da je po drugoj, pogotovo ako uzmemo u obzir da oni koji nisu vjernici opet imaju skroz drugacije sisteme vrijednosti, svako drugaciji...

To je vrlo diskutabilna podjela ljudi na dobre i lose, sve je stvar razlicitog sistema vrijednosti.
Rz88

#982 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Rz88 »

@Ateista

Toliko pokušaješ biti pametan a ateista si. Pozabavi se prvo sa sobom onda pokušaj nešto napisati. Tvoji postovi su samo za smjeh i ništa drugo. Tvoje je pravo da biraš šta hočeš da budeš, ali molim te nemoj pisati neke gluposti. Filozof ko filozof, nikad doći sebi pameti.
andrija2007

#983 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by andrija2007 »

Greska u koracima, ops! :roll:
Last edited by andrija2007 on 02/07/2009 18:29, edited 2 times in total.
travar

#984 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by travar »

Miiiiiislim da se nije tebi obraćao :D
Što nalijepi čo'eka :D
andrija2007

#985 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by andrija2007 »

travar wrote:Miiiiiislim da se nije tebi obraćao :D
Što nalijepi čo'eka :D
Izgleda da si u pravu, ali ovo sto sam napisao, mislim da ipak stoji bar jednim dijelom, a za ostalo povlacim rijec.
Ateista

#986 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Ateista »

Rz88 wrote:@Ateista

Toliko pokušaješ biti pametan a ateista si. Pozabavi se prvo sa sobom onda pokušaj nešto napisati. Tvoji postovi su samo za smjeh i ništa drugo. Tvoje je pravo da biraš šta hočeš da budeš, ali molim te nemoj pisati neke gluposti. Filozof ko filozof, nikad doći sebi pameti.
pokusaJEM? :lol: :lol: Svaki komentar suvisan.

Da vec nije dobio zabranu prisustva ovom podforumu vjerovatno bih prijavio ovaj post, ali vise nema potrebe. :-)
piupiu

#987 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by piupiu »

Meni jos niko ne odgovori na moje pitanje, postavljeno nekih 6549 puta, kako je moguce da bilo koja religija uci da su oni koji nisu u toj vjeri, ili nisu primljeni u nju pod okriljem 'religijskog sistema'/po pravilima tog sistema, 'sub-human'. Odakle u religiji koncept 'ubermensch'-a (jer jedno logicno proizilazi iz drugog -- ili mozda ne proizilazi?)? Zasto vecina -- osim deklariranih ateista, ovdje zaobilazi to pitanje?
Ateista

#988 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Ateista »

piupiu wrote:Meni jos niko ne odgovori na moje pitanje, postavljeno nekih 6549 puta, kako je moguce da bilo koja religija uci da su oni koji nisu u toj vjeri, ili nisu primljeni u nju pod okriljem 'religijskog sistema'/po pravilima tog sistema, 'sub-human'. Odakle u religiji koncept 'ubermensch'-a (jer jedno logicno proizilazi iz drugog -- ili mozda ne proizilazi?)? Zasto vecina -- osim deklariranih ateista, ovdje zaobilazi to pitanje?
Zato sto nemaju odgovor, kao i jos mnoga pitanja na koja nemaju odgvora, plase se da mozda nisu u pravu pa ne zele ni da se zapitaju i posumnjaju, previse ocekuju od iduceg zivota da bi mogli pomisliti da nisu u pravu.
To bi bilo moje misljenje zasto vecina vjernika izbjegava neka pitanja i skrece sa teme.
piupiu

#989 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by piupiu »

skolarac wrote:
piupiu je napisao/la:
Meni jos niko ne odgovori na moje pitanje, postavljeno nekih 6549 puta, kako je moguce da bilo koja religija uci da su oni koji nisu u toj vjeri, ili nisu primljeni u nju pod okriljem 'religijskog sistema'/po pravilima tog sistema, 'sub-human'. Odakle u religiji koncept 'ubermensch'-a (jer jedno logicno proizilazi iz drugog -- ili mozda ne proizilazi?)? Zasto vecina -- osim deklariranih ateista, ovdje zaobilazi to pitanje?
U Islamu su svi ravnopravni.Islam nas ne uci da muslimani budu neravnopravni prema sljedbenicima drugih religija,a to potvrdjuje i slijedeci ajet: O vjernici, dužnosti prema Allahu izvršavajte, i pravedno svjedočite! Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže čestitosti, i bojte se Allaha, jer Allah dobro zna ono što činite!

(Kur’an, sura el-Mā’ida, ajet 8.)
U istoriji islamskih zemalja,nemusliman je imao puno pravo na sigurnost,pravo na zivot,na imovinu,jedino su morali placati dzizju(porez).
U Kur'anu nam ne navodi da imamo mrznju prema drugim religijama,to potvrdjuje i slijedeci ajet:
Al-Kafirun – Nevjernici
Mekka – 6 ajeta
# Reci: “O vi nevjernici,
# ja se neću klanjati onima kojima se vi klanjate,
# a ni vi se nećete klanjati Onome kome se ja klanjam;
# ja se nisam klanjao onima kojima ste se vi klanjali,
# a i vi se niste klanjali Onome kome se ja klanjam,
# vama – vaša vjera, a meni – moja!”

Al-Kafirun – Nevjernici
Hvala, Skolarac. Jasno je da niti jedna religija NE MOZE uciti drugacije, inace bi bila kontradiktorna svojim osnovnim ucenjima i principima. Ono o cemu ja govorim je religijska praksa i interpretacija. Prije nekoliko stranica sam navela samo jedan primjer -- krstenje novorodjenceta u GPC tokom kojega je svestenik izrekao tu -- za mene -- duboko kontradiktornu recenicu -- da je onaj koji nije primljen pod Bozije okrilje na pravi nacin (dakle, obredom krstenja, pretpostavljam u njegovoj crkvi), 'sub-human'. U nasim raspravama na ovom forumu se ta tema proteze kroz naraciju, nekada jasno i glasno, nekada izmedju redova. Za mene je, ako ja uopste mogu sustinski razumjeti Boziju rijec, s obzirom na moje poglede na svijet, to apsolutno negiranje Bozije rijeci, a, eto, proteze se konstantno kroz religijsko ucenje u praksi. Koliko puta nam je ovdje (na ovom forumu) receno da nismo isti jer Bog blagonaklonije gleda na one koji vjeruju (na ovaj ili onaj nacin, ili samo na jedan nacin)? Lice te ideje ima i nalicje -- i to nalicje ja jos uvijek ne mogu racionalizovati.
piupiu

#990 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by piupiu »

Ateista wrote:
piupiu wrote:Meni jos niko ne odgovori na moje pitanje, postavljeno nekih 6549 puta, kako je moguce da bilo koja religija uci da su oni koji nisu u toj vjeri, ili nisu primljeni u nju pod okriljem 'religijskog sistema'/po pravilima tog sistema, 'sub-human'. Odakle u religiji koncept 'ubermensch'-a (jer jedno logicno proizilazi iz drugog -- ili mozda ne proizilazi?)? Zasto vecina -- osim deklariranih ateista, ovdje zaobilazi to pitanje?
Zato sto nemaju odgovor, kao i jos mnoga pitanja na koja nemaju odgvora, plase se da mozda nisu u pravu pa ne zele ni da se zapitaju i posumnjaju, previse ocekuju od iduceg zivota da bi mogli pomisliti da nisu u pravu.
To bi bilo moje misljenje zasto vecina vjernika izbjegava neka pitanja i skrece sa teme.
Zar put do znanja (kao i do Boga/bozanskog) ne zahtijeva pitanja i odgovore? :)
istocnjak

#991 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by istocnjak »

Ateista wrote:
istocnjak wrote:Svaka naredba u Islamu je ustvari radi dobra covjeku jer to su upute za postizanje srece na ovom i na onom svijetu.
Mozda bi bilo na onom svijetu kad bi postojao, ali ne mogu se sloziti da sluzi za postizanje srece na ovom svijetu, cak suprotno.
Žaba je provela čitav svoj život u bunaru. Jednog dana doživela je da sretne drugu žabu. »Otkud dola­ziš?« pitala je. »Sa okeana. Tamo ja živim«, odgovorila je druga žaba. »Kakav je taj okean? Da li je velik kao moj bunar?« Žaba s okeana prsla je u smeh. »Ne može se ni porediti«, rekla je. Žaba iz bunara pravila se da se zanima za ono što je druga žaba pričala o okeanu, ali je u sebi mislila: »Od svih lažura koje sam u životu srela, ova je ubjedljivo najgora!«

Kako pričati žabi koja živi u bunaru o okeanu znanja?
sistem

#992 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by sistem »

lijepe metafore, siguran sam da takve uce u sarajevskim vrticima :oops:

kao ona kad blizanci pricaju u maminom stomaku, pa jedan, nalet ga ne bilo, ne vjeruje da ima zivota van materice. a drugi kaze - ima, ima, i moras vjerovati u to, inace ce te nasa dobra i predobra mama mrziti i muciti cijeli zivot, prziti na vatri citavu vjecnost, ako ne vjerujes da postoji i ne obozavas je.
ili sam pobrkao metaforu & 'real story' :-? :D
arzuhal

#993 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by arzuhal »

Htjedoh da ti odgovorim, da se raspišem i rastipkam :D , ali pošto ti pojasni svoje pitanje u slijedećem postu...
Jasno je da niti jedna religija NE MOZE uciti drugacije, inace bi bila kontradiktorna svojim osnovnim ucenjima i principima. Ono o cemu ja govorim je religijska praksa i interpretacija. Prije nekoliko stranica sam navela samo jedan primjer -- krstenje novorodjenceta u GPC tokom kojega je svestenik izrekao tu -- za mene -- duboko kontradiktornu recenicu -- da je onaj koji nije primljen pod Bozije okrilje na pravi nacin (dakle, obredom krstenja, pretpostavljam u njegovoj crkvi), 'sub-human'. U nasim raspravama na ovom forumu se ta tema proteze kroz naraciju, nekada jasno i glasno, nekada izmedju redova. Za mene je, ako ja uopste mogu sustinski razumjeti Boziju rijec, s obzirom na moje poglede na svijet, to apsolutno negiranje Bozije rijeci, a, eto, proteze se konstantno kroz religijsko ucenje u praksi. Koliko puta nam je ovdje (na ovom forumu) receno da nismo isti jer Bog blagonaklonije gleda na one koji vjeruju (na ovaj ili onaj nacin, ili samo na jedan nacin)? Lice te ideje ima i nalicje -- i to nalicje ja jos uvijek ne mogu racionalizovati.
...nekako mi splasnu želja :D Živ'la! :)
piupiu

#994 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by piupiu »

arzuhal wrote:
Htjedoh da ti odgovorim, da se raspišem i rastipkam :D , ali pošto ti pojasni svoje pitanje u slijedećem postu...
Jasno je da niti jedna religija NE MOZE uciti drugacije, inace bi bila kontradiktorna svojim osnovnim ucenjima i principima. Ono o cemu ja govorim je religijska praksa i interpretacija. Prije nekoliko stranica sam navela samo jedan primjer -- krstenje novorodjenceta u GPC tokom kojega je svestenik izrekao tu -- za mene -- duboko kontradiktornu recenicu -- da je onaj koji nije primljen pod Bozije okrilje na pravi nacin (dakle, obredom krstenja, pretpostavljam u njegovoj crkvi), 'sub-human'. U nasim raspravama na ovom forumu se ta tema proteze kroz naraciju, nekada jasno i glasno, nekada izmedju redova. Za mene je, ako ja uopste mogu sustinski razumjeti Boziju rijec, s obzirom na moje poglede na svijet, to apsolutno negiranje Bozije rijeci, a, eto, proteze se konstantno kroz religijsko ucenje u praksi. Koliko puta nam je ovdje (na ovom forumu) receno da nismo isti jer Bog blagonaklonije gleda na one koji vjeruju (na ovaj ili onaj nacin, ili samo na jedan nacin)? Lice te ideje ima i nalicje -- i to nalicje ja jos uvijek ne mogu racionalizovati.
...nekako mi splasnu želja :D Živ'la! :)
Ne znam zasto ti je splasnula zelja, osim ako te necim ne uvrijedih? Nije mi namjera da vrijedjam, nego zaista da shvatim. Ti si mi, zapravo, i pokusao odgovoriti na ovo pitanje, ali mislim da u tom trenutku nije bilo najjasnije sta pitam. Ono o cemu ja pitam, i stalno postavljam to pitanje na koje ne mogu da nadjem zadovoljavajuci odgovor, je kako je moguce da postoji takva kontradikcija izmedju necega sto bi po prirodi stvari trebalo biti savrseno -- Bozija rijec, koja uci bezuslovnu ljubav i jednakost (bar u mojoj glavi), i interpretacije sa kojom se stalno susrecemo u praksi -- vjerovanje da je neko bolji ili savrseniji ili, ili, ili ...

Iskreno receno, nakon dvije sedmice, ja sam jos uvijek u stanju soka -- ne mogu da shvatim da jedan svestenik, koji propovijeda Boziju rijec, u Bozijoj kuci, moze reci ono sto je rekao -- i da svi oko njega na to mirno kazu "Amen". Gdje je tu ljubav, gdje humanizam, gdje grljenje bliznjeg svoga, gdje postovanje za drugo ljudsko bice (koje je po definiciji tvoj rod, tvoj brat ili sestra) .... Sve sto ja vidim u toj kovanici 'sub-human' je prezir i arogancija, a mislim da ni jedna Bozija knjiga tome ne uci. I kako je moguce da ono sto (bar ja tako mislim) nije Bozija poruka, nalazi svoje mjesto u religijskoj praksi (krstenje to zasigurno jeste). Za mene je to LJUDSKO (a ne bozansko) nalicje onoga sto je kao ideja savrseno (ideja jednakosti pred Bogom, ideja njegove bezuslovne ljubavi, itd).

Cinjenica je da se u dosta zustrih rasprava izmedju ovih i onih, nebitno koji su, ta ideja stalno pojavljuje (i cinjenica da se moze procitati i u mnogim raspravama na slicnu temu ovdje -- uvijek se vracam onoj standardnoj raspravi ovdje -- da onaj koji ne vjeruje po definiciji ne moze biti moralan i dobar covjek, a to je samo jedan banalan primjer; jasno i glasno uciti svoje 'stado' da je onaj ko nije dio stada 'sub-human' je blago receno ... opasno). U mojoj glavi, to nije ni Bozija rijec, ni poruka. I ne mogu da shvatim da neko nekome prodaje jednu takvu ideju kao Boziju rijec, a da oni mirno klimaju glavom 'autoritetu interpretacije Bozije rijeci' (svesteniku), i to proprate amenovanjem. Za mene je to nesto sto se ne moze racionalizovati i trazicu (dok ne nadjem) objasnjenje zasto je to tako.

Mozda ne objasnjavam svoju motivaciju dovoljno jasno -- i zao mi je ako je to slucaj, i zao mi je ako u mom pitanju ima nesto uvredljivo. Ja postavljam ovo pitanje iskljucivo zato sto trazim odgovor, ne da bih vrijedjala, skrnavila ili omalovazavala. Dakle, mozda je ovako jasnije -- da li je skrnavljenje Bozije rijeci uciti da onaj ko nije dio tvog stada 'sub-human'? Ja smatram da jeste. Ali, kao sto rekoh, ko sam ja da interpretiram Boziju rijec?
Ateista

#995 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Ateista »

skolarac wrote:
piupiu je napisao/la:
U Islamu su svi ravnopravni.Islam nas ne uci da muslimani budu neravnopravni prema sljedbenicima drugih religija,a to potvrdjuje i slijedeci ajet: O vjernici, dužnosti prema Allahu izvršavajte, i pravedno svjedočite! Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže čestitosti, i bojte se Allaha, jer Allah dobro zna ono što činite!

(Kur’an, sura el-Mā’ida, ajet 8.)
U istoriji islamskih zemalja,nemusliman je imao puno pravo na sigurnost,pravo na zivot,na imovinu,jedino su morali placati dzizju(porez).
U Kur'anu nam ne navodi da imamo mrznju prema drugim religijama,to potvrdjuje i slijedeci ajet:
Al-Kafirun – Nevjernici
Mekka – 6 ajeta
# Reci: “O vi nevjernici,
# ja se neću klanjati onima kojima se vi klanjate,
# a ni vi se nećete klanjati Onome kome se ja klanjam;
# ja se nisam klanjao onima kojima ste se vi klanjali,
# a i vi se niste klanjali Onome kome se ja klanjam,
# vama – vaša vjera, a meni – moja!”

Al-Kafirun – Nevjernici
Mrsko mi sad traziti, ali sam procitao neke ajete koji su totalno kontradiktorni ovome, kao kako ce bog unistiti zadnjeg nevjernika, kako se nevjernici omalovazavaju kao manje vrijedni, volio bih da neko ako ima vremena i zivaca potrazi te ajete, pa da se vidi koliko su svi ravnopravni...
Ateista

#996 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Ateista »

skolarac wrote:.Allah dz.s. kaze u Kur'anu da ne voli nevjernike:''Reci! Pokoravajte se Allahu i Poslaniku. A ako oni glave okrenu pa AIlah zaista ne voli nevjernike''
A gore se navodi kako su svi isto vrijedni...
arzuhal

#997 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by arzuhal »

@piupiu

Nisi me uvrijedila, niti si napisala nešto uvredljivo, nije to :)
Radi se o onoj ljudskoj interpretaciji. Recimo, najbolji odgovor bi ti mogao dati, ili bar dio mozaika, upravo taj sveštenik. Ja, recimo, nemam šta interpretirati nečiju interpretaciju i ulaziti u to šta to znači sub-human u konkretnom slučaju.
Mogu govoriti samo o islamu kojeg, eto, ponešto poznajem, ali se i to da podvest pod interpretaciju Božije Riječi od strane čovjeka i šta onda?
Ateista

#998 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Ateista »

skolarac wrote:''Reci! Pokoravajte se Allahu i Poslaniku. A ako oni glave okrenu pa AIlah zaista ne voli nevjernike''
Meni ovo lici na citat iz kur'ana, jasan kao suza, a vidjao sam i puno gore i agresivnije.
vodolija.a

#999 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by vodolija.a »

Ateista wrote:
skolarac wrote:''Reci! Pokoravajte se Allahu i Poslaniku. A ako oni glave okrenu pa AIlah zaista ne voli nevjernike''
Meni ovo lici na citat iz kur'ana, jasan kao suza, a vidjao sam i puno gore i agresivnije.

Cogito ergo sum! 8) Tebe nema u sentenciji, nakon takvog tvog komentara je bilo šta reći, suvišno :x :x :x
Pink Floyd ti je krajnji limit prijatelju :roll: :roll: ,nemaš potrbe da se batrgaš po ovom pitanju :dance: :dance:

:run: :run: :run: :run: :run: :run:
arzuhal

#1000 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by arzuhal »

Iz Starog zavjeta: Ego sum qui sum!
Iz Kur'ana: Inneni Ene-llahu la ilahe illa Ene, f'abudni we ekimi salate li zikri!

Mojsije je zadrhtao, a i Sinajska Gora.
Omer je sagorio.
Post Reply