Jbg teško je to prihvatiti da je neko napusto Islam. Mene su isto mozak punili, Einstein bio musliman, Mr.Bean i Ronaldo prešli na Islam, koji god naučnik pročita Kur'an odmah pređe na Islam, to neka nadnaravna čuda, barijere u moru, stvarno sam se čudio što nisu svi muslimani. Kad god bi naletio na neki članak da je neko napustio islam bio sam uvjeren da je taj članak obična laž. Zato vas u potpunosti shvaćam i shvatam zašto pokušavate da spustite moje mišljenje i da ukažete da sam napravio pogrešku i slično. Ja sam to isto radio sa drugim ateistima, doduše ja sam se malo bolje spremao, čak sam prošle godine počeo i arapski da učim kako bi moje znanje o Islamu još veće bilo. Eh onda jednom čovjek krene gledati videoe koje nisu postavile neke islamske stranice u kojima čuješ šta misle današnji najveći naučnici koji jesu dosta čitali o Islamu i čuješ njihovo razmišlanje. Očekuješ da će dati neke glupe dokaze, a onda kad ih čuješ duša te zaboli jer ti bace ogromnu sumnju na vjeru. Zatim pokušaš još više da uđeš u vjeru. Klanjaš više, moliš se više, čitaš Kuran više, hadise i tako dalje, međutim, u tebi mora ostati mala sumnja, te kako bi otklonio tu sumnju počinješ tražiti odgovore na pitanja od ateista, kako bi pojačao svoju vjeru, a ne kako bi je umanjio. Što više tražiš odgovore, vidiš da ima sve više pitanja, a odgovora nema. Onda ti postane jasno da oni i ne postoje, te shvatiš da je ono što su te učili u školi, što su te roditelji podučavali, samo ono što se širilo s koljena na koljeno. Malo krenem čitati i srpske stranice i vidim da tamo isto pišu, kao naši muslimani, protiv ateista i čude se kako oni ne vjeruju u sveto trojstvo. Zamjetio sam jednu stvar, većina ateista piše sa lažnih imena, jer se boje, boje se izaći javno sa svojim mišljenjem. Ista je stvar i sa homoseksualcima. Zašto se boje, zato što su vjernici spremni ubiti i poginuti, jer smatraju da ih gore svakako čeka bolji život. Sve što se kosi sa njihovim vjerovanjem je laž i izmišljotina. Tako su se ubijali i oni koji su smatrali da je zemlja okrugla. Vidimo da danas nismo puno odmakli od tog razmišljanja, jer siguran sam da se o evoluciji ne smije podučavati u potpuno religijskim zemljama. Dobro je rekao Dawkins Richard, kada bi ljudi shvatili da Bog ne postoji i da ne postoji život poslije smrti još više bi se cijenili i trudili da jedni drugima uljepšaju život, a ne obrnuto. Vama je to teško razumiti, a i meni je bilo. Kako to da u zemljama gdje najviše ima vjernika je najgore stanje, najviše ratova i ubistava?! Tamo gdje ima dosta ateista situacija je dosta bolja. Dok sam bio vjernik smatrao sam da je Allah tako odlučio, da vidi hoćemo li u najtežim situacijama ostati vjernici.Blue1 wrote:Joj plavo-bijeli kako si ti meni smijesan, isto ko da si pitar
Cuj isao u dzamiju i bio pravi musliman, pa onda postao ateista... Ti da si pronasao slast i zadovoljstvo u namazu i islamu nikad ti islam nebi napustio, ali ti se jednostavno nisi pronasao u tome... Niti je ateizam na dobitku, niti je islam na gubitku zbog tvoje odluke !
Države u kojima najviše ima ateista:

Države u kojima najviše ima vjernika :

Usporedite te zemlje. Izgleda da je Bog pravo okrutan, jer vjernici žive u dosta goroj situaciji nego nevjernici, na svim mogućim kontinentima. Vi se tješite da je ovaj život prolazan, da je dosta bolji život poslije smrti, te da ova situacija uopšte nije ni bitna, ja neću. Neću jer nema nikakvih dokaza o budućem životu.
Drago mi je što poznajem engleski pa sam uspio pogledati dosta debata i pročitati dosta literature na engleskom jeziku uz čiju sam pomoć shvatio dosta nekih stvari. Za one koji ne znaju engleski, a imaju sumnju i sumnjaju u Boga, pa i za vjernike koji nemaju sumnju, a žele da nauče argumente ateista, pa poslije nađu odgovore za njih, da povečaju svoju vjeru, neka pročitaju dvije knjige, od Richarda Dawkinsa koju upravo sada čitam, "Iluzija o Bogu", te od Christophera Hitchensa "Bog nije veliki". Postoje prijevodi na našem jeziku, pa slobodno mi se javite na pm da vam proslijedim knjigu.