Ma na Cerića sam mislio druže.dustaban wrote:Ko je ovaj bandit, kako se zove, u kojoj je politici?
Hajmo malo o religijama..
- pussysmoke
#2676 Re: Hajmo malo o religijama..
-
Lopov-eliminator
#2677 Re: Hajmo malo o religijama..
Otkud znas da su vjernici jedini koji jos pomazu? Kad treba kupiti zasluge to ces ekskluzivno vjernicima prisiti. Ti nekom pricas o presucivanju a upravo ti sad uzdizes vjernike iznad svih drugih i govoris samo za njih da jos uvijek JEDINI pomazu, a one koji nisu vjernici si uredno izgurao. Tuzno je da ovakvi oblici najgore diskriminacije po osnovu vjeroispovijesti i dalje postoje kod nas u 21. vijeku i smatraju se normalnim i pozeljnim.apsidejzi wrote:To sto su vjernici jedini koji pomazu jos uvijek onim unesrecenim od poplava cemo lagano presutiti ali cemo ih okriviti da kradu humanitarnu.
-
Usual_Suspect
#2678 Re: Hajmo malo o religijama..
vidim sve isto samo novi threadovi
-
kerima1
#2679 Re: Hajmo malo o religijama..
Tako je sve isto,samo na falili smajlici te koje si sad stavioUsual_Suspect wrote:![]()
![]()
Đe ste raja.
- Leo_alfa
#2680 Re: Hajmo malo o religijama..
Pa zato sto vjernici imaju pisanu naredbu da trebaju pomagati, to se moze provjeriti lako. Mi ateisti to nemamo pa ko ce nam vjerovati onda da to radimo, ha ja. Ko nam je to rekao da pomazemo? Sto bi pomagali?Lopov-eliminator wrote:Otkud znas da su vjernici jedini koji jos pomazu? Kad treba kupiti zasluge to ces ekskluzivno vjernicima prisiti. Ti nekom pricas o presucivanju a upravo ti sad uzdizes vjernike iznad svih drugih i govoris samo za njih da jos uvijek JEDINI pomazu, a one koji nisu vjernici si uredno izgurao. Tuzno je da ovakvi oblici najgore diskriminacije po osnovu vjeroispovijesti i dalje postoje kod nas u 21. vijeku i smatraju se normalnim i pozeljnim.apsidejzi wrote:To sto su vjernici jedini koji pomazu jos uvijek onim unesrecenim od poplava cemo lagano presutiti ali cemo ih okriviti da kradu humanitarnu.
- vatrogasac
#2681 Re: Hajmo malo o religijama..
A čijom voljom su vjerujući?dustaban wrote:Zato i valjam, ja sam svojevoljno dobar covjek!apsidejzi wrote:Tebi tvoja nevjera nista ne brani baj d vej
- dustaban
#2682 Re: Hajmo malo o religijama..
Zakljuci sam. Neko ne krade u ducanu zbog nadzorne kamere, a neko nikad.vatrogasac wrote:A čijom voljom su vjerujući?dustaban wrote:Zato i valjam, ja sam svojevoljno dobar covjek!apsidejzi wrote:Tebi tvoja nevjera nista ne brani baj d vej
- harač
#2683 Re: Hajmo malo o religijama..
dobradustaban wrote:Zakljuci sam. Neko ne krade u ducanu zbog nadzorne kamere, a neko nikad.
- vatrogasac
#2684 Re: Hajmo malo o religijama..
Kradu li ljudi svjesni nadzornih kamera u dućanima? A opet i unatoč....jesu li te kamere korisne?dustaban wrote:Zakljuci sam. Neko ne krade u ducanu zbog nadzorne kamere, a neko nikad.vatrogasac wrote:A čijom voljom su vjerujući?dustaban wrote: Zato i valjam, ja sam svojevoljno dobar covjek!
- dustaban
#2685 Re: Hajmo malo o religijama..
Da, ko hoce ukrasti, zayebe i nadzornu kameru ili pak zna da je kamera fake.vatrogasac wrote:Kradu li ljudi svjesni nadzornih kamera u dućanima? A opet i unatoč....jesu li te kamere korisne?dustaban wrote:Zakljuci sam. Neko ne krade u ducanu zbog nadzorne kamere, a neko nikad.vatrogasac wrote:("dustaban" - Zato i valjam, ja sam svojevoljno dobar covjek!
)
A čijom voljom su vjerujući?
Ali to naravno nema veze sa Bogom, on sve vidi i sve zna, nije fake i kod njega nema "mrtvih uglova"!
Imas li jos pitanja?
- vatrogasac
#2686 Re: Hajmo malo o religijama..
Ma yock. I ovo su bila retorička.dustaban wrote: Imas li jos pitanja?
- fatamorgana
#2687 Re: Hajmo malo o religijama..
Zapravo demagoška,vatrogasac wrote:Ma yock. I ovo su bila retorička.dustaban wrote: Imas li jos pitanja?
- vatrogasac
#2688 Re: Hajmo malo o religijama..
Ma da. Kako ko skonta.fatamorgana wrote:Zapravo demagoška,vatrogasac wrote:Ma yock. I ovo su bila retorička.dustaban wrote: Imas li jos pitanja?
- dustaban
#2689 Re: Hajmo malo o religijama..
Ko ne skonta... Demokratska mu Frontavatrogasac wrote:Ma da. Kako ko skonta.fatamorgana wrote:Zapravo demagoška,vatrogasac wrote: (quote="dustaban" - Imas li jos pitanja?)
Ma yock. I ovo su bila retorička.
- apsidejzi
#2690 Re: Hajmo malo o religijama..
Ma nek je on dobar bez razlogavatrogasac wrote:Ma da. Kako ko skonta.fatamorgana wrote:Zapravo demagoška,vatrogasac wrote: Ma yock. I ovo su bila retorička.
- pussysmoke
#2691 Re: Hajmo malo o religijama..
Usual_Suspect wrote:![]()
![]()
Đe ste raja.

-
schnappi
#2692 Re: Hajmo malo o religijama..
auu sta sam nasla, nova vjera u porastu:
NOAHIDI
http://www.youtube.com/watch?v=_3W1tbvqGYk
http://www.youtube.com/watch?v=-LYYv74qBTU
The seven laws listed by the Mishnah in Sanhedrin 56a are[5]
1. Prohibition of idolatry: You shall not have any idols or false deities.
2. Prohibition of blasphemy: You shall not curse the name of God in Judaism.
3. Prohibition of murder: You shall not murder. (Genesis 9:6)
4. Prohibition of theft: You shall not steal.
5. Prohibition of adultery: You shall not commit adultery.
6. Prohibition of cruelty towards animals: Do not eat flesh taken from an animal while it is still alive. (Genesis 9:4, as interpreted in the Talmud (Sanhedrin 59a))
7. Requirement to have just laws: Set up a governing body of justice (e.g. courts)
Ovo su 7 zakona koje je "Bog dao Noi (Nuh as), praocu naroda posije potopa" i treba da ih postuju gentiles/goji/nezidovi, univerzalno za citavo covjecanstvo, knjige koje treba da priznaju i proucavaju su zidovska biblija i talmud-dijelovi vezani za goje, odnosno "pisana i oralna Tora", a to su smislili jevrejski rabini i ovo izvode iz TALMUDA, nigdje u Tori ili Bibliji ovo ne pise. Ideja u pocetku ne izgleda lose dok se ne vidi razrada plana. Po 7. zakonu uspostave "pravednog zakona" koje su kazne za prekrsaj zakona o idolatriji ili blasfemiji??? I ko spada u ovu grupu???
Eh, svi krscani su proglaseni idolatricarima kao trinitarci, znaci, po ovom, svima kazna, cini mi se smrtna, i SVI koji priznaju Isusa za Mesiju su idolopoklonici, znaci i muslimanima i unitarnim krscanima kazna. Svi koji izgovaraju Bozje ime "yhvh" naglas (ovako definisu blasfemiju), znaci i Jehovinim svjedocima kazna. auuuuu
NOAHIDI
6. Prohibition of cruelty towards animals: Do not eat flesh taken from an animal while it is still alive. (Genesis 9:4, as interpreted in the Talmud (Sanhedrin 59a))
7. Requirement to have just laws: Set up a governing body of justice (e.g. courts)
Ovo su 7 zakona koje je "Bog dao Noi (Nuh as), praocu naroda posije potopa" i treba da ih postuju gentiles/goji/nezidovi, univerzalno za citavo covjecanstvo, knjige koje treba da priznaju i proucavaju su zidovska biblija i talmud-dijelovi vezani za goje, odnosno "pisana i oralna Tora", a to su smislili jevrejski rabini i ovo izvode iz TALMUDA, nigdje u Tori ili Bibliji ovo ne pise. Ideja u pocetku ne izgleda lose dok se ne vidi razrada plana. Po 7. zakonu uspostave "pravednog zakona" koje su kazne za prekrsaj zakona o idolatriji ili blasfemiji??? I ko spada u ovu grupu???
Eh, svi krscani su proglaseni idolatricarima kao trinitarci, znaci, po ovom, svima kazna, cini mi se smrtna, i SVI koji priznaju Isusa za Mesiju su idolopoklonici, znaci i muslimanima i unitarnim krscanima kazna. Svi koji izgovaraju Bozje ime "yhvh" naglas (ovako definisu blasfemiju), znaci i Jehovinim svjedocima kazna. auuuuu
- Leo_alfa
#2693 Re: Hajmo malo o religijama..
Bas nekako prikladno za ovu temu:
666

666
-
kerima1
#2694 Re: Hajmo malo o religijama..
Sve religije tvrde isto tj,da ce ko ne slijedi to ucenje biti kaznjen vjecnim mukama.schnappi wrote:auu sta sam nasla, nova vjera u porastu:
NOAHIDI
- Russki
#2695 Re: Hajmo malo o religijama..
@kerima:
Pa normalno. Pazi ovo. Dva najjača oružja religija su dvije izjedajuće emocije: strah i krivnja. Pomoću
njih se ljudski um podčinjava i uništava njegov osjećaj samopoštovanja, čime se
stvara i odgovarajuća fizička zbilja. Religije su jedan te isti misaoni obrazac koji se
očituje pod različitim nazivima - misaoni obrazac pod nazivom „kontrola".
Dakle, to je to, religija = strah & krivnja.
Dva najmočnija oružja.
Izvinjavam se ako se ova činjenica ne uklapa u zacementirano razmišljanje vjernika, ali tako je.
Dovoljno je samo da se malo ''izađe iz kutije'' i logički razmisli.
Pa normalno. Pazi ovo. Dva najjača oružja religija su dvije izjedajuće emocije: strah i krivnja. Pomoću
stvara i odgovarajuća fizička zbilja. Religije su jedan te isti misaoni obrazac koji se
Dva najmočnija oružja.
Izvinjavam se ako se ova činjenica ne uklapa u zacementirano razmišljanje vjernika, ali tako je.
-
kerima1
#2696 Re: Hajmo malo o religijama..
Da znam ja to,prisustvo straha.Ja sada smijem i da ne obavljam glavne propise nimalo se ne bojim da ce meni Bog nesto lose uciniti.To se zove vjerovanje u Boga ljubavi i sloboda kako cu se moliti,tj kad meni treba,jer Bogu nista ne treba od nas.Russki wrote:@kerima:
Dva najmočnija oružja.
- Towelie
#2697 Re: Hajmo malo o religijama..
Da znam ja to,prisustvo straha.Ja sada smijem i da ne obavljam glavne propise nimalo se ne bojim da ce meni Bog nesto lose uciniti.To se zove vjerovanje u Boga ljubavi i sloboda kako cu se moliti,tj kad meni treba,jer Bogu nista ne treba od nas.
Neverovatno.
-
kerima1
#2698 Re: Hajmo malo o religijama..
Kazem da smijem,a nisam pokusala josTowelie wrote:Da znam ja to,prisustvo straha.Ja sada smijem i da ne obavljam glavne propise nimalo se ne bojim da ce meni Bog nesto lose uciniti.To se zove vjerovanje u Boga ljubavi i sloboda kako cu se moliti,tj kad meni treba,jer Bogu nista ne treba od nas.![]()
Neverovatno.
- Celestron
#2699 Re: Hajmo malo o religijama..
Ne kontam 'nekoga' gore sto je prethodno napisao da samo vjernici pomazu (vezano za poplave a i druge nesrece-prilike), jer oni postuju religiju a religija nas uci da pomazemo drugima.
Prvo, nema smisla, drugo, licemjerno je, pomazes zato sto ti tako Bog zapovijeda i zapravo ocekujes nagradu?
Ja sam ateist, ne vjerujem u nikakve nagrade, iako sam ovdje anoniman (namjerno, naravno), ovo nece ispasti kao hvaljenje (jer nikada nisam cinio nista dobro da bi se hvalio), jer ja sam samo 'username', nista drugo, pa cu navesti, da sam za zivota, kada god sam imao priliku i mogucnost, pomogao onome kome je trebalo - nema potrebe na da navodim detaljno, ali sam siguran da sam nekada uradio i dao onoliko koliko ni mnogi vjerncii, u boljoj situaciji od mene, ne bi. A nisam to uradio da bi ocekivao neku nagradu, jer ne vjerujem u istu, nego cisto zato sto mi je savjest tako govorila.
Na kraju krajeva, ne znam zasto se vjecno pravi razlika izmedju vjernika i ateiste, kada su zapravo i svi vjernici takodjer ateisti, razlika 2-3 % gore dole
Ja otprilike znam za 50-ak religija (iako ih, pretposavljam, ima vise), te ne vjerujem ni u jednu od pomenutih, a neko ko se naziva vjernikom, krenimo od onoga ko se smatra muslimanom, vjeruje samo u Islam, a preostalih 49 odbija. Znaci, takodjer ne vjerujes u 49 religija. Nije velika razlika ako pogledas realno i posteno
Naravno, ne ocekujem da me shvati, ja sam zalutao i na pogresnom putu
Prvo, nema smisla, drugo, licemjerno je, pomazes zato sto ti tako Bog zapovijeda i zapravo ocekujes nagradu?
Ja sam ateist, ne vjerujem u nikakve nagrade, iako sam ovdje anoniman (namjerno, naravno), ovo nece ispasti kao hvaljenje (jer nikada nisam cinio nista dobro da bi se hvalio), jer ja sam samo 'username', nista drugo, pa cu navesti, da sam za zivota, kada god sam imao priliku i mogucnost, pomogao onome kome je trebalo - nema potrebe na da navodim detaljno, ali sam siguran da sam nekada uradio i dao onoliko koliko ni mnogi vjerncii, u boljoj situaciji od mene, ne bi. A nisam to uradio da bi ocekivao neku nagradu, jer ne vjerujem u istu, nego cisto zato sto mi je savjest tako govorila.
Na kraju krajeva, ne znam zasto se vjecno pravi razlika izmedju vjernika i ateiste, kada su zapravo i svi vjernici takodjer ateisti, razlika 2-3 % gore dole
Ja otprilike znam za 50-ak religija (iako ih, pretposavljam, ima vise), te ne vjerujem ni u jednu od pomenutih, a neko ko se naziva vjernikom, krenimo od onoga ko se smatra muslimanom, vjeruje samo u Islam, a preostalih 49 odbija. Znaci, takodjer ne vjerujes u 49 religija. Nije velika razlika ako pogledas realno i posteno
Naravno, ne ocekujem da me shvati, ja sam zalutao i na pogresnom putu
- Dozer
#2700 Re: Hajmo malo o religijama..
Ukratko, religije su danas totalni visak u zivotu, ne znace i ne predstavljaju nista, a najcesce ih "koriste" oni koji su na bilo koji nacin nesigurni u sebe, tj. labilni.