A i kako ce. Religija je "nauka sputavanja".
Religija popusta samo kad mora i koliko mora a i tad nastoji da se retroaktivno opere i da to sto je teskom mukom prihvatila... a sto ju je natjeralo da se promjeni... a svaka promjena je poraz i ponizenje religije... znaci i u tim trenucima podmece pricu kako je to sve na tragu i u skladu sa Knjigom.
How yes no.
Ne moze se brate istovremeno biti i istrazivac i vjernik. Umjetnik da, religija je poticala umjetnost, naravno onu koja je bila u njenu korist, ali hvala joj i na tome.
Nepromjenjivost je naprosto neodrziva. Vezati se jedne knjige, taman da je i od Boga (a znamo da nije
U redu je i to sto se mene tice, ali to nije nista drugo nego "Nostradamusizam" - naknadno otkrivanje necega u prastarom tekstu tek kad se to nesta desi!
Ali eto i ja sam spreman da odam veliko priznanje svim svetim knjigama, yebiga nije to bilo lako napisati i odrzavati sve ove godine.
Medjutim vrijeme je da shvatimo da je Knjiga svih knjiga ipak ovo sto upravo nastaje. Tu knjigu pise COVJECANSTVO a ne jedan covjek ili jedan ogranicen tim.
Internet je taj dramaticni dogadjaj koji je covjecanstvo doveo pred odluku: da li cemo ostati na citanju prastarih navodno bozjih knjiga pisanih za nas, ili cemo preuzeti ulogu koautora knjige koju pise covjecanstvo... za Njega?!