Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

stubrijez

#76 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by stubrijez »

Opetja033 wrote:
stubrijez wrote:posebno Bascarsija tu se govori turski skoro 100%
:shock:
:lol: :lol: :lol: :lol:

"kakva basna, srne lazu"

Nisi ti Carsije ocima vidio. Neces je ni vidjeti ako Bog da.
Ni necu, bio sam preksinoc... policijski sat - Ramazan, Vase Miskina (Ferhadija se sad zove) al dalje od Slatkog coseta vise ne idem, ciganluk, hodaju bradonje, nargila se usmrdila.
Za koju godinu ce se u Sarajevu preko Ramazana nocu radit a danju spavat. A Ti cini mi se nisi dugo carsiju vidio ili si corav..? Ovo je off, odgovaram na provokacije, moj prvi komentar je bio konstruktivan.
nema me tamo

#77 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by nema me tamo »

Nisi ništa pogrijesio mada moraš ljude shvatit jebiga ipak su nas kolonizirali.
nema me tamo

#78 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by nema me tamo »

Nisi ništa pogrijesio mada moraš ljude shvatit jebiga ipak su nas kolonizirali.
Seyfo

#79 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by Seyfo »

.
Last edited by Seyfo on 29/05/2017 12:21, edited 1 time in total.
nema me tamo

#80 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by nema me tamo »

Oni su bar ostali pri svom.

Reci mi da li bi ti bilo ime Seyfo da su stvari bile drugacije..
Šanse su 50-50 ili možda manje???
Seyfo

#81 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by Seyfo »

stubrijez wrote:
Seyfo wrote:Ma nije tema namijenjana likovanju i poticanju, više su to činjenice koje neko simpatiše :-) Čim je Zmaj od Šipova prodao i pravac Srbija, ima tu nešto hahahaaa. Uostalom, činjenica je da skoro svaki Srbin sanja o Srbiji, po mogućnosti Beogradu, i teži tamo. I kako na drugoj temi zaključismo da malo ko odolijeva kapitalu, ispada fina prilika jednom u milenijumu da Srbi u PC prodaju šta imaju i pravac matica. Plus iseljavanje, slab natalitet...za 20-30 godina broj Srba u PC će se prepoloviti na 600.000 do 700.000.
Sve sto si napiso odnosi se i na nas Care moj.
Svaki Bosnjak sanja o EU po mogucnosti Austriji a svaki sandzo i turcin sanja o Saraybosni...
al mi pravimo djecu???? Svako porodica po troje, jest al u panjevima! Ja nisam vec dvije godine vidio svadbu da mlada il mladozenja nije iz dijaspore.
Malo treba otvoriti oci, lazemo sebe.
Tačno je i to ali je manje izraženo nego kod Srba. Plus Bošnjaka ima više u startu a nemaju baš rezervnu domovinu u susjedstvu; što se tiče odlaska u npr.Austriju, isto idu tamo i Bošnje i Srbi, pored Srba koji streme Srbiji. Čak, pojednostavljeno,Bošnje kojih je najviše bježe samo na Zapad,(slabo ili nikako u Tursku), a Srbi i Hrvati u BiH bježe na sve strane: ili u maticu ili na zapad. To su razlozi da će i Bošnjaka za 20-30 godina biti manje nego danas ali ipak dvije trećine u BiH, Srba 20% i Hrvata 5%-10%.
Seyfo

#82 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by Seyfo »

nema me tamo wrote:Oni su bar ostali pri svom.

Reci mi da li bi ti bilo ime Seyfo da su stvari bile drugacije..
Šanse su 50-50 ili možda manje???
Blago se njima kad su ostali pri svom. A kako bih se zvao???
nema me tamo

#83 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by nema me tamo »

To ti ne bih znao reci.
Opetja033

#84 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by Opetja033 »

stubrijez wrote:
Opetja033 wrote:
stubrijez wrote:posebno Bascarsija tu se govori turski skoro 100%
:shock:
:lol: :lol: :lol: :lol:

"kakva basna, srne lazu"

Nisi ti Carsije ocima vidio. Neces je ni vidjeti ako Bog da.
Ni necu, bio sam preksinoc... policijski sat - Ramazan, Vase Miskina (Ferhadija se sad zove) al dalje od Slatkog coseta vise ne idem, ciganluk, hodaju bradonje, nargila se usmrdila.
Za koju godinu ce se u Sarajevu preko Ramazana nocu radit a danju spavat. A Ti cini mi se nisi dugo carsiju vidio ili si corav..? Ovo je off, odgovaram na provokacije, moj prvi komentar je bio konstruktivan.
Tvoj prvi komentar je bio laz iz kuhinje SANU. A ni ovaj drugi nije daleko.
Ferhadija se zvala uvijek, mnogo duze nego "Vase Miskina".

Zivim oko moje citav svoj zivot u i oko Carsije.

Sta je problem sa Ramazanom? Tako je bilo od pamtivijeka. Nije Sarajevo nastalo 1945. godine, kako cesto takvi kao ti misle. Jos malo, ako Bog da, pa neces ti ni do Slatkog Coseta. Ili se prilagodjavaj. Treceg nema. :thumbup:
arzuhal

#85 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by arzuhal »

Najvažnije je kupiti svu (običnu i neobičnu) travu u RS-u, pa kada sutra neki napaljeni bolid vikne:

- Ješćemo i travu ako treba, al' ne damo našu otadžbinu Republiku Srpsku!Image

...a ti mu rekneš:

- A ....c ćeš sad moj jest' ...
stubrijez

#86 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by stubrijez »

Oko moje prilagodjavaj se ti kolko hoces, ja sreca sam tu samo poslom dvaput godisnje. Ako imas jedno 100 godina onda si upamtio da se ta ulica zvala Ferhadija a nemas sigurno znaci lazes sebe stidis se Juge, ako si je upamtio a vjerovatno nisi onda fakat nisi normalan ba sto se sehera tice. A Ferhadija, vjerovatn ne znas ni sta ta rijec znaci ko ni ja vjerovatno al zvuci tuski pa ti pase isto ko i nabascarsiji abe coksun dungurun na sve strane ko u Ezelu... nije problem Ramazana samo je malo preizrazeno u Sarajevu to sam hti rec onakva vreva baste prazne, niko ne lize sladoled na ulici, ko nije dio tog seherskog mentalnog sklopa ima neki cudan dojam da j ljudima to nekako nametnuto...
Nepass

#87 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by Nepass »

Vala lazes ovu zadnju recenicu, baste pune jede se i pije u svako doba dana
TheMule

#88 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by TheMule »

stubrijez wrote:Oko moje prilagodjavaj se ti kolko hoces, ja sreca sam tu samo poslom dvaput godisnje. Ako imas jedno 100 godina onda si upamtio da se ta ulica zvala Ferhadija a nemas sigurno znaci lazes sebe stidis se Juge, ako si je upamtio a vjerovatno nisi onda fakat nisi normalan ba sto se sehera tice. A Ferhadija, vjerovatn ne znas ni sta ta rijec znaci ko ni ja vjerovatno al zvuci tuski pa ti pase isto ko i nabascarsiji abe coksun dungurun na sve strane ko u Ezelu... nije problem Ramazana samo je malo preizrazeno u Sarajevu to sam hti rec onakva vreva baste prazne, niko ne lize sladoled na ulici, ko nije dio tog seherskog mentalnog sklopa ima neki cudan dojam da j ljudima to nekako nametnuto...
Ovdje zvucis ko da si imo mini-mozdani udar ili nervni slom :?:
karanana

#89 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by karanana »

kenja ovde i jedna i druga strana.
ova anti turska strana kenja ko da je sad sa onog portala i foruma iz istocnog sarajeva dosla. preuvelicava neke stvari vezane i za ramazan i za ovu neku turkizaciju ili kako vec. cuj nikog u bastama i niko ne lize sladoled. to je dokaz da na pamet prica. i prica jer i sam kaze da je tu kratko dva puta godisnje.
ova druga strana sto likuje odlasku srba, sta ocekuje da sutra ode milion srba i da ih ostane 100 hiljada? da li bi njegov zivot bio bolji? jel to poent bih da se ocisti od srba? ako kaze da ce srba u bih ostati 20% a bosnjaka preko 2/3, koje su mu prognoze za strukturu i procenat stanovnistva u r. srpskoj?
Maraschino

#90 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by Maraschino »

Ogromna je razlika izmedju djikana i Srbina.

Srbin voli svoju otadzbinu/domovinu, postuje svog komsiju, respektuje razlicitosti, nema problema u suzivotu sa drugima...a sve drugo je go djikan.

BiH je kao bosanski lonac. Bez jednog dodatka, nije to to tako da ni Bosna bez Srba ne bi bila Bosna.
stubrijez

#91 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by stubrijez »

karanana wrote:kenja ovde i jedna i druga strana.
ova anti turska strana kenja ko da je sad sa onog portala i foruma iz istocnog sarajeva dosla. preuvelicava neke stvari vezane i za ramazan i za ovu neku turkizaciju ili kako vec. cuj nikog u bastama i niko ne lize sladoled. to je dokaz da na pamet prica. i prica jer i sam kaze da je tu kratko dva puta godisnje.
ova druga strana sto likuje odlasku srba, sta ocekuje da sutra ode milion srba i da ih ostane 100 hiljada? da li bi njegov zivot bio bolji? jel to poent bih da se ocisti od srba? ako kaze da ce srba u bih ostati 20% a bosnjaka preko 2/3, koje su mu prognoze za strukturu i procenat stanovnistva u r. srpskoj?
ti mozgovi nemaju sirine da skontaju da bez srba i hrvata, makar u entitetu i makar formalno nema BiH. Ti mozgovi su otrovani sovinizmom, ubio ih autizam hoce to od puno nargile... naravno, ni ostali nisu bolji.
stubrijez

#92 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by stubrijez »

stubrijez wrote:
karanana wrote:kenja ovde i jedna i druga strana.
ti mozgovi nemaju sirine da skontaju da bez srba i hrvata, makar u entitetu i makar formalno nema BiH. Ti mozgovi su otrovani sovinizmom, ubio ih autizam hoce to od puno nargile... naravno, ni ostali nisu bolji.
bas zato sto sam dva puta godisnje vidim tu evoluciju. Nije dobro to, posebno ne za glavni grad... kao covjek koji zivi u Bih u Federaciji i povremeno provede dan dva sasvim sam kmptentan da sa strane primjetim taj novi mainstream. Sarajlije naravno to ne osjete jer se postepeno utapaju u dogmu. Kao zabe u vrucoj vodi... kad prokuha bice kasno :oops:
racionalista

#93 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by racionalista »

Srba ne može nestati Srba u BiH. Uvijeke će se naći neki koji će se izjasniti kao Srbi, kao što se npr. desilo u Kantonu Sarajevo :D :D :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#94 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by Tomahawk11 »

Nepass wrote:Vala lazes ovu zadnju recenicu, baste pune jede se i pije u svako doba dana
Bas nigdje veze, juce pita u Bosni, okolo sve puno, prije toga prosao pored Zelje (i 1 i 2), uci ne mozes.
A polizah :D i sladoled, nije me niko poprijeko pogledao :zoka:
SmokingMan

#95 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by SmokingMan »

arzuhal wrote:Najvažnije je kupiti svu (običnu i neobičnu) travu u RS-u, pa kada sutra neki napaljeni bolid vikne:

- Ješćemo i travu ako treba, al' ne damo našu otadžbinu Republiku Srpsku!Image

...a ti mu rekneš:

- A ....c ćeš sad moj jest' ...
Oni će i dalje srbovati makar i slamu...ovaj govno jeli. :D
Connaisseur Karlin

#96 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by Connaisseur Karlin »

Maraschino wrote:Ogromna je razlika izmedju djikana i Srbina.

Srbin voli svoju otadzbinu/domovinu, postuje svog komsiju, respektuje razlicitosti, nema problema u suzivotu sa drugima...a sve drugo je go djikan.

BiH je kao bosanski lonac. Bez jednog dodatka, nije to to tako da ni Bosna bez Srba ne bi bila Bosna.
ovo je iluzija :) Bosna je postojala i prije Srba ;-)
Maraschino

#97 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by Maraschino »

Connaisseur Karlin wrote:

sad bi me malo na svoj teren. :D

...ali je postojala razlicitost ma kako je zvala. :wink:
Connaisseur Karlin

#98 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by Connaisseur Karlin »

Maraschino wrote:
Connaisseur Karlin wrote:

sad bi me malo na svoj teren. :D

...ali je postojala razlicitost ma kako je zvala. :wink:
demografija stanovnistva kosntanto mjenja lice jedne drzave :)

postojala je drugacija razlicitost, kao sto ce uvijek postojati drugacija razlicitost u razlicitm vremenskim periodima :)
bach

#99 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by bach »

Slabo komšije prave djecu...

http://www.frontal.ba/novost/88581/pora ... e-15-skola
U Republici Srpskoj će od ove školske godine biti ugašeno 15 škola! Odlučeno je ovo danas na sjednici Vlade RS, a ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević je pojasnio da se „zvanično gasi deset škola, a pet po automatizmu, jer nije upisano nijedno dijete i ne mogu raditi“.
:izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
bach

#100 Re: Hajmo kupiti Republiku Srpsku i sve u njoj ( vol2)

Post by bach »

Dakle, trka, frka, panika

http://** No links **.ba/clanak/167396/moramo-spr ... uzurpacija
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Starom Gradu da će nadležne institucije Srpske, prije svega Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Pravobranilaštvo, razmotriti kako da se spriječi uzurpacija i prodaja zemlje na području te opštine, koja se nalazi na granici sa Federacijom BiH (FBiH), javlja Srna, a prenose Nezavisne novine.

Dodik je novinarima rekao da je Republika Srpska predala za potrebe opštine jednu lokaciju na ovom području, ali da je načelnik opštine Bojo Gašanović iz SDS-a prodao to zemljište, kako je čuo danas, svom stranačkom kolegi Darku Babalju, delegatu u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Dodik je rekao da će tražiti odgovornost od onih koji su učestvovali u ovakvoj prodaji.

"Svaki investitor je dobrodošao, ali to nije u pitanju. Ovdje se radi o specifičnom načinu kako se dešava ta uzupacija i prodaja", rekao je Dodik.

Sve ode na bubanj...
Post Reply