da vidimo ,dakle,ko se to u stvari krije iza pojmova "politicari" i "narod"...da bi ovo spoznali na najefikasniji moguci nacin idemo na jedan konkretan primjer iz nase napacene zivotne prakse:
gledam,tako,u januaru "politicari"najavljuju novo poskupljenje cigareta (iako su im cijene vec toliko visoke za "obicnog covjeka" da ti se zavrti u glavi) i uz te sumorne vijesti se najavljuju jos sumornije koje kazu da je cilj dovesti cijene cigareta do nivoa koji je na snazi u EU,a to bi ko biva bilo 93 eura na 1000 cigareta,sto bi na bosanskome jeziku znacilo - u vrlo skoro vrijeme prosjecna cijena JEDNE steke cigareta ce biti oko 60 maraka...kakav je to ogroman finansijski udar na "obicnog covjeka",procijenite sami...i,nema bas nikakvih znacajnijih reakcija na to...zar nije to pomalo zacudjujuce...
"narod",valjda,po principu "mi smo ih birali,sada neka rade od nas sta hoce" jednostavno sutke pristaje na to...zasto???...zasto je to tako? kako je moguce da se neko ko te svakodnevno tako bezobzirno PLJACKA pojavi na izborima,samo se hladno nasmijesi i kaze,nema veze sto te pljackam svaki dan covjece,ti ces glasati za mene ,zar ne?...i,nevjerovatno,ali istinito,pusaci,kojih nije nimalo mali broj, masovno glasaju upravo za one koji vrse diskriminaciju nad njima i pljackaju ih na dnevnoj bazi...(da ponovim da sam uzeo cijene cigareta samo kao jedan efektan primjer...pljacke "naroda"koju provode politicke partije na vlasti su raznovrsne,samo ih pogledajte sta rade: korupcija,nepotizam,bezglavo zaduzivanje zemlje i sl.i,jos da napomenem da sve to,naravno,nije nikakav specijalitet nasih "politicara" i naseg "naroda",ako pazljivo proucite cijelu situaciju vidjeti cete da,ako uzmete bilo koju zemlju na svijetu doci cete do istog rezultata: sacica okorjelih kriminalaca ("politicara") dolazi na vlast sa samo jednim jedinim ciljem,a to je : kroz prosipanje suplje price opljackati sto se moze vise...i mirna bosna.
pokusao sam ,dakle, ovu konkretnu situaciju razumjeti te sam dosao do jedinog moguceg objasnjenja: pod pojmom "narod" mozemo slobodno podrazumijevati gomilu MALOUMNIKA i tu bilo kakav dalji komentar nije potreban...dok su politicke partije tek kriminalne kompanije ciji uposlenici ("politicari") imaju tek jedan jedini motiv,a to je opljackati maloumnike...koji ih,na njihovu srecu APSOLUTNO PODRZAVAJU,kroz glasanje, u pljackanju njih samih...
zato mislim da je demokratija apsolutno pogresan nacin organizacije drustva,ako se npr.za oficire vojske jedne zemlje ne bira nego se ide na akademiju,zasto se isto to ne bi moglo uraditi i za administraciju iste???...a,ne da se za vodstvo zemlje dovode neki krkani sa ulice,koji samo znaju dobro prosipati suplju pricu i ciji je jedini cilj izvlacenje licne koristi i apsolutno nista vise...koliko puta treba da se to ponovi ljudskoj vrsti kroz historiju da bi konacno ucinila nesto i zaustavila KONSTANTNO vlastito izrabljivanje od strane sacice kriminalaca ("politicara")???...odgovor je,to nikada nece prestati...zato sto je uvijek previse maloumnika koji podrzavaju upravo one koji ih izrabljuju da bi se tu,ako cemo suditi po historiji,ikada moglo nadati stvarnom opstem boljitku.
hajde da konacno raskrinkamo pojmove "politicari" i "narod"
-
e-ja
- Helikopter
#2 Re: hajde da konacno raskrinkamo pojmove "politicari" i "nar
Mislim da je kao primjer Bosnjackom narodu tesko izabrati neke sposobne Bosnjacke stranke i njihove politicke predstavnike jer nemaju nikakvih drugih alternativnih stranaka sa mladim, postenim, profesionalnim i sposobnim kadrom. Sve ove danasnje Bosnjacke stranke i njihova administracija od rata 1996 do danas su u principu iste i sa istim rezultatima na terenu. Bosnjaci vec zadnjih 20-tak god. kada su u pitanju Bosnjacke (da ne govorim o srpsko-hrvatskim strankama) politicke stranke biraju izmedju veceg i manjeg zla.
-
e-ja
#3 Re: hajde da konacno raskrinkamo pojmove "politicari" i "nar
sta sam rek'oHelikopter wrote:Mislim da je kao primjer Bosnjackom narodu tesko izabrati neke sposobne Bosnjacke stranke i njihove politicke predstavnike jer nemaju nikakvih drugih alternativnih stranaka sa mladim, postenim, profesionalnim i sposobnim kadrom. Sve ove danasnje Bosnjacke stranke i njihova administracija od rata 1996 do danas su u principu iste i sa istim rezultatima na terenu. Bosnjaci vec zadnjih 20-tak god. kada su u pitanju Bosnjacke (da ne govorim o srpsko-hrvatskim strankama) politicke stranke biraju izmedju veceg i manjeg zla.
-
zippoo87
#4 Re: hajde da konacno raskrinkamo pojmove "politicari" i "nar
izbaciti "predznak" strankama i eto rjesenjae-ja wrote:sta sam rek'oHelikopter wrote:Mislim da je kao primjer Bosnjackom narodu tesko izabrati neke sposobne Bosnjacke stranke i njihove politicke predstavnike jer nemaju nikakvih drugih alternativnih stranaka sa mladim, postenim, profesionalnim i sposobnim kadrom. Sve ove danasnje Bosnjacke stranke i njihova administracija od rata 1996 do danas su u principu iste i sa istim rezultatima na terenu. Bosnjaci vec zadnjih 20-tak god. kada su u pitanju Bosnjacke (da ne govorim o srpsko-hrvatskim strankama) politicke stranke biraju izmedju veceg i manjeg zla.
zasto "MORAMO" imati "bosnjacku,srpsku,hrvatsku" ,znaci nacionalnu stranku...zasto ne bi imali stranku za SVE,za narod
upravo pod krinkom "branim svoje" najvise i kradu i to je zacarani krug
treba razjebati ovaj izborni zakon,napraviti normalno glasanje kao svugdje u svijetu
ovakvim sistemom biranja i glasanja,uvijek ce neka od stetocina biti u koaliciji i vuci brod prema dnu
p.s. slazem se sa konstatacijom da je narod ZATUPLJEN,GLUP i poremecen, vise vjeruju tudjim rijecima,nego svojim ocima