Hajd'mo malo o slobodi medija!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...
User avatar
Corto Maltese
Posts: 7180
Joined: 15/11/2005 08:47
Location: Sarajevo
Contact:

#1 Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by Corto Maltese » 02/03/2011 14:37

http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/c ... #komentari

Presuda "Slobodnoj Bosni"
Lagumdžiji, Komšiću i Hadžiću po 3.000 KM za duševnu bol
Prvostepenom presudom Općinskog suda u Sarajevu izdavač magazina "Slobodna Bosna" Senad Avdić dužan je Zlatku Lagumdžiji, Željku Komšiću i Damiru Hadžiću sa po 3.000 konvertibilnih maraka "naknaditi nematerijalnu štetu zbog klevete i diskriminacije".

Piše: A. Panjeta
Senad Avdić: "Nepismena politička presuda"Podsjećamo, čelnici SDP-a Lagumdžija, Komšić i Hadžić tužili su urednika "Slobodne Bosne" zbog navoda iznesenih u tekstu "Kako su pali Hadžić i Hasibović" objavljenom u ovom magazinu u oktobru 2009. U prvostepenoj presudi istaknuto je kako su tekstom izvršene povrede Zakona o zaštiti od klevete, Konvencije o pravima djeteta i Kodeksa za štampu.

"Iz provedenih dokaza, posebno saslušanjem tužilaca kao parničnih stranaka, sud je neposrednim opažanjem utvrdio postojanje bojazni i straha za sigurnost i bezbjednost svoje porodice, a naročito malodobne djece. Tužioci su kao javne ličnosti zbog objavljivanja tekstova i fotografija koji su u suprotnosti sa citiranim zakonima i konvencijama pretrpjeli strah i bol nemoućnosti da spriječe ugrožavanje svoje malodobne djece", obrazložila je svoju odluku "na osnovu neposrednog opažanja" sutkinja Lejla Fazlagić. Kako je u izjavi za Sarajevo-x.com kazao Senad Avdić, koji je presudu tek dobio, za tu odluku nije bilo nikakvog dokaza u vidu sudskog vještačenja iz kojeg bi se utvrdili pomenuti strah i duševne boli.

"Nije najveći problem u tome što je ona u potpunosti politička: najveća mana te presude je što je potpuno nepismena. Mnogo je zadnjih godina, što proračunskih, što stranih para skršeno na takozvanu reformu pravosuđa i mislim da je tu bilo nekih kvalitetnih iskoraka. Međutim, presuda koju je napisala sutkinja Fazlagić pokazuje da je zaobiđen vrlo važan segment i da sudije nisu prošli osnovni analfabetski kurs. Napisala je, recimo, da je Hadžić načelnik općine Novo Sarajevo!", kazao je Avdić, dodajući da "gospođa koja napiše da je Damir Hadžić 'potpredsjednik' i koja ne zna koje je općine načelnik mora hitno proći intenzivan analfabetski kurs".
"Presuda jeste politička, kafansko-jaranska ujdurma. Mi ćemo se protiv ove presude žaliti, a nadam se da će trojac Lagumdžija, Komšić, Hadžić ovu presudu u krugu sutkinje Fazlagić i njene familije kvalitetno zaliti", ogorčen je Avdić.

U tekstu zbog kojeg su pomenuta trojica tužili Avdića izneseni su podaci prema kojima je Federalna uprava policije podnijela krivičnu prijavu protiv načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića i direktora građevinske firme "Butmir" Huseina Seje Hasibovića, a na osnovu Imamovićeve prijave. U spornom tekstu objavljena je i fotografija pomenute trojice s ljetovanja, na kojoj su bez zaštite prikazana njihova maloljetna djeca.


baklava2
Posts: 185
Joined: 28/03/2005 15:09
Location: sarajevo

#2 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by baklava2 » 02/03/2011 14:55

kakva crna sloboda medija :x
pa kod nas se zna da svaki političar i kvazi beg ima svoje novine i svoje novinare.
još je SB imala " sreće " pa su je tužili ovi a koliko ih je samo ganjalo senada po gradu čisto da se " vansudski nagode " :x
pravosudje ( iz ličnog primjera ) je dno dna i od njih ide sav ovaj smrad truleži koji se osjeti u čitavoj državi :x

samo malo
Posts: 2313
Joined: 04/05/2009 13:50

#3 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by samo malo » 02/03/2011 14:57

A sta ces, nekom kafansko/jaransko sudstvo odredi kaznu, a neko ima policijsku pratnju i zastitu zbog nikad dokazanih prijetnji smrcu.

Senadu nema druge nego da pocne raditi za neku partiju.

User avatar
Corto Maltese
Posts: 7180
Joined: 15/11/2005 08:47
Location: Sarajevo
Contact:

#4 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by Corto Maltese » 02/03/2011 14:59

I komšije stupaju istim stazama. Ali zašto je Kustina duša duplo bolnija od Zlajine, Damirove i Željkove:

http://www.radio101.hr/kultura/vijesti- ... 12000-eura

Duševna bol Emira Kusturice košta 12.000 eura Duševna bol se može prvenstveno činiti psihološkim problemom, no mnogi primjeri iz novije hrvatske povijesti pokazuju kako je ista i značajna pravosudna kategorija. Zbog raznih duševnih boljki izazvanih novinskim tekstovima čitava plejada desnih političara, u proteklih je petnaestak godina zaradila milijune kuna, a za njihovim primjerom se poveo i Emir Kusturica. Jer tužiti nekoga za duševne boli savršen je način da se ubiju dvije muhe jednim udarcem: ušutkati neugodne kritičare vlastitih gluposti, a usput i, zašto ne, podebljati kućni budžet. Kusturica je za žrtvu izabrao crnogorskog književnika i novinara Andreja Nikolaidisa, koji je 2004. godine u tjedniku Monitor objavio tekst pod naslovom «Dželatov šegrt», u kojem analizira, između ostaloga, odnos ovog redatelja i njegovog sponzora iz devedesetih godina - Slobodana Miloševića.

Kusturica je zatim Nikolaidisa tužio za klevetu i duševne boli, iako je ovaj pisao o općepoznatim stvarima koje su, da apsurd bude veći, potkrijepljene i brojnim Kusturičinim izjavama i postupcima, što nam je u razgovoru krajem prošle godine izjavio i sam Nikolaidis: «On je tvrdio kako se ne može tvrditi da su Milošević i Srbi odgovorni za zločine. Također, rekao je kako je temeljito pratio sve što se događalo u Srebrenici, te izjavio kako njemu tu nešto smrdi, kao da sve nije jasno. Na početku rata u Bosni istupio je s komentarom kako su Srbi malo gađali Sarajevo da uplaše Muslimane, dakle on je to tako tumačio. A na kraju je još izjavio prije dvije godine u NIN-u da je Miloševićeva najveća greška što nije imao atomsku bombu. Povrh svega toga, i to dok suđenje meni traje, u Podgorici se u prodaji može naći koncertni DVD Kusturičinog benda No Smoking Orchestra, na kojem on izvodi odu Radovanu Karadžiću.»

Iako je ova pravosudna trakavica izazvala i međunarodne reakcije, pa je međunarodnini PEN organizirao potpisivanje peticije podrške Andreju Nikolaidisu, a suđenje je višekratno ponavljano, prošli tjedan je konačno viši sud u Podgorici presudio u korist Kusturice. Kafkijansku atmosferu ovog procesa, na kojem se Kusturica pojavio samo jednom, dok je Nikolaidis pod prijetnjom policijskog privođenja morao doći svaki put, dopunio je i tekst presude u kojem se kao jedan od razloga piščeve krivnje navodi i to što se «s podsmjehom izražava o Kusturičinim umjetničkim dosezima». Time je crnogorsko pravosuđe ukinulo mogućnost umjetničke kritike u svojoj državi, a Nikolaidisu je još naređeno da Kusturici isplati 12.000 eura.

Ovakva presuda je u svakom smislu iznenađujuća jer se očekivalo kako će crnogorski represivni aparat posegnuti za kompromisnim rješenjem, odnosno prepustiti cijeli slučaj zastari, koja je trebala nastupiti za nekoliko mjeseci. Reakcije kulturnih krugova nije trebalo dugo čekati, pa se tako oglasio hrvatski PEN centar, koji je kaznu Nikolaidisu proglasio drakonskom. Kako stvari trenutno stoje, slučaj Kusturica protiv Nikolaidisa možda je napustio svoj pravosudni dio, ali završen nije, a naši najmlađi susjedi izgleda nisu obratili pažnju na probleme kakve je izazivala istovjetna praksa sjeverno od Prevlake. Naročito ako se u obzir uzme da Crna Gora hita prema Europi, čak toliko da i sudske presuda donosi u eurima, ali nažalost, prema zakonima koji se čine kao da su iz najgoreg vremena totalitarnog komunizma odnosno državotvorne Hrvatske devedesetih.

(G.D.)

User avatar
Corto Maltese
Posts: 7180
Joined: 15/11/2005 08:47
Location: Sarajevo
Contact:

#5 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by Corto Maltese » 02/03/2011 15:00

zagazaga wrote:Kad si već kopirao tekst sa portala trebao si ga komentarisati i otvoriti temu!
Ako ti duša ne može istrpjeti da sam ovo uradio po svom, a ne po tvom, šta da ti kažem nego, tuži me!

User avatar
Corto Maltese
Posts: 7180
Joined: 15/11/2005 08:47
Location: Sarajevo
Contact:

#6 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by Corto Maltese » 02/03/2011 15:10

zagazaga wrote:
Corto Maltese wrote:I komšije stupaju istim stazama. Ali zašto je Kustina duša duplo bolnija od Zlajine, Damirove i Željkove:
Kusti vjerovatno nisu objavili sliku djece....valjda su djeca jeftinija!
Da je Kusta stavio slike svoje djece na facebook, kao što neki rade, Andrej bi tek tad najebao.
Last edited by Corto Maltese on 02/03/2011 15:12, edited 1 time in total.

User avatar
kurty
Posts: 44929
Joined: 17/08/2008 23:29
Location: Made in Breza

#7 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by kurty » 02/03/2011 15:24

Sloboda medija... SLoboda govora... sve neku slobodu hoce...

Evo sad konkretno oko novinara... Malo malo, nesto protestuju, nesto traze neke slobode, klince palce... Kupim ja novine i u novinama moje ime... Skuplja se pomoc za mene... Humanitarna akcija, i opisu stanje u kojem ja zivim... I shvatim ja da je novinar koji je to pisao, povrsno samo procitao temu oko te hum.akcije i nazovem ja te novine i trazim tog novinara... Kao tek sutra je tu, vako nako... i sutra opet nazovem, nece on da se javi, nego mi se javila glavna i odgovorna urednica... ja se predstavim, objsanim u cemu je problem i zamolim da se isprave krivi navodi... kad kraljica meni:

"Nisi ni prvi ni zadnji kojem se to desilo. Ako imate bilo kakav problem sa nasim novinama, obratite nam se ili pismenim putem ili preko suda. Dovidjenja" i klipi mi slusalicu...
I malo poslije toga gledam nju na TVu kako je novinarima tesko, kako im se uvodi cenzura, kako im je glava u vrecu svaki dan...

Svako malo se sokiram reprtazama ili clancima novinara... Jedino sto sto jos nisam proctia o pojedinim politicarima jeste kolika im je cuna... Sve ostalo vec zna ko iole prati stampu

recto-verso
Posts: 998
Joined: 12/03/2008 16:03

#8 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by recto-verso » 02/03/2011 15:25

Sramotna presuda !!!
Mada sve ce se kocke poslagat kad se podigne optuznica u aferi "Reket"
Ko se zadnji smije najsladje se smije.
Senad Avdic je jedan od rijetkih normalnih novinara.

User avatar
plain vanilla
Posts: 63855
Joined: 05/10/2008 12:10
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#9 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by plain vanilla » 02/03/2011 15:30

Sloboda medija nikad nije bila veca. Napises da je neko navodno , nezvanicno, neprovjereno pedofil i hajd..niko te ne moze tuziti za navodne izjave.Moze tuziti, a sipak ce dobiti. Upropastis nekome zivot, samo da povecas tiraz ili gledanost.

I to novinari obilato i koriste, razbacuju se ublehama (kako je Bakire) i donose vijesti za koje nemaju nikakvo pokrice osim price rekla-kazala.

User avatar
Banksy
Posts: 28619
Joined: 18/07/2008 09:33

#10 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by Banksy » 02/03/2011 16:34

Corto Maltese wrote:I komšije stupaju istim stazama. Ali zašto je Kustina duša duplo bolnija od Zlajine, Damirove i Željkove:

http://www.radio101.hr/kultura/vijesti- ... 12000-eura
Alija Behmen je poslao pismo podrške Peri Lukoviću zbog pokušaja srbijanskih vlasti da uguše slobodu medija.
Hoće li ga poslati i Senadu Avdiću?

I ministar Hadžihafizbegović je otvarao žiro račun za pomoć Andreju Nikolaidisu. Hoće li ga otvoriti i za Avdića?

Hoće li se oglasiti i Borkica Rudić, hoće li ga Hadžiomerović pozvati u emisiju, hoće li se dići civilno društvo?

Koja bijeda, koji licemjeri, koja sramota.

VjecitiStudent
Posts: 18950
Joined: 14/08/2008 13:42
Location: Životinjska farma

#11 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by VjecitiStudent » 02/03/2011 17:28

Zar je to isti ovaj Zeljko Komsic?
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je punu podršku svim novinarima u BiH i naglasio kako je slobodno novinarstvo jedan od stubova demokratije svakog društva, te da BiH po ovom pitanju ne bi trebala predstavljati izuzetak.

Dodao je kako nezavisno novinarstvo i slobodni mediji ni u kojem slučaju ne smiju pokleknuti pred napadima i pritiscima, jer bi u protivnom bh. društvo moglo ući u najcrnju fašizaciju.

“Jučer su to bile bombe na NTV Hayat, danas napadi na novinare '60 minuta', a sutra smo svi mi na redu”, zaključio je na kraju sastanka Komšić, ponovivši da niti jedna država ne smije zabraniti novinarima da misle i govore, stoji u saopštenju iz Ureda ovog člana Predsjedništva BiH.
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/090210081

User avatar
Banksy
Posts: 28619
Joined: 18/07/2008 09:33

#12 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by Banksy » 02/03/2011 17:54

VjecitiStudent wrote:Zar je to isti ovaj Zeljko Komsic?
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je punu podršku svim novinarima u BiH i naglasio kako je slobodno novinarstvo jedan od stubova demokratije svakog društva, te da BiH po ovom pitanju ne bi trebala predstavljati izuzetak.

Dodao je kako nezavisno novinarstvo i slobodni mediji ni u kojem slučaju ne smiju pokleknuti pred napadima i pritiscima, jer bi u protivnom bh. društvo moglo ući u najcrnju fašizaciju.

“Jučer su to bile bombe na NTV Hayat, danas napadi na novinare '60 minuta', a sutra smo svi mi na redu”, zaključio je na kraju sastanka Komšić, ponovivši da niti jedna država ne smije zabraniti novinarima da misle i govore, stoji u saopštenju iz Ureda ovog člana Predsjedništva BiH.
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/090210081
Isti, isti, samo medij nije isti.
Jednom će nekome zbog ovoga dobro crveniti obraz, ako ga uopšte ima ...

Strašno je to sve, ali nije loše vidjeti na djelu kako bi ta vlast sutra funkcionirala i na šta su sve spremni. Odlična pouka za neodlučne i sumnjičave.

User avatar
stochar
Posts: 3385
Joined: 17/10/2007 18:02
Location: pod suncem
Contact:

#13 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by stochar » 02/03/2011 21:35

zagazaga wrote:za djecu nek najebe......ostalo sve..dno dna
za djecu se velikim dijelom slazhem, tu jeste prekrshen Kodeks za stampu, povrijedjene su i Konvencije, i za to je cini m' se nekad SB i objavila izvinjenje. malo mi samo bezze kad recimo Damir Hadzic na skupove stranke donese djecu, kad se Lagumdzija na skupu pred Pozoristem slika s nekim djecakom, kad se svako malo u Graciji, Azri i lifestyle magazinima mozemo vidjeti njih sa djecom (a ovdje su govorili kako je pokazivanje njihove djece opasno zbog osjetljivosti funkcije), mozemo vidjeti Komsica kako pozira na skijanju, pa supruge clanova predsjednistva...

bit je sto je jedan medij osudjen jer je, izmedju ostalog, iznio rezultate policijske istrage, Imamovic je na sudu rekao da je tacno sve sto je u tekstu napisano, i sad ako se presuda drugostepeno potvrdi ovaj trojac moze komotno tuziti i FMUP i tuzilastvo BiH jer vode istragu protiv njih... posebno me nervira licemjerje likova koji skacu u odbranu Petra Lukovica ili Nikolaidisa jer je tuzba jednog rezisera protiv njih udar na medije (sto jeste), a istovremeno im progon u reziji lidera pobjednicke stranke eto kao nije. da su tuzili samo za djecu - svaka cast, ne znam ko ne bi, ali djeca su tu zadnja tacka. realno, da mene neko nazove djavoljim segrtom mozda bih i sam razmislio o tuzbi jer on nicim ne moze dokazati da sma djavolji segrt i pravno to jeste kleveta, moralno-kusta je totalni pakash! ne krivim ni zenu koja je presudila, mislim da bih i ja na njenom mjestu uradio isto ako bi mi bilo do toga da sacuvam svoj pos'o, samo je pitanje o kakvoj demokratiji i za drzavi za covjeka govorimo...

User avatar
Better Man
Posts: 14279
Joined: 01/10/2006 20:10

#14 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by Better Man » 02/03/2011 22:06

Gospoda iz SDP-a su na svojim FB profilima objavila slke sa ljetovanja na kojima se nalaze i njihova djeca i to je dostupno milionima ljudi i to im nije nanijelo dusevnu bol ali im je nanijelo dusevnu bol jer je Senad Avdic kopirao te slike i objavio u svojim novinama koje kupi par hiljada ljudi. Da nije smijesno bilo bi zalosno. Svaki normalan sudija bi tuzbu odbacio, jer kako objava slika malodobne djece u javnosti moze predstavljati povredu necije privatnosti kad su te slike vec objavljene na FB profilima doticnih SDP-ovaca i dostupne su milionima ljudi.

User avatar
Been
Posts: 1001
Joined: 13/09/2009 00:40
Location: Daleko od očiju, daleko od srca

#15 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by Been » 03/03/2011 02:16

Treba biti legalista - poštivati sud i zakone po kojima ti sudovi donose odluke !

Objaviti slike malodobne djece je PROTIVZAKONITO i taman da je to napravio moj rođeni brat, treba za to odgovarati po slovu zakona. Da ne pričam o tome da je tekst vrvio vrlo opasnim kvalifikacijama za koje je autor tvrdio da "ima dokaze, ali nije došlo vrijeme da ih objelodani", pa je samo bilo pitanje kada će frciti neka presuda po tom pitanju.

VjecitiStudent
Posts: 18950
Joined: 14/08/2008 13:42
Location: Životinjska farma

#16 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by VjecitiStudent » 03/03/2011 08:50

Been wrote:Treba biti legalista - poštivati sud i zakone po kojima ti sudovi donose odluke !

Objaviti slike malodobne djece je PROTIVZAKONITO i taman da je to napravio moj rođeni brat, treba za to odgovarati po slovu zakona. Da ne pričam o tome da je tekst vrvio vrlo opasnim kvalifikacijama za koje je autor tvrdio da "ima dokaze, ali nije došlo vrijeme da ih objelodani", pa je samo bilo pitanje kada će frciti neka presuda po tom pitanju.
Bakir H. bi onda trebao dobiti 100 godina robije ...

User avatar
plain vanilla
Posts: 63855
Joined: 05/10/2008 12:10
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#17 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by plain vanilla » 03/03/2011 09:03

VjecitiStudent wrote:
Been wrote:Treba biti legalista - poštivati sud i zakone po kojima ti sudovi donose odluke !

Objaviti slike malodobne djece je PROTIVZAKONITO i taman da je to napravio moj rođeni brat, treba za to odgovarati po slovu zakona. Da ne pričam o tome da je tekst vrvio vrlo opasnim kvalifikacijama za koje je autor tvrdio da "ima dokaze, ali nije došlo vrijeme da ih objelodani", pa je samo bilo pitanje kada će frciti neka presuda po tom pitanju.
Bakir H. bi onda trebao dobiti 100 godina robije ...
Neko bi trebao, pa da shvate da se ne mozes igrati tek tako s ljudima

♥ Julianna ♥
Posts: 8314
Joined: 19/06/2008 16:43
Location: U koži krokodila

#18 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by ♥ Julianna ♥ » 03/03/2011 10:38

Better Man wrote:Gospoda iz SDP-a su na svojim FB profilima objavila slke sa ljetovanja na kojima se nalaze i njihova djeca i to je dostupno milionima ljudi i to im nije nanijelo dusevnu bol ali im je nanijelo dusevnu bol jer je Senad Avdic kopirao te slike i objavio u svojim novinama koje kupi par hiljada ljudi. Da nije smijesno bilo bi zalosno. Svaki normalan sudija bi tuzbu odbacio, jer kako objava slika malodobne djece u javnosti moze predstavljati povredu necije privatnosti kad su te slike vec objavljene na FB profilima doticnih SDP-ovaca i dostupne su milionima ljudi.
Good question.
Hajd zato ima po žalbi...

User avatar
Better Man
Posts: 14279
Joined: 01/10/2006 20:10

#19 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by Better Man » 03/03/2011 12:01

Been wrote:Treba biti legalista - poštivati sud i zakone po kojima ti sudovi donose odluke !

Objaviti slike malodobne djece je PROTIVZAKONITO i taman da je to napravio moj rođeni brat, treba za to odgovarati po slovu zakona. Da ne pričam o tome da je tekst vrvio vrlo opasnim kvalifikacijama za koje je autor tvrdio da "ima dokaze, ali nije došlo vrijeme da ih objelodani", pa je samo bilo pitanje kada će frciti neka presuda po tom pitanju.
Ako ćemo se držati slova zakona onda bi prvo dični trojac iz SDP-a trebao da odgovara za objavu slika maloljetne djece u javnosti i to na svojim FB profilima ili njihove supruge ako su one to uradile. Napisao sam već da je presuda tragikomična i smiješna i da je svaki pismen advokat može oboriti. I Ponoviću pitanje i to lično tebi da nam objasniš na koji je način Senad Avdić ugrozio privatnost objavom fotogarfija maloljetne djece, a nisu istu ugrozili trio iz SDP-a koji je te fotografije objavio ili su njihove supruge na svojim FB profilima, a znamo da SB se proda u par hiljada primjeraka, a FB je dostupan desetinama miliona ljudi? Senad Avdić nije slike ukrao iz njihovih stanova i kuća, već skinuo sa njihovih FB profila koji su dostupni svakoj osobi na svijetu koja ima pristup internetu, tako da reči da im je naešena duševna bol je smiješno i samo dokazuje koliko je sudinca koja je donijela presudu nepismena i potplaćena.

User avatar
respo
Posts: 12675
Joined: 15/08/2009 05:26
Location: ->oʞɐdoɐu ǝʌs ǝuǝɯ poʞ<-

#20 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by respo » 03/03/2011 14:04

better man sta ba pricas
sta ima odgovarati roditelj ako pokaze sliku svoje djece na svom profilu?


sto se tice same teme
kakva sloboda medija kad nema nezavisnog novinarstva
bez nezavisnog novinarstva nema svrhe pricati o slobodi medija jer u sadasnjem slucaju konkurenciju mozes ocrniti koliko zelis i vaditi se na slobodu govora slobodno novinartvo itd
jer znamo da su danasnji mediji bilo stampani bilo radio ili tv uglavnom u "vlasnistvu" i u vlasnistvu pojedinaca ili stranaka
jedino medju radio stanicama mozes naci nezavisne novinare al se oni bave skroz necim drugim koga se ova tema uopste ne dotice

uroborus
Posts: 465
Joined: 08/04/2008 20:24
Location: Balvan-grad

#21 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by uroborus » 03/03/2011 14:07

Corto Maltese wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/c ... #komentari


U tekstu zbog kojeg su pomenuta trojica tužili Avdića izneseni su podaci prema kojima je Federalna uprava policije podnijela krivičnu prijavu protiv načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića i direktora građevinske firme "Butmir" Huseina Seje Hasibovića, a na osnovu Imamovićeve prijave. U spornom tekstu objavljena je i fotografija pomenute trojice s ljetovanja, na kojoj su bez zaštite prikazana njihova maloljetna djeca.
Ne kontam zašto su se samo kola slomila na Avdiću, kad su Dani prvi pokrenuli cjelokupnu aferu "Reket"? :?

User avatar
Corto Maltese
Posts: 7180
Joined: 15/11/2005 08:47
Location: Sarajevo
Contact:

#22 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by Corto Maltese » 03/03/2011 14:20

uroborus wrote:
Corto Maltese wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/c ... #komentari


U tekstu zbog kojeg su pomenuta trojica tužili Avdića izneseni su podaci prema kojima je Federalna uprava policije podnijela krivičnu prijavu protiv načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića i direktora građevinske firme "Butmir" Huseina Seje Hasibovića, a na osnovu Imamovićeve prijave. U spornom tekstu objavljena je i fotografija pomenute trojice s ljetovanja, na kojoj su bez zaštite prikazana njihova maloljetna djeca.
Ne kontam zašto su se samo kola slomila na Avdiću, kad su Dani prvi pokrenuli cjelokupnu aferu "Reket"? :?
"Dani" su u međuvremenu kupljeni od partijskog glasila "Oslobođenje", a i Pečanin je mnogo oprezniji igrač od Avdića.

uroborus
Posts: 465
Joined: 08/04/2008 20:24
Location: Balvan-grad

#23 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by uroborus » 03/03/2011 14:38

Corto Maltese wrote:
"Dani" su u međuvremenu kupljeni od partijskog glasila "Oslobođenje", a i Pečanin je mnogo oprezniji igrač od Avdića.
Neka me neko ispravi, ako ga bolje sjećanje služi od moga, ali i u Danima je objavljena ista porodična fotografija!? 8-)

Ispada da je Avdić tužen za " duševnu bol" samo iz razloga što od "Slobodne Bosne" nije napravio SDP-ovo stranačko glasilo? :roll:

User avatar
Corto Maltese
Posts: 7180
Joined: 15/11/2005 08:47
Location: Sarajevo
Contact:

#24 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by Corto Maltese » 03/03/2011 14:47

uroborus wrote:
Corto Maltese wrote:
"Dani" su u međuvremenu kupljeni od partijskog glasila "Oslobođenje", a i Pečanin je mnogo oprezniji igrač od Avdića.
Neka me neko ispravi, ako ga bolje sjećanje služi od moga, ali i u Danima je objavljena ista porodična fotografija!? 8-)

Ispada da je Avdić tužen za " duševnu bol" samo iz razloga što od "Slobodne Bosne" nije napravio SDP-ovo stranačko glasilo? :roll:
Ako je ovo tačno, to je sjajna vijest za Avdića i njegovog advokata. Ne tako sjajna vijest za one kojima su puna usta slobode štampe, samo dok se te slobode tiču Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

addy_sa
Posts: 764
Joined: 06/09/2002 00:00

#25 Re: Hajd'mo malo o slobodi medija!

Post by addy_sa » 03/03/2011 14:57

u Sa je nekad važilo pravilo da samo papci se tužakaju s novinarima.. ja i dalje mislim isto..
čuj objaviš sliku na FB i onda je neko preuzme i ti ga tužiš..a vodanje djece po predizbornim skupovima i slikanje po drugim magazinima to je ok.. fuj, gade mi se ovi što su tužili Senada..a kad smo kod njega, kakav god bio, i ma koliko se nekad ne slagao s njim i onim što piše, i dalje ga najradije čitam.. a ovi kad naplate pare, nadam se da će to fino zaliti u krugu porodice i prijatelja i sudinice i njenih prijatelja, kako već Senad reče u izjavi da ne citiram :)

Post Reply