HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

MokeQc

#51 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by MokeQc »

vukovi zv wrote:Da je valjao taj statut bi prošao,cilj je bio jedan predsjednik,preglasavnje bi bila normalna stvar i to bi praktično samo jedno značilo.
Pitao si jos i da li nam je Savez vazniji od Drzave....

Mislim da je N/FS replika drzave, citaj : "sranje" !
N/FS je dokaz, crno na bijelo, da troglave azbahe ne funkcionisu. Nije mi savez vazniji od BiH, ali se utopijski nadam da ovaj cirkus moze pokrenuti stvari pa da se i u drzavi nesto pozitivno napravi. Najbolje bi bilo kad bi neko na slican nacin intervenisao i na drzavnom nivou.

Svi se boje neke ugrozenosti, manjine, preglasavanja, diskriminacije, islamofobije, a u toj "borbi" za "nacionalni identitet i opstanak" vrijeme prolazi i svi narodi, zajedno sa fudbalom, idu u dobro poznatom pravcu : u qrac.

Svi se boje ugrozenosti, svakom je ocito draze da je u svom toru, pa makar mu i tokmak sjedio za vratom, samo nek' svaka ovca ima svoje jasle...
Logovan

#52 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by Logovan »

simonese wrote: ti si prvi poceo da nama punis usi kako je u vasem FKS sve med i mlijeko
ali necu vise

kad ne kontaš neki post pročitaj ga više puta a nemoj bezveze pisati....libero je bordo prijatelje naveo kao primjer
metar_drva

#53 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by metar_drva »

...greska...
MokeQc

#54 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by MokeQc »

Konkretno sto se Hadzibegicevog nastojanja tice, to je za svaku pohvalu, ali mi izgleda previse dobro da bi se obistinilo, nazalost.

"ova zemlja ne trpi planere, vizionare, arhitekte
predvidit', namjestit', niko vodje nema tu pamet
hej sofer, stan'der ovdje, haj vodim vas na cevape"
Last edited by MokeQc on 22/07/2010 18:20, edited 1 time in total.
saim_adka

#55 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by saim_adka »

vukovi zv wrote: Baš me čudi što taj savez ne čini ni jedan Srbin ili Hrvat,ako već živimo u BiH,zar nebi bilo normalno da u državi tri konstitutivna naroda svi žele neki zajednički savez
Samo mi reci čemu je ova lopta zaslužila da se dijeli na konstitutivne narode?

Image

Čemu uopšte rasprava o tome?

Savez jedne zemlje treba da bude organizovan tako da će biti uposleni ljudi koji znaju svoj posao u savezu, elokventni i sposobni, sa znanjem stranih jezika, poznavanjem suštine tog sporta, organizaciono sposobni itd... Ime, prezime i njegovo nacionalno opredjeljenje, vjersko uvjerenje ne bi smjelo imati nikakve veze sa ovom jadnom loptom koja je kroz ovaj savez ispolitizirana i osrnavljena do krajnjih granica. Koji konstitutivni narodi čovječe? O čemu ti tu pričaš?
Znači Jevrejima, Kinezima, Crncima i ljudima iz mješanih brakova nije dozvoljeno da rade u Savezu, jer nisu pogodni?
Za šta nisu pogodni? Nisu pogodni da budu možda sportski direktori koji će ugovarati prijateljske utakmice, koji će vrbovati bosance širom svijeta da igraju za BiH, koji će dovoditi sponzore itd...itd... Nisam znao da je za to potrebno nacionalno opredjeljenje!

Paralelno formiranje saveza ima smisla itekako, samo u slučaju da FIFA i UEFA to podrže - prenosom licence, a vrata svakom sportskom radniku u tom novom savezu bi trebala biti otvorena neovisno o imenu i prezimenu, već o njegovoj sposobnosti da odgovori zadatku koji se postavi pred njega!

Na osnovu ovog mog teksta, jasno se vidi u kakvom je naš NFSBiH trenutno. Sve suprotno od ovog gore navedenog i najmanje ima veze sa ovom loptom na slici.
Hvala
LSD

#56 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by LSD »

MokeQc wrote:Konkretno sto se Hadzibegicevog nastojanja tice, to je za svaku pohvalu, ali mi izgleda previse dobro da bi se obistinilo, nazalost.
svaka cast Hadzibegicu na nastojanjima, ali nece niti jedna nacionalna komponenta podržati ovu incijativu - to je 101% sigurno...nikome to nije u interesu jer ce svi odjednom izgubiti svoje mukom stecene pozicije koje su godinama gradili.
Oni ce se boriti svim silama protiv ovakvih ideja....plus što ce potplatiti mnoge podanicke novinare da odrade taj "prljavi dio posla" preko medija.
udrch

#57 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by udrch »

Nema od ovoga fajde, čak i kad bi nas se skupilo 3 miliona u Lozani na sastanku na kojem se to bude odlučivalo..
Jebiga, ipak nas ima ovdje 4 miliona, a onaj jedan milion kojem je javni servis PTPC ne zna drugačije igrati, osim kako Dodo svira..
smak

#58 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by smak »

vukovi zv wrote:Za sve vas imam samo jedno pitanje,da li vam je preči neki novoformirani savez od države BiH?
To je totalna budalaština,idu izbori pa je nekima izgleda stalo da dignu masu na noge i u ovako napaćenoj zemlji još više žele narod da okrenu protiv drugih naroda,sramota.
Baš me čudi što taj savez ne čini ni jedan Srbin ili Hrvat,ako već živimo u BiH,zar nebi bilo normalno da u državi tri konstitutivna naroda svi žele neki zajednički savez,ili će se desiti da ponovo sva tri naroda imaju svoja takmičenja,realno gledano mislim da većina vas utakmice jedino gleda putem tv,a da isto tako su većina oni internet navijači,a sad da pitam nekog nešto o klubovima i njihovim igračima,većina ne bi znala.
Realno ponavljam,čisto zamlaćivanje naroda,predizborna kampanja je počela,nažalost ima onih koji sve teme gledaju kao pitanje života i smrti...... :evil:

haj ti meni reci za koga si navijao kada su igrale reprezentacije Bosne i Hercegovine i Srbije???
zecko_kupuz

#59 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by zecko_kupuz »

Možda bi se ova tema trebala.... :-D
Murat Sabanovic

#60 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by Murat Sabanovic »

cyprus wrote:Ne da nisam optimista, nego nema teorije da ovo bude... :roll:
PESIMISTO !!!
MokeQc

#61 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by MokeQc »

smak wrote:
vukovi zv wrote:Za sve vas imam samo jedno pitanje,da li vam je preči neki novoformirani savez od države BiH?
To je totalna budalaština,idu izbori pa je nekima izgleda stalo da dignu masu na noge i u ovako napaćenoj zemlji još više žele narod da okrenu protiv drugih naroda,sramota.
Baš me čudi što taj savez ne čini ni jedan Srbin ili Hrvat,ako već živimo u BiH,zar nebi bilo normalno da u državi tri konstitutivna naroda svi žele neki zajednički savez,ili će se desiti da ponovo sva tri naroda imaju svoja takmičenja,realno gledano mislim da većina vas utakmice jedino gleda putem tv,a da isto tako su većina oni internet navijači,a sad da pitam nekog nešto o klubovima i njihovim igračima,većina ne bi znala.
Realno ponavljam,čisto zamlaćivanje naroda,predizborna kampanja je počela,nažalost ima onih koji sve teme gledaju kao pitanje života i smrti...... :evil:

haj ti meni reci za koga si navijao kada su igrale reprezentacije Bosne i Hercegovine i Srbije???
Za reprezentaciju Gane :)
Edin H.

#62 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by Edin H. »

Bolje bi bilo Faruku da objasni sto je fulio onaj penal protiv Argentine :x
Zeko13

#63 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by Zeko13 »

smak wrote:

sto ga to pitas kad sam siguran da nikad ne navija za BiH pa igrala ona sa Japanom, Belgijom, Tanzanijom... a posebno protiv srbije
Edin H.

#64 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by Edin H. »

Zeko13 wrote:
smak wrote:

sto ga to pitas kad sam siguran da nikad ne navija za BiH pa igrala ona sa Japanom, Belgijom, Tanzanijom... a posebno protiv srbije
Pa zar nije Dodik dao odobrenje da se navija za BiH protiv Turske :oops:
Istina zabranio je da se navija za BiH protiv Hrvatske :roll:
Omerovim_Koracima

#65 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by Omerovim_Koracima »

Vuche,kolko mgod se trudio nesto da prekrijes,liku zatuchen si pravo. :-?
burek_in_space

#66 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by burek_in_space »

Tema je :arrow: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!, mada chisto sumnjam prosto ne vjerujem da ce biti ishta od ovoga, ali neka je josh malo. :sax:
HarnagaHarnaga

#67 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by HarnagaHarnaga »

metar_drva wrote:
poserem se ja na srbe, hrvate i bošnjake, sve skupa sa ovom kurčevom i nakaradnom državom, a naročito na isprane mozgove poput tebe. ono našlo pričat o državi, a godinama je ruši i potkopava
Mislim da nije u redu da se ovako diskutuje jer svako treba kaze svoje misljenje, a narocito ako ga iznosi na kulturan nacin i ne vrijedja nikoga. Ideju podrzavam mada i ja se slazem da bi trebalo da bude vise ljudi iz svih naroda BiH koja je multinacinalna. Sta vi mislite?
and

#68 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by and »

HarnagaHarnaga wrote:
metar_drva wrote:
poserem se ja na srbe, hrvate i bošnjake, sve skupa sa ovom kurčevom i nakaradnom državom, a naročito na isprane mozgove poput tebe. ono našlo pričat o državi, a godinama je ruši i potkopava
Mislim da nije u redu da se ovako diskutuje jer svako treba kaze svoje misljenje, a narocito ako ga iznosi na kulturan nacin i ne vrijedja nikoga. Ideju podrzavam mada i ja se slazem da bi trebalo da bude vise ljudi iz svih naroda BiH koja je multinacinalna. Sta vi mislite?
na tribinama?
zecko_kupuz

#69 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by zecko_kupuz »

To je niđe veze. "Trebalo bi biti svakog po malo". :-) Trebalo bi biti onog ko je stručnjak i voljan raditi. Ali opet, i tu je čupava situacija, kako bi se objektivno odredilo ko je kvalitetniji - onaj s lijeve ili onaj s desne strane. Onaj sa sjevera ili onaj sa juga. :?
Corola

#70 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by Corola »

MrMaliJoe wrote:Faruk Hadžibegić, bivši kapiten jugoslovenske reprezentacije, igračka legenda Sarajeva i Sošoa, «ex» selektor «Ljiljana», kratko i predsjednik tima sa Koševa, na čelu je, sve brojnije ekipe koja traži osnivanje novog Nogometnog Saveza BiH.

Faruk Hadzibegic : Inicijativa je krenula spontano, a opće prihvaćena od strane brojnih bh. asova, istaknutih sportskih radnika, javnih ličnosti, nakon sramne odluke da se odbije Statut FIFA -e i UEFA -e, koji nalaže jednog predsjednika NSBiH. Saznajemo da Hadžibegića podržavaju, između ostalih, Ivica Osim, Meho Kodro, Dževad Šećerbegović, Predrag Pašić, Muhamed Konjić, Sergej Barbarez, Ivica Pekić, Elvir Bolić, Vahid Halilhodžić, Dino Begić, Zoran Šumar, Saša Vugdalić, Ibro Zukanović, Mehmed Baždarević, Nevad Ikanović, Fuad Kasumović, te brojni bivši i sadašnji igrači. Hadžibegić i njegova ekipa dobila je podršku nekih istaknutih političara, a uveliko se priprema teren za prijem kod FIFA -e i UEFA - e, odnosno kod Seppa Blatera i Mišela Platinija.

Navodno je Hadžibegić odbio neke ponude kako bi se sa prijateljima iz cijele BiH i inostranstva, posvetio sređivanju stanja u našem nogometu. U NSBiH odbijaju svaki komentar na osnivanje novog Saveza, smatrajući da su oni jedini legitimni da bh nogomet predstavljaju u Evropi i Svijetu. Nikom od članova Skupštine i drugih tijela nije palo na pamet da podnese ostavku. Naprotiv, saznajemo da je, nakon bunta javnosti, došlo do «približavanja stavova zaraćenih strana», što je potvrdio Rodoljub Petković, generalni sekretar FSRS, «jastreb» u nogometnim vodama.

- U pitanju je bilo neznanje i neinformiranost. Sve će biti u redu. Uvjeravam Vas da ćemo iz ovoga izaći jači - poručio je Petković iz Selca kod Crikvenice, gdje odmara sa porodicom. Slično razmišlja i poručuje Josip Bevanda iz Širokog Brijega. Vjerujemo da će FSRS izaći iz ovog jači, ali njih zanima prvenstveno jaka reprezentacija Srbije, te što jači entitetski i baš ovakav - nikakav» NSBiH.
Za @vukovi zv koji ocito procita prvu recenicu i onda citira.
Ako su ovi navedeni svi Bosnjaci,i ako bi sa ovima ovo bilo jednonacionalni savez. Onda mozes promjeniti nick u ''ovce zv''
a_sta_da_radim

#71 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by a_sta_da_radim »

Meni se čini da smo malčice zakasnili. Naime, kada se osnivao prvi FS BiH naš bajni rahmetlija je postavio čuvenog sportskog radnika, drota u slobodno vrijeme, Jusufa Pušinu, koji je zaposlio i doveo Mušovića i Pašalića kao i Ušanovića po preporuci Edhema Bičakčića :-) E, tu smo ga mi poglabali u startu. Podobni a ne sposobni, niđe sportiste na mapi. Sad se pojedini kao vade i glasaju za statut ali u globalu su im "oni anamo" savršeno odgovarali. I tako godinama.

Iskreno bih volio da nas suspenduju, da smijenimo kompletan savez da dovedemo sposobne a ne podobne na bodeće funkcije. Ali................dabogdo. Rahmetlija je imao druge vizije, kako sporta tako i profila ljudi koje je birao. Ko kaže da su ga prevarali, grohotom se smijem :D
LSD

#72 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by LSD »

a_sta_da_radim wrote:Meni se čini da smo malčice zakasnili. Naime, kada se osnivao prvi FS BiH naš bajni rahmetlija je postavio čuvenog sportskog radnika, drota u slobodno vrijeme, Jusufa Pušinu, koji je zaposlio i doveo Mušovića i Pašalića kao i Ušanovića po preporuci Edhema Bičakčića :-) E, tu smo ga mi poglabali u startu. Podobni a ne sposobni, niđe sportiste na mapi. Sad se pojedini kao vade i glasaju za statut ali u globalu su im "oni anamo" savršeno odgovarali. I tako godinama.

Iskreno bih volio da nas suspenduju, da smijenimo kompletan savez da dovedemo sposobne a ne podobne na bodeće funkcije. Ali................dabogdo. Rahmetlija je imao druge vizije, kako sporta tako i profila ljudi koje je birao. Ko kaže da su ga prevarali, grohotom se smijem :D
:thumbup: :thumbup: sve receno ukratko, nema se šta ni dodati ni oduzeti.
HarnagaHarnaga

#73 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by HarnagaHarnaga »

LSD wrote:
a_sta_da_radim wrote:Meni se čini da smo malčice zakasnili. Naime, kada se osnivao prvi FS BiH naš bajni rahmetlija je postavio čuvenog sportskog radnika, drota u slobodno vrijeme, Jusufa Pušinu, koji je zaposlio i doveo Mušovića i Pašalića kao i Ušanovića po preporuci Edhema Bičakčića :-) E, tu smo ga mi poglabali u startu. Podobni a ne sposobni, niđe sportiste na mapi. Sad se pojedini kao vade i glasaju za statut ali u globalu su im "oni anamo" savršeno odgovarali. I tako godinama.

:thumbup: :thumbup: sve receno ukratko, nema se šta ni dodati ni oduzeti.
Tako je - rahmetlija je kriv sto savez nije usvojio statut i treba mu ocitati bukvicu. Da nije bilo rahmetlije sve bi danas bilo bajno i statut bi bio usvojen a reprezentacija bi igrala na cijeloj teritoriji BiH. Zajebo nas rahmetlija. Zato sada budimo pametni i nemojmo dozvoliti da par ovih Ivica i Predraga budu sve, nego po nasem opredjeljenju i multisastavu stanovnistva da imamo takav i savez. Jer sto rece vuk ako statut ne odgovara jednoj strani normalno je da nece biti usvojen posto sve strane normalno zele boljitak i prosparitet fudbalskog saveza kao i cijele nam domovine.
LSD

#74 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by LSD »

Buraz, rahmetlija je instalirao drota Pušinu (koji je imao veze sa fudbalom ko i ja sa kvantnom fizikom), propalog novinara Pašalića i ostalu podobnike...nismo ih valjda ti i ja tamo postavili...ili misliš da se Jusuf sam postavio za predsjednika NS :? pa ne može , taman da je Platini licno.
E kako je takve likove postavio te '95- tako je i udario kajlu pod bubrege BH fudbalu... kasnije je bila samo inercija stvari i dodatna erozija.
luckylaka

#75 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by luckylaka »

LSD wrote:Buraz, rahmetlija je instalirao drota Pušinu (koji je imao veze sa fudbalom ko i ja sa kvantnom fizikom), propalog novinara Pašalića i ostalu podobnike...nismo ih valjda ti i ja tamo postavili...ili misliš da se Jusuf sam postavio za predsjednika NS :? pa ne može , taman da je Platini licno.
E kako je takve likove postavio te '95- tako je i udario kajlu pod bubrege BH fudbalu... kasnije je bila samo inercija stvari i dodatna erozija.
Inace taj Pusina sto ga je postavio(nije nikakav rahmetlija nego bivsi prvi predsjednik BiH rahmetli A.I.)ucinio je vise za promociju BiH fudbala u svijetu nego svi ostali clanovi NS BiH od rata do danas zajedno.Taj isti,,drot,,je ugovarao utakmice sa Brazilom,Italijom,Njemackom(do skoro nam je Rijeka bila plafon) ali je problem eto sto ga je instalirao A.I. i sto nikad nije sutnuo loptu u velikoj carsiji.Eto valjda je ova garnitura NS bolja(nije je instalirao,,rahmetlij,,)Hvala bogu pa ovu garnituru NS nije instalirao,,rahmetlija,,inace...
Locked