holowey wrote:XXL-XXL wrote:alcho wrote:Meni je gore sto si se ti nasekirao toliko...standove cu nekako i da otrpim
Cccc, vidjecemo kako ce to nasi turisti da trpe, da li si negdje mozda u drugim evropskim gradovima, vidio ovako nesto slicno, sigurno nisi, ovo je zaista tuzno za Sarajevo.

prije par godina sam u zenevi na cornavin trgu, sto dodje manje vise centar (iako grad u polukrugu ide oko jezera) vidio isto ovako ruglo... cudio sam se jer, hej, ipak je to zeneva, razvijeni zapad, ali su mi objasnili da je to privremenog karaktera za prodaju praznicnih suvenira trgovaca koji imaju samo privremenu dozvolu za trgovinu... znaci isto sranje, poput cerge, sklepano od letvi i pokriveno najlonima...
Drugo je Ženeva to je ipak primitivnija sredina od Sarajeva, kod nas samo živi gospoda prefinjenih manira i urabane orjentacije, kad samo vidim dame i lijepo uglađene muškarce sa kakvom se mukom provlače pored nailonskih štandova namjenenih nazadnoj Ženevi, a nikako našim prefinjenim građanima koji iz svih djelova Kantona (Ilidže, Vratnika, Širokače, Švrakinog Sela, Mojmila, Dobrinje i jednog i drugog potoka) dođu da uljepšaju sliku grada i slikaju se na glavnom trgu kojeg upropaštava neka bijeda sa kineskom robom.
Svake godine jedno te isto naprđivanje o uranoj sredini, ruglu, gospodi, dok ne dođu ovakve teme nakratko zaboravim koliko smo jadni iskompleksirani.
Po mojoj zaradi taj štand mi je realnost,kupi djetetu balon, rukavice, neku novogodišnju zajebanciju i ja bi u zlataru Celje ali šipak još malo neće bit ni za bibera.