Hadisi

Rasprave o vjerskim temama.
muhaz

Post by muhaz »

...sta se desilo sa starom rajom...

desilo se da su ljudi slicni tebi i ovom tifi drzali sarajevo pod okupacijom i ubijali na sve strane samo zato sto su stara raja imala muslimanska imena...umjesto da vjeru kod stare raje rasprsite jos vise, zlocinacke granate i meci i dnevna razaranja su dovela do kontraefekta pa su se ljudi osjetivsi blizinu smrti povratili vjeri koju niste uspjeli ugusiti ni kad je komunizam dosao a hvala Allahu...Allah nam je svoje obecanje iz Kur'ana ispunio, a to je da njegove svijetlo nikad nece prestat gorit...dosta se je ljudi nakon rata vratilo starom nacinu zivota, ali mnogi su i ostali privrzeni vjeri...sad ti niko ne moze nista reci kad kazes da ides na dzumu...ne moze te niko ponizavat zato sto si musliman...

kad je rat poceo imao sam 7 godina, ali znam mnoge borce i svi imaju istu pricu...

kad granate razaraju, meci ubijau, dano-nocno terorisanje grada, kad nema vode, struje, plina covjek ne vidi izlaz sem u vjeri...oni koji se tad ne okrenu vjeri ili izvrse samoubistvo ili polude do te mjere da zavrse u ludnici...kad je rat ovdje poceo, da vidis tu svoju staru raju kad na liniju krenu...kada se i najveci prijaratni mafijas i siledzija trese od straha jer mu meci fijucu oko glave dok cujes kako moli Allaha i izgovara sve sto ga je stara nena ucila...sto li se tad moli bogu da mi je samo znat...imas li na to odgovor tifa?...cemu bog tada?...volio bih vidjet tifu u borbi kad krv lije sa svih strana kako bi se on ponasao...junacki jelde?...kada pat siba oko tebe...kada zemlju kosi...kad zemlja podrhtava od eksplozija...kad stojis iza drveta dok oko tebe meci fiste dizuci zemlju...
TIFA29

Post by TIFA29 »

desilo se da su ljudi slicni tebi i ovom tifi drzali sarajevo pod okupacijom i ubijali na sve strane samo zato sto su stara raja imala muslimanska imena
Smiri hormone, momak. Nemoj biti paranoidan, kada cujes kritiku religije. :)
sto li se tad moli bogu da mi je samo znat...imas li na to odgovor tifa?...cemu bog tada?...volio bih vidjet tifu u borbi kad krv lije sa svih strana kako bi se on ponasao...junacki jelde?
Covjek koji se davi, a ne zeli umrijeti i za slamku se hvata. Dovoljan odgovor?

P.S: Kako bih se ja ponasao, to ne znam. I svejedno je. To ovdje i nije tema. :)
muhaz

Post by muhaz »

...
koju slamku?...covjek koji je javno tvrdio da ne vjeruje u boga i da bog ne postoji za koju se slamku fata...kakvu slamku...zasto se ne moli titu...zasto ne spominje tita u momonetu kad se smrt priblizi?...

svi ljudi vjeruju u boga...jedina razlika postoji izmedju onih koji to potvrdjuju i onih koji to osporavaju mada svi u dusi znaju da bog postoji...

svaki put kad pocnes pisat protiv boga i kad ga pocnes poricat imas osjecaj u gurdima koji te steze, i ja to znam...osjecas se zlobno i osjecas da ti nesto grudi pritisce...mozes osporavat sta hoces i kolko hoces, nije vazno...bog postoji i ti to znas samo ga ti osporavas...
P.S: Kako bih se ja ponasao, to ne znam. I svejedno je. To ovdje i nije tema.
hahahaahah, dobar, dobar....

jedno pitanje...ako bi ovdje ponovo poceo rat, bil uzeo oruzje i borio se, i bil se borio za jedinstvenu ili razdijeljenu BiH?...
black

Post by black »

Naravno da svi ljudi vjeruju u Boga :) samo sto svi ne svjedoce ga..cak i oni koji se nazivaju ateistima;) koji kazu da NEMA Boga, ipak ga priznaju,sehadet ili svjedocenje pocinje sa negacijom : NEMA Boga osim Allaha i Muhammed je Njegov rob i Njegov Poslanik.
Znam da ce Tifa stari filozof ovo prokomentarisati na sebi svojstven nacin :D

Selam svima i samo se nemojte svadzati 8)

p.s. malo sam ovo zbrkano napisao ali nema veze skontacete sta pricam
black

Post by black »

ja sam malo pomjesao teme :D ne zamjerite moj prethodni odgovor je trebao da ide na temu " Jeli Bog dobar" ali moze i ovde ;)

selam
TIFA29

Post by TIFA29 »

muhaz wrote:...
koju slamku?...covjek koji je javno tvrdio da ne vjeruje u boga i da bog ne postoji za koju se slamku fata...kakvu slamku...zasto se ne moli titu...zasto ne spominje tita u momonetu kad se smrt priblizi?
Zato sto ga nisu filovali kada je bio mali da Tito mozes sve, zna sve itd. Stoga, i kada je iracionalno, u strahu svasta dozivas i pokusavas. Isto ti je i sa slamkom. Ona ga spasiti ne moze, ali on se ipak hvata za nju. :)

Sto se tice dokaza, ako imas neki... slobodno ga navedi. Ja do sada nisam ni jedan dokaz vidio (cuo) koji se ne moze ispostaviti kao greska u razmisljanju.
jedno pitanje...ako bi ovdje ponovo poceo rat, bil uzeo oruzje i borio se, i bil se borio za jedinstvenu ili razdijeljenu BiH?...
Davno je bilo kada sam dovoljno lud bio da bih isao svojom voljom u rat za ideale.
mrmot

Post by mrmot »

muhaz wrote:
kad je rat poceo imao sam 7 godina, ali znam mnoge borce i svi imaju istu pricu...

kad granate razaraju, meci ubijau, dano-nocno terorisanje grada, kad nema vode, struje, plina covjek ne vidi izlaz sem u vjeri...oni koji se tad ne okrenu vjeri ili izvrse samoubistvo ili polude do te mjere da zavrse u ludnici...kad je rat ovdje poceo, da vidis tu svoju staru raju kad na liniju krenu...kada se i najveci prijaratni mafijas i siledzija trese od straha jer mu meci fijucu oko glave dok cujes kako moli Allaha i izgovara sve sto ga je stara nena ucila...sto li se tad moli bogu da mi je samo znat...imas li na to odgovor tifa?...cemu bog tada?...volio bih vidjet tifu u borbi kad krv lije sa svih strana kako bi se on ponasao...junacki jelde?...kada pat siba oko tebe...kada zemlju kosi...kad zemlja podrhtava od eksplozija...kad stojis iza drveta dok oko tebe meci fiste dizuci zemlju...
I sve si ovo skonto sa 7 godina!? Aferim.
Sve-Je-Laz-Osim-Smrti

Post by Sve-Je-Laz-Osim-Smrti »

JA ZAISTA NEMAM RIJECI AL SVE STO MOGU DA KAZEM DA OVAJ NICK TIFA29 JE ZAISTA ZAOSTAO I NIJE NORMALKE IDI JADNICE POSIJETI PSIHIJATRA NA SVAKOM FORUMU PROVALJUJES GLUPOSTI POSEBNO STO SE TICE RELIGIJE NISKO PADAS ZAR NE PRIMJECUJES DA SI POSTAO DOSADAN RAJI NA FORUMIMA ( MOJ SAVIJET IDI KOD PSIHIJATRA ) ZAO MI TE ZAISTA JESTE :(
love

Post by love »

Sve-Je-Laz-Osim-Smrti,u pravu si,i to sto sam posebno osjetio je da uglavnom ponizava muslimane...nekada i hriscane ali rijetko
avicena

Post by avicena »

Koliko mu je priča šuplja objasnio mu je Ibn Masud:

http://forum.bihnet.ba/showthread.php?s ... genumber=3
avicena

Post by avicena »

"Ako nisi kadar ciniti dobra djela, o­nda makar ne nanosi ljudima zlo jer se i to ubraja u sadaku kojom ces se iskupiti." (Muslim)

"Nije od nas ko ne postuje nase starije i ko nije milostiv nasim mladim." (Tirmizi)

"Covjek nece biti pravi vjernik sve dok komsija ne bude siguran od njegovih pakosti i podlosti." (Buharija)
Post Reply