Haag ili oprost?
-
krmelj
#1 Haag ili oprost?
Dilema je jasna, zamolio bih vas da iznesete svoje misljenje, a zatim i argumente. Cilj nije da dokazemo da je nas stav ispravan, nego da razmijenimo misljenja.
- manijak1
Ma isprazni sve zatvore
diljem planete
kao da je zločin nenormalan.
- manijak1
Zločin je zločin ili leševi strpani u bezimenu raku nisu nikakav argument 
- manijak1
Osvetom se ne postiže ništa i nigdje ( osim iznimnih slučajeva koje još nisam imao nesreću upoznati ali vjerovatno da bih zanemario ovo izrečeno i postigao da se vratim iz KPD ustanove svjestan da se neko sa Bara ne može vratiti ) .
Taj model mi nije poznat , tiče se vjerovatno rasne segregacije i dugogodišnjeg terora "više rase" nad obojenom "nižom rasom" u ime eksploatacije dijamanata i profita.
Oprost je potreban narodima čiji su pojedinci ili grupe učinili da svi budu poistovjećeni sa zločincima.Ali.........amnestija tj. pomilovanja se dešavaju .......državnim ukazima .......po žalbama okrivljenih.
Amnestija kolektivna je već bila ...........za samovoljno udaljene pojedince tokom agresije.
Taj model mi nije poznat , tiče se vjerovatno rasne segregacije i dugogodišnjeg terora "više rase" nad obojenom "nižom rasom" u ime eksploatacije dijamanata i profita.
Oprost je potreban narodima čiji su pojedinci ili grupe učinili da svi budu poistovjećeni sa zločincima.Ali.........amnestija tj. pomilovanja se dešavaju .......državnim ukazima .......po žalbama okrivljenih.
Amnestija kolektivna je već bila ...........za samovoljno udaljene pojedince tokom agresije.
- Fair Life
Amnestija - ne, nikad !krmelj wrote:Naravno da su argument, no pitanje je vise sta se postize kaznjavanjem i osvetom, a sta amnestijom i oprostom po modelu Juznoafricke Republike.manijak1 wrote:Zločin je zločin ili leševi strpani u bezimenu raku nisu nikakav argument
Oprost ? Ko moze oprostiti u moje ime ?
Bozja pravda pocinje na zemlji !
Dakle, zlocincu treba oprostiti tek posto ga pravedno "objese" (htio sam rijet osude).
Last edited by Fair Life on 15/01/2005 16:00, edited 1 time in total.
-
St.Germain
zlocin kao takav mora biti propisno sankcionisan, to tvoje pitanje je isto kao i demokratija ili anarhija...
-
botulin
potpisujemFair Life wrote:Amnestija - ne, nikad !krmelj wrote:Naravno da su argument, no pitanje je vise sta se postize kaznjavanjem i osvetom, a sta amnestijom i oprostom po modelu Juznoafricke Republike.manijak1 wrote:Zločin je zločin ili leševi strpani u bezimenu raku nisu nikakav argument
Oprost ? Ko moze oprostiti u moje ime ?
Bozja pravda pocinje na zemlji !
Dakle, zlocincu treba oprostiti tek posto ga pravedno "objese" (htio sam rijet osude).