Haag ili oprost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
krmelj

#1 Haag ili oprost?

Post by krmelj »

Dilema je jasna, zamolio bih vas da iznesete svoje misljenje, a zatim i argumente. Cilj nije da dokazemo da je nas stav ispravan, nego da razmijenimo misljenja.
manijak1

Post by manijak1 »

Ma isprazni sve zatvore :D :D diljem planete :D kao da je zločin nenormalan.
krmelj

Post by krmelj »

manijak1 wrote:Ma isprazni sve zatvore :D :D diljem planete :D kao da je zločin nenormalan.
hajd sad ponovi ovo, ali bez ironije i sa argumentima.
manijak1

Post by manijak1 »

Zločin je zločin ili leševi strpani u bezimenu raku nisu nikakav argument :?
krmelj

Post by krmelj »

manijak1 wrote:Zločin je zločin ili leševi strpani u bezimenu raku nisu nikakav argument :?
Naravno da su argument, no pitanje je vise sta se postize kaznjavanjem i osvetom, a sta amnestijom i oprostom po modelu Juznoafricke Republike.
manijak1

Post by manijak1 »

Osvetom se ne postiže ništa i nigdje ( osim iznimnih slučajeva koje još nisam imao nesreću upoznati ali vjerovatno da bih zanemario ovo izrečeno i postigao da se vratim iz KPD ustanove svjestan da se neko sa Bara ne može vratiti ) .
Taj model mi nije poznat , tiče se vjerovatno rasne segregacije i dugogodišnjeg terora "više rase" nad obojenom "nižom rasom" u ime eksploatacije dijamanata i profita.
Oprost je potreban narodima čiji su pojedinci ili grupe učinili da svi budu poistovjećeni sa zločincima.Ali.........amnestija tj. pomilovanja se dešavaju .......državnim ukazima .......po žalbama okrivljenih.
Amnestija kolektivna je već bila ...........za samovoljno udaljene pojedince tokom agresije.
Fair Life

Post by Fair Life »

krmelj wrote:
manijak1 wrote:Zločin je zločin ili leševi strpani u bezimenu raku nisu nikakav argument :?
Naravno da su argument, no pitanje je vise sta se postize kaznjavanjem i osvetom, a sta amnestijom i oprostom po modelu Juznoafricke Republike.
Amnestija - ne, nikad !
Oprost ? Ko moze oprostiti u moje ime ?

Bozja pravda pocinje na zemlji !

Dakle, zlocincu treba oprostiti tek posto ga pravedno "objese" (htio sam rijet osude).
Last edited by Fair Life on 15/01/2005 16:00, edited 1 time in total.
St.Germain

Post by St.Germain »

zlocin kao takav mora biti propisno sankcionisan, to tvoje pitanje je isto kao i demokratija ili anarhija...
Toozla

Post by Toozla »

ja bih ovu temu nazvao oprost nakon Haga....
botulin

Post by botulin »

Fair Life wrote:
krmelj wrote:
Amnestija - ne, nikad !
Oprost ? Ko moze oprostiti u moje ime ?

Bozja pravda pocinje na zemlji !

Dakle, zlocincu treba oprostiti tek posto ga pravedno "objese" (htio sam rijet osude).
potpisujem
Post Reply