Svi listom, ništa ne brini. Javi centrali da bidnu mirni i spokojni glede tog pitanjabljump wrote:Hoces reci da Hrvati iz Tuzle i Sarajeva ne glasaju za HDZ?Alfons Kauders wrote:
Pa i ima, a ko se s njim ne slaze nije Hrvat. Tako da prosjecan Hrvat u Zagrebu, Splitu, Sarajevu, Tuzli zapravo i nije Hrvat, vec izdajnik.
Jako jednostavno razmisljanje.
Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#926 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
- Banksy
#927 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ne mislim da narod u Hrvatskoj razmišlja u singularu. I tamo su, kao i u većini drugih zemalja, dva pola: desnica i ljevica, ustaše i partizani, crni i crveni. I više se mrze međusobno, nego što mrze one druge, preko. Thompsonovom fanu bliža je Ceca, nego Hladno pivo, lakše će se zapit' s ravnogorcem nego s partizanom, itd ... al to je ot ...KatarinaKosaca wrote:U konkretnom slučaju taj pokret je HDZ BIHbljump wrote: Varaju se svi koji misle da razmišljanje jednog naroda može promjeniti bilo koja presuda ili čak opštepoznata činjenica iz prošlosti. Niko ne da na sebe i svoje, to je u ljudskoj prirodi. Popljuvace jednu grupu ljudi iz svog naroda ali cijeli pokret... nema šanse.![]()
Jadan je narod koji ima, dakle sve njegove jedinke, kako ti napisa, razmišljanje u singularu.
- KatarinaKosaca
#928 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Istina. Post se odnosio na BIH Hrvate i njihovo kolektivno tugovanje od juče, koje je , ujedno i inspiriralo temuBanksy wrote:Ne mislim da narod u Hrvatskoj razmišlja u singularu. I tamo su, kao i u većini drugih zemalja, dva pola: desnica i ljevica, ustaše i partizani, crni i crveni. I više se mrze međusobno, nego što mrze one druge, preko. Thompsonovom fanu bliža je Ceca, nego Hladno pivo, lakše će se zapit' s ravnogorcem nego s partizanom, itd ... al to je ot ...
Naravno, taj dio BIH Hrvata da ne bude zabune
- Banksy
#929 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ne stižem pohvatat' ...KatarinaKosaca wrote:Istina. Post se odnosio na BIH Hrvate i njihovo kolektivno tugovanje od juče, koje je , ujedno i inspiriralo temuBanksy wrote:Ne mislim da narod u Hrvatskoj razmišlja u singularu. I tamo su, kao i u većini drugih zemalja, dva pola: desnica i ljevica, ustaše i partizani, crni i crveni. I više se mrze međusobno, nego što mrze one druge, preko. Thompsonovom fanu bliža je Ceca, nego Hladno pivo, lakše će se zapit' s ravnogorcem nego s partizanom, itd ... al to je ot ...
- animals
#930 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Znam ja, samo pogledaj druge teme, gdje se Bosnjaci trude da uniste Bosance, jer su ti Bosanci opasnost za opstanak Bosnjaka..KatarinaKosaca wrote:Ma, ne znaš ih sigurno. Naseljavaju područja južno od Karpata tamo prema Tirenskom moruanimals wrote:Ko su sad pa ti Bosanci..
- KatarinaKosaca
#931 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Gdje sam suprotno napisala? Refleksija se odnosila na nešto drugo, ne nacionalno nego geografsko određenje, jer Srbi u zadnje vrijeme, a povodom iste stvari negiraju da su čak i geografski Bosanci. Ali, totalni off.animals wrote:Znam ja, samo pogledaj druge teme, gdje se Bosnjaci trude da uniste Bosance, jer su ti Bosanci opasnost za opstanak Bosnjaka..
- animals
#932 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ja ne tugujem, boli me briga, samo je pitanje ko se raduje, Bosnjaci ili onaj 1% Bosanaca...KatarinaKosaca wrote:Istina. Post se odnosio na BIH Hrvate i njihovo kolektivno tugovanje od juče, koje je , ujedno i inspiriralo temuBanksy wrote:Ne mislim da narod u Hrvatskoj razmišlja u singularu. I tamo su, kao i u većini drugih zemalja, dva pola: desnica i ljevica, ustaše i partizani, crni i crveni. I više se mrze međusobno, nego što mrze one druge, preko. Thompsonovom fanu bliža je Ceca, nego Hladno pivo, lakše će se zapit' s ravnogorcem nego s partizanom, itd ... al to je ot ...
- animals
#933 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ma pusti sad Srbe, nisu oni tema, to je tacno da oni negiraju da su Bosanci, ali cinjenice da to jesu..a nisu samo oni krivi za to..ni Bosnjaci se ne vole zvati Bosancima, znaci sve isto po tom pitanju..po potrebi se uzima pojam Bosanac i po potrebi se odbacuje..KatarinaKosaca wrote:Gdje sam suprotno napisala? Refleksija se odnosila na nešto drugo, ne nacionalno nego geografsko određenje, jer Srbi u zadnje vrijeme, a povodom iste stvari negiraju da su čak i geografski Bosanci. Ali, totalni off.animals wrote:Znam ja, samo pogledaj druge teme, gdje se Bosnjaci trude da uniste Bosance, jer su ti Bosanci opasnost za opstanak Bosnjaka..
- KatarinaKosaca
#934 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Raduje se svaki čovjek bilo koje nacije i vjere koji nije dao ovlaštenje da se u njegovo ime i za njegov račun čini zločini nad civilima. Jednako se radujem presudi za Grabovicu, jer je napravljen gnusan zločin strane kojoj sam jasno pripadala, a da nisam za to ni znala. Stati iza "svojih" zločinaca je moralni zločin. Potpuno neovisno o naciji, vjeri, Bošnjacima, Srbima, Hrvatima ili Sejdiću i Finciju.animals wrote:Ja ne tugujem, boli me briga, samo je pitanje ko se raduje, Bosnjaci ili onaj 1% Bosanaca...
- duh_sa_sjekirom
#935 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Pa naravno da glasaju.bljump wrote: Hoces reci da Hrvati iz Tuzle i Sarajeva ne glasaju za HDZ?
Ima i među njima onih koji su dobili Draganov certifikat i Miloradovu potvrdu o autohtonosti...
- ljevoruki
#936 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ne razmislja svako na taj nacin.KatarinaKosaca wrote:Raduje se svaki čovjek bilo koje nacije i vjere koji nije dao ovlaštenje da se u njegovo ime i za njegov račun čini zločini nad civilima. Jednako se radujem presudi za Grabovicu, jer je napravljen gnusan zločin strane kojoj sam jasno pripadala, a da nisam za to ni znala. Stati iza "svojih" zločinaca je moralni zločin. Potpuno neovisno o naciji, vjeri, Bošnjacima, Srbima, Hrvatima ili Sejdiću i Finciju.animals wrote:Ja ne tugujem, boli me briga, samo je pitanje ko se raduje, Bosnjaci ili onaj 1% Bosanaca...
Sjetih se jedne od mnogih, antologijskih izreka mudrog "prvog u Bosnjaka":
"Jesu li to uradili njihovi zlocinci li nase budale?"
- KatarinaKosaca
#937 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
U tome i jeste problem što ne razmišljaju svi tako, a sa druge strane postoje univerzalni aksiomski moralni kriterijumi, koje valjda nitko civiliziran ne dovodi u pitanje.ljevoruki wrote:Ne razmislja svako na taj nacin.
Sjetih se jedne od mnogih, antologijskih izreka mudrog "prvog u Bosnjaka":
"Jesu li to uradili njihovi zlocinci li nase budale?"
- animals
#938 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Svaki covjek koji je cinio zlocine treba odgovarati, bez obzira kojem narodu pripadao..samo ovo se ne moze gledati kao presuda jednom narodu kako sto mnogi ovdje potenciraju, ovo je samo presuda pojedincima..KatarinaKosaca wrote:Raduje se svaki čovjek bilo koje nacije i vjere koji nije dao ovlaštenje da se u njegovo ime i za njegov račun čini zločini nad civilima. Jednako se radujem presudi za Grabovicu, jer je napravljen gnusan zločin strane kojoj sam jasno pripadala, a da nisam za to ni znala. Stati iza "svojih" zločinaca je moralni zločin. Potpuno neovisno o naciji, vjeri, Bošnjacima, Srbima, Hrvatima ili Sejdiću i Finciju.animals wrote:Ja ne tugujem, boli me briga, samo je pitanje ko se raduje, Bosnjaci ili onaj 1% Bosanaca...
- KatarinaKosaca
#939 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Nema presuda narodu. Ali, relativiziranje, tugovanje, zid plača, histerija, pravdanje, inspirira komentare. Kad su Hadžihasanović i Kubura presuđeni nitko nije pravdao (gotovo nitko), niti plakao, niti kmečao. Utoliko je i slučaj prošao skoro pa neopaženoanimals wrote:Svaki covjek koji je cinio zlocine treba odgovarati, bez obzira kojem narodu pripadao..samo ovo se ne moze gledati kao presuda jednom narodu kako sto mnogi ovdje potenciraju, ovo je samo presuda pojedincima..
- animals
#940 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Problem ova tri naroda je sto svaki bi da dominira nad onim drugim, nema nigdje dobre volje da se pokusa nesto na ravnopravnoj osnovi..i kad se to i desi, drugi to razumiju kao neku podvalu i ne pokusava to uopce ni da razmotri..Srbi napravili drzavu u drzavi a bosnjacki politicari uopce se ne bore protiv toga, niti Hrvatski..Nema nista osim nacionalisticki stranaka koju su i dovele do ovoga danas..i 20 god poslije, sds, hdz i sda..narodi se isto vole kao i prije 20 god, nista se nije naucilo iz proslosti..svaka presuda se oznacava kao poraz jednog naroda a ne pokusaj da se konacno priznaju greske i pocne se graditi nesto novo..KatarinaKosaca wrote:Nema presuda narodu. Ali, relativiziranje, tugovanje, zid plača, histerija, pravdanje, inspirira komentare. Kad su Hadžihasanović i Kubura presuđeni nitko nije pravdao (gotovo nitko), niti plakao, niti kmečao. Utoliko je i slučaj prošao skoro pa neopaženoanimals wrote:Svaki covjek koji je cinio zlocine treba odgovarati, bez obzira kojem narodu pripadao..samo ovo se ne moze gledati kao presuda jednom narodu kako sto mnogi ovdje potenciraju, ovo je samo presuda pojedincima..
-
giovanni galli
#941 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
evo kako se to dogodi sa velezom
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... cni-mostar
-
RahatHurmašica
#942 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
.
Last edited by RahatHurmašica on 06/02/2015 18:43, edited 1 time in total.
- duh_sa_sjekirom
#943 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
...i presuda politici i projektu etničkog čišćenja i stvaranja etnički čistih teritorija metodom progona, ubijanja, spaljivanja, silovanja, konc-logora...animals wrote: Svaki covjek koji je cinio zlocine treba odgovarati, bez obzira kojem narodu pripadao..samo ovo se ne moze gledati kao presuda jednom narodu kako sto mnogi ovdje potenciraju, ovo je samo presuda pojedincima..
- KatarinaKosaca
#944 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Tako nekako...animals wrote:Problem ova tri naroda je sto svaki bi da dominira nad onim drugim, nema nigdje dobre volje da se pokusa nesto na ravnopravnoj osnovi..i kad se to i desi, drugi to razumiju kao neku podvalu i ne pokusava to uopce ni da razmotri..Srbi napravili drzavu u drzavi a bosnjacki politicari uopce se ne bore protiv toga, niti Hrvatski..Nema nista osim nacionalisticki stranaka koju su i dovele do ovoga danas..i 20 god poslije, sds, hdz i sda..narodi se isto vole kao i prije 20 god, nista se nije naucilo iz proslosti..svaka presuda se oznacava kao poraz jednog naroda a ne pokusaj da se konacno priznaju greske i pocne se graditi nesto novo..
-
megaman4
#945 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
ova presuda lahko može značiti kraj ZRINJSKOG i plaćanje ratne štete VELEŽU, koju su pretrpjeli, i dosta mi je kukanja onih iz zap. hercgovine da je velež bošnjački klub, e pa ovom presudom sve su laži otkrivene i VELEŽ će najviše profitirati ovo presudom...ZRINJSKI KRAJ.......giovanni galli wrote:evo kako se to dogodi sa velezom
-
tnnt
#946 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
pa koliko je direktnih izvršilaca Hrvata već osuđeno, na desetkeKatarinaKosaca wrote:
Nema presuda narodu. Ali, relativiziranje, tugovanje, zid plača, histerija, pravdanje, inspirira komentare. Kad su Hadžihasanović i Kubura presuđeni nitko nije pravdao (gotovo nitko), niti plakao, niti kmečao. Utoliko je i slučaj prošao skoro pa neopaženo
ovo je sasvim drugo, ne samo da je osuđen vrh nego je i Hrvatska označena kao agresor, a gle čuda Srbija nije
kako to uopće možeš usporediti?
-
tnnt
-
megaman4
#948 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
tnnt wrote:valjda ti je poznata činjenica da je taj Velež nastao spajanjem sa Zrinjskim 1945megaman4 wrote: ova presuda lahko može značiti kraj ZRINJSKOG i plaćanje ratne štete VELEŽU, koju su pretrpjeli, i dosta mi je kukanja onih iz zap. hercgovine da je velež bošnjački klub, e pa ovom presudom sve su laži otkrivene i VELEŽ će najviše profitirati ovo presudom...ZRINJSKI KRAJ.......
a Velež i je nastao u istočnom Mostaru
malo morgen...
-
bljump
#949 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ako ćemo gledati bosanskom logikom tj. svi koji vole RS su u singularu i svi koji vole "kamenjar" su u singularu onda su i Hrvati iz Hrvatske u singularu. Svi oni vole Hrvatsku, vole svoj narod i vole Gotovinu.Banksy wrote:Ne mislim da narod u Hrvatskoj razmišlja u singularu. I tamo su, kao i u većini drugih zemalja, dva pola: desnica i ljevica, ustaše i partizani, crni i crveni. I više se mrze međusobno, nego što mrze one druge, preko. Thompsonovom fanu bliža je Ceca, nego Hladno pivo, lakše će se zapit' s ravnogorcem nego s partizanom, itd ... al to je ot ...KatarinaKosaca wrote:U konkretnom slučaju taj pokret je HDZ BIHbljump wrote: Varaju se svi koji misle da razmišljanje jednog naroda može promjeniti bilo koja presuda ili čak opštepoznata činjenica iz prošlosti. Niko ne da na sebe i svoje, to je u ljudskoj prirodi. Popljuvace jednu grupu ljudi iz svog naroda ali cijeli pokret... nema šanse.![]()
Jadan je narod koji ima, dakle sve njegove jedinke, kako ti napisa, razmišljanje u singularu.
-
bljump
#950 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Dakle vi smatrate da su Bosanci počinili genocid u Srebrenici?animals wrote:Ma pusti sad Srbe, nisu oni tema, to je tacno da oni negiraju da su Bosanci, ali cinjenice da to jesu..a nisu samo oni krivi za to..ni Bosnjaci se ne vole zvati Bosancima, znaci sve isto po tom pitanju..po potrebi se uzima pojam Bosanac i po potrebi se odbacuje..KatarinaKosaca wrote:Gdje sam suprotno napisala? Refleksija se odnosila na nešto drugo, ne nacionalno nego geografsko određenje, jer Srbi u zadnje vrijeme, a povodom iste stvari negiraju da su čak i geografski Bosanci. Ali, totalni off.animals wrote:Znam ja, samo pogledaj druge teme, gdje se Bosnjaci trude da uniste Bosance, jer su ti Bosanci opasnost za opstanak Bosnjaka..
Da su Bosanci granatirali Hrvatsku?