Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post Reply
Hatper

#776 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hatper »

mO k3 wrote:
Hatper wrote:
mO k3 wrote:Nego bez zajebancije ...imali sta od trećeg :D
što će im treći kraj vas muslimana pa vi ste njihovo cveće :lol: :lol: :lol: :lol: započnite narodni ep deseterac jednako 10 sati, jako veži me jako steži me :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ček ba ,koji si ti faktor ,ako nisi sa kamenjarskog foruma ,koji moj se javljas ovdje ?.......
jel misliš ono kao vau :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a možda i nije
Alfons Kauders

#777 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Alfons Kauders »

Hrgota wrote:
AliceInChains wrote:Davno prije ove presude je bivši predsjednik Republike Hrvatske tokom njegove vlasti otvoreno i javno informisao cjelokupni Hrvatski narod, u kojim prljavim igrama je Tudman ucestvovao sa HB sestorkom u Bosni. I sad odjednom svi iznenađeni? Ili pak ogorceni, sto Haag nije prezmirio?
uopće ne razumijem zašto se vi bošnjaci toliko kačite za bivšeg hrvatskog predsjednika mesića? kakva i koja bi to mesić trebao da bude moralna vertikala hrvatskoj a i hrvatima u BiH? evo što je govorio o jednom od zapovijednika vukovara. uostalom, što je to mesić konkretno uradio za BiH, ili konkretno za vas bošnjake kad toliko ukazujete na njegovo dobročinstvo?

drugo, i ne razumijem čemu tolika euforija i likovanje prvostupanjskom presudom HB šestorki? pa jebemu mater, nisu ni bosanski hrvati sami sebe ubijali u nesretnom sukobu sa bošnjacima, nisu se valjda sami masakrirali, protjerivali, rušili katoličke bogomolje i strijeljali katoličke svećenike po fojnici, da ne pričam o banja luci, i na kraju sve se svede na nekakvih 6 godina zatvora.
6 godina? Ona dva konja su dobila puno vise za ubistvo ta dva nestretna fratra, slabo si informisan... I to su procesuirani odmah.

Banja Luci? Molim te pricaj o Banja Luci... Da cujemo kako je ARBiH tamo napadala Hrvate... Mislim da ce to biti jako zanimljivo. :-)
mO k3

#778 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by mO k3 »

Hatper ne miješaj...... :D
Ako nisi za treći entitet šuti ,ako si protiv šuti :D
Nemoj da te uvaljujemo. U tor kamnpenjarskog foruma,jer oni su dno dna .....
Jay Gatsby

#779 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Jay Gatsby »

Hrgota wrote:
drugo, i ne razumijem čemu tolika euforija i likovanje prvostupanjskom presudom HB šestorki? pa jebemu mater, nisu ni bosanski hrvati sami sebe ubijali u nesretnom sukobu sa bošnjacima, nisu se valjda sami masakrirali, protjerivali, rušili katoličke bogomolje i strijeljali katoličke svećenike po fojnici, da ne pričam o banja luci, i na kraju sve se svede na nekakvih 6 godina zatvora.
Sad tu istu priču/logiku primijeni za Srbe u Hrvatskoj. Nisu se valjda sami...
Hatper

#780 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hatper »

Alfons Kauders wrote:
Hrgota wrote:
AliceInChains wrote:Davno prije ove presude je bivši predsjednik Republike Hrvatske tokom njegove vlasti otvoreno i javno informisao cjelokupni Hrvatski narod, u kojim prljavim igrama je Tudman ucestvovao sa HB sestorkom u Bosni. I sad odjednom svi iznenađeni? Ili pak ogorceni, sto Haag nije prezmirio?
uopće ne razumijem zašto se vi bošnjaci toliko kačite za bivšeg hrvatskog predsjednika mesića? kakva i koja bi to mesić trebao da bude moralna vertikala hrvatskoj a i hrvatima u BiH? evo što je govorio o jednom od zapovijednika vukovara. uostalom, što je to mesić konkretno uradio za BiH, ili konkretno za vas bošnjake kad toliko ukazujete na njegovo dobročinstvo?

6 godina? Ona dva konja su dobila puno vise za ubistvo ta dva nestretna fratra, slabo si informisan... I to su procesuirani odmah.

Banja Luci? Molim te pricaj o Banja Luci... Da cujemo kako je ARBiH tamo napadala Hrvate... Mislim da ce to biti jako zanimljivo. :-)

Miki Kimi Zini Assasini :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#781 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Alfons Kauders »

tnnt wrote:
KatarinaKosaca wrote:@renta i alphons

Ako Hrvatska nije mogla osloboditi do 1995 i realno nije mogla, znači da se napadala RH sa teritorije RH, dakle sa okupirane teritorije. Zašto onda stalno ponavljanje da je sa područja BIH (dakle Istočne Hercegovine) napadana RH? Zar to nije malo licemjerno?
mogla je realno i ranije, ali razni unprofori i prijetnje sankcijama su odgađale početak
već 1994 se je trebala desiti Oluja ;-)
cijelu istočnu Hercegovinu od Stoca do Dubrovnika, nad visovima uz Popovo polje je držao
HV skoro cijeli rat
uh i to je agresija po vama :D
Po kome?
tnnt

#782 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by tnnt »

Alfons Kauders wrote:
Jeste i to smo vec presli. Hrvatska je imala svako pravo da uzvrati i da uzme Trebinje - ali to nikad nije ucinila... U isto vrijeme dok su ovi granatirali Dubrovnik, neki su crtali nove karte i spremali slanje brigada HV na ARBiH - koja nikad nije ispalila metak na Hrvatsku.

Cinjenica da su cak i neki zvanicnici uzimali napade sa nase teritorije kao izgovor je smijurija i zvuci infantilno u najmanju ruku, kao sto je kolega ultima rekao... Nevjerovatno je da bi bilo ko ozbiljan to mogao koristiti kao bilo kakav argument za ucesce snaga HV u sukobima sa ARBiH - a ostale svinjarije da i ne pominjem.
HV je davao tu i tamo tehničku podršku HVO-u u ratu sa muslimanima i minoran broj borbenih postrojbi
95% sukoba sa armijom je nosio HVO a ne HV, čitao sam razne gluposti o pustim gradijskim brigadama
kod Vakufa i Mostara, tako da vjerujem da češ i ti nastaviti tim putem :D
RED SKY

#783 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by RED SKY »

KatarinaKosaca wrote:
Mogu misliti kako je sada onim hercegovcima sa kamenjarskog foruma... Vidim jako su aktivni na forum.hr da objasne pravim Hrvatima kako su se samo brnili...
:lol: :lol: :lol: :lol:
I dok oni objašnjavaju Hrvatima da su veliki Hrvati,u svjetskim medijima se prenose vijesti o osuđenim zločinačkim Bosanskim Hrvatima :-D I njihovom zločinačkom poduhvatu :-D
EminaSA

#784 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by EminaSA »

Hrgota wrote:
Vidis meni je jako zao zbog tih zlocina u Srednjoj Bosni ali ipak, ako gledas realno onda mislim da vi niste objektivni kad govorite o tome. Primijetila sam da cesto poredite Ahmice sa zlocinom u Krizancevu selu recimo, iako je u Krizancevu ubijeno sest hrvatskih vojnika i sesnaest civila dok je u Ahmicima stradalo 116 civila...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#785 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:Po kome?
Pogubio nam se zagrebački dalmatinac :D
tnnt

#786 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by tnnt »

Alfons Kauders wrote:
tnnt wrote:
KatarinaKosaca wrote:@renta i alphons

Ako Hrvatska nije mogla osloboditi do 1995 i realno nije mogla, znači da se napadala RH sa teritorije RH, dakle sa okupirane teritorije. Zašto onda stalno ponavljanje da je sa područja BIH (dakle Istočne Hercegovine) napadana RH? Zar to nije malo licemjerno?
mogla je realno i ranije, ali razni unprofori i prijetnje sankcijama su odgađale početak
cijelu istočnu Hercegovinu od Stoca do Dubrovnika, nad visovima uz Popovo polje je držao
HV skoro cijeli rat
Po kome?
pa po Bošnjacima
zar nisi tvrdio da je prisustvo HV-a u BiH agresija?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#787 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» skuterista ,mundos

kako volim kada svako pokaže svoje pravo lice...

skuterista wrote:
KatarinaKosaca wrote:BIH Hrvati što prije prestanu cmizdiriti nad šestorkom i prouče zadnju fatihu Erceg Bosni, bolje po njih.
pa nisu Hrvati talibani pa da to rade, to su vasa zatucana posla

ps sta je ovo , cuje se loj od nekud..
nisam ja zaboravio razne sojke, renate i slične... stariji članovi će se možda sjetiti

gdje li nam je osa...
:)
mO k3

#788 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by mO k3 »

tnnt wrote:
Alfons Kauders wrote:
Jeste i to smo vec presli. Hrvatska je imala svako pravo da uzvrati i da uzme Trebinje - ali to nikad nije ucinila... U isto vrijeme dok su ovi granatirali Dubrovnik, neki su crtali nove karte i spremali slanje brigada HV na ARBiH - koja nikad nije ispalila metak na Hrvatsku.

Cinjenica da su cak i neki zvanicnici uzimali napade sa nase teritorije kao izgovor je smijurija i zvuci infantilno u najmanju ruku, kao sto je kolega ultima rekao... Nevjerovatno je da bi bilo ko ozbiljan to mogao koristiti kao bilo kakav argument za ucesce snaga HV u sukobima sa ARBiH - a ostale svinjarije da i ne pominjem.
HV je davao tu i tamo tehničku podršku HVO-u u ratu sa muslimanima i minoran broj borbenih postrojbi
95% sukoba sa armijom je nosio HVO a ne HV, čitao sam razne gluposti o pustim gradijskim brigadama
Jarane .... ba nismo mi krivi sto je politička elita takozvane hb osuđena ,ako ima primjedbi žali se u Haag i gotovo
lullooo

#789 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by lullooo »

tnnt wrote:
Alfons Kauders wrote:

Koji degen majko mila. HVO nije mogao prdnuti bez Franje Tudjmana. Logistika sva i sve operacije HVO-a su koordirane iz Zagreba. O tome jasno pricaju Tudjman i Bobetko na onom snimku kada tudjman kaze:"Ja sam ti dao zadatak a vi ga niste izvrsili!"

Pored toga da bi razbio jednu brojcano jaku vojsku kao sto je ARBIH ti ne treba ljudstvo vec tehnika.

A ti sada vidi sta ono Tudjman misli kada kaze:
"Kod Bugojna se nalazi 700 ljudi sa svim oklopom i topnistvom."
To je kardinalno bilo za pad Bugojna a ne neki skutori iz hercegovine.
Alfons Kauders

#790 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Alfons Kauders »

tnnt wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pa jeste - ali problem i jeste u onih 5%... I jos veci problem je sto to nisu bas najbolje krili, naprotiv ostalo je i zvanicnih dokumenata.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#791 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Chmoljo »

lullooo

i ti nam budi pozdravljen
:) :zoka:
Renta

#792 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Renta »

KatarinaKosaca wrote:
Renta wrote:O bože, mislio sam da diskutiramo na ozbiljnijem nivou?!?
Kakvo je to pitanje? I ti si proživjela rat u Sarajevu? Sarajevo je obranjeno kao i Hrvatska jer NISU CIJELI PALI. Dok god se brani jedan dio zemlje i teritorija nije sve izgubljeno. Normalno da nismo mogli obraniti svaki dio teritorija u pocetku pred naletom daleko opremljenije JNA i četnika. Ali smo ih zaustavili i nakon par godina stvaranja vojske i dobivanja iskustva vratili s kamatama. U istoj poziciji se i Bosna našla...tim više me čudi tvoje pitanje???!!!
U Sarajevu nismo imali naoružanja. U početku pogotovo. Prije deblokade nešto, ali kad su se vratili sa propale deblokade, rekli su da to nije ništa u usporedbi šta su četnici imali. Tako, za razliku od tebe, nisam pisala kako smo imali naoružanja.
Aha, sad kužim. Očito nisi upoznata da je hrvatska gubila teritorij sve do kraja 1991., dok joj je falilo osnovno naoružanje. Nakon toga smo ih zaustavili i uspostavili koliko toliko stabilnu frontu koja se održala do 1995. Naoružanje je polako stizalo ali što je do tada palo palo je. Ipak, prve veće oslobodilačke akcije kreću već od 1992. s Maslenicom i Zadarskim zaleđem.

Tako da, nisu ti četnici bili nikakvi ratnici koji bi bili u stanju poraziti Hrvatsku.
Osim toga, poznata je uzrečica - Ne bije boj svijetlo oružje nego srce u junaka! Naravno, u ovoj se i Bošnjaci mogu prepoznati...prvenstveno protiv srbočetnika i JNA ali i u Mostaru. ;)
Last edited by Renta on 29/05/2013 23:45, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#793 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Alfons Kauders »

tnnt wrote:
Alfons Kauders wrote:
tnnt wrote: mogla je realno i ranije, ali razni unprofori i prijetnje sankcijama su odgađale početak
HV skoro cijeli rat
Po kome?
pa po Bošnjacima
zar nisi tvrdio da je prisustvo HV-a u BiH agresija?
Pa maloprije si citirao post u kojem to objasnjavam. Ali znam da vi Srbi imate problema s hrvatskim, sta cu ti ja, pokusaj google translate ili nesh...
Hatper

#794 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hatper »

Chmoljo wrote:Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» skuterista ,mundos

kako volim kada svako pokaže svoje pravo lice...

skuterista wrote:
KatarinaKosaca wrote:BIH Hrvati što prije prestanu cmizdiriti nad šestorkom i prouče zadnju fatihu Erceg Bosni, bolje po njih.
pa nisu Hrvati talibani pa da to rade, to su vasa zatucana posla

ps sta je ovo , cuje se loj od nekud..
nisam ja zaboravio razne sojke, renate i slične... stariji članovi će se možda sjetiti

gdje li nam je osa...
:)
a koje bi lice trebali pokazat nego ono pravo??

nisu ljudi pičke pišu ono što misle
tnnt

#795 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by tnnt »

EminaSA wrote:

Vidis meni je jako zao zbog tih zlocina u Srednjoj Bosni ali ipak, ako gledas realno onda mislim da vi niste objektivni kad govorite o tome. Primijetila sam da cesto poredite Ahmice sa zlocinom u Krizancevu selu recimo, iako je u Krizancevu ubijeno sest hrvatskih vojnika i sesnaest civila dok je u Ahmicima stradalo 116 civila...
pa bilo je više u srednjoj Bosni osim Križančeva sela, mislim da je još jedno Uzdol uz još neke
pa dobro treba osuditi za Ahmiće i mislim da je osuđeno
znači Križančevo selo netreba jer je manji broj? :-)
Hrgota

#796 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hrgota »

Alfons Kauders wrote:
Hrgota wrote:

govorim o generalima armije BiH koji su osuđeni u haagu za zločine nad hrvatima sa ukupno 6 godina. dakle govorim općenito o zločinima nad hrvatima u sukobu sa bošnjacima koji ne zaostaju niti malo za zločinima hrvata nad bošnjacima.

pogrešno si shavatio, banja luku ne spominjem u kontekstu bošnjaka nego u kontekstu zločina nad hrvatima koji nemaju sudski epilog.
KatarinaKosaca

#797 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by KatarinaKosaca »

Renta wrote:Aha, sad kužim. Očito nisi upoznata da je hrvatska gubila teritorij sve do kraja 1991., dok joj je falilo osnovno naoružanje. Nakon toga smo ih zaustavili i uspostavili koliko toliko stabilnu frontu koja se održala do 1995. Naoružanje je polako stizalo ali što je do tada palo je. Ipak, prve veće oslobodilačke akcije kreću već od 1992. s Maslenicom i Zadarskim zaleđem.

Tako da, nisu ti četnici bili nikakvi ratnici koji bi bili u stanju poraziti Hrvatsku.
Osim toga, poznata je uzrečica - Ne bije boj svijetlo oružje nego srce u junaka! Naravno, u ovoj se i Bošnjaci mogu prepoznati...prvenstveno protiv srbočetnika i JNA ali i u Mostaru. ;)
Sve jasno i točno. Utoliko mi se u to nije uklopila tvoja tvrdnja od ranije kako je Cro imala još 1991 dovoljno naoružanja da se brani, pa bi se uspješno obranila čak i u slučaju eventualnog ostajanja BIH u Srboslaviji. Samo ta rečenica je večeras iskakala iz tvog diskursa koji jeste objektivan, pa sam zato postavila pitanje.
Avetinho

#798 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Avetinho »

Hatper wrote:
a koje bi lice trebali pokazat nego ono pravo??

nisu ljudi pičke pišu ono što misle
Ne, nego su picke, jer misle ono sto pisu.
mO k3

#799 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by mO k3 »

@ chmoljo mislim da Osa cvili od muke ko napuštena dzeukela :D
KatarinaKosaca

#800 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by KatarinaKosaca »

tnnt wrote:pa bilo je više u srednjoj Bosni osim Križančeva sela, mislim da je još jedno Uzdol uz još neke
pa dobro treba osuditi za Ahmiće i mislim da je osuđeno
znači Križančevo selo netreba jer je manji broj? :-)
Naravno da treba. I Grabovicu po komandnoj odgovornosti. Ali, nemoj očekivati da će to netko sa Marsa uraditi. To se tužilaštvu prilaže, lobira, traži, svjedoči..
Post Reply