Uživam ga čitati.Iz njega izlazi sve ono što je dugo držao u sebi.Samo se otvori,isplači se
Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
- RED SKY
#651 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Skuterista je na rubu živčanog sloma
Uživam ga čitati.Iz njega izlazi sve ono što je dugo držao u sebi.Samo se otvori,isplači se
- lazni liberal
#652 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
"Mi hrvati smo dobili nezahvalan zadatak da europiziramo bosanske muslimane i mi smo garant da BiH nece biti muslimanska zemlja" krivoustog citira Bernard Henry Levy u knjizi Ljiljan i Pepeo
-
Hatper
#653 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
ja nisam kršćanin zeleni brate ali što ne mogu balinske šupljeskuterista wrote:ma stipu ih , njima su kolektivno isprani mozgovi ...ne bitno ,SDP ,SDA , tj koja stranka ,svi isto misle kršćanima u BiHtnnt wrote:da hrlili smo u rat sa Bošnjacima, pogotovo ovi iz srednje Bosne koji su okruženi istimbljump wrote:
Da nacrtam, bosnjacko-hrvatski ratni sukob je krenuo iz hrvatskog naroda, bosnjako-srpski ratni sukob je krenuo iz srpskog naroda.
Potpuno je svejedno da li je na celu tog naroda bilo ova ili ona sestorka, sedmorka ili osmorka. Rat bi se opet desio. I danas imamo neke druge sestorke i sedmorke koje vode politicke ratove jer i sadasnji sukobi krecu iz naroda. Nema koncenzusa i vjerovatno ga nikad nece biti. Ko sve svoje frustracije istresa na par obicnih likova od drveta ne vidi sumu.
moš se misliti![]()
ja to gledam, da dvije paralelne vlasti makar su saveznici
sa vlastitim vojnim komponentama i to na istom prostoru
neimenovno vode u rat, Hrvat ubio u birtiji jednog Bošnjaka i obrnuto
i sve ode kvragu
-
tnnt
#654 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
pa baš je rušenje mosta u Haagu bilo proglašenoBetter Man wrote:Za zločine koje su počinili, koncetracione logore, razaranje Mostara, pokolj u Ahmićima, presuda je sasvim logična! Jedino mislim da je Slobodan Praljak kao osoba koja je počinila najveći kulturološki zločin u istoriji civilizacije, a to je rušenje simobola Mostara Starog mosta trebao biti osuđen na par doživotnih robija bez mogučnosti pomilovanja! Da je Franjo Tuđman poživio duže, sigurno bi bio izveden pred Haški sud i bio bi proglašen ratnim zločincem, jer on u stvari to i jeste bio! Dogovarao je sa Miloševićem podjelu BiH i lično je naredio da se izvrši agresija na BiH! Da je Hrvatska bila kako treba, od prvog dana rata bi nam pomogli da se odbranimo od agresora, ne tek pred kraj rata i to zbog ličnih interesa, a to je oslobađanje okupiranih dijelova Hrvatske!
kao legitiman vojni cilj, što je i bio
od prvog dana vam je dolazila pomoć, malo se informiraj
i u sklopu HVO-a ,HOS-a a i direktno vladi u Sarajevu
a te fantazije da je dogovara podjelu Bosne nemislim uopče komentirati
-
Hatper
#655 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
oni su vaše cvećelazni liberal wrote:"Mi hrvati smo dobili nezahvalan zadatak da europiziramo bosanske muslimane i mi smo garant da BiH nece biti muslimanska zemlja" krivoustog citira Bernard Henry Levy u knjizi Ljiljan i Pepeo
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#656 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Nikako nije dobro samo promatrati Referendum prvomartovski 1992.g. i govoriti da ne bi bilo nikakve Bosne da Hrvati nisu podržali otcjepljenje od Jugoslavije.
Pravo pitanje bi bilo Šta bi bilo da se Alija priklonio otvorenim ponudama ''od preko Drine'' i poveo zemlju u Krnju Jugoslaviju? Da li bi Hrvatska opstala u tom slučaju?
Pravo pitanje bi bilo Šta bi bilo da se Alija priklonio otvorenim ponudama ''od preko Drine'' i poveo zemlju u Krnju Jugoslaviju? Da li bi Hrvatska opstala u tom slučaju?
- AliceInChains
#657 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Da je Tudman prezivio ovu danasnju presudu, ubio bi se, ili bi mu pumpa otkazala. Ni u tom slucaju nebi docekali njegovu presudu (posto cisto sumnjam, da bi mu presudili prije Prljaku)Better Man wrote:Za zločine koje su počinili, koncetracione logore, razaranje Mostara, pokolj u Ahmićima, presuda je sasvim logična! Jedino mislim da je Slobodan Praljak kao osoba koja je počinila najveći kulturološki zločin u istoriji civilizacije, a to je rušenje simobola Mostara Starog mosta trebao biti osuđen na par doživotnih robija bez mogučnosti pomilovanja! Da je Franjo Tuđman poživio duže, sigurno bi bio izveden pred Haški sud i bio bi proglašen ratnim zločincem, jer on u stvari to i jeste bio! Dogovarao je sa Miloševićem podjelu BiH i lično je naredio da se izvrši agresija na BiH! Da je Hrvatska bila kako treba, od prvog dana rata bi nam pomogli da se odbranimo od agresora, ne tek pred kraj rata i to zbog ličnih interesa, a to je oslobađanje okupiranih dijelova Hrvatske!
- ultima_palabra
#658 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Što je najgore, ni advokati tuđmanizma u medijima nemaju bolje argumente od priglupih forumaša
a) "Hrvatska je pomagala odbrani BiH, primila izbjeglice, imala je odobrenje da Izetbegovića da ratuje u BiH" - sigurno nije imala odobrenje da napadne oružane snage BiH i da osniva paradržave na njenoj teritoriji
Sasvim je dovoljno preokreta u ratu bilo da Hrvatska ima vremena biti i branitelj i agresor.
b) "Sa teritorije BiH je napadana Hrvatska" - ovo je argument 7-godišnjeg djeteta
Nikakve to veze nema sa sukobom Armije i HVO-a, niti se išta moglo uraditi po tom pitanju. Na kraju krajeva, i iz Knina je napadan Bihać.
c) "ova presuda nije dobra za suživot" - ova im je najbolja
To je ono kad se otkrije silovanje ili pedofilija u selu, pa se prikriva da ne bi selo došlo na loš glas
Kakva politika, takvi joj i apologeti - jadna.
a) "Hrvatska je pomagala odbrani BiH, primila izbjeglice, imala je odobrenje da Izetbegovića da ratuje u BiH" - sigurno nije imala odobrenje da napadne oružane snage BiH i da osniva paradržave na njenoj teritoriji
b) "Sa teritorije BiH je napadana Hrvatska" - ovo je argument 7-godišnjeg djeteta
c) "ova presuda nije dobra za suživot" - ova im je najbolja
-
Hatper
#659 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
brate imam ja u mostaru dosta raje nije njima nikakva pomoć dolazila preko starog mosta i proklet bio onaj ko ga je srušio, ljudi su bili izdani od strane sarajeva i snalazili se kako su znali, jebiga kasnije se to okrenulo na neke lokalne mafije i tako traje 20 godina, nije im lakotnnt wrote:pa baš je rušenje mosta u Haagu bilo proglašenoBetter Man wrote:Za zločine koje su počinili, koncetracione logore, razaranje Mostara, pokolj u Ahmićima, presuda je sasvim logična! Jedino mislim da je Slobodan Praljak kao osoba koja je počinila najveći kulturološki zločin u istoriji civilizacije, a to je rušenje simobola Mostara Starog mosta trebao biti osuđen na par doživotnih robija bez mogučnosti pomilovanja! Da je Franjo Tuđman poživio duže, sigurno bi bio izveden pred Haški sud i bio bi proglašen ratnim zločincem, jer on u stvari to i jeste bio! Dogovarao je sa Miloševićem podjelu BiH i lično je naredio da se izvrši agresija na BiH! Da je Hrvatska bila kako treba, od prvog dana rata bi nam pomogli da se odbranimo od agresora, ne tek pred kraj rata i to zbog ličnih interesa, a to je oslobađanje okupiranih dijelova Hrvatske!
kao legitiman vojni cilj, što je i bio![]()
- Alfons Kauders
#660 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
I nije jedini, medju svojim je barem na ovoj temi...KatarinaKosaca wrote:Pa što ne kažeš da si Srbin, nije sramota..skuterista wrote:ma taman posla ,ko ih hebe ...imam pametnija posla ,radi se ,sezona je ,bošnje dolaze kod mene da zarade svojim hamšama za dimija ,rade ,vrijedni su ko Kinezi ,alal im vera muhamedanska
- lazni liberal
#661 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
kani suzo izdajiceEminaSA wrote:KatarinaKosaca wrote:
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#662 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ma, @better inače lupeta kao štrumfeta. Navodno je Stari most bio toliko uzdrman od JNA granata da je bilo potrebno jako malo da se sruši. Također, kažu da je pijanac Praljak u alkoholiziranom stanju rekao da je naredio rušenje, kasnije to negirao. Most je napravljen. Spram ljudskih života, mučenja, logora, skoro da mi je degutantno stavljati prioritet na most.tnnt wrote:pa baš je rušenje mosta u Haagu bilo proglašeno
A glede pomoći... da Bog da mi najveći neprijatelji imali takvu pomoć..
-
Hatper
#663 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
već sam napisao pa skonataj ali evo opet ću nisi valjda toliko glup??Alfons Kauders wrote:I nije jedini, medju svojim je barem na ovoj temi...KatarinaKosaca wrote:Pa što ne kažeš da si Srbin, nije sramota..skuterista wrote:ma taman posla ,ko ih hebe ...imam pametnija posla ,radi se ,sezona je ,bošnje dolaze kod mene da zarade svojim hamšama za dimija ,rade ,vrijedni su ko Kinezi ,alal im vera muhamedanska
Soca kafana kad Karaklajic vodi
o's da pricas sa nama
Sa ljudinom se dogovori
- ultima_palabra
#664 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Što ne slaviš oslobađajuću presudu? Imaš informacije iz prve rukeHatper wrote:oni su vaše cvećelazni liberal wrote:"Mi hrvati smo dobili nezahvalan zadatak da europiziramo bosanske muslimane i mi smo garant da BiH nece biti muslimanska zemlja" krivoustog citira Bernard Henry Levy u knjizi Ljiljan i Pepeo![]()
![]()
![]()
- Alfons Kauders
#665 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Fakat... A mi se cudimo sto su klinci ovako retardiraniultima_palabra wrote:Što je najgore, ni advokati tuđmanizma u medijima nemaju bolje argumente od priglupih forumaša![]()
a) "Hrvatska je pomagala odbrani BiH, primila izbjeglice, imala je odobrenje da Izetbegovića da ratuje u BiH" - sigurno nije imala odobrenje da napadne oružane snage BiH i da osniva paradržave na njenoj teritorijiSasvim je dovoljno preokreta u ratu bilo da Hrvatska ima vremena biti i branitelj i agresor.
b) "Sa teritorije BiH je napadana Hrvatska" - ovo je argument 7-godišnjeg djetetaNikakve to veze nema sa sukobom Armije i HVO-a, niti se išta moglo uraditi po tom pitanju. Na kraju krajeva, i iz Knina je napadan Bihać.
c) "ova presuda nije dobra za suživot" - ova im je najboljaTo je ono kad se otkrije silovanje ili pedofilija u selu, pa se prikriva da ne bi selo došlo na loš glas
![]()
-
bljump
#666 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Netacno. Srbi i Hrvati su ratovali samo 1992. u Posavini, Jajcu i 1995. u Krajini nakon Oluje. Danas se prica da je to sve bilo dogovoreno a i da nije to se ne moze ni porediti sa ratom izmedju Hrvata i Bosnjaka.tnnt wrote: a 99% HV vojnika koji su poginuli u Bosni su poginuli protiv Srba
- Alfons Kauders
#667 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Zalim slucaj, ali ne razumijem srpski. Studirao sam u Osijeku, magistrirao u Zagrebu. Savjetujem ti da naucis hrvatski, ipak je to fin jezik, a za mjesec dana postaje jedan od sluzbenih jezika EU.Hatper wrote: već sam napisao pa skonataj ali evo opet ću nisi valjda toliko glup??
o's da pricas sa nama
Sa ljudinom se dogovori
-
Hatper
#668 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
ko prvo lažeš ko zadnja kučka most je bio nedirnut dok ga nisu srušili, ako ima ijedan mostarac koji je bio u ratu neka mi neda slagat, srbi nikad nisu metka opucali na stari most bila je samo ova rupaKatarinaKosaca wrote:Ma, @better inače lupeta kao štrumfeta. Navodno je Stari most bio toliko uzdrman od JNA granata da je bilo potrebno jako malo da se sruši. Također, kažu da je pijanac Praljak u alkoholiziranom stanju rekao da je naredio rušenje, kasnije to negirao. Most je napravljen. Spram ljudskih života, mučenja, logora, skoro da mi je degutantno stavljati prioritet na most.tnnt wrote:pa baš je rušenje mosta u Haagu bilo proglašeno
A glede pomoći... da Bog da mi najveći neprijatelji imali takvu pomoć..
a da ne šaram puno neka ti mostarac neki objasni od čega imam ja sve te slike, kako je most izgledao prije nego je srušen- KatarinaKosaca
#669 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Nemoj da vrijeđaš, rekla sam "navodno", jer sam tako čula u medijima. Fakat, ima li neki Mostarac, po mogućnosti da nije u euforiji slavlja i kaže objektivno. Perišić je granatirao Mostar, ne znam zašto bi zaobilazio Most? Javite se Mostarci.
- Man of steel
#670 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Našao se ko će govoriti o evropeizaciji Bošnjaka u pičku lijepu materinu.lazni liberal wrote:"Mi hrvati smo dobili nezahvalan zadatak da europiziramo bosanske muslimane i mi smo garant da BiH nece biti muslimanska zemlja" krivoustog citira Bernard Henry Levy u knjizi Ljiljan i Pepeo
Narod koji je dva puta u razmaku od 50 godina bio u stanju sustavno, organizovano i planski raditi najgora zvjerstva i držati logore, mentalitetom pripada Africi a ne Evropi.
- RED SKY
#671 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Aposlutno.
JNA nije dirala Stari Most iako je i tada bio 'vojni cilj'.
Ali dođoše haški zločinci kojima je Most smetao iz jednostavnog razloga.Sinonim Mostara,tako blizu a tako daleko.
JNA nije dirala Stari Most iako je i tada bio 'vojni cilj'.
Ali dođoše haški zločinci kojima je Most smetao iz jednostavnog razloga.Sinonim Mostara,tako blizu a tako daleko.
- Alfons Kauders
#672 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Sreca pa imaju Srbe da im popravljaju prosjek.Man of steel wrote:Našao se ko će govoriti o evropeizaciji Bošnjaka u pičku lijepu materinu.lazni liberal wrote:"Mi hrvati smo dobili nezahvalan zadatak da europiziramo bosanske muslimane i mi smo garant da BiH nece biti muslimanska zemlja" krivoustog citira Bernard Henry Levy u knjizi Ljiljan i Pepeo
Narod koji je dva puta u razmaku od 50 godina bio u stanju sustavno, organizovano i planski raditi najgora zvjerstva i držati logore, mentalitetom pripada Africi a ne Evropi.
-
Hatper
#673 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
nema potrebe da se meni uvlačiš sa titulama, ionako ti služe za pisanje gluposti po forumu, šteta para koje si potrošio na falš obrazovanje djivamo, djivamo, djivamo, to je anti adjamoAlfons Kauders wrote:Zalim slucaj, ali ne razumijem srpski. Studirao sam u Osijeku, magistrirao u Zagrebu. Savjetujem ti da naucis hrvatski, ipak je to fin jezik, a za mjesec dana postaje jedan od sluzbenih jezika EU.Hatper wrote: već sam napisao pa skonataj ali evo opet ću nisi valjda toliko glup??
o's da pricas sa nama
Sa ljudinom se dogovori
- KatarinaKosaca
#674 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Pokopaše ih ovi Srbi u diskusiji.Alfons Kauders wrote:Sreca pa imaju Srbe da im popravljaju prosjek.
-
Hatper
#675 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
ej ne trudi se majke ti nego čitajKatarinaKosaca wrote:Nemoj da vrijeđaš, rekla sam "navodno", jer sam tako čula u medijima. Fakat, ima li neki Mostarac, po mogućnosti da nije u euforiji slavlja i kaže objektivno. Perišić je granatirao Mostar, ne znam zašto bi zaobilazio Most? Javite se Mostarci.
Teske su mi stikle, ne izlazim iz stana
moja zguzvana pidzama, krevet voli ova stanja
po ceo dan citam skroz neumivena
Izvinite me, idem sad da budem dekadentna dancefloor arena, do jutra tanka k'o antena
oprostite ovaj boom boom nije dovoljno svez oprostite ovaj boom boom nije dovoljno resh
nemoj da me prekidas dok gledam serije
ni pozivom ni sms-om ni zveckanjem bizuterije
ja pobedjujem original jer sam gora nego Kina