Ti se to salis il' si ozbiljan?nocni_pjesnik wrote:Druze..bit cu direktan..veze ti nemas...ne kaze se Obilić već Kobilić...dalje...citao sam dosta o tome,a nigdje nisam naisao na podatak da je Bajezit ubio svoga oca...covjeku se smuci kada "znalci" poput tebe pocnu da pishu ovakve nebuloze...nista licno al osjetljiv sam na ovakve stvariDržava wrote:Lažna historija:
Miloš Obilić ubija turskog sultana na Kosovu Polju.
Prava historija:
Bajazit, sin sultanov, ubija svoga oca i svoga brata Jakuba u toku Kosovske bitke i na taj način preuzima apsolutnu vlast u Osmanskom carstvu.
Poenta:
Mit o Obiliću služi za nacionalnu homogenizaciju i za što lakše guranje omladine u nove ratove.
Da ne idem off.
...al', oboje je pravilno, ako se dobro sjecam(?!), mada ja koristim Obilic(sto je novija verzija od Kobilic).
Sad se bojim otici cu previse u off iako ni tema sama po seb' nije fiksna al' eto.
Postoji vise teorija o Muratovoj smrti.Prva,koju je doticni naveo i jeste produkt srpske zelje po homogenizaciji, postoje takodje i druge teorije ,jedna izmedju njih je i druga doticnog, ja sam upoznat i sa 3. koja kaze da ga je ubio ranjeni srpski borac na prevaru (po meni cista mitomanija