Halid Bešlić: Postali smo kolonija, Bosne nema
.... Jeste li razmišljali kako bi publika, ljudi u Bosni, protumačili Vaš koncert u Beogradu?
- Jesam i to, ali sada me više ne interesira. Jer, Bosna je sve svoje rekla. Mi smo postali kolonija i doviđenja i prijatno. Bosne nema. Postali smo kolonija zahvaljujući ljudima koji su sve to izdavali, prodavali... To nema više veze s patriotizmom. Svačija smo kolonija samo ne bosanska. U svim elementima. Na kraju krajeva, i biznis to zahtijeva. Otiđi u sve radnje u BiH, ako nađeš na 15 posto bh. proizvoda, dajem glavu. Samo 15 posto! Eto, vidiš gdje je Bosna - naravno mislim i na Federaciju i na Republiku Srpsku. Sve je "made in Srbija", "made in Hrvatska", "made in Mađarska"... Jedini pravi naši brendovi i u regiji su pjevači koji dolaze iz BiH. To je jedino naše prepoznatljivo u regiji. Zašto ne bismo pjevali gdje god hoćemo i da na taj način uzdižemo državu.
Ljudi Vaše uspjehe vani doživljavaju kao i svoje. Vi ste bh. ambasador.
- To je uredu. Hvala Bogu, to je tako. No, unutar Bosne podijeljeni smo teritorijalno, etnički i emotivno. Shvataš? Za muziku kojom se ja bavim, Bosna je mala. Meni trebaju Srbija, Hrvatska i Balkan za rezultat koji postižem. Odradim četiri koncerta u BiH i to ti je sve. Onda ideš dalje, treba ti Zagreb, Varaždin, Osijek, Beograd, Podgorica... Malo do Turske, zapada... Onda si interesantan. To su pjevači koji imaju uspjeha. Ne možeš biti popularan u Bosni a da to nema odjeka u Srbiji i Hrvatskoj i kontra. I to je dobro.
No, mi smo ovdje stradalnici. Mi smo nastradali u ratu, onda naše glave ovdje razmišljaju da smo u toru. Još smo ljuti na sve. Tamo je kontra priča, oni svoje pjevače stimuliraju da idu da pjevaju u druge zemlje. A nas ovdje javnost šikanira ako pokušamo otići u Srbiju. Samo što za mene ne postoji ta priča. Ali, ne treba ići glavom kroz zid. U Srbiji trebam napraviti priču, kao što sam u Hrvatskoj. Tada ima smisla i tada ću otići....
Intervju u cjelosti na linku ispod;
http://www.dnevniavaz.ba/kiosk/estrada/ ... -nema.html
H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
- tbv
#1 H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Ovo je dio jucerasnjeg intervjua sa Halidom Beslicem u kojem kaze da "NEMA BOSNE"
Last edited by tbv on 06/05/2011 23:09, edited 1 time in total.
- BiH-x
#2 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Iskreno jebe mi se i za njih (Beslic i Muslimovic) i za njihovu primitivnu "muziku", ali covjek je upravu kada kaze da smo postali ekonomska kolonija. I ko nam je kriv kada necemo da kupujemo domace?
To sto pjeva po Srbiji; pa ako niste primjetili sve nase "patriote" iz rata redovno rasprodaju arene i dvorane u Begisu: (Hanka Paldum, Hari Varesanovic, Halid Beslic) a cujem da i Merlin sprema spektakl na Marakani
A nisu ni Hrvati bolji; u BG su odrzali koncerte i Tereza Kesovija i Prljavo Kazaliste, koji su u ratu rekli da "cetnicima" nikada vise nece pjevati...
Sve je to zbog
To sto pjeva po Srbiji; pa ako niste primjetili sve nase "patriote" iz rata redovno rasprodaju arene i dvorane u Begisu: (Hanka Paldum, Hari Varesanovic, Halid Beslic) a cujem da i Merlin sprema spektakl na Marakani
Sve je to zbog
-
veliki_fabio
#3 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
pa ekonomska kolonija, ko sve druge zemlje.
-
chupacabra
#4 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Ovo sto je Halid rekao potpuno stoji. Mi smo jedna obicna ekonomska kolonija sa politickim protektoratom. Jeste, to po svakoj definiciji se ne moze smatrati drzavom. Mozda na papiru.
Razumijem da ti se jebe za njega, ali momak, ti ako njegovu muziku smatras primitivnom, onda nam fino objasni koja je to "muzika" dobra po tvojim standardima. Ali nema veze, tema je politika, a o muzici cemo na drugom mjestu.
Razumijem da ti se jebe za njega, ali momak, ti ako njegovu muziku smatras primitivnom, onda nam fino objasni koja je to "muzika" dobra po tvojim standardima. Ali nema veze, tema je politika, a o muzici cemo na drugom mjestu.
- zambaklija
#5 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
čovjek je u pravu i nismo mi samo ekonomska već i politička kolonija,mi smo ti ko oni pokusni miševi u laboratoriji,a uz to smo krave za mužu za naše dobročinitelje političare,mi imamo administraciju veću od Njemačke koja važi za ekonomski najjaču zemlju u Evropi i šire... 
- muha_sa
#6 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
baš tako--i ne vidim šta je loše izjaviozambaklija wrote:čovjek je u pravu i nismo mi samo ekonomska već i politička kolonija,mi smo ti ko oni pokusni miševi u laboratoriji,a uz to smo krave za mužu za naše dobročinitelje političare,mi imamo administraciju veću od Njemačke koja važi za ekonomski najjaču zemlju u Evropi i šire...
-evo u njegovoj branši--pogledajmo plakate koje se lijepe po gradu-malo malo pa gostuje naka dara,žara,eka kekai ostali insekti....
-sve stoji al jebi ga-Rajvosaaaaaaa-limvo te ko gabo ma šta lobi
- Nele9
#7 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Halid Bešlić i velika većina onih koje mediji vole da nazovu umjetnicima su kafanske kuje jajare. A zna se kako kafandžije to rade...koliko para, toliko muzike. Vrlo je malo umjetnika tu....
A Halidova mudrost doseže dotle da strani proizvodi znače nema više Bosne...wow! Allahu hvala pa mnogi nisu tako mislili i u daleko težim situacijama.
Begeša što se tiče, pa naravno da će pjevaljka tamo gdje će da zakače para medju grudi, je li?
A Halidu je u Bosni preteško naravno. Ovo što sada ima nije imao prije rata (hotel, benzinske, pogoni za sušenje voća), pa ga haman razdrmao menadžerski stres.
A bosanskom defetizmu nikada kraja. Teško nam je...u govnima smo...šmrc.
A Halidova mudrost doseže dotle da strani proizvodi znače nema više Bosne...wow! Allahu hvala pa mnogi nisu tako mislili i u daleko težim situacijama.
Begeša što se tiče, pa naravno da će pjevaljka tamo gdje će da zakače para medju grudi, je li?
A Halidu je u Bosni preteško naravno. Ovo što sada ima nije imao prije rata (hotel, benzinske, pogoni za sušenje voća), pa ga haman razdrmao menadžerski stres.
A bosanskom defetizmu nikada kraja. Teško nam je...u govnima smo...šmrc.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#8 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Ista imena, a različita prezimena!tbv wrote: - Surfajuci na netu naletih na ovaj intervju na web stranici koju bas ne gotivim, ali volim procitati o BiH iz svih uglova. Nakon citanja mi se stomak razboli i sjecanja prijeratna na moj um padose. Iako je ovaj intervju ispod sa Halidom Beslicem u kojem on navodi da nema vise Bosne posjetih sam sebe kako je sve to pocelo dalekih devedesetih kad je za razliku od njega na stubu srama i uz SDP Nijaza Durakovica (inace politicara kojeg postujem, ali...) stajao njegov imenik Halid Muslimovic. Dio tog dogadjaja zelim da podjelim u kratkim crtama sa vama forumasima sa-x.
-Inace ja sam iz pogranickog podneblja nase Bosne i Hercegovine, rat u Hrvatskoj je bio u velikom zaru, nas grad je vec tad (91) osjetio sto je rat i ko su velikosrbi, a i na sto su spremni. Nas krik za pomoc naisao je na nijemi odgovor iz Sarajeva kao i krik iz sela Ravno u istočnoj Hercegovini izmedju 2. - 11. oktobra 1991., sa slicnim posljedicama koje su nas docekale polovinom 92...
- Nego da se vratim na Halida Muslimovica. Sjecam se kao da se desilo jucer, tadasnji SDP-ovci su stojali na podijumu ispred jednog od gradskih hotela, i tad se na scenu popeo Halid Muslimovic, njegove prve rijeci su bile, citiram "Ne za nacionaliste iz SDA, oni su fudamentalisti, ja se prezivam Muslimovic, ako postoji veci Musliman ovdje medju vama neka se javi (osmijeh na njegovom licu)...". Uslijedio je aplauz komunjara i onih neupucenih o buducnosti koja nas ocekuje. Ja kao neutralan, a i u prolazu, okrenuo sam se i uputio u kafanu sa svojim jaranima (70%Srbi) i tu smo se ubili lozom nerazmisljajuci sta nas ceka sutra (barem ja nisam nista mislio, nisam sad siguran za njih).
Nakon nekog vremena (05.92) ja sam zbog toga sto nisam njihov dobio nogu u guzicu, prosao logore, mucenja, pola familije i rodbine pod zemljom, i sad neko ko me je sve ove godine tjesio sa svojim pjesmom i unosio nadu za bolje sutra sa "Zaplakala Bosna" - jednostavo haman ha pa dokrajcio. Hvala vam Halidi, nekad ste bili dio mog zivota sad ste samo dio moje more.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je dio jucerasnjeg intervjua sa Halidom Beslicem u kojem kaze da "NEMA BOSNE"
Halid Bešlić: Postali smo kolonija, Bosne nema
.... Jeste li razmišljali kako bi publika, ljudi u Bosni, protumačili Vaš koncert u Beogradu?
- Jesam i to, ali sada me više ne interesira. Jer, Bosna je sve svoje rekla. Mi smo postali kolonija i doviđenja i prijatno. Bosne nema. Postali smo kolonija zahvaljujući ljudima koji su sve to izdavali, prodavali... To nema više veze s patriotizmom. Svačija smo kolonija samo ne bosanska. U svim elementima. Na kraju krajeva, i biznis to zahtijeva. Otiđi u sve radnje u BiH, ako nađeš na 15 posto bh. proizvoda, dajem glavu. Samo 15 posto! Eto, vidiš gdje je Bosna - naravno mislim i na Federaciju i na Republiku Srpsku. Sve je "made in Srbija", "made in Hrvatska", "made in Mađarska"... Jedini pravi naši brendovi i u regiji su pjevači koji dolaze iz BiH. To je jedino naše prepoznatljivo u regiji. Zašto ne bismo pjevali gdje god hoćemo i da na taj način uzdižemo državu.
Ljudi Vaše uspjehe vani doživljavaju kao i svoje. Vi ste bh. ambasador.
- To je uredu. Hvala Bogu, to je tako. No, unutar Bosne podijeljeni smo teritorijalno, etnički i emotivno. Shvataš? Za muziku kojom se ja bavim, Bosna je mala. Meni trebaju Srbija, Hrvatska i Balkan za rezultat koji postižem. Odradim četiri koncerta u BiH i to ti je sve. Onda ideš dalje, treba ti Zagreb, Varaždin, Osijek, Beograd, Podgorica... Malo do Turske, zapada... Onda si interesantan. To su pjevači koji imaju uspjeha. Ne možeš biti popularan u Bosni a da to nema odjeka u Srbiji i Hrvatskoj i kontra. I to je dobro.
No, mi smo ovdje stradalnici. Mi smo nastradali u ratu, onda naše glave ovdje razmišljaju da smo u toru. Još smo ljuti na sve. Tamo je kontra priča, oni svoje pjevače stimuliraju da idu da pjevaju u druge zemlje. A nas ovdje javnost šikanira ako pokušamo otići u Srbiju. Samo što za mene ne postoji ta priča. Ali, ne treba ići glavom kroz zid. U Srbiji trebam napraviti priču, kao što sam u Hrvatskoj. Tada ima smisla i tada ću otići....
Intervju u cjelosti na linku ispod;
http://www.dnevniavaz.ba/kiosk/estrada/ ... -nema.html
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Prvo da kazem da mi je zao zbog svega sto si prosao u ratu, nadam se da su rane bar malo zacijelile.tbv wrote:Nisam siguran da li je tema za politiku, ako nije nek je moderator pomjeri na drugo mjesto, sve u svemu zahvalan unaprijed...
- Surfajuci na netu naletih na ovaj intervju na web stranici koju bas ne gotivim, ali volim procitati o BiH iz svih uglova. Nakon citanja mi se stomak razboli i sjecanja prijeratna na moj um padose. Iako je ovaj intervju ispod sa Halidom Beslicem u kojem on navodi da nema vise Bosne posjetih sam sebe kako je sve to pocelo dalekih devedesetih kad je za razliku od njega na stubu srama i uz SDP Nijaza Durakovica (inace politicara kojeg postujem, ali...) stajao njegov imenik Halid Muslimovic. Dio tog dogadjaja zelim da podjelim u kratkim crtama sa vama forumasima sa-x.
-Inace ja sam iz pogranickog podneblja nase Bosne i Hercegovine, rat u Hrvatskoj je bio u velikom zaru, nas grad je vec tad (91) osjetio sto je rat i ko su velikosrbi, a i na sto su spremni. Nas krik za pomoc naisao je na nijemi odgovor iz Sarajeva kao i krik iz sela Ravno u istočnoj Hercegovini izmedju 2. - 11. oktobra 1991., sa slicnim posljedicama koje su nas docekale polovinom 92...
- Nego da se vratim na Halida Muslimovica. Sjecam se kao da se desilo jucer, tadasnji SDP-ovci su stojali na podijumu ispred jednog od gradskih hotela, i tad se na scenu popeo Halid Muslimovic, njegove prve rijeci su bile, citiram "Ne za nacionaliste iz SDA, oni su fudamentalisti, ja se prezivam Muslimovic, ako postoji veci Musliman ovdje medju vama neka se javi (osmijeh na njegovom licu)...". Uslijedio je aplauz komunjara i onih neupucenih o buducnosti koja nas ocekuje. Ja kao neutralan, a i u prolazu, okrenuo sam se i uputio u kafanu sa svojim jaranima (70%Srbi) i tu smo se ubili lozom nerazmisljajuci sta nas ceka sutra (barem ja nisam nista mislio, nisam sad siguran za njih).
Nakon nekog vremena (05.92) ja sam zbog toga sto nisam njihov dobio nogu u guzicu, prosao logore, mucenja, pola familije i rodbine pod zemljom, i sad neko ko me je sve ove godine tjesio sa svojim pjesmom i unosio nadu za bolje sutra sa "Zaplakala Bosna" - jednostavo haman ha pa dokrajcio. Hvala vam Halidi, nekad ste bili dio mog zivota sad ste samo dio moje more.
A nazalost, sve ovo sto je Beslic rekao, sve stoji..Nema one Bosne kakvu bismo htjeli, ovisimo o rasplozenju RS, medjunarodne zajednice, Amerikanaca, ....
A on ako zeli zaradjivati mora ici u Srbiju, isto kao sto nasa tvornica , zeli li uspjesno poslovati mora ici izvan granica.
Sve je to zalosno, ali istinito.
-
michio
#10 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Kako neko Halida Muslimovica moze kriviti za svoju sudbinu. Kakva je uopste svijest tih ljudi 
-
nista novo
#11 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Jebiga, rat je bio prije 15 god. Sve zemlje su kolonije..Sta bi trebali Zidovi, da nikad vise ne trguju sa Nijemcima, ili Japanci sa Amerikancima, ili sta ja znam..Svak je na ovom planetu ratovao sa nekim, mora se dalje zivjeti..Ni jedna drzava se ne moze pokriti samo sa svojim proizvodima, niste se zapitali sta BiH moze ponuditi Srbiji i Hrvatskoj osim mrznje i zavisti..Nijemci su poceli od nule pa postali opet medju najacim, samo nisu kukali kao ovi nasi i trazili uvijek krivce u drugima. Malo rada ne bi skodilo, a ne samo prepucavanja..
- plain vanilla
#12 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Nije Halida krivio za svoju sudbinu...michio wrote:Kako neko Halida Muslimovica moze kriviti za svoju sudbinu. Kakva je uopste svijest tih ljudi
- slobodni armirach
#13 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
za ovakve izvale mi ne treba ni kakav Halid da nas prosvijetli, zivim u zabludi da nam je narod pametan.
Svaki fening koji dobije u Beogradu bez obzira o kome se radi, u apoteki na Bosnalijekove domace proizvode potrosio.
Dzinovic za novu je u Areni u Bg, to je sve gladno para, armija najnovijih zvezda se sprema na dijasporu da olinjalim umjetnicima otme po koju dnevnicu.
Sve su male drzave kolonije, nismo mi nikakav izolovan slucaj, samo treba gledat.
Prije 15 godina su nas rokali granatama, danas drugim sredstvima ali jednakim intenzitetom, nema fizickih ostecenja ali ima psihickih ostecenja. Tako da je jos uvijek ratno stanje, samo nam je narod previse zaokupljen vendinim sisama, hayatovim trash programom, onurovim i juznoamerickim kurvalucima, .. KOLEKTIVNA HIPNOZA SE NASTAVLJA
Svaki fening koji dobije u Beogradu bez obzira o kome se radi, u apoteki na Bosnalijekove domace proizvode potrosio.
Dzinovic za novu je u Areni u Bg, to je sve gladno para, armija najnovijih zvezda se sprema na dijasporu da olinjalim umjetnicima otme po koju dnevnicu.
Sve su male drzave kolonije, nismo mi nikakav izolovan slucaj, samo treba gledat.
Prije 15 godina su nas rokali granatama, danas drugim sredstvima ali jednakim intenzitetom, nema fizickih ostecenja ali ima psihickih ostecenja. Tako da je jos uvijek ratno stanje, samo nam je narod previse zaokupljen vendinim sisama, hayatovim trash programom, onurovim i juznoamerickim kurvalucima, .. KOLEKTIVNA HIPNOZA SE NASTAVLJA
- plain vanilla
#14 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Jel to vrijedi samo za pjevace?slobodni armirach wrote:za ovakve izvale mi ne treba ni kakav Halid da nas prosvijetli, zivim u zabludi da nam je narod pametan.
Ili vrijedi npr i za Solanu kad proda kg soli Beogradu ?
Bas mi je zao sto dijaspora trosi pare na koncerte Beslica, Sele, Cece..evo, srce mi se steze. Da ne bude zabune, i u BiH su njihov koncerti (srpskih pjevaca) ekstra posjeceni..i da ja zalim sad njih jer su sami otisli i kupili kartu?
- drndalo
#15 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Ah, u PM, pa nikad vam niko nije dovoljno dobar !
Kad "daju" pare "mrskim" Srbima i Hrvatima, ne valja, izvoze pare, ne trose ih u BiH...
Kad "uzimaju" pare od "mrskih" Srba i Hrvata, tj. potpomazu izvoz BiH, i uzimaju pare koje ce ipak vecinom potrositi u BiH, opet ne valja, jer su to valjda Srpske i Hrvatske pare...?
Izgleda da bi mu jedine pare koje biste mu halalili bile iz Saudijska Arabije ? Ups, ali ne zna pjevati na Arapskom, da bi ga razumjeli i da ga tamo zovu na gostovanje u Rijadskoj Areni...
Stvarno ste nemoguci... Sta bi trebao covjek da uradi da vam bude dobar ? Da se spali ispred Rijaseta k'o Jan Palah, u znak protesta ???
Kad "daju" pare "mrskim" Srbima i Hrvatima, ne valja, izvoze pare, ne trose ih u BiH...
Kad "uzimaju" pare od "mrskih" Srba i Hrvata, tj. potpomazu izvoz BiH, i uzimaju pare koje ce ipak vecinom potrositi u BiH, opet ne valja, jer su to valjda Srpske i Hrvatske pare...?
Izgleda da bi mu jedine pare koje biste mu halalili bile iz Saudijska Arabije ? Ups, ali ne zna pjevati na Arapskom, da bi ga razumjeli i da ga tamo zovu na gostovanje u Rijadskoj Areni...
Stvarno ste nemoguci... Sta bi trebao covjek da uradi da vam bude dobar ? Da se spali ispred Rijaseta k'o Jan Palah, u znak protesta ???
- Haris.ba
#16 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Sve je Halid B. u pravu. Jedino što mene žulja jeste što kad je pare koje je zaradio svojim radom htio uložiti u ovu državu ( i hvala mu na tome), ulupo u benzinsku pumpu i motelćić pored nje. Trebao je dodati:"Kad već ja nisam uložio u borbu protiv toga da postanemo kolonija, podržimo mog prijatelja pjevača Ibrahima Jukana". http://www.jukan.ba/ Nadam se da ovo neće se protumačiti kao reklama, jer jeste. Znam ja da je našem narodu zanimljivije kad će Halid pjevati po Beogradu, ali umjesto kuknjave treba malo nešta i poraditi na borbi protiv te "kolonizacije".
P.S.
Nije problematično prodavati naftu. Barem je prodaje domaći čovjek,et' hajd barem to(mada isto možemo i reći onda za trgovine). Ali ako te već žuljaju proizvodi po rafama tržnih centara...
P.S.
Nije problematično prodavati naftu. Barem je prodaje domaći čovjek,et' hajd barem to(mada isto možemo i reći onda za trgovine). Ali ako te već žuljaju proizvodi po rafama tržnih centara...
- slobodni armirach
#17 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
da je kojim slucajem obrnut slucaj, da je Bosna napala Srbiju, raselila milion ljudi, stotine hiljada ubijenih, izvrsila organizovan genocid, ukrala svima zivota 20 godina,...e pa miroljupci Ne vjerujem da bi oni nas gledali i odnosili se prema nama na isti nacina ko sto to mi radimo.
Programiranoj javnosti je vec usadjeno u glavu da im je inostranstvo srbija i hrvatska, da ne postoji nista izvan tog magicnog svijeta. nisam iznenadjen.
svojim poslijeratnim vecinskim koletivnim ponasanjem doveli do apsurda svaku zrtvu, poginulog borca, invalida, djecu bez roditelja, razbijene porodice, svaku minutu radosti u posljednje dvije decenije koju ste mogli imati da nije bilo Kreatora Rata koji od 1966 rade sistematski na unistavanju Bosne, i ko nije corav vidi da jos rade.
Dovoljna je samo jedna zrtva agresije da se ne zaboravi
Programiranoj javnosti je vec usadjeno u glavu da im je inostranstvo srbija i hrvatska, da ne postoji nista izvan tog magicnog svijeta. nisam iznenadjen.
svojim poslijeratnim vecinskim koletivnim ponasanjem doveli do apsurda svaku zrtvu, poginulog borca, invalida, djecu bez roditelja, razbijene porodice, svaku minutu radosti u posljednje dvije decenije koju ste mogli imati da nije bilo Kreatora Rata koji od 1966 rade sistematski na unistavanju Bosne, i ko nije corav vidi da jos rade.
Dovoljna je samo jedna zrtva agresije da se ne zaboravi
- drndalo
#18 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Ti bi trebao onda osnovati stranku, i na izbore s novim programom...
Naravno, nisi mi odgovorio nista na "uzimanje" pare od "mrskih mirotvoraca"...??? Valjda je i to nacin borbe protiv njih !?
Naravno, nisi mi odgovorio nista na "uzimanje" pare od "mrskih mirotvoraca"...??? Valjda je i to nacin borbe protiv njih !?
-
nista novo
#19 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Izgleda da vi ne mozete svatiti da BiH ne cine samo Bosnjaci, ima tu i dva druga naroda i ako vi ne zelite da trgujéte i ne morate, ali se morate nauciti da ne govorite u ime cijele BiH vec samo Bosnjaka..Ima BiH, i uvijek ce je biti, samo nije ona kakva se svidja samo jednom narodu...
- plain vanilla
#20 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Nakon II svjetskog rata, sezdesetih godina proslog stoljeca toliki nas narod ode u Njemacku
zahvaljujuci tome, mnogi su prezivjeli ovaj rat...neki su prihvatili svoje obitelji koje su izbjegle iz Bosne, neki su slali novac da ovi u BiH imaju sta jesti
Da mi proizvodima nesto sto niko nema, pa da uvjetujemo s kim trgovati... a s obzirom na slabu konkurentnost nasih prizovoda, sreca je ako imamo igdje izvoziti..nismo bas u situaciji da biramo
I meni je skroz bezveze ova prica..toliko smo mala drzava sa slabim kapacitetom, da niti mozemo bez uvoza, a niti imamo nesto posebno za izvoz..
I taj Halid tako , izvozi ono sto proizvodi jer je trziste BiH premalo..s tim da je on licno veliki humanitarac i pomaze opet tim istim zaradjenim novcem u Hrvatskoj, npr.
zahvaljujuci tome, mnogi su prezivjeli ovaj rat...neki su prihvatili svoje obitelji koje su izbjegle iz Bosne, neki su slali novac da ovi u BiH imaju sta jesti
Da mi proizvodima nesto sto niko nema, pa da uvjetujemo s kim trgovati... a s obzirom na slabu konkurentnost nasih prizovoda, sreca je ako imamo igdje izvoziti..nismo bas u situaciji da biramo
I meni je skroz bezveze ova prica..toliko smo mala drzava sa slabim kapacitetom, da niti mozemo bez uvoza, a niti imamo nesto posebno za izvoz..
I taj Halid tako , izvozi ono sto proizvodi jer je trziste BiH premalo..s tim da je on licno veliki humanitarac i pomaze opet tim istim zaradjenim novcem u Hrvatskoj, npr.
-
BaileyS
#21 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Cudi me da si ti tako slabo informisan. Halid se sem tom pumpom i hotelcicem bavi i proizvodnjom zdrave hrane u Hercegovini, za njega radi solidan broj kooperanata. Nisam ni ja bas najbolje upucen ali gledao sam prilog na TV-u.Haris.ba wrote:Sve je Halid B. u pravu. Jedino što mene žulja jeste što kad je pare koje je zaradio svojim radom htio uložiti u ovu državu ( i hvala mu na tome), ulupo u benzinsku pumpu i motelćić pored nje. Trebao je dodati:"Kad već ja nisam uložio u borbu protiv toga da postanemo kolonija, podržimo mog prijatelja pjevača Ibrahima Jukana". http://www.jukan.ba/ Nadam se da ovo neće se protumačiti kao reklama, jer jeste. Znam ja da je našem narodu zanimljivije kad će Halid pjevati po Beogradu, ali umjesto kuknjave treba malo nešta i poraditi na borbi protiv te "kolonizacije".
P.S.
Sto se pjevanja tice kod komsija i susjeda, meni je to prije smetalo a sada mi je izuzetno pozitivna stvar. Mi smo na tom polju u debelom ekonomskom deficitu jer njihovi pjevaci iznesu iz nase zemlje milione (sto je puno gore) i treba motivisati nase da idu tamo i namire makar dio tih para.
Halide oderi ih sto mozes vise
- slobodni armirach
#22 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
smatram te dovoljno pametnim da nema potrebe da ti objasnjavam u vezi uzimanja novca od agresora, postoje druga trzista na kojima se moze djelovati i zaradjivati, samo treba znati jezik.drndalo wrote:Ti bi trebao onda osnovati stranku, i na izbore s novim programom...
Tek kad nastanu korijenite promjen u Beogradskoj politici, npr da Cedo Jovanovic dodje na vlast, moze se ocekivati partnerski i ravnopravan odnos, ova beogradska politika do sada je samo mijesanje zraka, izjednacavanje zrtve i agresora.
Primjer, Ako imate brak u kojem pijani muz koji se vrati iz kafane tuce i zlostavlja zenu godinama, a kad je trijezan lazno javno optuzuje je da je kurva, ne postoji nacin da kao neutralani posmatraci, govorimo da su oboje ISTI, iako znamo o kakvim se osobama radi.
- BiH-x
#23 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Mozemo se i pitati kakva je to zena koja godinama trpi batine i ponizavanje i nikada ni pomislja da muza ostavi...sadomazohista u najboljem slucaju.slobodni armirach wrote:Primjer, Ako imate brak u kojem pijani muz koji se vrati iz kafane tuce i zlostavlja zenu godinama, a kad je trijezan lazno javno optuzuje je da je kurva, ne postoji nacin da kao neutralani posmatraci, govorimo da su oboje ISTI, iako znamo o kakvim se osobama radi.
- plain vanilla
#24 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
bez to sadoBiH-x wrote:Mozemo se i pitati kakva je to zena koja godinama trpi batine i ponizavanje i nikada ni pomislja da muza ostavi...sadomazohista u najboljem slucaju.slobodni armirach wrote:Primjer, Ako imate brak u kojem pijani muz koji se vrati iz kafane tuce i zlostavlja zenu godinama, a kad je trijezan lazno javno optuzuje je da je kurva, ne postoji nacin da kao neutralani posmatraci, govorimo da su oboje ISTI, iako znamo o kakvim se osobama radi.
- cyprus
#25 Re: H.B. "Postali smo kolonija, Bosne nema"
Ja evo sve čekam da neko izjavi: Halid Bešlić = Emir Kusturica