Gužve saobraćaju ako državna ministarstva počnu raditi od 8

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
rimac

#1 Gužve saobraćaju ako državna ministarstva počnu raditi od 8

Post by rimac »

Pitam se, kao i vas, koje će gužve u saobraćaju biti u Sarajevu od početka iduće godine u vremenu 7:15-8:15 ujutro ako Vijeće ministara promijeni početak radnog vremena državnih institucija s 9 na 8 sati. A kažu da bi to moglo biti promijenjeno.

Svi koji dolaze na posao u 8 ili voze djecu u školu u 8 znaju koje su gužve u to vrijeme. Početak rada državnih ministarstva u 9 sati na jedan je način razbijao te gužve. Koji bi to haos mogao biti.
fantom slobode

#2 Re: Gužve saobraćaju ako državna ministarstva počnu raditi o

Post by fantom slobode »

rimac wrote:Pitam se, kao i vas, koje će gužve u saobraćaju biti u Sarajevu od početka iduće godine u vremenu 7:15-8:15 ujutro ako Vijeće ministara promijeni početak radnog vremena državnih institucija s 9 na 8 sati. A kažu da bi to moglo biti promijenjeno.

Svi koji dolaze na posao u 8 ili voze djecu u školu u 8 znaju koje su gužve u to vrijeme. Početak rada državnih ministarstva u 9 sati na jedan je način razbijao te gužve. Koji bi to haos mogao biti.
Nemoj da te sekira, nasi drzavni sluzbenici su poznati po tome da ne dolaze na vrijeme na posao. Gledao sam primjer godinama, sve polako, kako joj odgovara, dobar rezultat bi kad se pojavi u pola 10 na poslu...Bila je pravi primjer podredjenima, koji su je rado slijedili...Znaci pocece da dolaze u pola devet u najboljem slucaju.
O'zone
Globalni moderator

#3 Re: Gužve saobraćaju ako državna ministarstva počnu raditi o

Post by O'zone »

@rimac džabe brineš nema od toga ništa :mrgreen:
Dusa od cojeka

#4 Re: Gužve saobraćaju ako državna ministarstva počnu raditi o

Post by Dusa od cojeka »

Regulise se to bez problema. Zatvori se saobracaj od pola 8 do pola 9 da ministri dodju na posao, a onda se opet saobracaj otvori da ostali mogu doci na posao. Naravno bicemo primorani da koristimo saobracaj do pola 8, pa cemo tako dolaziti ranije na posao i dobiti dodatnih pola sata za rad. Eto prilike da vise i kvalitetnije iskoristimo vrijeme, a ne da spavamo.
fantom slobode

#5 Re: Gužve saobraćaju ako državna ministarstva počnu raditi o

Post by fantom slobode »

zatvaranje saobracaja da bi ministri dosli je sasvim opravdano, podrzavam u svakom slucaju tu ideju, pravo rjesenje za jutarnje guzve. :thumbup: :thumbup: Nego kako doci iz Zenice, to mene sekira...
Altsa

#6 Re: Gužve saobraćaju ako državna ministarstva počnu raditi o

Post by Altsa »

fantom slobode wrote:zatvaranje saobracaja da bi ministri dosli je sasvim opravdano, podrzavam u svakom slucaju tu ideju, pravo rjesenje za jutarnje guzve. :thumbup: :thumbup: Nego kako doci iz Zenice, to mene sekira...
nek te ne brine zenica...jer je skoro cijela zenica preselila u sarajevo i zaposlila se :shock: :sad:
Krone

#7 Re: Gužve saobraćaju ako državna ministarstva počnu raditi o

Post by Krone »

Altsa wrote:
fantom slobode wrote:zatvaranje saobracaja da bi ministri dosli je sasvim opravdano, podrzavam u svakom slucaju tu ideju, pravo rjesenje za jutarnje guzve. :thumbup: :thumbup: Nego kako doci iz Zenice, to mene sekira...
nek te ne brine zenica...jer je skoro cijela zenica preselila u sarajevo i zaposlila se :shock: :sad:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
sheilak

#8 Re: Gužve saobraćaju ako državna ministarstva počnu raditi o

Post by sheilak »

Dusa od cojeka wrote:Regulise se to bez problema. Zatvori se saobracaj od pola 8 do pola 9 da ministri dodju na posao, a onda se opet saobracaj otvori da ostali mogu doci na posao. Naravno bicemo primorani da koristimo saobracaj do pola 8, pa cemo tako dolaziti ranije na posao i dobiti dodatnih pola sata za rad. Eto prilike da vise i kvalitetnije iskoristimo vrijeme, a ne da spavamo.
podržavam ovu nadasve progresivnu i hvale vrijednu ideju.
Edin H.

#9 Re: Gužve saobraćaju ako državna ministarstva počnu raditi o

Post by Edin H. »

rimac wrote:Pitam se, kao i vas, koje će gužve u saobraćaju biti u Sarajevu od početka iduće godine u vremenu 7:15-8:15 ujutro ako Vijeće ministara promijeni početak radnog vremena državnih institucija s 9 na 8 sati. A kažu da bi to moglo biti promijenjeno.

Je li tebi vaznije da eventualno zakasnis i konsekventno izgubis posao ili da najveci sinovi i kceri koje je ova zemlja dala dodju na vrijeme na posao za nase bolje sutra?

Zaustavimo na vrijeme subverzivne i nazadne ideje i ne dozvolimo da licni interesi prevladaju kolektivni boljitak, sve sto smo postigli i ono za sta smo se borili :dance:
and

#10 Re: Gužve saobraćaju ako državna ministarstva počnu raditi o

Post by and »

O'zone wrote:@rimac džabe brineš nema od toga ništa :mrgreen:
i ja nešto kontam prije će na 10 prebaciti nego na 8.a mogu komotno i od kuće raditi,nek im prevoz ukinu da bar neke koristi imamo
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11 Re: Gužve saobraćaju ako državna ministarstva počnu raditi o

Post by PipiDugaDevetka »

Gužve saobraćaju ako državna ministarstva počnu raditi od 8
Imamo Grad, imamo Kanton, imamo entitet,...Nemamo STEPENASTO RADNO VRIJEME, mislim, početak radnog vremena.
Mislim da je nadležno ministarstvo za uređenje STEPENASTOG RADNOG VREMENA upravo Kantonalno Ministarstvo za saobraćaj.
Samo treba popisati firme, institucije, raspored napraviti i sve će biti uredu.
Post Reply