Gusenje i nesanica
Moderator: anex
-
senci-071
#1 Gusenje i nesanica
Molim za savjet-pomoc.
Prije nekih 15 dana sam osjetio bol u grlu.Mislio sam da nije nista strasno i nisam isao doktoru.Ubrzo mi se stanje pogorsalo, da sam se navecer probudio, i osjeti kako krkljam,i da se gusim.Sutra sam otisao kod doktora, koji mi je rekao da imam tesku upalu grla, i propisao mi penciline.Bilo mi je lakse posele prvih pencilina,ali i dalje se nastavio strah od gusenja i nesanica.Evo penciline sam isprimao,ali ja zaspati i dalje ne mogu.Sad je grlo OK.
To vec traje sigurno 10-tak dana odkako ne spavam.I ako zaspem to je u intervalima budjenje i spavanje svakih nekih 10-15 minuta.Kad sam doktoru opste prakse ispricao za probleme sa snom i gusenjem,rekao mi je da izvadim nalaze krvi.Nalazi su relativno dobri osim masnoce u krvi TGL, koji su mi 4.7.Po doktoru i to bi mogao obiti neki uzrocnik gusenja kao masnoca srce i to, mada ja nisam nesto debeo.Propisao mi je neke tablete Rupilip i carrdiopirin,poceo sam da pijem evo prva tableta,ali stanje nista bolje.
Interesantno je to da se fizicki super osjecam,trcim,igram lopte,u prerfektnoj sam kondiciji,nemam nikakvih problema,osim tih nocu.
U zadnje vrijeme na svoju ruku sam poceo uzimati tablete apaurin od 5 mg, ni on me nesto ne moze uspavati,te leksilijum od 3 mg i nista.
Dal je u pitanju sok od gusenja kad me je bolilo grlo,ili je psiha u pitanju.
Prije nekih 15 dana sam osjetio bol u grlu.Mislio sam da nije nista strasno i nisam isao doktoru.Ubrzo mi se stanje pogorsalo, da sam se navecer probudio, i osjeti kako krkljam,i da se gusim.Sutra sam otisao kod doktora, koji mi je rekao da imam tesku upalu grla, i propisao mi penciline.Bilo mi je lakse posele prvih pencilina,ali i dalje se nastavio strah od gusenja i nesanica.Evo penciline sam isprimao,ali ja zaspati i dalje ne mogu.Sad je grlo OK.
To vec traje sigurno 10-tak dana odkako ne spavam.I ako zaspem to je u intervalima budjenje i spavanje svakih nekih 10-15 minuta.Kad sam doktoru opste prakse ispricao za probleme sa snom i gusenjem,rekao mi je da izvadim nalaze krvi.Nalazi su relativno dobri osim masnoce u krvi TGL, koji su mi 4.7.Po doktoru i to bi mogao obiti neki uzrocnik gusenja kao masnoca srce i to, mada ja nisam nesto debeo.Propisao mi je neke tablete Rupilip i carrdiopirin,poceo sam da pijem evo prva tableta,ali stanje nista bolje.
Interesantno je to da se fizicki super osjecam,trcim,igram lopte,u prerfektnoj sam kondiciji,nemam nikakvih problema,osim tih nocu.
U zadnje vrijeme na svoju ruku sam poceo uzimati tablete apaurin od 5 mg, ni on me nesto ne moze uspavati,te leksilijum od 3 mg i nista.
- djigibau
#2 Re: Gusenje i nesanica
Ne uzimati lijekove na svoju ruku, TGL NE UTICE na ciklus spavanje, obrati se psihologu.
- dobar osjecaj
#3 Re: Gusenje i nesanica
Raspitaj se o apneji u snu. Ne pij apaurine ni leksaurine ni na svoju ruku ni po preporuci. Ne treniraj iza 7 navece.
-
vnm
#4 Re: Gusenje i nesanica
probaj staviti jos koji jastuk ispod glave i spavaj na strani.
ja imam zdravstvenih problema koji nisu povezani sa tvojim, ali sam imao iste posljedice kad sam spavao.
ja imam zdravstvenih problema koji nisu povezani sa tvojim, ali sam imao iste posljedice kad sam spavao.
-
senci-071
#5 Re: Gusenje i nesanica
Otisao psihijatru I ispricao mu probleme.Kaze neki poremecaj sna uzmi ove tablete Xanax 0,25 *3 na dan.Kontrola za 7 dana
Zaspao sam ko beba.
Pojma nemem o kakvim se tabletama radi,I hocu li o njim postati ovisan.?
Valjda kad ih prestanem piti ,da cu spavati kao nekad.
Zaspao sam ko beba.
Pojma nemem o kakvim se tabletama radi,I hocu li o njim postati ovisan.?
Valjda kad ih prestanem piti ,da cu spavati kao nekad.
- gnjev
#6 Re: Gusenje i nesanica
Poslije xanaxa nikad vise neces spavati kao prije
- Drvosjeca iz Dejcica
#7 Re: Gusenje i nesanica
Čuj može gušenje od TGL...bože dragi kakvi su to danas doktori.senci-071 wrote:Molim za savjet-pomoc.
Drugo, dao ti je carrdiopirin koji se koristi kod pacijenata za spriječavanje stanja nakupljanja trombocita i nekih drugih teških stanja.
Probaj otići drugom doktoru...meni je pomogla OMEGA3 (riblje ulje) uz dijetalnu ishranu naravno da sredim trigliceride na 0,95 tako da možda probaš jedno mjesec-dva sa omegom3. Sa druge strane potrudi se da tome ne pridaješ veliku važnost samo budi optimističan.
Sretno
-
senci-071
#8 Re: Gusenje i nesanica
gnjev wrote:Poslije xanaxa nikad vise neces spavati kao prije
Mislis da cu od njih postati ovisan ili...?
- gnjev
#9 Re: Gusenje i nesanica
Mislim da ces biti u tripu da ne mozes zaspati bez tableticesenci-071 wrote:gnjev wrote:Poslije xanaxa nikad vise neces spavati kao prije
-
senci-071
#10 Re: Gusenje i nesanica
Juicer sam popio,od danas necu vise.gnjev wrote:Mislim da ces biti u tripu da ne mozes zaspati bez tableticesenci-071 wrote:gnjev wrote:Poslije xanaxa nikad vise neces spavati kao prije
Vidjecu kako cu veceras spavati.
-
Officer Crabtree
#11 Re: Gusenje i nesanica
kontroliši ishranu, izbaci sva sranja iz ishrane, također nemoj jesti 2 sata prije spavanja, u prostoriji za spavanje isključi sve što te ometa, naročito nemoj gledati laptop i mobitel barem pola sata prije spavanja....
vjerovatno je neki psiho uzrok ali ovo gore ga može potaknuti...
-
senci-071
#12 Re: Gusenje i nesanica
Hvala drug na savjetu.Officer Crabtree wrote:kontroliši ishranu, izbaci sva sranja iz ishrane, također nemoj jesti 2 sata prije spavanja, u prostoriji za spavanje isključi sve što te ometa, naročito nemoj gledati laptop i mobitel barem pola sata prije spavanja....
Vec pratim i jedem zdravu hranu,trcim i fizickim sam aktivniji.
Valjda da neki rezultat.