Guns n' Roses

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

kirby

#1 Guns n' Roses

Post by kirby »

Poslusajte novi album "Chinese Demokracy"

http://www.myspace.com/gunsnroses
kirby

#2 Re: Guns n' Roses

Post by kirby »

sta je ovo?niko komentar da ostavi.
piupiu

#3 Re: Guns n' Roses

Post by piupiu »

Evo da se tuspasim na temu jednog od meni najlegendarnijih bendova na nasem dunjaluku. Preslusala sam cetiri pjesme s albuma koji izlazi sutra, koliko znam? Dvije su odlicne (Madagascar i Chinese democracy), iako, naravno, nemaju nikakve veze sa G'n'R iz osamdesetih. Citajuci o procesu nastanka albuma, moram reci da je osjetan 'heavy labour' (pretjerana studijska produkcija, dotjerivanje, perfekcija), i da mi nedostaje sirova i 'neusminkana' snaga koju su originalni Gunsi imali. I nedostaje mi stari Axl -- ovaj izgleda kao kombinacija Bob Marley-a, Mick Hucknall-a i regularno obucenog tipa iz kluba 'near you'. :shock: U svakom slucaju, vala smo se nacekali ... :-)
Last edited by piupiu on 22/11/2008 00:05, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#4 Re: Guns n' Roses

Post by mIRCerka »

piupiu wrote:Evo da se tuspasim na temu jedne od meni najlegendarnijih bendova na nasem dunjaluku. Preslusala sam cetiri pjesme s albuma koji izlazi sutra, koliko znam? Dvije su odlicne (Madagascar i Chinese democracy), iako, naravno, nemaju nikakve veze sa G'n'R iz osamdesetih. Citajuci o procesu nastanka albuma, moram reci da je osjetan 'heavy labour' (pretjerana studijska produkcija, dotjerivanje, perfekcija), i da mi nedostaje sirova i 'neusminkana' snaga koju su originalni Gunsi imali. I nedostaje mi stari Axl -- ovaj izgleda kao kombinacija Bob Marley-a, Mick Hucknall-a i regularno obucenog tipa iz kluba 'near you'. :shock: U svako slucaju, vala smo se nacekali ... :-)
meni nedostaje Slash, jer gitarista svira kao po metronomu, nema dushe, ali zvuk je dobar ako izbacimo intro u CDemocracy...istina, nije ni blizu, ali vodi racuna koliko Axl ima godina sad...dobro da stoji na stejdzu ;)
piupiu

#5 Re: Guns n' Roses

Post by piupiu »

mIRCerka wrote:
piupiu wrote:Evo da se tuspasim na temu jedne od meni najlegendarnijih bendova na nasem dunjaluku. Preslusala sam cetiri pjesme s albuma koji izlazi sutra, koliko znam? Dvije su odlicne (Madagascar i Chinese democracy), iako, naravno, nemaju nikakve veze sa G'n'R iz osamdesetih. Citajuci o procesu nastanka albuma, moram reci da je osjetan 'heavy labour' (pretjerana studijska produkcija, dotjerivanje, perfekcija), i da mi nedostaje sirova i 'neusminkana' snaga koju su originalni Gunsi imali. I nedostaje mi stari Axl -- ovaj izgleda kao kombinacija Bob Marley-a, Mick Hucknall-a i regularno obucenog tipa iz kluba 'near you'. :shock: U svako slucaju, vala smo se nacekali ... :-)
meni nedostaje Slash, jer gitarista svira kao po metronomu, nema dushe, ali zvuk je dobar ako izbacimo intro u CDemocracy...istina, nije ni blizu, ali vodi racuna koliko Axl ima godina sad...dobro da stoji na stejdzu ;)
A, jest vala, nije ni onaj Jagger sto je nekad bio, :lol: .
mIRCerka

#6 Re: Guns n' Roses

Post by mIRCerka »

piupiu wrote:
mIRCerka wrote:
njemu samo ustala ostala ista...samo sto je axl meni sada pravo hot, vise nije mrsavko u helankama duge kose, vec kratko osisan, muzevno lice a guza ko jabuka...:D
Layne

#7 Re: Guns n' Roses

Post by Layne »

Axl se ošiš'o :shock:
Hebeš te ganse :mrgreen:
mIRCerka

#8 Re: Guns n' Roses

Post by mIRCerka »

istina, nije bio los ni sa dugom kosom
Image
piupiu

#9 Re: Guns n' Roses

Post by piupiu »

mIRCerka wrote:
piupiu wrote:
mIRCerka wrote:
njemu samo ustala ostala ista...samo sto je axl meni sada pravo hot, vise nije mrsavko u helankama duge kose, vec kratko osisan, muzevno lice a guza ko jabuka...:D
Moderatorko, ne zachatavaj, vec otvaraj temu 'Axlova guza: jabuka u oku mom', :lol: (A, dobra je vazda bila, nema sta! Guza, mislim ... :D ). Nego, da se vratimo temi -- je l' se to osisao? :shock: Sta bi od pletenica?

Image
mIRCerka

#10 Re: Guns n' Roses

Post by mIRCerka »

sad vec ide padanje u trans...
Image
mIRCerka

#11 Re: Guns n' Roses

Post by mIRCerka »

ma upletenicao se, pa oshishao, pa opet upletenicao...znas i sama kako ovim slavnima kosa raste ko u horor filmovima...britni se pred novu godinu osisala na celavicu, sad joj kosa do po ledja...
Layne

#12 Re: Guns n' Roses

Post by Layne »

:lol:
piupiu

#13 Re: Guns n' Roses

Post by piupiu »

mIRCerka wrote:istina, nije bio los ni sa dugom kosom
Image
Uh, uh ... tesko li mi je! Sto me mucis virtualno u ovaj kasni sat! Cuj nije bio hot, ama HOT, vruc k'o kifla ... obli me znoj! :lol:
piupiu

#14 Re: Guns n' Roses

Post by piupiu »

Nego, ako se ko prevari pa pusti ovog naseg Sejtana u Raj, zbog ove ce pjesme tamo zavrsiti sigurno ...

http://au.youtube.com/watch?v=siBoLc9vxac
Jazz_Junkie

#15 Re: Guns n' Roses

Post by Jazz_Junkie »

Lose pjesme i jeftin pokusaj.
Buddhazg

#16 Re: Guns n' Roses

Post by Buddhazg »

GUNS N' ROSES - chinese democracy (2008)

Image

1. Guns N' Roses - Chinese Democracy (4:43)
2. Guns N' Roses - Shackler's Revenge (3:36)
3. Guns N' Roses - Better (4:58)
4. Guns N' Roses - Street of Dreams (4:46)
5. Guns N' Roses - If the World (4:54)
6. Guns N' Roses - There Was A Time (6:41)
7. Guns N' Roses - Catcher in the Rye (5:53)
8. Guns N' Roses - Scraped (3:30)
9. Guns N' Roses - Riad N' the Bedouins (4:10)
10. Guns N' Roses - Sorry (6:14)
11. Guns N' Roses - I.R.S. (4:28)
12. Guns N' Roses - Madagascar (5:37)
13. Guns N' Roses - This I Love (5:34)
14. Guns N' Roses - Prostitute (6:15)

Bitrate : 320kbps
Genre : Hard Rock
RlsDate : 23.11.2008
Tracks : 14
Year : 2008
Source : CDDA
Compression method : RAR - best
Size : 161 MB

Image

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/166182922/G_CD8.rar
Image

Code: Select all

buddha
piupiu

#17 Re: Guns n' Roses

Post by piupiu »

It rocks! :music:
jedna

#18 Re: Guns n' Roses

Post by jedna »

Image
cikavelja

#19 Re: Guns n' Roses

Post by cikavelja »

piupiu wrote:Evo da se tuspasim na temu jednog od meni najlegendarnijih bendova na nasem dunjaluku. Preslusala sam cetiri pjesme s albuma koji izlazi sutra, koliko znam? Dvije su odlicne (Madagascar i Chinese democracy), iako, naravno, nemaju nikakve veze sa G'n'R iz osamdesetih. Citajuci o procesu nastanka albuma, moram reci da je osjetan 'heavy labour' (pretjerana studijska produkcija, dotjerivanje, perfekcija), i da mi nedostaje sirova i 'neusminkana' snaga koju su originalni Gunsi imali. I nedostaje mi stari Axl -- ovaj izgleda kao kombinacija Bob Marley-a, Mick Hucknall-a i regularno obucenog tipa iz kluba 'near you'. :shock: U svakom slucaju, vala smo se nacekali ... :-)
Svaka ti valja, ja bih samo da dodam, btw i ako smijem, album je k'o karina.
Da prostite.
:run:
AenemA

#20 Re: Guns n' Roses

Post by AenemA »

ALbum je truba...
zimomor

#21 Re: Guns n' Roses

Post by zimomor »

bljak
mIRCerka

#22 Re: Guns n' Roses

Post by mIRCerka »

dakle, ako album ne valja, mozemo li mi nastaviti pricati o njegovoj guzi nekad i sad? :-)
Vedoni

#23 Re: Guns n' Roses

Post by Vedoni »

Meni je album odlican.
Atrus

#24 Re: Guns n' Roses

Post by Atrus »

Guns 'n' Roses...jos jedno nekreativno kopile koje su izlegli (kreativni i fantasticni) Led Zeppelin. Axl mi je uvijek skicao kao prasence gastarbajter na privremenom radu u IslamiCity.
Ubleha. Priznat cu im "Appetite for destruction" (kada me jos interesovao hard rock).
Vedoni

#25 Re: Guns n' Roses

Post by Vedoni »

Atrus wrote:Guns 'n' Roses...jos jedno nekreativno kopile koje su izlegli (kreativni i fantasticni) Led Zeppelin. Axl mi je uvijek skicao kao prasence gastarbajter na privremenom radu u IslamiCity.
Ubleha. Priznat cu im "Appetite for destruction" (kada me jos interesovao hard rock).
Pa sta's...ti si specijalan... i tvoj ukus je uvijek bilo mjerilo vrijednosti muzicke umjetnosti.
Post Reply