Gumeni tepisi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

dingosp0

#1 Gumeni tepisi

Post by dingosp0 »

trazim da kupim gumene tepihe za Jettu,... nalazio sam sve i svasta po raznim radnjama... ali sve su nekakve nidje veze... i loseg kvaliteta... gdje mogu naci nesto bolje...dobrog kvaliteta, cak mozda i orginalne VW... ??

hvala....
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#2 Re: Gumeni tepisi

Post by corolla02 »

pa zar moze gumeni tepih da bude :-)
shlauf

#3 Re: Gumeni tepisi

Post by shlauf »

AC QUATRO ili ASA

Aleeeeeee aleeeeeeeeeee :dance:
iceman ze

#4 Re: Gumeni tepisi

Post by iceman ze »

golfista wrote:sa originalima neces pogriješiti, ja ih koristim više od tri godine ( i zimi i ljeti ), još uvijek su kao novi, mislim da u ovlaštenim zastupnicima koštaju cca 60,00 KM, ali vrijede svake marke.

Ovo je covjek upravu 100%.....ja sam dosad na svom Golfu dosada 5 x izmjenjao tepihe, a uzimao sam i u Avantiju i drugim radnjama po SA, gdje cijene i nisu tako niske. Sljedeci put samo orginal dolazi u obzir.... :-)
citroen

#5 Re: Gumeni tepisi

Post by citroen »

Ja svoje gumene kupio u ABC 1968 i platio 60KM,za citroen C4 i evo 8 mjesec kako su u vozilu i nigdje nema ostecenja na njima,tj da su se izlizale prostirke.Kupovati samo origigi :sax: :sax:
Jimmy_The_Saint

#6 Re: Gumeni tepisi

Post by Jimmy_The_Saint »

Imaju super nekakva gumena korita na EP pumpama, šes i po marki. Uzeću kad idući put naspem mjesto kusura. :-D
Better Man

#7 Re: Gumeni tepisi

Post by Better Man »

Mojim prostirkama za Clio ima 3 godine i par mjeseci i kao nove su. samo se fino operu kad se isprljaju i to je to. Nikakvih deformacija i oštečenja nema na njima. Kao što su već rekli ovdje samo orginalne i nemaš zime.
Last edited by Better Man on 05/11/2010 11:32, edited 1 time in total.
sheikh

#8 Re: Gumeni tepisi

Post by sheikh »

ma uzeo ja neke univerzalne.... aaaaaaa nikad vise :) samo original :D
Qler

#9 Re: Gumeni tepisi

Post by Qler »

Ja trazio u Fordu za svog Mondea Mk2, nemaju...
vozač

#10 Re: Gumeni tepisi

Post by vozač »

moje su u citroenu bile 60 KM, ja se pravo iznenadio kad su mi rekli cijenu i to 5 gumenih prostirki, (kod ksare idu tri ispred zadnjih sjedišta), zimi i ljeti iste, sekunde jedne se guma ne ukruti, kad pomislim šta sam sve ranije kupovao po "povoljnim cijenama" pa kad dođe zima samo ti klizaljke fale kakva je guma kruta, ove su ljepota da ne može biti veća ... samo original, bolje i jeftinije nego dupljaci
Jimmy_The_Saint

#11 Re: Gumeni tepisi

Post by Jimmy_The_Saint »

Ma bitno je da je dobro ukrojeno. Ja sam preko original ljetnih nabacio komad najjeftinijeg itisona - i super izgleda. Pohabaće se za par mjeseci, ali koštalo je 11 markica. Možda je ta tvoja solucija s original gumenim i ljeti i zimi ipak najbolja.
ljubav_aha

#12 Re: Gumeni tepisi

Post by ljubav_aha »

citroen wrote:Ja svoje gumene kupio u ABC 1968 i platio 60KM,za citroen C4 i evo 8 mjesec kako su u vozilu i nigdje nema ostecenja na njima,tj da su se izlizale prostirke.Kupovati samo origigi :sax: :sax:

kako registrujes kao "izlizale" :?:
dingosp0

#13 Re: Gumeni tepisi

Post by dingosp0 »

Hvala, ma samo orginal...ovo po interexima i ostalim mjestima je shit u bojama..
ljubav_aha

#14 Re: Gumeni tepisi

Post by ljubav_aha »

dingosp0 wrote:Hvala, ma samo orginal...ovo po interexima i ostalim mjestima je shit u bojama..

zar je takva razlika u BiH ,u SAD imas velicine ,naravno ,svaki primjerak posjeduje spisak automobila
dingosp0

#15 Re: Gumeni tepisi

Post by dingosp0 »

ljubav_aha wrote:
dingosp0 wrote:Hvala, ma samo orginal...ovo po interexima i ostalim mjestima je shit u bojama..

zar je takva razlika u BiH ,u SAD imas velicine ,naravno ,svaki primjerak posjeduje spisak automobila
do sad sam gledo na par lokacija, uglavnom ovi gumeni tepisi su skroz bezveze...nemas neki second brand da valja... sve je nekako bezveze napravljeno, tanko, ruzno...tako najbolje je uzeti orginalne i vozdra...
ljubav_aha

#16 Re: Gumeni tepisi

Post by ljubav_aha »

zar je tako los kvalitet gumenih "tepiha" :? to je obicna guma,dovoljno da izdrzi jednu sezonu,evo ja korsitim svoje tokom godinu dana,znaci svaki dan ,vec 4 godine,kao da sam ih danas kupila,ne razumijem ,kako se moze izlizati :!:
citroen

#17 Re: Gumeni tepisi

Post by citroen »

ljubav_aha wrote:
citroen wrote:Ja svoje gumene kupio u ABC 1968 i platio 60KM,za citroen C4 i evo 8 mjesec kako su u vozilu i nigdje nema ostecenja na njima,tj da su se izlizale prostirke.Kupovati samo origigi :sax: :sax:

Svake prostirke imaju sare,kao i gume na autu :Dnakon duzeg koristenja te sare nestaju :D logicno je da vozaceva prostirka najvise trpi ali evo kod mene nema nikavih tragova trosenja,radi se o pravoj gumenoj prostirci,za razliku od onih kineskih plastikanera,koje se pod nogama ponasaju kao led :D :D zato AVANTI,Robot,interex,i ostali zdravoooo,samo original :sax: :sax: :sax:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#18 Re: Gumeni tepisi

Post by corolla02 »

citroen wrote:
ljubav_aha wrote:

Svake prostirke imaju sare,kao i gume na autu :Dnakon duzeg koristenja te sare nestaju :D logicno je da vozaceva prostirka najvise trpi ali evo kod mene nema nikavih tragova trosenja,radi se o pravoj gumenoj prostirci,za razliku od onih kineskih plastikanera,koje se pod nogama ponasaju kao led :D :D zato AVANTI,Robot,interex,i ostali zdravoooo,samo original :sax: :sax: :sax:
ni ja ne rzaumijem ovo :? sta, sare se brisu, kako je to uopste moguce, ta ne dira cestu da imaju stalno trenje; mislim kakve su to prostirke ciji "urezi" se izlome nakon godine upotrebe, ko da su od papira ba :mrgreen:
Qler

#19 Re: Gumeni tepisi

Post by Qler »

Ma izlizu se, pogotovo gdje dodje peta od nogu. Vi amerikanci vozate automatike pa manje radite nogama, sto se vidi i po prosjecnoj kilazi :D amera :D
corolla02

#20 Re: Gumeni tepisi

Post by corolla02 »

Qler wrote:Ma izlizu se, pogotovo gdje dodje peta od nogu. Vi amerikanci vozate automatike pa manje radite nogama, sto se vidi i po prosjecnoj kilazi :D amera :D
pa odaberi kakvo lahko kvacilo onda :D
a da su svi Ameri tako debeli, vazda bi se takve prostirke mijenjale :wink:

meni licno obicne univerzalne na corolli 8 godina trajale, vise plastike vec gume u njima bilo, a auto preslo 350K+ km sa jednim prostirkama, sacuvalo platnene od proizvodjaca naravno

sad opet univerzalne imam, vise gume manje plastike, prozirne, malo strse naravno al trajace koliko i samo auto, placeno $15-$20

Evo najobicniji
Image
ljubav_aha

#21 Re: Gumeni tepisi

Post by ljubav_aha »

Qler wrote:Ma izlizu se, pogotovo gdje dodje peta od nogu. Vi amerikanci vozate automatike pa manje radite nogama, sto se vidi i po prosjecnoj kilazi :D amera :D

u redu,koristimo manje nozne poteze ,ali ako ih ponavljamo ,kao coroll02 8 godina ,kako se nije nesto pojavilo na njegovoj prostirci ;-)
respo

#22 Re: Gumeni tepisi

Post by respo »

zato sto on za 8 godina pritisne papucicu kao ovdje za mjesec dana posebno u gradskoj voznji
ljubav_aha

#23 Re: Gumeni tepisi

Post by ljubav_aha »

respo wrote:zato sto on za 8 godina pritisne papucicu kao ovdje za mjesec dana posebno u gradskoj voznji
problem je kvalitet,sad je dodatni problem,frkevnicija koristenja papucice :D

oh,da tezina vozaca i duzina nogica ,idemo dalje ... :-D
corolla02

#24 Re: Gumeni tepisi

Post by corolla02 »

respo wrote:zato sto on za 8 godina pritisne papucicu kao ovdje za mjesec dana posebno u gradskoj voznji
kako ti to zakljuci ba :? , da se auta ovamo ne deru i ne voze, da nepostoje semafori, zima, ili rupe. Podji stani, podji stani saobracaja ovdje na sve strane, i ako ne servisiras ga redovno, problemi s njim vrlo brzo

nego slijedece prostirke kupi plastificirane pa ces vidjeti koliko ti traju, a imas i onu opciju: vozi bos :mrgreen:
respo

#25 Re: Gumeni tepisi

Post by respo »

corolla02 wrote:
kako ti to zakljuci ba :? , da se auta ovamo ne deru i ne voze, da nepostoje semafori, zima, ili rupe. Podji stani, podji stani saobracaja ovdje na sve strane, i ako ne servisiras ga redovno, problemi s njim vrlo brzo

nego slijedece prostirke kupi plastificirane pa ces vidjeti koliko ti traju, a imas i onu opciju: vozi bos :mrgreen:
ko ovdje prica o servisu?
procitaj ponovo i pogledaj sta sam napisao
ti u automatika pritisnes pedale sigurno 30 puta manje nego onaj sa manuelnim
sto meni govoris zaa prostirke nisam nista napisao o prostirkama svojim niti sam se zalio za njih
Post Reply