Gume za normalan svijet
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ElvisKing
#51 Gume???
Pozdrav,
Treba mi savjet oko ljetnih guma. imam 4 stare koje su mi dosle sa autom
koje sam kupio prosle godine.dvije GoodYear loše pravo,
2 Continental onako mogu proci.
Zimus sam kupio 4 nove savine pa mi zao da ih derem, a nemam para baz za bacanje ka svi mi.
imam ponudu za gume 195/65R15 COOPER ZEON XTC oko 100 km po komadu nove.
Da li da uzmem njih ili da nesto drugo trazim ili neke polovne 2003 godina Michelin od 40-50 km??
Zimus sam kupio 4 nove savine pa mi zao da ih derem, a nemam para baz za bacanje ka svi mi.
Da li da uzmem njih ili da nesto drugo trazim ili neke polovne 2003 godina Michelin od 40-50 km??
- drndalo
#52 Re: Gume za normalan svijet
Nove naravno...
Za te gume nisam nikad cuo posebno ne kod nas na trzistu... U toj dimenziji bi trebao da mozes naci i sta ovdje poznatije do npr. 120 KM... Tipa Uniroyal, cak i Tigar, Savu... Tu bar znas na cemu si...
Za te gume nisam nikad cuo posebno ne kod nas na trzistu... U toj dimenziji bi trebao da mozes naci i sta ovdje poznatije do npr. 120 KM... Tipa Uniroyal, cak i Tigar, Savu... Tu bar znas na cemu si...
-
vnm
#53 Re: Gume za normalan svijet
to nije povoljna ponuda. 110KM je uniroyal rainexpert u toj dimenziji, a to je jos bez popusta koje nude makbel i gumapro...
-
ElvisKing
#54 Re: Gume za normalan svijet
A kakav je Vredestein HI - Trac 195/65 R 15 91 H - 120,00 KM.
- drndalo
#55 Re: Gume za normalan svijet
Po meni, vrlo dobar...
-
hava123
#56 Re: Gume za normalan svijet
Pozdrav,
gdje da kupim zimske michelin gume 175/65/14 a da je cijena pristojna?
Hvala
Hvala
-
lavic
#57 Re: Gume za normalan svijet
Gumapro na Stupu.hava123 wrote:Pozdrav,
Hvala
-
moke071
#58 Re: Gume za normalan svijet
Nije istina, pogledaj malo bolje, gumapro je u mom slučaju (prije 20 dana) bila 35KM skuplja po komadu od alternative u gradu za Michelinlavic wrote:Gumapro na Stupu.hava123 wrote:Pozdrav,
Hvala
-
moke071
#59 Re: Gume za normalan svijet
Uzmi uputstvo za koristenje svog auta i procitaj koje najmanje felge mozes montirati.Onda za tu velicinu kupi provjerene gume.dibidus wrote:Ima nekoliko tema o gumama, ali ja nisam zadovoljan niti jednom.
Meni ne treba prica kako je Mishelin bolji od Save, vec mi treba DOBAR KOMPROMISAN SAVJET - kako da rijesim, evo konkretno, 4 ljetne gume a da zbog toga ne moram uzimati kredit!
I jos konkretnije, spazih ovih dana dobru cijenu za KORMORAN gume.
Da li da uzmem te gume ili, recimo, neke polovne (neka od ovih izvikanih marki) ?
Treba mi, dakle, savjet na nacin rjesavanja problema na najoptimalniji moguci nacin.
Ovi Shumaheri sa svojom pricom kako je Sava sranje, jedino Mishelin ili slicno...ti mi ovdje nisu dobrodosli.
I tako to. Naglasavam, normalan sam vozac, porodicno auto ali su mu felge malo vece (16"), ne vozim ni na autoputu preko 120 km/h itd...
Hvala unaprijed na konstruktivnim prijedlozima.
-
moke071
#60 Re: Gume???
Bolje je da ostaneš na tim lošim pravo, makar si svjestan da su loše.Kad skupiš pare kupi čestite gume.ElvisKing wrote:Pozdrav,
-
moke071
#61 Re: Gume za normalan svijet
???Kakva je ovo logika, pa na to isto neispravno auto i na tu istu kilavu cestu stavi gumu sa testa i tvoju gumu pa probaj zakočit...gume se mogu porediti samo u identičnim uslovima.palamuda wrote:Tipična priča čovjeka koji sve zna jer je bilo na televiziji a ne lično iskusio.zonbirile wrote:--------------------------------------------------------palamuda wrote:Na zaustavni put vozila utiče svašta nešto, a možda ponajmanje guma od 500 km po komadu.Imam Kleber ljetne gume već tri godine i nikad ni najmanji problem, ovu zimu sam vozio na America mislim kineskim gumama i isto ni najmanji problem. Ne kažem da ne valja Michelin, ali kad gledamo testove te gume se testiraju u idealnim uslovima ispravnosti vozila, možeš ti stavit gume od 5000 ako su ti diskovi, kliješta, pakne rastureni džaba ti onih ADAC ovih 30 m.
Postavljaču teme, Debica i Sava sasvim ok ljetna guma, nemoj da te nalože ovi što od Ilidže do Čaršije ginu pet puta, vozim auto godina i godina i mogu prebrojat sve kritične situacije na prste jedne ruke.
očito ne znaš šta je ni ko je ADAC u svijtu automobilizma,jer ne bi redao ovakve gluposti.To što ti nisi imao problem sa kinsekim gumama ne znači da su dobre,čak šta više ne preporučuju se.
Kažem da je ta priča o metrima i centimetrima prenapuhana i dio marketinga, na te centimetre mišelinka najmanje utiče, a najviše ispravnost auta i stanje cetse (razne masnoće, šljaka nakon zime koja se posipa i svšta nešto). Ja kad čitam ovdje komentare pomislim kupi gumu od 500 km i rahat si, a nisi.
Ko na ilidži živi može vozit Tigra a ko na Vratniku mora Michelina?