Meni je ovo, kako da kazem, bolesno. Ovo mi lici kao da na najnovije auto metnes drvene tockove sa volovskih kola.
Ali opet kontam mozda je do mene, pa reko da provjerim
Moderators: _BataZiv_0809, anex

kako se profi zovu gume,imaju li odredjeni "performance"dibidus wrote:Sve vise vidjam ovakvih guma (tockova)
Meni je ovo, kako da kazem, bolesno. Ovo mi lici kao da na najnovije auto metnes drvene tockove sa volovskih kola.
Ali opet kontam mozda je do mene, pa reko da provjerim
Gile Šampion wrote:Ovo ti je sasvim normalna pojava na evropskim ili americkim cestama koje su napravljene kako treba...sasvim normalna pojava na nekim tuning-styling autima u koje je ulozena neka suma novca.I voze ljudi sasvim normalno jer nema nikakvih negativnih pojava jer su im ceste,kao sto rekoh super uredjene,a pozitivna strana im je to sto imaju bolje lezanje na cesti od guma sa visim profilom.
Ja na svom autu imam skoro slicne ovakve gume,ali zato po ovim nasim gudurama voznja mi se nekad pretvori u pakao.Zimi koristim drugi setup sa gumama visocijeg profila,i to je to...
Logicno je da su americke ceste takve kakve su, posebno u Chicagu koji zna imati razliku od 70 stepeni izmedju zime i ljeta!saniiado wrote:Gile Šampion wrote:Ovo ti je sasvim normalna pojava na evropskim ili americkim cestama koje su napravljene kako treba...sasvim normalna pojava na nekim tuning-styling autima u koje je ulozena neka suma novca.I voze ljudi sasvim normalno jer nema nikakvih negativnih pojava jer su im ceste,kao sto rekoh super uredjene,a pozitivna strana im je to sto imaju bolje lezanje na cesti od guma sa visim profilom.
Ja na svom autu imam skoro slicne ovakve gume,ali zato po ovim nasim gudurama voznja mi se nekad pretvori u pakao.Zimi koristim drugi setup sa gumama visocijeg profila,i to je to...
Dobro buraz JESI LI TI NORMALAN???
Sta to rece? Ko Americke ceste su "KAKO TREBA..."
Jesi li ti IKAD bio u Americi? Ja zivim vec 15 god u Chicagu a prosao sam CIJELU Ameriku sto poslovno sto turisticki. JEDINE drzave u Americi sa 'normalnim' cestama su ti Florida, Arizona, Nevada i Georgia.
Evo vec par mjeseci nam gostuje u Chicagu, Amerl Curic. Pa kad se vrati (sto je uskoro) pitaj ga kakve su ceste. IZ PRVE ruke.
Mozda su u zapadnoj evropi ceste ok. Ali svaka ama bas SVAKA lokalna ili provincijalna magistrala u BiH ima 10x bolje puteve nego recimo Chicago, New York, St. Louis, Detroit itd.
---------------------------------------------------------------------------------
Sto se tice tih tockova i guma, to mi je odron zesci jer PRVO ne stoji svakavim autima (da je dizajner htio i mislio da je dobro da stavis gumu od 25-35 profila, stavio bi je on) a DRUGO na takav tocak/gumu ti je potrebna rupa velicine 10pf da je s*ebes i iskrivis tocak.
'ODVRATNO' je moj glas!
Zato finu kupis Renault Megane ili Peugeot 308, i uzivas, ha ja! A budale nek kupuju M3!helpdesk wrote:O ljepoti, tj. o ukusima ne treba raspravljat. NEkome se svida, nekome ne. Medutim , cinjenica je da ove gume nedaju ama bas nikakv osjecaj udobnosti na cesti (uz ovjes koji uglavnom prati niski profil). Licno iskustvo, BMW M3 skoro novo auto, ali brate, uz sportski ovjes i ovakve gume ja se niucemu neudobnijem nisam vozio. Jedva cekao da izadem.
U BMW sam bio saputnik i sapatnikjefferson wrote:Zato finu kupis Renault Megane ili Peugeot 308, i uzivas, ha ja! A budale nek kupuju M3!helpdesk wrote:O ljepoti, tj. o ukusima ne treba raspravljat. NEkome se svida, nekome ne. Medutim , cinjenica je da ove gume nedaju ama bas nikakv osjecaj udobnosti na cesti (uz ovjes koji uglavnom prati niski profil). Licno iskustvo, BMW M3 skoro novo auto, ali brate, uz sportski ovjes i ovakve gume ja se niucemu neudobnijem nisam vozio. Jedva cekao da izadem.
eh da, ta dva auta su bas tu negdje, i prave se za iste kupce!helpdesk wrote:U BMW sam bio saputnik i sapatnikjefferson wrote:Zato finu kupis Renault Megane ili Peugeot 308, i uzivas, ha ja! A budale nek kupuju M3!helpdesk wrote:O ljepoti, tj. o ukusima ne treba raspravljat. NEkome se svida, nekome ne. Medutim , cinjenica je da ove gume nedaju ama bas nikakv osjecaj udobnosti na cesti (uz ovjes koji uglavnom prati niski profil). Licno iskustvo, BMW M3 skoro novo auto, ali brate, uz sportski ovjes i ovakve gume ja se niucemu neudobnijem nisam vozio. Jedva cekao da izadem., a inace imam Grand Scenica i znam sta je udobnost
.
I ovo tebi super. Pazi kad naletiš na opušak da se ufatiš za bubrege jer će ti otpasti.sparky wrote:ovih 66% sto su rekli da im je ovo odvratno vjerovatno voze na nekim balonima...
meni je ovo super. ne znam zasto su ovo gume za nenormalan svijet,pa to je primjerena guma za velicinu felge. samo zamislite na 18"-19" kako bi odvratno izgledala guma sa profilom 45+

hvalafrngla wrote:klasicne niskoprofilne gume, vjerovatno imaju veci index brzine