Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
rovac13 wrote:Kakva je situacija trenutno sa zimskim gumama.
Trebam velicinu 195 65 15 mislim da ne moze standardnije.
Sta je trenutno najbolje kupit od ovih jeftinijih guma tigar sava i slicno (70-80 KM komad)
Ima li nesto da je bolji izbor od navedenih a da slicno kosta.
Gledam po piku pojavilo se nekih novih imena (bar za mene) kelly i slicno.
Cak naleti zvucih imena po niskim cijenama(fulda,hankok,dunlop) ali se salje na adresu a to mi zvuci suhveli.
Sta je najbolje izabrat za 70-80 KM ili slicno.
Auto se inace vozi linijom najmanjeg otpora,nema ludovanja,zena ide na posao svaki dan.
Ali eto nekad kad se izadje na auto put da ne bude ipak da trese preko 100 kmh.
Bio sam svjedok kad je kolega stavio na pasata debicu i treslo na auto putu......trazio dugo do cega je.............i na kraju kupio mischelin i ne trese nikako........garanciju mu nisu priznali naravno.
Jutros mi dođe obavijest da su na Petrol pimpama počeli prodavati gume (ima cjenovnik na njihovom Webu u PDF)
Fulda Montero 3 MS 83,00 KM
Sava Eskimo S3 80,00 KM
Kelly Winter ST 70,00 KM
Tigar Wintera 69,00 KM
Starfire 65,00 KM
Kelly je kao što je gore iznad navedeno bivša Debica sasvim OK guma drug mi je gura na Astri 2010-o i kaže da mu je sasvim OK. Ja guram Tigra na Xsari Picasso i zamisli ide...
rovac13 wrote:Kakva je situacija trenutno sa zimskim gumama.
Trebam velicinu 195 65 15 mislim da ne moze standardnije.
Sta je trenutno najbolje kupit od ovih jeftinijih guma tigar sava i slicno (70-80 KM komad)
Ima li nesto da je bolji izbor od navedenih a da slicno kosta.
Gledam po piku pojavilo se nekih novih imena (bar za mene) kelly i slicno.
Cak naleti zvucih imena po niskim cijenama(fulda,hankok,dunlop) ali se salje na adresu a to mi zvuci suhveli.
Sta je najbolje izabrat za 70-80 KM ili slicno.
Auto se inace vozi linijom najmanjeg otpora,nema ludovanja,zena ide na posao svaki dan.
Ali eto nekad kad se izadje na auto put da ne bude ipak da trese preko 100 kmh.
Bio sam svjedok kad je kolega stavio na pasata debicu i treslo na auto putu......trazio dugo do cega je.............i na kraju kupio mischelin i ne trese nikako........garanciju mu nisu priznali naravno.
Ja trazim slicnu dimenziju 185/60 r15...vec su ti napisali otprilike sta se nudi u tom rangu, s tim da bih ja jos dodao Barum i Semperit kao neznatno skuplje a ipak bolje od navedenih...
O'zone wrote:
Jutros mi dođe obavijest da su na Petrol pimpama počeli prodavati gume (ima cjenovnik na njihovom Webu u PDF)
Fulda Montero 3 MS 83,00 KM
Sava Eskimo S3 80,00 KM
Kelly Winter ST 70,00 KM
Tigar Wintera 69,00 KM
Starfire 65,00 KM
Kelly je kao što je gore iznad navedeno bivša Debica sasvim OK guma drug mi je gura na Astri 2010-o i kaže da mu je sasvim OK. Ja guram Tigra na Xsari Picasso i zamisli ide...
Ja sam najblize da kupim fulda montero 3.
195 65 15 kosta 87 KM po komadu sa montazom balansiranjem i novim ventilom.
Za razliku sava kosta oko 80-85KM,a tigar 70-80KM.
Grijesim li ako mislim da je ipak fulda malo bolja guma,a razlika u cijeni nije velika.
Na guma m stranici pise da je tigar niza klasa.Sava srednja klasa.A fulda visa srednja klasa.
Ako izbijem tigar koji je najjeftiniji i vjerovatno najslabiji od navedenih.......razlika izmedju save i fulde je samo 5 KM po gumi.
_BataZiv_0809 wrote:Samo je belaj sto moras narucit pa cekat.
Tako je.
Ja sad zvao petrol.
Fulda kosta 83 KM ali moras narucit,za dan dva ce bit tu.
Ali u toj cijeni nema montaze,samo kupis i nosi kuci
U unitrade ista guma kosta 87KM sa montazom balansiranjem i novim ventilom.
Odma na licu mjesta zavrsis sve.
Gledaj opciju da na licu mjesta zavrsis sve, izuzev ako si kucni prijatelj sa nekim vulkanizerom
I meni Fulda najbolje zvuci od navedenih, a za tu cijenu u Makbelu imas i Hankook.
U sustini sta god da kupis, ne mozes puno pogrijesiti. Nova guma je zakon. Ali posto je to najstandardnija dimenzija, onda je i cijena izmedju nize i visoke klase guma najmanja.
Dali mi je pametno na svog Dustera 1,5 dci 4x4 uraditi chip tuning ..neku verziju malu da mi bar 20 KS poveca nista vise ne zelim...AS Simanic mi kaze STAGE 1 za 400 KM al eto da ti uradim za 350 KM ...20 KS /to je ta STAGE 1
dal mi je to pametno uradit ..Duster ima 110 KS ..osjeti se da mu treba baaar jos 10 KS
PlotAra wrote: ↑06/01/2020 12:28
Dali mi je pametno na svog Dustera 1,5 dci 4x4 uraditi chip tuning ..neku verziju malu da mi bar 20 KS poveca nista vise ne zelim...AS Simanic mi kaze STAGE 1 za 400 KM al eto da ti uradim za 350 KM ...20 KS /to je ta STAGE 1
dal mi je to pametno uradit ..Duster ima 110 KS ..osjeti se da mu treba baaar jos 10 KS
Ako ces staviti nove gume, samo u tom slucaju, ja se ne bi zahebavao......
PlotAra wrote: ↑06/01/2020 12:28
@bitanga_sa_otesa će bolje znati, on je meštar za stejđove.