Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Znaci zamjenio sam gume na autu ai prilikom skidanja dvije gume su ostecene iznutra pa ne znam da li su jos dobre za koristenje. Ostecenje je na unutrasnjosti a ne za strane. Evo slike. Znaci ostecenja su sa unutrasnjosti gume.
bitanga_sa_otesa wrote:nestrucna montaza/demontaza,nije oslabljena konstrukcijski osim sto postoji mogucnost da ispuhuje na tom mjestu
Demontaza, rekao mi je da je imao problemd a ih skine jer su 235-35-19
Izgleda da nije ostecena konstrukcija al zato i pitam, da li ce ispuhivati na ovom mjestu. Ne znam gdje gume kreiraju seal, na unutrasnjosti ili sa strane.
nightvision wrote:a kada ti se nova guma od recimo 150KM uhelaci na ovaj nacin onda drugi par nekakvih bezze felgi sa zimskim gumama uopste nije skup.
Nažalost cijena ovih guma nije ni blizu 150, ali eto... .. Mene su prije par godina na par mjesta odbili, jer sam im rekao, sjebete li mi felge ili gume placate nove... A dimenzije su bile manje delikatne od ovih....
Na silu gurali majzlo ili šta su već koristili da odvoje gumu i felgu...ako ne ide uzmi veći čekić i tako to. Nego nisu naletili na pravog, računaju da se raja ili ne razumije ili neće i nema vremena da pravi frku...ili ti podvale da na vidiš pa "nismo mi".
530i wrote:Rijetki su danas vulkanizeri koji rade svoj posao kako treba. Obično je tu najgora bagra zaposlena, gora i od onih u praonicama...
Ovo je istina samo takva.
Ja vec godinama idem kod vulkanizera, brace Emira i Senada Surkovica, iza studentskih domova, tacnije na raskrscu ul. Aleja Bosne srebrene i ulice koja vodi do avaza. Ljudi su profesionalni i cestiti, i preporucio bi ih svakome.
gume su skuplje od 150 po komadu kako neko vec navede gore, a jedva da su i nacete kako treba.
Ne znam kako je uradio, al je rekao da je bilo tesko skinuti gume, pretpostavljam da je prve dvije ostetio pa je onda bio pazljiv, pa su druge dvije bez ostecenja.
Smuci mi se vise kad moram voziti auto na servis bilo gdje, vecinu pokusavam sam da popravim ali gume sam morao da nosim da mi neko drugi zamjeni.
Na zalost, vecina mehanicara vise pokvari nego sto popravi.
Sjecam se prosli put kad su mi gume mjenjali da su mi one poklopce u sredini slomili/
Isplatnije ti je kakve polovne felge uzeti i ne rizikovati sa ovim nazovi majstorima. Jos kad vidim da ne koriste moment kljuc na kraju kad treba dotegnuti sarafe hoce nesto da mi bude .