GUITAR GEEK vs VLADO THE HACKER

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

MRAVOJED

#1 GUITAR GEEK vs VLADO THE HACKER

Post by MRAVOJED »

baš sad malo sviram, a i dovla nas obrisa, pa reko da krenemo iz početka.
irfan2

Post by irfan2 »

trinaest stranica gitare i osam tema djerdana izbrisano...
nekako je to najveca steta u svemu ovome
citiram saiana:

"Dabogda vam majka kupila cipele a nemali ih na sta obuc"

elem postavio bih jedno pitanje temu za raz...glabanje
pri kupovini gitare koliko placate ime a koliko kvalitetu
Last edited by irfan2 on 21/07/2005 10:18, edited 1 time in total.
knight*

Post by knight* »

nisam imo pojma da su nas obrisali. Mislio sam da smo potisnuti na drugu stranu pa reko da se malo odmorimo. Stvarno ću da bojkotujem. Al da puno ne serem i ovu temu će nam zatvorit ako nastavim.

kao prvo svaka čast MRAVOJED što si nas ponovo aktiviro.

a što se ovih imena tiče evo vako.

recimo Ibanez. To je jako kvalitetna a prilično jeftina gitara za performanse koje pruža. Ali sam čuo da će im cijena uskoro vrtoglavo skočiti.

Gibson. Ma šta ima tu da se priča.

Fender: Znate šta Vlatko Stefanovski kaže za fendera: "Fender vam je ko stojadin. Jedan u Hiljadu se potrefi dobar pa ga dugo vozate a ostalo je katastrofa" otprilike nešto tako je rekao. Znači tu se plaća ime. Sviro ga Hendrix. Samo neka se ne ljute oni koji ga vole ovo nisu moje riječi. Ali iskreno ni ja ga baš ne volim. Čisto zato što nije za mene.

Jackson: ja ga nebi džaba. al ozbiljno.
ESP: dobra gitara ali za metalce. Ali isto tako skupa.

Epiphone: je ga skoro kupio. Odlična kopije Gibsona. Ja sam prezadovoljan. Za one pare koje sam dao vjerujte mi da bi doplatio još polovinu tih para i da budem zadovoljan opet.

Yamaha: imam je . Živo triješće. A platio sam je nešto manje od epiphonea. Može poslužit ali nebi je nikom preporučio. al nek stoji ne fali joj ništa. Radi. :D

Eto otprilike su to moja gledanja a volio bih čut i vas.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Iz tvog posta nebi se dalo zakljuciti da imas neku podlogu da tako pricas o Fenderu.

Fender je Fender, a ta se izjava moze odnositi na Squier, koji je stvarno dobar jedan od hiljadu.

Kramer: moja gitara, haos gitara, gitara na kojoj se proslavio Van Halen:D

Sta vise reci.

Volio bih kupiti Fendera Stratocastera sa Maple Neckom, Gibsona Les Paul Standard, Ibaneza RG370DX i Fendera Stratacoustic.

Eto dosta od mene :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ja volim firme koje nisu u prvom planu, kao washburn, kramer, fernandes, schecter itd.

a sad malo pojačala:

želja numero uno(prvi sound city ikad, dizajnirao Dave Reeves koji je kasnije osnovao Hiwatt, pojačalo je proslavio Pete Townshend)

Image

Image

ili ovo

Image

volim kad su ovako izubijani, ono dođeš na svirku, raja misli ovo nema šansi da prosvira kad ono.....aaa vidi svira :D :D :D
irfan2

Post by irfan2 »

kod pojacala...kad se pocnu pojavljivati sumovi...to znaci garant se neki kontakt ili spoj u brdu elektronike odspojio
imal nacina da se nadje mjesto kvara...osim svijecom, tj ides redom

i pitanje nevezano za temu...koliko je 25 decibela...kako cu to skontat
knight*

Post by knight* »

DaysleepeR wrote:Iz tvog posta nebi se dalo zakljuciti da imas neku podlogu da tako pricas o Fenderu.

Fender je Fender, a ta se izjava moze odnositi na Squier, koji je stvarno dobar jedan od hiljadu.

Kramer: moja gitara, haos gitara, gitara na kojoj se proslavio Van Halen:D

Sta vise reci.

Volio bih kupiti Fendera Stratocastera sa Maple Neckom, Gibsona Les Paul Standard, Ibaneza RG370DX i Fendera Stratacoustic.

Eto dosta od mene :D
Nisu to moje riječi. Ja iskreno nebi smjeo izjaviti nešto tako za gitaru sa kojom nemam mnogo iskustva. A svi znamo na kolko dobrom glasu je fender. Sviro sam na par modela i to jedan je bio blackmore signature model i stvarno je dobar. Ali oni su za onaj više british classic gain i za clean. Clean na fenderu je neviđen po meni. Ali eto i pored svega toga ja ga nevolim. A što se tiče izjave pokušaću da vam nađem link pa ću ga postavit. Pošto to sam gledo kod jarana.
neznam jednom sam čak imo i priliku da ga kupim za male pare al mi se nije svidio. Jest bio koreanaci ili nešto slično al jebiga fender je. Samo da se razumijemo nisam reko da nevalja. Jednostavno nije gitara za moj ukus.
knight*

Post by knight* »

hej kollege treba mi kofer za les paula pa ako znate nekog da prodaje hajd javite. Polovan, nov nije bitno. Zna li neko ima li u Sarajevu u shopovima. I koliko košta naravno. Fakat mi je hitno.
r_faruk

Post by r_faruk »

sto bas za gibson-a, moze li univerzalni,
victory

Post by victory »

knight*

Post by knight* »

r_faruk wrote:sto bas za gibson-a, moze li univerzalni,
imam ja univerzalni kofer ali nemože stat u njega.
dinash

Post by dinash »

irfan2 wrote:trinaest stranica gitare i osam tema djerdana izbrisano...
nekako je to najveca steta u svemu ovome
citiram saiana:

"dabogda vam majka kupila cipele a nemali ih na sta obuc"
meni je zasca "dabogda sljepim crijevom bastu zaljev'o" :lol:

:D:D
irfan2

Post by irfan2 »

:lol: :lol: :lol: :D :D :D
irfan2

Post by irfan2 »

nego znal iko kako cu znat kolko je glasno 15 db[/quote]
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

pa to ti je negdje oko......................15 decibela :D :D :D

:roll:
AenemA

Post by AenemA »

Zavisi koliko si love spreman izletiti za gitaru...Squier je obican komad drveta, ne bih ga nikome preporucio. Fender nije los ako mu zamijenis fabricke magnete (uzasno bruje) i ubacis nesto kvalitetnije (DiMarzio, S.Duncan ili sl). Mexican Fender je isto truba, na mom su svi sarafi korozirali u roku od 2 mjeseca i poprilicno se rasklimao. Gibson je ok, Ibanez je ok (osim ako nije made in Taiwan, Korea ili sl)....milion ostalih modela da ne nabrajamo....ona stara svakako vazi,"koliko para toliko muzike"....
r_faruk

Post by r_faruk »

....imas u brothersu, mislim bilo je nisam dugo isao tamo, al su takodjer univerzalni i mislim da ondje moze stati komotno, bar ono sto sam ja vidio, a imas na internetu one kofere u obliku lijesa, mocni su pravo........
evo ovdje
http://images.google.com/images?q=guita ... gle+Search

zadnji red, prva slika
knight*

Post by knight* »

ljudi nemogu da se načude kako moja gitara nemože da stane u univerzalni kofer. Evo vako. Zamislite neku običnu gitaru (ibanez, fender, yamah) nije bitno u univerzalnom koferu. I onda se sjetite kako izgleda les paul. Sjetite se da je les paul dosta deblji od ovih gitara. A znamo da kofer treba da pritisne gitaru. pa kako onda da moja gitara stane u univerzalni kofer. valjda ste skontali.
knight*

Post by knight* »

Kolege jeste li živi. Evo pošto dugo nismo raspravljali da malo opet krenemo.

U subotu prošlu sam bio u Novom Travniku kod čovjeka koji pravi gitare. Neznam dali ste čuli za njega ali čovjek je pravi gutar tech. Kad su mi rekli da pravi gitare ja sam mislio da je to onako amaterski jer nisam vjerovo da to vilo ko radi u bosni. Ja sam imo mali roblem na svojoj gitari pa sam je odnio njemu i tako se uvjerio u kvalitetu njegovog rada.

Gitara koju on napravi košta oko 2000 do 2500 ali su nevjerovatne. Izaberete sebi drvo, vrat, pragove, elektroniku, magnete, boju sve apsolutno sve. I dobijete savršenu gitaru koja vam savršeno odgovara.
Kada naručujete gitaru prvo odete kod njega da malo svirte kako bi čovjek vidio šta otprilike želite. Iz vaše svirke vas pročita i otprilike zna šta želite. Na vama je da izaberete radius vrata koji vam odgovara i da se posavjetujete sa njim.

Uostalom ako imate bilo kakav problem sa gitarom ema vam bolje preporuke.
r_faruk

Post by r_faruk »

.......... gledao sam emisiju o njemu na TV-u
knight*

Post by knight* »

ma gledo sam i ja emisiju. Al hebo emisiju dok ti ne odeš pa vidiš kakva čuda radi taj čovjek.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

2000 maraka ili eura?
ja bih jednu s mnogo širokim vratom.
knight*

Post by knight* »

MRAVOJED wrote:2000 maraka ili eura?
ja bih jednu s mnogo širokim vratom.
maraka.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

mama oš mi kupit? :D