GuGu aukcije na fb i GuGu bazar

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Umanaja
Posts: 15
Joined: 26/06/2012 22:33

#1 GuGu aukcije na fb i GuGu bazar

Post by Umanaja »

Pozdrav! Novi sam clan ovog foruma, mama 2 djevojcice i inace aktivni clan roditeljskog portala gugu.ba. Takodjer, volonterski sam angazovala u nizu humanitarnih projekata koje su pokrenule mame sa spomenutog foruma. Vecina vas je sigurno upratila najave gugu bazara na sa-x, a nadam se da su mnogi i posjetili nas humanitarni bazar na koji smo izuzetno ponosne. Sav prihod od prodaje na bazaru usmjeren je u humanitarne svrhe i neizmjerno smo sretne sto smo nakon odrzanih 17 bazara barem nakratko vratile osmjeh na mnoga lica. Trenutno je u pripremi 18. gugu bazar i velika rasprodaja "Sve po 1 KM". Paralelno sa organizacijom bazara, na fb smo pokrenule stranicu gugu aukcija na kojoj po vise nego simbolicnim cijenama mozete kupiti lijepih stvarcica za sebe i svoju djecu i tako pomoci nasu humanitarnu misiju. Cjelokupan prihod od junskih aukcija bit ce usmjeren kao pomoc Centru za osobe sa posebnim potrebama u Zoviku. Osim sto nam mozete pomoci kupovinom na gugu bazaru i na gugu aukciji, od velike pomoci su nam i donacije u garderobi i novcu. Posjetite nas bazar i aukciju na fb i budite dio nase humane misije! Svi prijedlozi, sugestije, kao i kritike su dobrodosli!
https://www.facebook.com/GuGuAukcija
aqua02
Posts: 2
Joined: 27/06/2012 09:17

#2 Re: GuGu aukcije na fb i GuGu bazar

Post by aqua02 »

I ja sam se posebno registrovala zbog ove teme. Gugu bazar je nesto sto daje dvostranu korist, roditelji mogu kupiti divne ocuvane stvari za svoju djecu - a svi smo svedoci koliko djecja oprema kosta a sa druge strane sav taj novac ide u humanitarne svrhe. Ja sam svojoj djeci uzela divnih stvari, koje sam zatim opet poklonila za bazar jer se djecje stvari najmanje koriste. Pa i nekada smo svi generacijama nosili po jednu stvar.
zvrk
Posts: 1710
Joined: 19/08/2008 13:00

#3 Re: GuGu aukcije na fb i GuGu bazar

Post by zvrk »

Go gugu :)

Humanost je inn :)
Umanaja
Posts: 15
Joined: 26/06/2012 22:33

#4 Re: GuGu aukcije na fb i GuGu bazar

Post by Umanaja »

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 301&type=1

Nova ponuda na gugu aukciji, odjeca za djevojcice od 10-16 godina.
zvrk
Posts: 1710
Joined: 19/08/2008 13:00

#5 Re: GuGu aukcije na fb i GuGu bazar

Post by zvrk »

up :D
Umanaja
Posts: 15
Joined: 26/06/2012 22:33

#6 Re: GuGu aukcije na fb i GuGu bazar

Post by Umanaja »

Nove ponude na GuGu aukcija fb stranici! Sutra aBd idemo u posjetu Centru za osobe sa posebnim potrebama u Zoviku i vec se radujemo ponovnom druzenju sa divnim ljudima koji su sticenici ovog centra. Skupili smo lijepu svotu zahvaljujuci dobrim ljudima i od tog novca cemo kupiti pelene za odrasle, nesto hrane, voca, slatkisa, sokova... Cim se vratimo postavicu slike. Naravno, ukoliko neko zeli ici s nama sutra u 17h neka se javi na pp!
Sav prihod od julskih aukcija ide za pomoc porodici Hasanovic. Porodicu Hasanovic vec duze vremena pomaze udruzenje Miris jer je majka oboljela od raka, a mali Armin i Lejla takodjer imaju zdravstenih problema pa im trebaju lijekovi i sl. Uprkos svim nedacama, djeca su jako fina, pristojna i odlicni djaci. Najveci problem je krov koji se urusio zimus od snijega.
Iz Mirisa su skupili novac da poprave unutrasnju stetu, a mi cemo preko GuGu aukcije pokusati skupiti novac za vanjsku popravku. Ne moram napominjati da nam je svaka marka vise koju vi odvojite od velike pomoci. Podsjecam da primamo donacije i mimo aukcije pa ukoliko imate potrebu pomoci ovoj porodici, kao i ostalim nasim akcijama, to mozete uvijek uciniti, ne cekajuci ponudu u albumima.
Porodica je super, djeca su zlatna, pristojna, super uce, ma milina, ali na zalost majka je bas bolesna ima rak i ide stalno na kemoterapije. Bitno je da ovo zavrsimo cim prije dok je jos ljeta da se ne sekira oko toga i kako ce to mala djeca sutra popraviti. Takodjer zbog bolesti i siromastva treba im i cesto i hrane i druge pomoci tako da ako sta ostane para od akcije uvijek im se moze pomoci u osnovnim potrepstinama i odjeci.

https://www.facebook.com/GuGuAukcija
Umanaja
Posts: 15
Joined: 26/06/2012 22:33

#7 Re: GuGu aukcije na fb i GuGu bazar

Post by Umanaja »

GuGu volonterke u saradnji sa Obrazovno-razonodnim centrom za mlade SPAJALICA organizuju 18. po redu Humanitarni GuGu Bazar i veliku rasprodaju ''Sve po 1KM''.

Pridružite nam se u subotu 14. jula ispred prostorija Spajalice (Banjska ul. 2, Ilidža- kod hotela) u periodu od 10 do 12 sati.

Kupite dječiju odjeću, igračke, odjeću za mame, probajte i naš "slatki i slani program'' te tako izrazite solidarnost i dobru volju!


Kupovinom na Humanitarnom 18. GuGu bazaru pomažete u prikupljanju sredstava za porodicu Hasanović koja se nalazi u stanju socijalne potrebe. Majka je oboljela od raka, ide na kemoterapije, a mali Armin i Lejla takodjer imaju zdravstenih problema pa im trebaju lijekovi, ali i hrana i odjeća. Prihod od Bazara biće usmjeren i za popravku krova koji se urušio od snijega ove zime.


Sa nama su i ovaj put naše drage kreativke sa svojim unikatnim proizvodima, zatim HO Miris. Slatko- slani program pripremiće samohrana majka četvero djece za koju će ići i sav prihod od prodaje kolača i peciva.


Na Bazaru možete kupiti i cekere ''Kupujem na GuGu Bazaru'' čijom kupovinom pomažete GuGu Fond, a istovremeno pokazujete i svoju ekološku osvješćenost.


Pozivamo vas da na Bazar donesete i vašu donaciju odjeće i drugih stvari koje vam više ne trebaju, a koje će drugima izmamiti osmijeh na lice, uz napomenu da primamo samo očuvanu polovnu odjeću za bebe, djecu i odrasle. Budite i vi dio naše humane misije!


Ulaz na Bazar je slobodan.


"Pametni kupuju na sniženjima, a humani na GuGu Bazaru, jer tako spašavamo i život!"

enlola
Posts: 14
Joined: 17/06/2011 09:58

#8 Re: GuGu aukcije na fb i GuGu bazar

Post by enlola »

Ja sam tu :D :thumbup:

pozdrav,
ena
User avatar
kadinica
Posts: 883
Joined: 04/05/2012 12:46

#9 Re: GuGu aukcije na fb i GuGu bazar

Post by kadinica »

Pozdravljam svaki vid humanitarnog rada i cijenim vaš trud.

Posjetila sam bazar, ali sam ostala razočarana otimačinom i ponašanjem "kupaca". Nisam se uspjela laktati, nešto sam stvari vidjela, ali nisam ništa kupila, nije mi se svidjelo.

Da ne bi bilo da sam džaba došla, kupila sam kolače, nakit i popila kafu.

Znači, pozdavljam svaku aktivnost, posebno mladih mama, trudnica i studentica, ako znamo kako je teško odvojiti vrijeme i volontirati, posvetiti se tome, pa još žrtvovati vikend za druge.

Nadam se da će organizacija biti sve bolja, da ljudi neće poklanjati samo iznosane i isprane stvari, i da ćemo se riješiti divljačkog ponašanja. Znam da na ovo zadnje ne možete uticati, i sama ne znam kako tome stati u kraj, ali žalosno je vidjeti kako žene otimaju jedna drugoj majicu iz ruku ili se udaraju laktovima da pazare helanke.
Umanaja
Posts: 15
Joined: 26/06/2012 22:33

#10 Re: GuGu aukcije na fb i GuGu bazar

Post by Umanaja »

Eh, draga kadinice, ni mi se tome ne mozemo nacuditi. Mozda je to zapravo pravi pokazatelj siromastva naseg drustva. Zao mi je sto nista niste nasli za sebe, ali ste kupovinom kolaca uveliko pomogli nasu Mahiru, samohranu majku 4 djece i velikog borca da svojoj djeci obezbijedi koru hljeba postenim radom. U nastavku je izvjestaj sa odrzanog 18. GuGu bazara:

Nakon brojnih izazova s kojim smo se suočavale u pripremi samog Bazara- od manjka volonterki zbog odmora, velikih temperatura vani, problema sa nalaženjem prostora za održavanje Bazara, na kraju se ipak održao 18. po redu humanitarni GuGu Bazar koji s ponosom možemo ocijeniti kao izrazito uspješnim. Ovaj put ostvarili smo uspješnu saradnju sa Obrazovno-razonodnim centrom za mlade SPAJALICA s kojim smo zajedno, ispred prostorija Spajalice, organizovali Bazar. Ovim putem se zahvaljujemo na velikodušnom i srdačnom gostoprimstvu i pomoći bez koje ovaj Bazar ne bi bio ni blizu uspješan.

Iako su sve stvari na Bazaru prodavane po 1KM i iako je Bazar trajao samo dva sata, zahvaljujući našim dragim kupcima, ali i vrijednim mamama volonterkama, na kraju se uspjelo skupiti ukupno 922,10 KM! Od navedene sume, 402,10 KM biće uplaćeno za liječenje dvoipogodišnjeg Kenana Suljića oboljelog od tumora na mozgu, 120 KM za Dnevni centar za djecu i 400 KM za porodicu Hasanović, uz napomenu da će i sav prihod od GuGu aukcija tokom mjeseca jula biti usmjeren za ovu socijalno ugroženu porodicu. Akcija za porodicu Hasanović organizovana je u saradnji sa HO Miris, koji su uveliko doprinijeli održavanju ovog Bazara sa donacijama u odjeći kao i sa velikom pomoći volonterki Mirisa.

Pored ove značajne cifre s kojom smo uspjeli pomoći dvije porodice i Dnevni centar za djecu, uspješnost Bazara se ogleda i u broju kupaca koji su posjetili naš Bazar. Pored onih koji su po prvi put došli da vide šta to naš Bazar nudi i otišli sa punim kesama, malo potrošenog novca i lijepim osjećajem da su uradili nešto dobro za sebe i za druge, naročito su nas obradovala poznata lica, naši redovni kupci koji su nas posjetili bez obzira na promijenjenu lokaciju i koji su s nama, na obostrano zadovoljstvo, od jednog Bazara do drugog.

Naši posjetitelji, kao i vrijedne volonterke, mogli su okusiti slasne kolače i peciva koje je pripremila Mahira, samohrana majka četvero djece, te joj tako pomoći da od te prodaje zaradi svojoj djeci 80 KM.

Sa nama su i ovaj put bile naše kreativke koje su svojim unikatnim radovima uljepšale Bazarsku ponudu, ali koje su i svojim donacijama obogatile GuGu Fond. Posebno hvala našoj teti Sabaheti koja je s nama od prvog Bazara i koja redovno daje svoj doprinos našem radu.

Na Bazaru su se mogli kupiti i cekeri ''Kupujem na GuGu Bazaru'' čijom se kupovinom pomaže GuGu Fond, a istovremeno pokazuje i ekološka osvještenost.

Još jednom veliko hvala svima koji su na svoj način dali svoj doprinos rezultatima ovog GuGu Bazara uz poziv da nam se pridružite i naredni put i pomognete da donesemo osmijeh na lica djece i porodica koji su u stanju socijalne potrebe. Do tada pratite naše aukcije na Facebook stranici www.facebook.com/GuGuAukcija i na taj način kupite povoljne stvari za sebe i svoje najmlađe, a istovremeno pomozite da se napravi uslovan krov za porodicu Hasanović.



GuGu Tim
Umanaja
Posts: 15
Joined: 26/06/2012 22:33

#11 Re: GuGu aukcije na fb i GuGu bazar

Post by Umanaja »

Nove ponude na fb stranici GuGu aukcija. Odjeca je uglavnom donacija koju smo dobili iz Danske i Holandije, a neke aukcije zavrsavaju sutra u podne.
Ovo je album za tinejdzerke:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 301&type=3

Album za djevojcice 4+:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 301&type=3

Album za djevojcice 12-24 mj.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 301&type=3

Odjeca za zene:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 301&type=3
zvrk
Posts: 1710
Joined: 19/08/2008 13:00

#12 Re: GuGu aukcije na fb i GuGu bazar

Post by zvrk »

gugu je putem 19. gugu bazara prikupio 1265 KM - prodajuci stvari po 1 KM

kako su one raspodijeljene i kako mozete pomoci / ucestvovati

http://www.facebook.com/GuGuAukcija
Post Reply