brineta- wrote:puno mi znače vaši savjeti, i vaša razmišljanja! Hvala vam puno!!
Nemoj da cujem da se sekiras zbog tog!
brineta- wrote:puno mi znače vaši savjeti, i vaša razmišljanja! Hvala vam puno!!
brineta- wrote:hvala najljepša na savjetima Julianna..znam da ima i gorih stvari, ali nezz stvarno što da radim i kako da se ponašam, kad ne mogu biti opuštena,stalno se osjećam nesigurno zbog toga. fax ću ja završiti zadnja sam godina i to će još malo i biti gotovo. a onda tko šta kako će biti. Ima svakakih ljudi, s maloumnim (kad tako moram reći) razmišljanjima itd. i kad sam polagala vozački ispit preko ljeta osjećala sam se nelagodno kad me ostali kandidati gledaju kako vozim... ma sve mi je jadno i najrađe bi da mi se nešto dogodi i da se riješim te patnje... jer sve što mi je dalje mi je teže! i kome da se jadam i pričam o tome- nikome, samoj sebi, plaćući i bježajući od ljudi jer mi je neugodno o tome s nekim i pričati. pozz!
Ridjobrki wrote:Preseliš u Drvar, Bosanski Petrovac, Skender Vakuf, Donji Vakuf ili neki sličan grad čija se ekonomija zasniva na eksploataciji šume i pilanama. Tamo ako ovo sa slike pokažeš u kafani konobar ti donese pet piva...
Pa eto...lajkujMe wrote:Nazalost moja reakcija nije bas moralna, sreo sam nekoliko osoba bez jednog ili vise prstiju, prvo sam pogledao i bio wtf i pruzi mi ruku da se rukujemo a mene strah osjecaja takve ruke, ali prevazidjem to i naravno rukujem se i sto brze zaboravim da coek nema prst/iju jer ipak nije prst covjek nego je njegova osobnost on....
Inace sam malo osjetljiv na razne abnormalnosti na tijelu posebno ociju dovoljno mi je npr na TV'u vidjeti npr operaciju ociju, pocnem da nekontrolisano suzim maltene placem i oci mi se zatvaraju i odvraca mi se pogled od toga.
Pogodite te sta mnoga djeca kazu biti cu to i to kad odrastem a ja sam reko radije cu umrijeti nego imati ikakve veze s medicinom![]()
Takodjer prije nekoliko godina u lokalnoj supereti mercatora crnac kupuje nesto i priznajem da nisam mogao prestati da ga gledam ne zato sto ga mrzim ili nesto nego jednostavno prvi put sam vidio crnca i bilo mi pravo fascinanto i neobicno![]()
nadam se da nisam kreten zbog ovoga.
♥ Julianna ♥ wrote:Ja sam isto tako buljila u kravu jednom kad sam je prvi put vidjela
nihil_ wrote:♥ Julianna ♥ wrote:Ja sam isto tako buljila u kravu jednom kad sam je prvi put vidjela![]()
![]()
sta krava na to? Je l' joj bi neugodno?
Bit ce da je kontala, 'ta je ova blenula...♥ Julianna ♥ wrote:nihil_ wrote:♥ Julianna ♥ wrote:Ja sam isto tako buljila u kravu jednom kad sam je prvi put vidjela![]()
![]()
sta krava na to? Je l' joj bi neugodno?![]()
![]()
ništa, pogleda i nastavi produkciju Milke.
Oprostit ces al to nije nikakav invaliditet isto ko sto nije ni nosenje naocala.6.april wrote:Imali smo profesora u Osnovnoj koji nije imao pola jednog prsta.
Uvijek se šalio s nama "Koliko prstiju vidiš" - 4!..."ne, ne, 3 i po" .
Ništa strašno. Znala sam sresti ljude bez prsta i uopće ih ne posmatram drugačije. To je vrsta invaliditeta kao što je , na kraju krajeva, i nošenje naočala.
Možda se samo javi znatiželja - kako se to desilo.
Invalidnost je inace pojam koji se u normalnim drustvima pkusava sto vise izbaciti, prije svega sto oznacava da je ta osoba nesposobna-invalidna, postavlja ljude u podredjen polozaj, ljude treba sto vise ukljuciti u drustvo i pomoci im da doprinose drustvu i da se osjecaju kao ravnporavni clanovi. Tako da i covjek bez noge nije nesposoban jer ga je mogu osposbiti za nesto drugo (ruke). Takodjer tom doprinosi i to da se u normalnom govoru koristi podgrugljivo, kad neko napravi nesto lose nazovemo ga invalidom.6.april wrote:Jeste invalidnost.
Tu nema nikakve upitnosti.
Zašto smatraš da je to pogrdno?