Dosta gluposti je napisano u ove 4 strane ali ima ih koji stvarno zasluzuju svjetla pozornice.
iPod wrote:
Najveći problem SDP-u je kandidat SBB-a Dragan Vikić koji će otrgnuti po neki glas SDP-u, a tu je i najveci problem jer postoji mogucnost da se razvodne glasovi i SDP-a i SBB-a, te na kraju ipak može profitirati SDA.
Cuj SDA ce profitirati a zna se da SBB pretenduje na biracko tijelo SDA tj. na Bosnjake sto ljudi i ne kriju.Glasovi bi se tom logikiom trebali podijeliti tj. preliti izmedju SDA i SBB.
Dalje...Sto se tice Novog Grada.Ljudi osjecaju da se vodi bitka izmedju Sumana i Efendica.Ne znam sta bih rekao,nista to nije sigurno,jer ce dosta toga zavisiti od izlaznosti.Za mjesto opcinskog nacelnika nekada je dovoljno izmedju 15 i 20 hiljada glasova u Novom Gradu,pa ako Kravic najveci dio tog broja moze skupiti prije svega na Dobrinji gdje je kao ljekar,hirurg i humanista proveo rat onda su ova dvojica u problemu.
Ovaj Doktor29 je ovdje najsmjesniji forumas,upro covjek na Efendica kao da je spasitelj.Neki dan sam se zatekao na Alipasinu,skup bio danima najavljen sa plakatima,fino vrijeme,sve za 10 kad skupilo se jedva 60 ljudi,ostatak je bilo vodstvo kampanje,kandidati za opcinsko vijece i aktivisti stranke.
Obecava rijesiti problem termoizolacije u naselju koje ima oko 70 000 stanovnika,obecava izgraditi neki centar za komunikaciju kod RTV doma.Za sve je naravno okrivio SDP i hladno slagao da SDA nije apsolutno nista mogla uraditi ovih 12 godina sto je laz.Djelovao mi je onako posteno kao da je iz oka kanuo ali jasta radi,jos ljudi koji su oko njega bili,ne znam bas da li bi bio nezavisan ili marioneta u rukama likova koji vode poslove.
Otpjevao U plavo Bozje prijestolje,pricao nekih 7-8 minuta,razgulio na drugi skup i rekao da je AP najvaznije naselje u najvaznijom opstini u gradu iz koje SDA krenuti u vlast sve do drzavnog nivoa,pa ako skupis 60 ljudi onda stvarno imas perspektivu.
Tako da ko zna kako prave stvari stoje.
Ne podrzavam Efendica jer je iz stranke koju bi trebalo zabraniti sudski zbog sve pljacke koju je napravila ovih 20 godina,protiv sam i Sumana jer mi ne ulijeva povjerenje sekunde.
Da mogu ikako dao bih kompletnu vlast Nasoj stranci da vidim sta mogu uraditi,a ako bude od tri zla se biralo najmanje onda pojedinacno ovaj hirurg Kravic mi moze proci prije ove dvojice.
JeronimoBa wrote:
Volio bih da mi stariji forumaši, koji se sjećaju pomognu sa informacijom, kad se počela praviti prva zgrada na zelenoj površini na Alipašinu, mislim da je bila sadašnja zgrada Hypo Banke, tadašnja Avaza, koja je stranka bila na vlasti.
Početkom izgradnje te zgrade (ili one koja se prva napravila na parku na tom području, počela je betonizacija zelenih površina u Novom Gradu), pa sada imamo poslovne zgrade na zelenim površinama od C do A faze i obrnuto...
Evo ja cu ti reci...Bila je SDA vlast sa nacelnikom Nagibom Neimarlijom,a prije je bio Ismet Cengic.Tada su ti izmedju Fahre i SDA koja ga je stvorila cvjetale ruze pa je to islo kao po loju.Ali to ti ovi SDA jastrebovi kao Doktor29 i jos par njih slabo znaju ili znaju ali je bolje praviti se glup i bezobrazan pa ne pricat.
Zbog toga mi se i Efendic srozao neki dan u ocima jer otvoreno laze o tim stvarima.