.ebiga ako nema avokada nema ni guacamole!penzioner wrote:Daj recept, ali ga pojednostavni i rastavi na proste faktoreuozo wrote:Nemam pojma!penzioner wrote: Znači ipak se može grijati?
![]()
Normalno se Guacamole jede hladan, tj. na sobnoj temperaturi. Mozda grijesim, nek me neko ispravi. Taj moze biti pomijesan sa pavlakom pa se i moze mozda zagrijati!
Ja Guacamole pravim sam![]()
Razlika je drasticna!!!![]()
. Imaj u vidu da je ovo Bosna i da nema svih namirnica, zato daj što je najjednostavnije
Kupi sebi dva Avokada. Pazi da ne budu previse tvrdi. Rasjeces ih na pola po duzini i nozem (polukruznim pokretima) izvadis unutarnjost. Onda to stavis u jedan visi sud i dodas jednu malu kasikicu limunovog soka, da meso od Avokada ne dobije smeckastu boju.
Onda isjeckas skroz sitno jednu manju glavicu luka, i jedan cehanj bijelog luka, i dodas u tu smjesu. Dodas malo mljevenog crnog bibera, korijandera ili svjezeg persina, i ko hoce ljuto chilija ili isjecenu feferonu, ili jalapeno, po zelji. Onda sve to mikserom izmjesas, ili viljuskom ako nemas miksera, ide i tako. I na kraju posolis po zelji, i dodas jedan skroz sitno isjeckani paradajz.