to ti iz perspektive nekog ko ima muza?Svemirski_Jebach wrote:nema nista ljepse od prdeza vlastitog muza![]()
Guacamole
Moderator: anex
-
Svemirski_Jebach
ne, iz perspektive muza...Lace wrote:to ti iz perspektive nekog ko ima muza?Svemirski_Jebach wrote:nema nista ljepse od prdeza vlastitog muza![]()
-
FFK as Lucy01
Za buritos vazi isto kao i za pizzu, stavis ono sto ti je pri ruci (tako sam cula od rodjene Latino kolegice).penzioner wrote:Nego, deder mi i ovo pomozite:
Kupio sam i REFRIED BEANS, grah onaj smeđi, u konzervi. Isto CASA FIESTA. Nigdje na omotu ne piše šta s njima da radim. Je li to gotovo i spremno da se jede čim otvorim konzervu? Hoću da napravim burritose. Mala voli da ih jede
Osnova buritosa je przeno mljeveno meso, ali moze i piletina, steak, meso sa rostilja...znaci svasta, zavisno od ukusa i ko sta voli.
Zatim riza, grah, moze i poprzeni krompir isjeckan na sitne kockice.
Zacini su najvazniji, ako imas chilli paprike (u prahu), cak i kasicica vegete, veoma malo guacamoli sosa i sosa paradaiza, dosta bibera koji je najbolji ako je svjeze samljeven. Mozes dodati i nasjeckane zelene paprike...
Sve se to izmijesa i dok je vruce, premaze preko tortilje, odzgo se pospe sira (opet kakvog imas), zamotas i jedes sa cipsom od kukuruza i dipom od sira sa Jalapeno paprikama....joj zanijela sam se malo
-
Kwaheri
as, ima basmati rizu, vf isto...mlada i zelena wrote:hey posto je tema o hrani..moze proci i ovo pitanje
Gdje se u SArajevu moze kupiti basmati riza i koliko kosta?
bila je jednom i u onoj radnji halal mesnica na pofalicima, vrecica od 3kg - 6 KM cini mi se,
a ova u vf ti je 1/2 kg oko 2,95 KM... u asu nesto jaftinija haman
-
Svemirski_Jebach
ma nije mi rekla nista...nije mogla progovorit poslije toga pa sam ja pretpostavio sutnja znaci odobravanjeLace wrote:zena ti rekla da voli kad prdis?Svemirski_Jebach wrote:ne, iz perspektive muza...Lace wrote: to ti iz perspektive nekog ko ima muza?![]()
@Lucy - sorry al burritosi se ne prave bas tako. ok sve to meso i to al se chips i dip ne jedu sa njima nego prije, kao aperitiv
-
FFK as Lucy01
TitatiSvemirski_Jebach wrote: @Lucy - sorry al burritosi se ne prave bas tako. ok sve to meso i to al se chips i dip ne jedu sa njima nego prije, kao aperitiv
Jel' to neko tvoje pravilo, Latino pravilo ili si ti vidio u US da Yankees tako jedu
I ko kaze da postoji pravilo kako se buritosi prave i s cim se jedu?
To je isto kao da si rek'o da ne mogu jesti pancakes za veceru
Taco Bell......ring the bell
- karanana
nevjerovatno koji su lopovi holandjani. prije 2 sedmice kupim paket onih vecih tortilja i bilo ih 10 u paketu za 4,5 KM. Jucer odem u VF i penzioneru u pravu si bio, 4 je...e tortilje 4,5 KM. Smanjili broj tortilja a ostavili istu cijenu. I onda kupim paket onih manjih za tacose i fajite. 8 komada za otprilike isto love.penzioner wrote:Hoće li mi neko reći kako i gdje su našli 10 komada burritosa za 4-5KM???
Ja našao 4 komada za istu cijenu. Žara!!!
-
forUMASH
.....Lucy, stipu ove Yankee-e....ni pizzu ne znaju napravit kako treba.....Lucy01 wrote:TitatiSvemirski_Jebach wrote: @Lucy - sorry al burritosi se ne prave bas tako. ok sve to meso i to al se chips i dip ne jedu sa njima nego prije, kao aperitiv
Jel' to neko tvoje pravilo, Latino pravilo ili si ti vidio u US da Yankees tako jedu![]()
![]()
I ko kaze da postoji pravilo kako se buritosi prave i s cim se jedu?
To je isto kao da si rek'o da ne mogu jesti pancakes za veceru![]()
![]()
Taco Bell......ring the bell
-
penzioner
Dok čekam da mi odgovorite na moje pitanje iznad, tj post iznad, obratiću se Svemirskom:
Daj pitaj hanumu da nam da recept za taj grah! Ovaj koji kupih (refried beans) je do jaja! (u pravom smislu te riječi
)
I ja i mala smo pravo uživali, hagra je fenomenalan. Zato mogu misliti kakav je domaći!
Recept molim
Daj pitaj hanumu da nam da recept za taj grah! Ovaj koji kupih (refried beans) je do jaja! (u pravom smislu te riječi
I ja i mala smo pravo uživali, hagra je fenomenalan. Zato mogu misliti kakav je domaći!
Recept molim
- uozo
Nemam pojma!penzioner wrote:Znači ipak se može grijati?uozo wrote:Taj cream wrap je za tortillepenzioner wrote:Je li iko skontao razliku između Guacamole Cream Wrap i Guacamole Dip??
Oba su u teglama.
Normalno se Guacamole jede hladan, tj. na sobnoj temperaturi. Mozda grijesim, nek me neko ispravi. Taj moze biti pomijesan sa pavlakom pa se i moze mozda zagrijati!
Ja Guacamole pravim sam
Razlika je drasticna!!!
-
penzioner
Daj recept, ali ga pojednostavni i rastavi na proste faktoreuozo wrote:Nemam pojma!penzioner wrote:Znači ipak se može grijati?uozo wrote: Taj cream wrap je za tortille
![]()
Normalno se Guacamole jede hladan, tj. na sobnoj temperaturi. Mozda grijesim, nek me neko ispravi. Taj moze biti pomijesan sa pavlakom pa se i moze mozda zagrijati!
Ja Guacamole pravim sam![]()
Razlika je drasticna!!!![]()
-
Hierarchia
Gdje si nasao refried bean? U VF-u medju konzervama ili?penzioner wrote:Dok čekam da mi odgovorite na moje pitanje iznad, tj post iznad, obratiću se Svemirskom:
Daj pitaj hanumu da nam da recept za taj grah! Ovaj koji kupih (refried beans) je do jaja! (u pravom smislu te riječi)
Recept molim
-
Svemirski_Jebach
jarane, saljem cim prije. ok...penzioner wrote:A Svemirskog još uvijek čekam da javi od hanume recept za mexički hagra!
ovaj je portorikanski, ne meksicki
-
penzioner
Ma mere i to. Zvuči dobro. Šalji ga.Svemirski_Jebach wrote:jarane, saljem cim prije. ok...penzioner wrote:A Svemirskog još uvijek čekam da javi od hanume recept za mexički hagra!
ovaj je portorikanski, ne meksicki, i to je rice and beans, riza i grah, najpoznatije jelo na karibima...siromasni, nemaju mesa, pa su se dovijali i nastalo to