Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Grupu prolaze:

Spanija
57
42%
Svicarska
34
25%
Cile
39
29%
Honduras
5
4%

Total votes: 135

LSD

#401 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by LSD »

-Paja wrote:
Baltazar_khan wrote:
-Paja wrote:Fabregas usao tek sa klupe. Spanija nije zasluzila prolazak dalje!
Budi sretan što može da bude zamjena jednom Xaviju majstoru.
To je javno ponizavanje Fabregasa (sto sjedi na klupi losijem igracu) iza kojeg stoji Spanski mediji a iza njih njihove obavjestajne sluzbe zato jer je igrac iz njima mrskog ali dominantnog Premiershipa.
Fabregas mora grijati klupu vecem majstoru od sebe - to je tako uvijek u fudbalu, a Xavi je glavni igrac Španije...dok je Xavi tu,neka ga na klupi ,nije sramota grijatu klupu takvom velemajstoru fudbala.
Zamisli da je Osim nekad u Yugi davao npr. Brnoviću šansu ispred Piksija Stojkovića ili Sušića, to je nezamislivo.
Mislim, treba biti realan nekad.
-Paja

#402 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by -Paja »

Xavi nikad nije bio kvalitetniji od Fabregasa mozda kad je ovaj imao 14 godina.

Ali dobro da se vratim temi volio bi da prodju Svicarska i Cile ali vjerovatno ce dalje ici Spanci i Svicarci a i bice zanimljivo ko ce sa koje pozicije ici jer valja izbjeci Brazil.
Last edited by -Paja on 21/06/2010 22:52, edited 1 time in total.
mahalas505

#403 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by mahalas505 »

Lose sudjenje na utakmici SUI-CHI, onaj faul nije vidio crvenog, a i gol plus iz ofsajda. Valjda se sudjenje trebalo popraviti u odnosu na proslo prvenstvo :roll: .
LSD

#404 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by LSD »

-Paja wrote:Xavi nikad nije bio kvalitetniji od Fabregasa mozda kad je ovaj imao 14 godina.
Šta pricas :? Xavi je prvotimac Španije vec punu deceniju :!: ...nezamjenjiv, najstandardniji i glavna poluga u reprezentaciju.
star(i)mo

#405 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by star(i)mo »

-Paja wrote:Xavi nikad nije bio kvalitetniji od Fabregasa mozda kad je ovaj imao 14 godina.
Ma daj. Postavi barem koji smajli na kraju recenice. :wink:
-Paja

#406 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by -Paja »

LSD wrote:
Šta pricas :? Xavi je prvotimac Španije vec punu deceniju :!: ...nezamjenjiv, najstandardniji i glavna poluga u reprezentaciju.
To je zato jer Fabregas pola od te decenije nije bio reprezentativac je je bio mlad a drugu polovinu su to instrukcije selektorima jer je Fabregas igrac iz Premiershipa.
Baltazar_khan

#407 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Baltazar_khan »

:lol:

Da je kojim slučajem Xavi TOPNIK ma nema, paja bi ugravirao njegov lik na svom tijelu :D
Last edited by Baltazar_khan on 21/06/2010 22:56, edited 1 time in total.
mrtva kokoš

#408 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by mrtva kokoš »

-Pajaaaaaaaaaaaaaaa
Image
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
belafonte

#409 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by belafonte »

@LSD Poredjenje je nidje veze, alfa i omega jednog kluba kao sto je Arsenal, 23 godine, mora mu se naci mjesta, mora, isto kao sto Reina treba biti ispred Ikera, frajer je godinama najbolji golman Premiershipa, ali ima tu dosta lobija iz spanske lige definitivno...
Ovo je po meni jos uvijek lose od strane Spanije, onaj Honduras je najlosija ekipa prvenstva, i komunisti su jaci od njih, jest majstor Xavi, ali je letargican u fazi napada, i zbog toga treba dati priliku Fabregasu, a ne samo daj na krilo, treba nesto i kroz sredinu konkretno uradit, ja sam ocekivo 6 komada od Spanije, nije nimalo obecavajuce, Brazil djeluje daleko cvrsce, konkretnije...
LSD

#410 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by LSD »

-Paja wrote:
LSD wrote:
To je zato jer Fabregas pola od te decenije nije bio reprezentativac je je bio mlad a drugu polovinu su to instrukcije selektorima jer je Fabregas igrac iz Premiershipa.
E jbg sad buraz...pretjera ga sad sa tim instrukcijama i urotama...da je tako nebi nikako ni bio u reprezentaciju.
Cuj instrukcije da ga pozovu u širi kadar ,a da ne igra na terenu...nikakve logike.
Romanista 101%

#411 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Romanista 101% »

Xavi je Iniesta za Fabregasa.
Mikado

#412 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Mikado »

Problem spanaca je sto su ocito potcijenili reprezentacije iz svoje grupe i to im se obilo o glavu. Veceras su poslije drugog gola prestali igrati, al su pokazali igru kakvu ni jedna repka sem njih nije u stanju da prikaze, al vidjet cemo protiv Cilea koji ce im biti najozbiljniji protivnik koliko uistinu mogu, jer od te utakmice im ovisi plasman u drugu fazu i eventualni protivnik u istoj. Morat ce se uozbiljit jer ako se neuozbilje mogli bi se nac u velikim problemima.
Last edited by Mikado on 21/06/2010 23:00, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#413 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Baltazar_khan »

belafonte reci da se šališ kad kažeš da Reina treba da bude prvi golman Španije.
-Paja

#414 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by -Paja »

Nisam ja nista pretjerao, pozovu ga uvijek ali lagano ne igra i dobija slabu minutazu jer je igrac iz rivalskog i mnogo jaceg i dominantnijeg Premiershipa.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#415 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Admir_1984 »

-Paja wrote:Nisam ja nista pretjerao, pozovu ga uvijek ali lagano ne igra i dobija slabu minutazu jer je igrac iz rivalskog i mnogo jaceg i dominantnijeg Premiershipa.
Barcelona u 6 godina 4 puta prvak Spanije i 2 puta prvak Evrope, a Arsenal dominantni??
star(i)mo

#416 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by star(i)mo »

Prelazite u off-topic sa Fabregasom.

Spanija ili Cile, oboje nece ici dalje. Bice gusto.
Romanista 101%

#417 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Romanista 101% »

nadam se Chile ide dalje ali...tesko
ultima_palabra

#418 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by ultima_palabra »

Ma nisu se oni zajebavali, jednostavno nemaju sampouzdanje u šansama...ali što reče @Mikado ne može niko drugi stvoriti ovoliki broj šansi. Nekim igračima malo fali da prorade...
Bilo bi lijepo da Honduras ne izgubi od Švice, da mogu dalje ići dvije ekipe koje igraju lijep fudbal...
Obuca9

#419 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Obuca9 »

@LSD, star(i)mo, Romanist,a Admir_1984

Ja vam se divim :D
Distortion

#420 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Distortion »

Spanci pokusavaju da budu Barcelona ali ne ide...
belafonte

#421 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by belafonte »

@Baltazar, ne znam zasto bi se salio, frajer brani u najjacoj ligi svijeta, jesi li kad gledao Reinu i njegovo pracenje igre -kao da imas petog igraca u zadnjoj liniji, pozicioniranje prilikom centarsuta, udarca na gol - fantasticno, u onom sranju od Liverpoola biti samo jedan clean sheet iza Cecha, sta hoces vise dragi @Baltazar, ako nije bolji od Ikera gori 100% nije, Iker brani u Realu i onda treneri idu linijom manjeg otpora da ne bi izazvali gnjev navijaca i novinara u Spaniji, mah sve je to poltika... :run:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#422 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Admir_1984 »

belafonte wrote:@Baltazar, ne znam zasto bi se salio, frajer brani u najjacoj ligi svijeta, jesi li kad gledao Reinu i njegovo pracenje igre -kao da imas petog igraca u zadnjoj liniji, pozicioniranje prilikom centarsuta, udarca na gol - fantasticno, u onom sranju od Liverpoola biti samo jedan clean sheet iza Cecha, sta hoces vise dragi @Baltazar, ako nije bolji od Ikera gori 100% nije, Iker brani u Realu i onda treneri idu linijom manjeg otpora da ne bi izazvali gnjev navijaca i novinara u Spaniji, mah sve je to poltika... :run:
Pa normalno da je clean sheet kad rafa nareda bunker ispred njega od minimalno 7 igraca
-Paja

#423 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by -Paja »

belafonte wrote:@Baltazar, ne znam zasto bi se salio, frajer brani u najjacoj ligi svijeta, jesi li kad gledao Reinu i njegovo pracenje igre -kao da imas petog igraca u zadnjoj liniji, pozicioniranje prilikom centarsuta, udarca na gol - fantasticno, u onom sranju od Liverpoola biti samo jedan clean sheet iza Cecha, sta hoces vise dragi @Baltazar, ako nije bolji od Ikera gori 100% nije, Iker brani u Realu i onda treneri idu linijom manjeg otpora da ne bi izazvali gnjev navijaca i novinara u Spaniji, mah sve je to poltika... :run:
Covjek istinu govori! :thumbup:
todd_smith

#424 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by todd_smith »

Casillasa od 17te godine niko nije smaknuo sa Realove mreze, mislim da postoji dobar razlog za to
Baltazar_khan

#425 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Baltazar_khan »

@belafonte, godinama pratim špansku ligu, i znam kakav je Casillas golman. Taj čovjek brani nemoguće, to ti može potvrditi kolega ultima_palabra. Iker je među prva 3 golmana svijeta sigurno. Buffon, Casillas, Petr Ceh to bi trebao da bude taj neki redoslijed. Pošto Buffonu treba još malo da se "penzioniše", vjerovatno Iker uzima primat :oops:

Svaka čast Reini, ali dok je Iker živ ovaj neće biti 1 golman Španije. Valjda bolje od tebe zna bivši selektor Aragones koji je osvojio sa njima titulu prvaka evrope 2008, pa je dao Ikeru broj 1? Velike zasluge ima Iker što su tad postali prvak evrope, sjeti se onog izvođenja jedanaesteraca protiv Italije i njegovih do sad bravuroznih odbrana gola. Fan sam Barcelone, ali skidam kapu Realu što ima onakvog čuvara mreže ;-)
Locked