Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Dalje prolaze

Brazil
77
36%
Sjeverna Koreja
41
19%
Obala Slonovace
61
29%
Portugal
35
16%

Total votes: 214

elixiaboy

#126 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by elixiaboy »

Globus wrote:Dres sa brojem 9 i imenom "Jon Tae Sae" uskoro u mom vlasnistvu 8-) Ako neko zna gdje ima uzet nek postavi link ..
http://www.kitbag.com/stores/kitbag/pro ... 5=Football
mamicu im :x
jedva su oni do svog dresa dosli

http://www.foxsports.com.au/story/0,865 ... 91,00.html
USAblues

#127 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by USAblues »

Rutinska pobjeda Brazilaca, tesko je igrati disciplinovano protiv Brazila 90 minuta. Kaka razocarao danas. Kako samo mastovito ovi Brazilzi igraju.....
2407

#128 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by 2407 »

2:1
Gollllllllllllllllllllllllllllllllllllllll!!!!!!!!!!!!!!!
-Paja

#129 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by -Paja »

Goooooool!

Za vodju!
Image
k3ngur

#130 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by k3ngur »

Dadose Korejanci mocnom Brazilu go :lol: :lol: :lol:
k3ngur

#131 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by k3ngur »

noga mu se pozlatila...
Vjeruj!

#132 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Vjeruj! »

Brazil je ipak Brazil.
Izdvojio bih Bastosa i Maicona i nek' Kemo ide u pm, jebali ga "iznajmljeni navijaci".
OldSql

#133 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by OldSql »

ja od sada navijam za S. Koreju definitivno! Bravo momci!
pOZz

#134 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by pOZz »

Admir_1984 wrote:Mozel mi neko reci malo detaljnije o tome da su Sjevernokorejski fudbaleri vecinom zavrsili tragicno nakon historijskog uspjeha na SP 1966?
Ne znam odakle ti ta informacija ali su fudbaleri Sjeverne Koreje dočekani na aerodromu u Pyongyangu i kao nacionalni heroji. Naime, oni su tad bili u grupi sa Sovjetskim Savezom, Čileom i Italijom.

Prvu utakmicu su poraženi od Sovjeta 3:0 pa se očekivao sličan debakl protiv Čilea. Međutim, oni su tu utakmicu odigrali hrabro te su gubili skoro cijeli meč sve do pred kraj kad su izjednačili i taj meč je završio neriješeno. Dodatni motiv su im dali domaći navijači tj. građani Middlesbrougha koji su ih bodrili kao svoju repku jer su im bili dosta simpatični. Treći odlučujući meč su igrali, kao i prethodna dva, na Ayresome Parku u Middlesbroughu te je taj meč (uz poraz Čilea od Sovjetskog Saveza) trebao biti odlučujući. Italija je imala 2 boda dok Sjeverna Koreja 1. Jedino ih je pobjeda vodila u četvrtfinale. S obzirom da im je Kim Il-sung prije polaska na SP u Englesku rekao da bi bilo dobro kad bi pobjedili jednu-dvije utakmice, to im je bila posljednja šansa da opravdaju očekivanja svog Velikog lidera. U tu utakmicu su ušli dosta motivisano, Italijani su napadali, stvarali prilike ali i promašivali. U međuvremenu se povrijedio Giacomo Bulgarelli tako da se igra Italijana raspala. Igrači Sjeverne Koreje su pred kraj prvog poluvremena uspjeli zabiti gol što je bio i konačan rezultat. Izbacili su Italijane koji su kući dočekani uvredama i bili izloženi poniženjima.

Sjeverna Koreja je tako završila druga u grupi a u četvrtfinalu ih je čekao Portugal koji je u tri meča dao 9 golova (Brazil 3:1, Mađarska 3:1, Bugarska 3:0) od toga 3 njihov najbolji igrač Eusebio. Taj meč je Sjeverna Koreja krenula strašno, već u 1. minuti su poveli fantastičnim golom Zina, koji je zabio onaj izjednačujući gol protiv Čilea u grupama. Do 25. minute su zabili još 2 gola tako da su vodili 3:0. Portugal je u tim trenucima bio izgubljen, ništa nisu mogli da urade. Dvije minute poslije toga je zabio Eusebio ali Sjeverna Koreja je i dalje napadala. To je bio ključ njihovog poraza. Bili su totalno neiskusni, srljali su, željeli da napune Portugal a sve što su trebali uraditi u tom trenutku je stati na loptu i pustiti Portugalce da se muče. To ih je koštalo a i Eusebio se razigrao jer su sve lopte u kontrama išle na njega. Ukupno je postigao 4 gola a peti za Portugal je zabio Jose Augusto. Od 4 Eusebijeva gola, 2 su bila iz penala, a koliko me sjećanje služi, bila su opravdano dosuđena. :) Ipak, davno je to bilo, prije 44 godine. :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#135 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Truba »

ne znam kad sam se radovao nekom golu
kao sada koreanskom svaka čast
Šibicar

#136 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Šibicar »

Šteta što im Koreanci ne uzeše bar bod,bilo bi interesantnije.
Trasimaco

#137 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Trasimaco »

-Paja

#138 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by -Paja »

Za gol je najvise zasluzan nas vodja Kim Jong Ill!
Better Man

#139 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Better Man »

Gol Maicona je cista perverzija, ubjedljivo naljepsi do sad na prvenstvu!
mikelandjelo

#140 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by mikelandjelo »

zivio veliki vodja

koreja bi mogla iznenaditi o.slonovace il protugal
colt

#141 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by colt »

pOZz wrote:
Admir_1984 wrote:Mozel mi neko reci malo detaljnije o tome da su Sjevernokorejski fudbaleri vecinom zavrsili tragicno nakon historijskog uspjeha na SP 1966?
Ne znam odakle ti ta informacija ali su fudbaleri Sjeverne Koreje dočekani na aerodromu u Pyongyangu i kao nacionalni heroji. Naime, oni su tad bili u grupi sa Sovjetskim Savezom, Čileom i Italijom.

Prvu utakmicu su poraženi od Sovjeta 3:0 pa se očekivao sličan debakl protiv Čilea. Međutim, oni su tu utakmicu odigrali hrabro te su gubili skoro cijeli meč sve do pred kraj kad su izjednačili i taj meč je završio neriješeno. Dodatni motiv su im dali domaći navijači tj. građani Middlesbrougha koji su ih bodrili kao svoju repku jer su im bili dosta simpatični. Treći odlučujući meč su igrali, kao i prethodna dva, na Ayresome Parku u Middlesbroughu te je taj meč (uz poraz Čilea od Sovjetskog Saveza) trebao biti odlučujući. Italija je imala 2 boda dok Sjeverna Koreja 1. Jedino ih je pobjeda vodila u četvrtfinale. S obzirom da im je Kim Il-sung prije polaska na SP u Englesku rekao da bi bilo dobro kad bi pobjedili jednu-dvije utakmice, to im je bila posljednja šansa da opravdaju očekivanja svog Velikog lidera. U tu utakmicu su ušli dosta motivisano, Italijani su napadali, stvarali prilike ali i promašivali. U međuvremenu se povrijedio Giacomo Bulgarelli tako da se igra Italijana raspala. Igrači Sjeverne Koreje su pred kraj prvog poluvremena uspjeli zabiti gol što je bio i konačan rezultat. Izbacili su Italijane koji su kući dočekani uvredama i bili izloženi poniženjima.

Sjeverna Koreja je tako završila druga u grupi a u četvrtfinalu ih je čekao Portugal koji je u tri meča dao 9 golova (Brazil 3:1, Mađarska 3:1, Bugarska 3:0) od toga 3 njihov najbolji igrač Eusebio. Taj meč je Sjeverna Koreja krenula strašno, već u 1. minuti su poveli fantastičnim golom Zina, koji je zabio onaj izjednačujući gol protiv Čilea u grupama. Do 25. minute su zabili još 2 gola tako da su vodili 3:0. Portugal je u tim trenucima bio izgubljen, ništa nisu mogli da urade. Dvije minute poslije toga je zabio Eusebio ali Sjeverna Koreja je i dalje napadala. To je bio ključ njihovog poraza. Bili su totalno neiskusni, srljali su, željeli da napune Portugal a sve što su trebali uraditi u tom trenutku je stati na loptu i pustiti Portugalce da se muče. To ih je koštalo a i Eusebio se razigrao jer su sve lopte u kontrama išle na njega. Ukupno je postigao 4 gola a peti za Portugal je zabio Jose Augusto. Od 4 Eusebijeva gola, 2 su bila iz penala, a koliko me sjećanje služi, bila su opravdano dosuđena. :) Ipak, davno je to bilo, prije 44 godine. :oops:
Marjane, jesi li to ti :D
LSD

#142 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by LSD »

mikelandjelo wrote:zivio veliki vodja

koreja bi mogla iznenaditi o.slonovace il protugal
Koreja ce sigurno iznenaditi nekog do kraja...jesu fanatici, mucenici , trce ko drogirani do iznemoglosti i sve to ali znaju oni i odigrati solidno...sad su bili primorani da stižu rezultat pa su se malo više otvorili...ali ako prvi zabiju, protivnik mora gristi travu da izjednaci protiv njih ....moraju biti veci fanatici od samih korejanaca - što je nemoguce.
USAblues

#143 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by USAblues »

Better Man wrote:Gol Maicona je cista perverzija, ubjedljivo naljepsi do sad na prvenstvu!
Slazem se!! Ne kontam zasto vecina navija za Koreju, pa to bi bila tragedija fudbala kad bi taj tim prosao dalje. Brazil lagano ide do Finala SP!!!
Hunkar

#144 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Hunkar »

koreja je jedini tim za koji ono bas navijam na ovom sp-u ... ako nista igraju bolje od 90% ostalih reprezentacija
2407

#145 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by 2407 »

Better Man wrote:Gol Maicona je cista perverzija, ubjedljivo naljepsi do sad na prvenstvu!
Jeste dobar ali i onaj od Juzne Afrike ne zaostaje puno.
Globus

#146 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Globus »

Kako sam skocio kod gola Koreje kaze stari ne igra ti caca tamo :lol: :lol: Najjaci ubjedljivo su .. Nek uzmu po bod Portugalu i Obali Slonovace oni su sampioni za mene :D
Šibicar

#147 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Šibicar »

Nekako me pozitivno iznenadila igra Koreje,jer nisu uopšte igrali mesarski,kako sam očekivao...
Romanista 101%

#148 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Romanista 101% »

bingov buraz wrote:Pod hitno organizovati Legea cup,Sj.Koreja Zimbabve i mi 8-) :mrgreen:

ne zaboravi i Montenegro :)
LSD

#149 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by LSD »

Citava korejska reprezentacija vrijedi 15 miliona, a Brazil 515...sam Kaka vrijedi ko 4-5 Koreja.
Logovan

#150 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Logovan »

LSD wrote:Citava korejska reprezentacija vrijedi 15 miliona, a Brazil 515...sam Kaka vrijedi ko 4-5 Koreja.

dokaz da nije sve u parama 8-)
Post Reply