Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
elSaik

#476 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by elSaik »

Što se mentaliteta tiče, Italijanu su jednostavno nenadjebivi. Kad se samo sjetim kad prođoše Holandiju, a igrali od 30. sa igračem manje, pa sve kroz produžetke do izvođenja penala, a pri tom Holanđani imali 2 penala u regularnom toku, nema dalje.

edit: I baš zbog toga što su tako uspješni u situacijama kada niko drugi ne bi bio, imaju lošu reputaciju. Svemu što urade pripisuje negativni epiteti, kao žabari, šupački pobjeđuju, sudije im pomažu, imaju ofirne penale, a da se pri tome iste te stvari dešavaju i drugima, ali to je onda zasluženo. Da ne govorim o tome da su na velikim takmičenjima (makar otkad ih ja pratim) češće Italijani ispadali jer ih je neko pokrao nego što su prolazili dalje.
2407

#477 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by 2407 »

elSaik wrote:Što se mentaliteta tiče, Italijanu su jednostavno nenadjebivi. Kad se samo sjetim kad prođoše Holandiju, a igrali od 30. sa igračem manje, pa sve kroz produžetke do izvođenja penala, a pri tom Holanđani imali 2 penala u regularnom toku, nema dalje.

edit: I baš zbog toga što su tako uspješni u situacijama kada niko drugi ne bi bio, imaju lošu reputaciju. Svemu što urade pripisuje negativni epiteti, kao žabari, šupački pobjeđuju, sudije im pomažu, imaju ofirne penale, a da se pri tome iste te stvari dešavaju i drugima, ali to je onda zasluženo. Da ne govorim o tome da su na velikim takmičenjima (makar otkad ih ja pratim) češće Italijani ispadali jer ih je neko pokrao nego što su prolazili dalje.
Aferim!
ratata

#478 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by ratata »

Toliko o selekciji koju cini vecina Juventusovih igraca :lol: sta ocekivati od takve ekipe i lika poput Lipija :-) Sramota, da nije tuzno bilo bi smijesno
cyprus

#479 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by cyprus »

I meni je drago što su Italijani ispali :thumbup: :thumbup: Čekam još da im se pridruže Brazilci, Argentinci, Njemci, Španci, Portugalci, a Francuzi već jesu :-D . Mislim da navijači italije ne bi isuviše trebali krivit Lippija, jednostavno imaju banana generaciju. Serie A i talijanski fudbal su na dosta niskim granama, a obraz im koliko toliko čuva interova legija stranaca...

A vrlo mi je drago i zbog Slovačke, jedna od najdražih ekipa na ovom SP. Valjda me najviše podsjećaju na nas :) . No, nemaju šanse protiv orandži...
Romanista 101%

#480 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by Romanista 101% »

Marchetti - Maggio, Cannavaro, Chiellini, Zambrotta - Palombo, De Rossi, Montolivo - Quagliarella, Pazzini, Di Natale.

Da je ovako poceo tvrdoglavi kloc sve tri utakmice, prosetao bi se lagano kroz grupu. Ovako, odlazi tuzno i sramotno sa najveceom blamazom u istoriji Italije. Prije 4 godine bio je heroj, a sada je doveo Italiju na samo dno. I sam sam imao los predosjecaj kada se vratio da opet vodi reprezentaciju. Sto mu je ovo trebalo, pa bolje da je Donadoni ostao. Prije 2 godine su bili barem u cetvrtfinalu EP a sad nisu ni grupu prosli. Bojim se da ce trebati dosta vremena da se ova reprezentacija vrati na stare staze.
ratata

#481 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by ratata »

Romanista 101% wrote:Marchetti - Maggio, Cannavaro, Chiellini, Zambrotta - Palombo, De Rossi, Montolivo - Quagliarella, Pazzini, Di Natale.

Da je ovako poceo tvrdoglavi kloc sve tri utakmice, prosetao bi se lagano kroz grupu. Ovako, odlazi tuzno i sramotno sa najveceom blamazom u istoriji Italije. Prije 4 godine bio je heroj, a sada je doveo Italiju na samo dno. I sam sam imao los predosjecaj kada se vratio da opet vodi reprezentaciju. Sto mu je ovo trebalo, pa bolje da je Donadoni ostao. Prije 2 godine su bili barem u cetvrtfinalu EP a sad nisu ni grupu prosli. Bojim se da ce trebati dosta vremena da se ova reprezentacija vrati na stare staze.
Da je Mourinho selektor bili bi sampioni, a ovako zero tituli :lol: :lol: bas kao i Roma :D
Comrad

#482 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by Comrad »

ratata wrote:
Romanista 101% wrote:Marchetti - Maggio, Cannavaro, Chiellini, Zambrotta - Palombo, De Rossi, Montolivo - Quagliarella, Pazzini, Di Natale.

Da je Mourinho selektor bili bi sampioni, a ovako zero tituli :lol: :lol: bas kao i Roma :D
Jedino ko je zero tituli je real madrid :D
internazionale

#483 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by internazionale »

Znaci ja tebi navedem tri kradje koje su se desile Italiji u zadnjih 10 godina i direktno utjecale na ispadanje Italije sa velikih takmičenja, a ti meni kao protiv argument navedeš jednu kradju u korist Italije (a ko ti garantuje da čak Italija ne bi prošla dalje i bez tog penala, da ga ne bi možda Australija s igračem manje zavalila u produžecima?) i šta si sad ti dokazao da su Italijani lopovi kojima se pomaže?

Smiješna ti je priča, pomaže se svim velikim reprezentacijama, a to se moglo vrlo dobro vidjeti i na ovom Prvenstvu i uoči njega. Brazilci igraju rukomet, Francuzi igraju rukomet, ali niko od njih nije problem, problem je Italija i penal protiv Australije prije 4 godine.

Od evropskih ekipa, jedino Švabe mogu pod ruku sa Talijanima, ostalo sve smiješno i spominjati u istoj rečenici sa ove dvije repke.

Italija - 4x SP, 1x EP :thumbup:
Njemačka - 3x SP, 3x EP :thumbup:
Francuska - 1x SP, 2x EP :lol: :lol:
Španija - 0x SP, 2x EP :lol: :lol: :lol:
Engleska - 1x SP, 0x EP :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
braca ti ako ne naplaćuješ edukovanje kojekakvih teletabisa baš griješiš
po meni lippi najveći krivac
taktika juventusovi igrači okosnica reprezentacije je baš kao i juve sam
možda proigraju slijedeće sezone
Obuca9

#484 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by Obuca9 »

elSaik wrote:Što se mentaliteta tiče, Italijanu su jednostavno nenadjebivi. Kad se samo sjetim kad prođoše Holandiju, a igrali od 30. sa igračem manje, pa sve kroz produžetke do izvođenja penala, a pri tom Holanđani imali 2 penala u regularnom toku, nema dalje.

:thumbup:
cyprus

#485 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by cyprus »

Da je ovako poceo tvrdoglavi kloc sve tri utakmice, prosetao bi se lagano kroz grupu...
Jesam li ja jedini kome se čini da je i ovaj trenutni "dream team" Italije teška truba iliti vuvuzela... :oops:
vox-populi

#486 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by vox-populi »

cyprus wrote:
Jesam li ja jedini kome se čini da je i ovaj trenutni "dream team" Italije teška truba iliti vuvuzela... :oops:
Nisi.
Locked