Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#476 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)
Što se mentaliteta tiče, Italijanu su jednostavno nenadjebivi. Kad se samo sjetim kad prođoše Holandiju, a igrali od 30. sa igračem manje, pa sve kroz produžetke do izvođenja penala, a pri tom Holanđani imali 2 penala u regularnom toku, nema dalje.
edit: I baš zbog toga što su tako uspješni u situacijama kada niko drugi ne bi bio, imaju lošu reputaciju. Svemu što urade pripisuje negativni epiteti, kao žabari, šupački pobjeđuju, sudije im pomažu, imaju ofirne penale, a da se pri tome iste te stvari dešavaju i drugima, ali to je onda zasluženo. Da ne govorim o tome da su na velikim takmičenjima (makar otkad ih ja pratim) češće Italijani ispadali jer ih je neko pokrao nego što su prolazili dalje.
edit: I baš zbog toga što su tako uspješni u situacijama kada niko drugi ne bi bio, imaju lošu reputaciju. Svemu što urade pripisuje negativni epiteti, kao žabari, šupački pobjeđuju, sudije im pomažu, imaju ofirne penale, a da se pri tome iste te stvari dešavaju i drugima, ali to je onda zasluženo. Da ne govorim o tome da su na velikim takmičenjima (makar otkad ih ja pratim) češće Italijani ispadali jer ih je neko pokrao nego što su prolazili dalje.
- 2407
#477 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)
Aferim!elSaik wrote:Što se mentaliteta tiče, Italijanu su jednostavno nenadjebivi. Kad se samo sjetim kad prođoše Holandiju, a igrali od 30. sa igračem manje, pa sve kroz produžetke do izvođenja penala, a pri tom Holanđani imali 2 penala u regularnom toku, nema dalje.
- ratata
#478 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)
Toliko o selekciji koju cini vecina Juventusovih igraca
sta ocekivati od takve ekipe i lika poput Lipija
Sramota, da nije tuzno bilo bi smijesno
- cyprus
#479 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)
I meni je drago što su Italijani ispali
Čekam još da im se pridruže Brazilci, Argentinci, Njemci, Španci, Portugalci, a Francuzi već jesu
. Mislim da navijači italije ne bi isuviše trebali krivit Lippija, jednostavno imaju banana generaciju. Serie A i talijanski fudbal su na dosta niskim granama, a obraz im koliko toliko čuva interova legija stranaca...
A vrlo mi je drago i zbog Slovačke, jedna od najdražih ekipa na ovom SP. Valjda me najviše podsjećaju na nas
. No, nemaju šanse protiv orandži...
A vrlo mi je drago i zbog Slovačke, jedna od najdražih ekipa na ovom SP. Valjda me najviše podsjećaju na nas
- Romanista 101%
#480 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)
Marchetti - Maggio, Cannavaro, Chiellini, Zambrotta - Palombo, De Rossi, Montolivo - Quagliarella, Pazzini, Di Natale.
Da je ovako poceo tvrdoglavi kloc sve tri utakmice, prosetao bi se lagano kroz grupu. Ovako, odlazi tuzno i sramotno sa najveceom blamazom u istoriji Italije. Prije 4 godine bio je heroj, a sada je doveo Italiju na samo dno. I sam sam imao los predosjecaj kada se vratio da opet vodi reprezentaciju. Sto mu je ovo trebalo, pa bolje da je Donadoni ostao. Prije 2 godine su bili barem u cetvrtfinalu EP a sad nisu ni grupu prosli. Bojim se da ce trebati dosta vremena da se ova reprezentacija vrati na stare staze.
Da je ovako poceo tvrdoglavi kloc sve tri utakmice, prosetao bi se lagano kroz grupu. Ovako, odlazi tuzno i sramotno sa najveceom blamazom u istoriji Italije. Prije 4 godine bio je heroj, a sada je doveo Italiju na samo dno. I sam sam imao los predosjecaj kada se vratio da opet vodi reprezentaciju. Sto mu je ovo trebalo, pa bolje da je Donadoni ostao. Prije 2 godine su bili barem u cetvrtfinalu EP a sad nisu ni grupu prosli. Bojim se da ce trebati dosta vremena da se ova reprezentacija vrati na stare staze.
- ratata
#481 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)
Da je Mourinho selektor bili bi sampioni, a ovako zero tituliRomanista 101% wrote:Marchetti - Maggio, Cannavaro, Chiellini, Zambrotta - Palombo, De Rossi, Montolivo - Quagliarella, Pazzini, Di Natale.
- Comrad
#482 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)
Jedino ko je zero tituli je real madridratata wrote:Da je Mourinho selektor bili bi sampioni, a ovako zero tituliRomanista 101% wrote:Marchetti - Maggio, Cannavaro, Chiellini, Zambrotta - Palombo, De Rossi, Montolivo - Quagliarella, Pazzini, Di Natale.
Da je ovako poceo tvrdoglavi kloc sve tri utakmice, prosetao bi se lagano kroz grupu. Ovako, odlazi tuzno i sramotno sa najveceom blamazom u istoriji Italije. Prije 4 godine bio je heroj, a sada je doveo Italiju na samo dno. I sam sam imao los predosjecaj kada se vratio da opet vodi reprezentaciju. Sto mu je ovo trebalo, pa bolje da je Donadoni ostao. Prije 2 godine su bili barem u cetvrtfinalu EP a sad nisu ni grupu prosli. Bojim se da ce trebati dosta vremena da se ova reprezentacija vrati na stare staze.![]()
bas kao i Roma
-
internazionale
#483 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)
Znaci ja tebi navedem tri kradje koje su se desile Italiji u zadnjih 10 godina i direktno utjecale na ispadanje Italije sa velikih takmičenja, a ti meni kao protiv argument navedeš jednu kradju u korist Italije (a ko ti garantuje da čak Italija ne bi prošla dalje i bez tog penala, da ga ne bi možda Australija s igračem manje zavalila u produžecima?) i šta si sad ti dokazao da su Italijani lopovi kojima se pomaže?
Smiješna ti je priča, pomaže se svim velikim reprezentacijama, a to se moglo vrlo dobro vidjeti i na ovom Prvenstvu i uoči njega. Brazilci igraju rukomet, Francuzi igraju rukomet, ali niko od njih nije problem, problem je Italija i penal protiv Australije prije 4 godine.
Od evropskih ekipa, jedino Švabe mogu pod ruku sa Talijanima, ostalo sve smiješno i spominjati u istoj rečenici sa ove dvije repke.
Italija - 4x SP, 1x EP
Njemačka - 3x SP, 3x EP
Francuska - 1x SP, 2x EP
Španija - 0x SP, 2x EP
Engleska - 1x SP, 0x EP
[/quote]
braca ti ako ne naplaćuješ edukovanje kojekakvih teletabisa baš griješiš
po meni lippi najveći krivac
taktika juventusovi igrači okosnica reprezentacije je baš kao i juve sam
možda proigraju slijedeće sezone
Smiješna ti je priča, pomaže se svim velikim reprezentacijama, a to se moglo vrlo dobro vidjeti i na ovom Prvenstvu i uoči njega. Brazilci igraju rukomet, Francuzi igraju rukomet, ali niko od njih nije problem, problem je Italija i penal protiv Australije prije 4 godine.
Od evropskih ekipa, jedino Švabe mogu pod ruku sa Talijanima, ostalo sve smiješno i spominjati u istoj rečenici sa ove dvije repke.
Italija - 4x SP, 1x EP
Njemačka - 3x SP, 3x EP
Francuska - 1x SP, 2x EP
Španija - 0x SP, 2x EP
Engleska - 1x SP, 0x EP
braca ti ako ne naplaćuješ edukovanje kojekakvih teletabisa baš griješiš
po meni lippi najveći krivac
taktika juventusovi igrači okosnica reprezentacije je baš kao i juve sam
možda proigraju slijedeće sezone
- Obuca9
#484 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)
elSaik wrote:Što se mentaliteta tiče, Italijanu su jednostavno nenadjebivi. Kad se samo sjetim kad prođoše Holandiju, a igrali od 30. sa igračem manje, pa sve kroz produžetke do izvođenja penala, a pri tom Holanđani imali 2 penala u regularnom toku, nema dalje.
- cyprus
#485 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)
Jesam li ja jedini kome se čini da je i ovaj trenutni "dream team" Italije teška truba iliti vuvuzela...Romanista 101% wrote:Marchetti - Maggio, Cannavaro, Chiellini, Zambrotta - Palombo, De Rossi, Montolivo - Quagliarella, Pazzini, Di Natale.
Da je ovako poceo tvrdoglavi kloc sve tri utakmice, prosetao bi se lagano kroz grupu...
- vox-populi
#486 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)
Nisi.cyprus wrote:
Jesam li ja jedini kome se čini da je i ovaj trenutni "dream team" Italije teška truba iliti vuvuzela...