Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hrle1976

#451 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by hrle1976 »

insomnia78 wrote:Image
E ovo mi se svidja kod njega. Inace jel ko primjetio kad opuca penal jedini Nani otrca da ga podrzi ostali samo okrenuse ledja ko ono ocekivano ko te hebe.
pirmin

#452 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by pirmin »

Sto napisa jedan lik u komentarima:
"eee sta smo docekali, da se ovako nesto prezentuje kao bog zna kako dobro djelo"
Logovan

#453 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by Logovan »

hrle1976 wrote: E ovo mi se svidja kod njega. Inace jel ko primjetio kad opuca penal jedini Nani otrca da ga podrzi ostali samo okrenuse ledja ko ono ocekivano ko te hebe.
Nekorektno od njih.
uglavnomja

#454 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by uglavnomja »

Logovan wrote:
hrle1976 wrote: E ovo mi se svidja kod njega. Inace jel ko primjetio kad opuca penal jedini Nani otrca da ga podrzi ostali samo okrenuse ledja ko ono ocekivano ko te hebe.
Nekorektno od njih.
valjda sve ide prema zaslugama. ako je neko prepotentan i arogantan narcis, onda sta ocekivati?
a i onom izjavom o islandskom mentalitetu je uvalio citavu repku u negativan stav ostatka planete.

a sto se tice selfija - da nije kristina u pitanju mali bi bio ekspresno deportovan maricom.
zamisli da je -son sa isalnda sto je uvalio portugezima ovako nonsalntno rukom pokazao redarima da se odmaknu jer on hoce da se slika sa nekim islandskim klincem :-)

sve vezano za njega je prenapuhano. vecinu sto je "postigao" postigao je na guzove, na protekciju, na ime, na ... (penali, faulovi, kartoni ....i ovakvi novinski clanci, forsiranje "ljudskosti" da se pokrije stvarni (ne)ucinak)

:run:
pirmin

#455 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by pirmin »

Troll_Happens

#456 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by Troll_Happens »

uglavnomja wrote:
Logovan wrote:
Nekorektno od njih.
valjda sve ide prema zaslugama. ako je neko prepotentan i arogantan narcis, onda sta ocekivati?
a i onom izjavom o islandskom mentalitetu je uvalio citavu repku u negativan stav ostatka planete.

a sto se tice selfija - da nije kristina u pitanju mali bi bio ekspresno deportovan maricom.
zamisli da je -son sa isalnda sto je uvalio portugezima ovako nonsalntno rukom pokazao redarima da se odmaknu jer on hoce da se slika sa nekim islandskim klincem :-)

sve vezano za njega je prenapuhano. vecinu sto je "postigao" postigao je na guzove, na protekciju, na ime, na ... (penali, faulovi, kartoni ....i ovakvi novinski clanci, forsiranje "ljudskosti" da se pokrije stvarni (ne)ucinak)

Ne znam kako u ljudima toliko ljubomore i zavisti. Covjek igra trenira bori se i to je rezultat njegovog rada i truda. Kad ti ostvaris dvanaestinu onog sto je on uradio javi se. Do tada pssssssst. :zzzz:
insomnia78

#457 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by insomnia78 »

uglavnomja wrote:
Logovan wrote:
Nekorektno od njih.

Napuhano ili ne, UEFA pokrece disciplinsku protiv Portugala zbog ulaska navijaca na teren
groove

#458 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by groove »

pa ako danas rumunija ne pobijedi onda austrija sa pobjedom ide sigurno dalje.
jethro

#459 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by jethro »

Troll_Happens wrote:Kad ti ostvaris dvanaestinu onog sto je on uradio javi se. Do tada pssssssst. :zzzz:
Ja sam ostvario jedanaestinu do sad.. :D
uglavnomja

#460 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by uglavnomja »

Troll_Happens wrote: Ne znam kako u ljudima toliko ljubomore i zavisti. Covjek igra trenira bori se i to je rezultat njegovog rada i truda. Kad ti ostvaris dvanaestinu onog sto je on uradio javi se. Do tada pssssssst. :zzzz:
:-)

a ostali ne treneriju, ne bore se ... ne trude se ...

samo njima se ne sviraju nepostojeci penali i slobodni udraci i oni ne kmece i ne svadaju ( :-) prenemazu kao princeze) se sa sudijama nekaznjeno ... i blablabla

a on je zaradio toliko para u zivotu da je to bolesno :roll:
jedan lik koji nikada nije stvorio nista konkretno. osim prolazne zabave za dokone mase. (volim ja fudbal, ali to je samo dodatak-zabava stvarnom zivotu)

lik koji izajvi da citava jedna nacija ima nizak mentalitet :roll: zato jer ih nisu pobijedili i zato sto narcisa nije dala go :D

mislim :skoljka:
Muhamed Đakmić

#461 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by Muhamed Đakmić »

Jeste generalno arogantni debil, ali reći da je nategnuto sve što je postigao je u najmanju ruku smiješno, da ne iskoristim kakvu goru riječ.
Troll_Happens

#462 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by Troll_Happens »

uglavnomja wrote:
Troll_Happens wrote: Ne znam kako u ljudima toliko ljubomore i zavisti. Covjek igra trenira bori se i to je rezultat njegovog rada i truda. Kad ti ostvaris dvanaestinu onog sto je on uradio javi se. Do tada pssssssst. :zzzz:
:-)

a ostali ne treneriju, ne bore se ... ne trude se ...

samo njima se ne sviraju nepostojeci penali i slobodni udraci i oni ne kmece i ne svadaju ( :-) prenemazu kao princeze) se sa sudijama nekaznjeno ... i blablabla

a on je zaradio toliko para u zivotu da je to bolesno :roll:
jedan lik koji nikada nije stvorio nista konkretno. osim prolazne zabave za dokone mase. (volim ja fudbal, ali to je samo dodatak-zabava stvarnom zivotu)

lik koji izajvi da citava jedna nacija ima nizak mentalitet :roll: zato jer ih nisu pobijedili i zato sto narcisa nije dala go :D

mislim :skoljka:
Status zvijezde mu daje pravo da se ponasa tako kako se ponasa. Ocito mu prolazi sto ne bi to radio i dalje i 'iskoriscavao' pa i ti i ja peti deseti bi isto se tako ponasao da moze. A eto zaradio je ali to je biznis i slazem se sa tobom da je to bolesno. Da jedan doktor nauka moze o toj sumi samo sanjati.
I ostali se trudi i bore ali je ronaldo jedan. To je tako i bice tako dok ne dodje bolji i ne skine ga sa trona. On je napravio sa svojim imenom image sto je malo ko uspio. Eno i mesi igra dobro i trudi se ali u odnosu na njega izgleda ko cistac cipela.
jethro

#463 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by jethro »

uglavnomja wrote:lik koji izajvi da citava jedna nacija ima nizak mentalitet :roll:
Da je dao gol mozda bi izjavio ko Ibra "kako je cijelu Dansku naciju poslao u peMziju". :D
ExNihilo

#464 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by ExNihilo »

Mene zanima šta znači "nizak mentalitet"? :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#465 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by Tomahawk11 »

Ma raja ne moze Ronalda iz ovog ili onog razloga i onda mu i sto uradi dobro mnoze sa nulom ili racunaju kao samopromociju.
Na terenu je takav kakav je, gord, cesto i prepotentan, valjda to ide tako kad se trudis da budes najbolji. Ne zna da podnosi poraze, to je jasno.
Al generalno nije losa osoba i to se moglo vidjeti milion puta mimo terena. Na kraju krajeva, ima sportista koje lozi negativan publicitet.
Jamesa ne voli vise od pola Amerike, pa lik kaze da ga to motivise da igra jos bolje.
Novak je malo gdje omiljen, pogotovo u odnosu na Rafu ili Rogera, ali opet je mentalna stijena kojeg vjerovatno taj animozitet publike jos vise motivise.
Jbg, ne mozemo sve gledati kroz prizmu subjektivizma. Nije ni meni Messi drag, sta sad, ali je veliki igrac. Ima i on gafova i repova u zivotu, ali sta sad, niko nije savrsen.
Nekad imas osjecaj da ljudi zivotne frustracije istresaju na liku i djelu Ronalda. Ono, ko da je vreca za udaranje, pa daj da se istresem :D
uglavnomja

#466 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by uglavnomja »

Tomahawk11 wrote:Ma raja ne moze Ronalda iz ovog ili onog razloga i onda mu i sto uradi dobro mnoze sa nulom ili racunaju kao samopromociju.
Na terenu je takav kakav je, gord, cesto i prepotentan, valjda to ide tako kad se trudis da budes najbolji. Ne zna da podnosi poraze, to je jasno.
Al generalno nije losa osoba i to se moglo vidjeti milion puta mimo terena. Na kraju krajeva, ima sportista koje lozi negativan publicitet.
Jamesa ne voli vise od pola Amerike, pa lik kaze da ga to motivise da igra jos bolje.
Novak je malo gdje omiljen, pogotovo u odnosu na Rafu ili Rogera, ali opet je mentalna stijena kojeg vjerovatno taj animozitet publike jos vise motivise.
Jbg, ne mozemo sve gledati kroz prizmu subjektivizma. Nije ni meni Messi drag, sta sad, ali je veliki igrac. Ima i on gafova i repova u zivotu, ali sta sad, niko nije savrsen.
Nekad imas osjecaj da ljudi zivotne frustracije istresaju na liku i djelu Ronalda. Ono, ko da je vreca za udaranje, pa daj da se istresem :D
kao prvo, postoji mala doza subjektivnosti, dva baraza na guzove= ronalda. nije portugal morao proci zato sto je portugal, nego sto cr morala igrati. tacka.

drugo, postoje zvijzde i zvjedice, zasluzne i nezasluzene ... ali niko se ne prenamaze na terenu kao on.
ibra je totalni negativac, ono jalijas i razbojnik, u svakom pogledu. ali on je takav takav, ne pravi namjerno cirkus od sebe. ni messi. svako trazi protekciju, naravno, to stoji, ali glumatanje na terenu :-) razmazene balavice koja nije dobila barbiku :skoljka:

ovo za novaka ne kontam. znam da ge ne voli klasicna staromodna teniska publika, plus sunarodnjaci protivnika.
ali na balkanu gdje se zna ko koga mora ne voljeti - novak je jedna od rijetkih ZVIJEZDA, a ko ne i jedina, omiljen svugdje, i kao sportista i kao osoba.
Muhamed Đakmić

#467 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by Muhamed Đakmić »

Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera u historiji, to što je kreten ne može mu poništiti ono što je ostvario na fudbalskom planu.
insomnia78

#468 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by insomnia78 »

Balkan kao mjerilo :lol:
uglavnomja

#469 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by uglavnomja »

Muhamed Đakmić wrote:Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera u historiji, to što je kreten ne može mu poništiti ono što je ostvario na fudbalskom planu.

stoji ovo za fudbalera, ali budi realan da li ima malo pomoci sudija u tim njegovim sportskim uspjesima?

recimo ne smije ga dotaci malo grublje niko od protivnika jer mu je 100% zagarantovan karton cak i za prekrsaj koji se ne bi ni svirao na nekom anonimusu.
uglavnomja

#470 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:Balkan kao mjerilo :lol:
nije mjerilo na planeti :roll:

ali ako citav balkan voli jednog lika iz zemlje u kojoj je glavni gad bg ... onda to nesto znaci na ovim prostorima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#471 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by Tomahawk11 »

Novaka sam naveo kao primjer covjeka kojem godi taj animozitet.
Nije ni Ronaldo omrazen u svojoj zemlji.
Nije bio ni u Unitedu. Nije ni u Realu.
Ali nije to bila poenta mog posta.
Muhamed Đakmić

#472 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by Muhamed Đakmić »

uglavnomja wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera u historiji, to što je kreten ne može mu poništiti ono što je ostvario na fudbalskom planu.

stoji ovo za fudbalera, ali budi realan da li ima malo pomoci sudija u tim njegovim sportskim uspjesima?

recimo ne smije ga dotaci malo grublje niko od protivnika jer mu je 100% zagarantovan karton cak i za prekrsaj koji se ne bi ni svirao na nekom anonimusu.
Nema pomoć sudija ništa veću nego što je imaju drugi veliki fudbaleri.

Frajer je za šest godina postao najbolji striejlac Real Madrida u historiji, to nije djelo sudija nego njegovo. Sad, što da onakvu izjavu o Islandu, to ima veze sa njegovom arogancijom. Zapravo, ona izjava je kretenluk prije nego arogancija, arogancija se ne gradi na Islandu.

Ja ga isto ne simpatišem, ali to ne znači da su mu sudije izgradile karijeru.

Ovdje se priča o nekakvoj kosmičkoj pravdi i kaže se da Portugal nije zaslužio prolaz ako ima Boga :lol:

Pa Portugal je (u smiješno slaboj grupi), pokazao u polju ubjedljivo najviše od svih ekipa, nevjerovatno je koliko su uspjeli promašiti. Naravno da su zaslužili prolaz.

Ovo da je štimano da Portugal igra protiv nas da bi prošao dalje samo govori o našem 'niskom' mentalitetu što bi rekao Ronaldo :D

Pa kad smo tako zeznuti i dobri, zar ne bi bilo bespotrebno uvaljivanje Portugala igranje protiv nas? Bila je i Estonija u baražu, mogli su Portugalcima jednostavno dati da igraju protiv Estonije. Ili UEFA ima nešto protiv BiH?

Još nas nisu ni zaklali sudije ni u jednom baražu protiv nas.
hrle1976

#473 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by hrle1976 »

Uefa pokrece disciplinske a nista prema organizatoru koji dopusta da ljudi unesu jos malo maljeve, krampe i lopate. Fakat, ali trebali bi pokrenuti jednu disciplinsku sami prema sebi. Uefa, kriminalni sindikat koji ponekad organizuje utakmice.
uglavnomja

#474 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by uglavnomja »

Muhamed Đakmić wrote: Ovo da je štimano da Portugal igra protiv nas da bi prošao dalje samo govori o našem 'niskom' mentalitetu što bi rekao Ronaldo :D

.
ovo niko nije rekao, da je stimano da igraju protiv nas. nastimano je da mora(ju) pobijediti. cr i jos nekakvih 10 nebitnih. da je bilo ko drugi bio umjesto nas, osim velikih njem, eng, spa, fra ..., isto bi prosao.

jer cr puni stadione, dize gledanost, ima sponzore ... a sve se vrti oko para. bolje gurati ronalda koji je ljepuskast nego svakih 6 mjeseci traziti novo lice za promociju. znam da ce ovo da bude sega, ali nazalost pare vrte, a neko povlaci konce. nije se cr jedini rodio talentovan i vrijedan. ima ih jos milion recimo, ali on je izabran i gurace ga sa svih strana (treneri, saigraci, novinari, sponzori, ...) dok god bude donosio pare.
Muhamed Đakmić

#475 Re: Grupa F - Austrija, Portugal, Island, Mađarska.

Post by Muhamed Đakmić »

uglavnomja wrote:
Muhamed Đakmić wrote: Ovo da je štimano da Portugal igra protiv nas da bi prošao dalje samo govori o našem 'niskom' mentalitetu što bi rekao Ronaldo :D

.
ovo niko nije rekao, da je stimano da igraju protiv nas. nastimano je da mora(ju) pobijediti. cr i jos nekakvih 10 nebitnih. da je bilo ko drugi bio umjesto nas, osim velikih njem, eng, spa, fra ..., isto bi prosao.

jer cr puni stadione, dize gledanost, ima sponzore ... a sve se vrti oko para. bolje gurati ronalda koji je ljepuskast nego svakih 6 mjeseci traziti novo lice za promociju. znam da ce ovo da bude sega, ali nazalost pare vrte, a neko povlaci konce. nije se cr jedini rodio talentovan i vrijedan. ima ih jos milion recimo, ali on je izabran i gurace ga sa svih strana (treneri, saigraci, novinari, sponzori, ...) dok god bude donosio pare.
Što pratiš fudbal kad je sve namješteno?

Odnosno, kako je to naštimano? Nemoj mi samo reći da je naštimano na način da bi sudije pogurale Portugalce da je bilo potrebno? Pošto je to malo jadna priča nakon poraza od 6:2.
Locked