Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#601 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Tomahawk11 »

A nije nikakva garancija ni sa Meksikom, mada psihološki lakše izgleda nego igrati sa Njemačkom.
Međutim, zbog lahko ćemo, 'ta će Meksiko....to bi bio puno teži duel.
dječak sa šibicama

#602 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by dječak sa šibicama »

Da, nas lako cemo mentalitet je cudo, i tu nema lijeka.

Ali ipak je lakse sa Mexicom nego sa Njemackom, sta god da jogi radi, Njemacka je uvijek Njemacka. Mada djeluju bas ispuhano. Ali jebi ti njih, ja sa njima ne bi volio igrati ni da dovedu juniore, nikad se sa njima ne zna.
farisovo

#603 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by farisovo »

Ne moze Srbija dobiti Švicu, nemaju nikakvu igru. Ako izvuce bod protiv Švice - to je maksimum.
dječak sa šibicama

#604 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Mogu, samo sto ce im biti puno teze nego sa ovim indijancima iz Kostarike, Svicarska izgleda sjajno, iako ljudi uglavnom vide "los Brazil". Medjutim Svica okrenu utakmicu, a to sto su imali jednu sansu, valjda ljudi misle da se sa Brazilom stvara po 8 sansi na utakmici.

Jaka je svica, imaju boljeg selektora nego srbija, ali nikad se ne zna. Jos ako se tuljumbe napale protiv mrskog agresora.
Tomahawk11
Globalni moderator

#605 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Tomahawk11 »

Sa onakvom realizacijom napada nemaju šta tražiti.
Kolarov gotovo sigurno neće opet spašavati situaciju.
turbofolk

#606 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by turbofolk »

Prerano je za prognoze plasmana u grupi. A ako bi postojala mogućnost sudara Njemačke i Brazila, mislim da je Brazilci ne bi izbjegavali. Bolne su rane, a želja za osvetom velika :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#607 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Tomahawk11 »

Bolje ispasti u 1/8 nego opet fasovati u 1/2 ili u finalu :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#608 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Muhamed Đakmić »

Nemam ja baš dojam da će se nešto pretjerano švicarski Albanci upaliti protiv Srbije, prije mislim da će srbijanski mediji poslati svoje u sveti rat protiv Albanaca.

Tako to obično bude na ovim prostorima, primjera je milion. Ako Srbi ne budu igrali fudbalsku utakmicu tu i ako im na pameti bude politička i nacionalna strana priče, mogu odmah da pakuju kofere.
dječak sa šibicama

#609 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Vucic se vec pobrinuo za to, lik ladno na presici prije odlaska reprezentacije (ne znam sta ce on tamo, ali ajde. kao ispraca ih) poruci igracima da posebno zeli pobjedu protiv Svicarske.

Jos im obeca neke milione.
Nadzorna_ploca

#610 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Nadzorna_ploca »

Moze Vucko samo qrcu svirati. Zeleni teren je za utakmicu a ne za jebene bojeve i bitke.
Mark Tven

#611 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Mark Tven »

turbofolk wrote:Mada, ova slika je, mislim i napravljena da bi bila zajebancija :D
Naravno. 'Proziva' se mentalitetska crta koja je sklona lako i nepotrebno ići iz krajnosti u krajnost, od preteranog defetizma do potcenjivanja drugih.

Da, Nemci su nezgodniji u šbbkbb scenariju, ali mislim da niko u sebi nema ni ono kolokvijalno "lako ćemo" ako to bude Meksiko. No, ne želim da oštrim ražanj dok je zekonja u šumi, jer je tekma protiv švice strašno važna, najverovatnije presudna.

A što se tiče Brazila, sigurno su i oni napaljeni na Nemce, teško da bi ih želeli eskivirati. Ona ljaga se neće sprati za vjek i vjekova...ali revanširanje je dobar burst, zaceljivanje i ohrabrivanje za daljnje dvoboje ako prođu pancere.

ps: Od Kolarova ne tražim pogodak protiv Švice....zahtevam da iz sve snage potegne onu loptu u facu raznim Šaićirijima. Onako, slučajno. :D A egzekucija će valjda doći od bangavog Mitrovića. Ispucao je kredit za smotanost i smušenost sa loptom u prvoj tekmi.
Muhamed Đakmić wrote:Nemam ja baš dojam da će se nešto pretjerano švicarski Albanci upaliti protiv Srbije, prije mislim da će srbijanski mediji poslati svoje u sveti rat protiv Albanaca.

Tako to obično bude na ovim prostorima, primjera je milion. Ako Srbi ne budu igrali fudbalsku utakmicu tu i ako im na pameti bude politička i nacionalna strana priče, mogu odmah da pakuju kofere.
Ne verujem da ćemo mi biti naprženiji...na stranu medijske bravure u stilu Kurira, Informera i sličnih toaletoida. Al, čini mi se da ova ekipica kosovara inače ima tu crtu zadrtosti i da je njihovoj dijaspori stalo da se posebno pokažu protiv Srbije, jer ih pere taj motiv. S toga i očekujem sa njihove strane sitne džukačke provokacije i podle igrice, te moguće kreiranje konfliktne atmosfere koja bi se kad tak rasplamsala na terenu. A možda sve prođe krajnje korektno i bez većih tenzija od očekivanog.
Zato je bitna psihološka priprema igrača pred meč, i da se sve napisano kanališe na pravi način kada izađu na igralište.
dječak sa šibicama

#612 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

"sipci" imaju djukacke provokacije, treba ih napucati u facu, ali nema nacionalne naprzenosti, ne :D
Muhamed Đakmić

#613 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Muhamed Đakmić »

Ja puno veću dozu zadrtosti vidim sa druge strane, počevši od Vučića i bitnosti utakmice protiv Švicarske, pa preko svega ostalog.

To što ne možete smisliti postojanje bilo kakvih Albanaca, bojim se da je drugi par cipela :D
JThomas

#614 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by JThomas »

dječak sa šibicama wrote:"sipci" imaju djukacke provokacije, treba ih napucati u facu, ali nema nacionalne naprzenosti, ne :D
u facu koja se poznaje na kilometar :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#615 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Muhamed Đakmić »

JThomas wrote:
dječak sa šibicama wrote:"sipci" imaju djukacke provokacije, treba ih napucati u facu, ali nema nacionalne naprzenosti, ne :D
Da, čak i ako nisi neki poseban frenolog :D
p206

#616 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by p206 »

JThomas wrote:
Vidi ovih doseljenih Slavena što komentarišu :P
Tomahawk11
Globalni moderator

#617 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Tomahawk11 »

dječak sa šibicama wrote:Vucic se vec pobrinuo za to, lik ladno na presici prije odlaska reprezentacije (ne znam sta ce on tamo, ali ajde. kao ispraca ih) poruci igracima da posebno zeli pobjedu protiv Svicarske.

Jos im obeca neke milione.
Ako budu igrali u sjeni Vučićeve izjave, gube hladno.
omar little

#618 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by omar little »

da, da, srbijanci gospoda, a ovi kerovi. :D nacija patoloskih slucajeva koja pjeni bjesnilo na usta na svicarscku, zato sto ima nekoliko albanaca u ekipu. patologija teska.
dječak sa šibicama

#619 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Smijesno mi je to prozivanje "njihove dijaspore" kao naprzene, nacionalno opterecene, kad to dodje od pripadnika bilo koje nacije na Balkanu.

Kao, "nasa dijaspora je ipak dostojanstvena".

da, dostojanstveno se potuku na tenisu u Melburnu, ili na vaterpolu u Kranju.. i na sah mecu bi se potukli, debili
Young Erotica

#620 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Young Erotica »

Protiv Svice moze biti ruznih scena izmedju janjicara sa juga i ovih kimijevih grobara na istoku, elem cuo sam se sa nekim ljudima sa istoka oni su otišli sa 30tak ljudi a sad gledam slike sa tekme i jug je došao sa ekipom za nasilje ako izuzmemo rošavog :D
Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#621 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Tomahawk11 »

Young Erotica wrote:Protiv Svice moze biti ruznih scena izmedju janjicara sa juga i ovih kimijevih grobara na istoku, elem cuo sam se sa nekim ljudima sa istoka oni su otišli sa 30tak ljudi a sad gledam slike sa tekme i jug je došao sa ekipom za nasilje ako izuzmemo rošavog :D
Image
Svaka im čast ako nešto probaju kod braće Rusa, da ne bude poslije kakvog gulaga gratis od Putina :mrgreen:
Young Erotica

#622 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Young Erotica »

Tomahawk11 wrote: Svaka im čast ako nešto probaju kod braće Rusa, da ne bude poslije kakvog gulaga gratis od Putina :mrgreen:
Pa ako se sretnu biće sigurno. Inače ni ja nisam u sjajnim odnosima sa garniturom sa slike ali ja cu biti sa rujama tako da me boli uvo.
llull

#623 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by llull »

Ma pusti tu pricu o grobarskim frakcijama, nece se niko po rusiji zajebavati na taj nacin ... Retardi i krimosi jesu ali toliko ludi jok.

Duel Svicarska - Srbija ce prije rijesiti neka glupost srba u korist Svajcaraca nego Svajcarska genijalnost. Ja sam kod njih vidio samo naprzenu ekipu sa puno duela, trcanja i moram priznati lijepo slozen tim.
Kod srba ce prije iskociti neka minijatura, Mitrovic, SMS, Matic, Kolarov ... nekako svi ti srpski pojedinici su imali vise tih nekih lucidnih momenata u karijeri kada preokrenu sve u svoju korist u klubovima.

Brazil bez obzira na sve ja vidim u polufinalu... Ovo juce je bio cisti incident ...
dječak sa šibicama

#624 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

sve sve ali Matic i lucidni momenti :D

mozda ono kad se zamalo potukao sa kostarikancima :D
Young Erotica

#625 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Young Erotica »

Znam sve te ljude, ako budu imali priliku da napadnu rošavog hoće sigurno to i uraditi. Medutim ne interesuje me to,samo sam usput pomenuo da bi moglo da se desi kao neka sporedna zanimljivost.

Dobijamo Svajcarce sigurno ubeđen sam u to.

@dječak I zamisli da je degen dobio crveni pred najbitniju utakmicu da je carka eskalirala
Locked