GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
BalkanPrince1
#201 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Francuzi su izgledali odlicni protiv Engleza. Bit ce oni sve bolji. Imaju poprilicno mladu ekipu i ima prostora za poboljsanje. Samo mi je bilo krivo gledati tako odlicnu francusku (Koja je dominirala Englesku) sa obzirom da smo bili udaljeni oko 15 minuta od pobjede nad njima.... i to u Parizu! 
- matsuda
#202 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Ako je tebi neko od ona dva tima, pogotovo u drugom poluvremenu, izgledao bolje od rezervnog sastava Vrbanjuse - dobro provjeri dioptriju i promijeni sporttBalkanPrince1 wrote:Francuzi su izgledali odlicni protiv Engleza. Bit ce oni sve bolji. Imaju poprilicno mladu ekipu i ima prostora za poboljsanje. Samo mi je bilo krivo gledati tako odlicnu francusku (Koja je dominirala Englesku) sa obzirom da smo bili udaljeni oko 15 minuta od pobjede nad njima.... i to u Parizu!
-
jadranska straza
#203 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
matsuda wrote:Ako je tebi neko od ona dva tima, pogotovo u drugom poluvremenu, izgledao bolje od rezervnog sastava Vrbanjuse - dobro provjeri dioptriju i promijeni sporttBalkanPrince1 wrote:Francuzi su izgledali odlicni protiv Engleza. Bit ce oni sve bolji. Imaju poprilicno mladu ekipu i ima prostora za poboljsanje. Samo mi je bilo krivo gledati tako odlicnu francusku (Koja je dominirala Englesku) sa obzirom da smo bili udaljeni oko 15 minuta od pobjede nad njima.... i to u Parizu!![]()
![]()
- Kemal Malovčić
#204 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
ibrahimović je opet bio grub
a voronjin još uvijek sa stilom
a ševko ko da je još uvijek mladić
nadam se da će engleska ispasti i nikad se nigdje kvalificirati - ili bar
da će proći, da vidimo runija 
nadam se da će engleska ispasti i nikad se nigdje kvalificirati - ili bar
-
jadranska straza
#205 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Bit će Englezi mnogo bolji kad se vrati Runi.. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#206 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Joj one Ibrine bombe 
- nOrMaLaC
#207 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Stari wrote:Bogme izgubi Svedska ...zasluzeno. Evo sjedim i slusam i gledam komentare svedksih "strucnjaka" ... i ne mogu a da se ne ne zamislim kako bi to bilo da smo mi bili na njihovom mjestu veceras. Andrej daje dva gola ...potupuno u njegovom nekadasnjem stilu...isto kao da je jedno 10 godina mladji no sto jest. Vidjeli ste to svi, kod prvog gola ga je zaboravio Mellberg ...ili je mozda Andrej bio brzi - svejedno ...kod drugog gola su se Svedi kao "sabrali" , ukontali ko fol da je Andrej ipak brzi od bilo koga u njihovoj odbrani.... pa su (ko fol lukavo) postavili mladog i visokog Lustiga na prvu stativu da cuva ako bi se Sevcenko eventualno dosjetio da je "zavrne". I bezbeli zavrnu nju Andrej ...i bezbeli je na prvoj stativi stojao Lustig ... i (po slobodnoj procjeni) barem 2-3 miliona ljud,i sto na ekranima -sto uzivo sve to skupa zajedno gleda i vidi ...dakle , lopta od Andreja "zavrche" bas na prvu stativu i prolazi izmedju shlagiranog Lustiga i stative ...haman mu je ispod pazuha mogla proci - a on mladjan - ni makac iz mjesta.
Da je to, u pretpostavljenoj fantasticnoj prici, bila nasa ekipa ...da je to bio recimo Boris Pandzo (u ulozi presporog Mellberga) i recimo Adnan Mravac (u ulozi nepomicnog Lustiga na prvoj stativi) ....i da se sve odigralo onako kako se odigralo ... pa nema tog zivog stvora koji nebi ovoj dvojci ispsovao sve u rodu i porodu ...na hrpu.
Gdje si čitao jel na sportbladet ili preko expressena?
Ako si preko expressena ima ona opcija da te odmah prebaci na stranicu od skatteverketa![]()
A znate sta se ovdje dodgadja ...svi se redaju i krse sve zivo i mrtvo ....Z. Ibahimovicu ...a ovu dvojcu niko i ne spominje. I na kraju se sloze u zakljucku ...to je civilizacijska razlika .... i ja se slazem ... u zakljucku.
-
Stari
#208 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Nisam citao u novinama ...gledao i slusao na Svt i pomalo TV4 ...a za one komentare sa "potpunom slobodom izraza" - na forumu Flashback.
PS: Ovo sto pises u vezi svedske uprave poreza tj "skatteverketa" ne kontam - o cemu se radi?
PS: Ovo sto pises u vezi svedske uprave poreza tj "skatteverketa" ne kontam - o cemu se radi?
- Korisnicko ime
#209 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Engleski igraci najvece ublehe modernog nogometa...
Tek kad se "ogole" bez stranaca u svojim klubovima vidi se da pojma nemaju. Hebo te, njima je Parker "fantazista". Pa jedan Ribery ima vise nogometnog znanja i osjecaja za loptu nego cijela engleska reprezentacija zajedno (excluding Rooney)...niko da uzme loptu, da je povuce, pokaze da zna, proba da napravi nesto. Samo ili trka ili snaga, a nadobudni engleski mediji odmah proglase za world class onoga ko ima oboje...Gerrarda na primjer. Da ne bude zabune, on je meni jako drag igrac ali brate nije ono za sta ga (kao i Lamparda, Terryja...) proglasavaju njihovi mediji. Pa moja rahmetli nana je imala bolju tehniku s loptom od jednog Walcotta...a onaj mali crnac s kilometarskim imenom u drugom poluvremenu krenu u kontru koju bi iole normalan igrac istrcao do samog gola a on takvu tehniku ima da mu se lopta zapetljala u nogama, jos je i petom vrati u suprotnom smjeru francuzima...
Engleski treneri su posebna prica. Ne mogu da vjerujem da u jednoj takvoj footballing nation nema ni jedan (ali bukvalno ni jedan) kvalitetan trener sposoban da vodi reprezentaciju ili vrhunski evropski klub.
Od Engleza samo je Shrek svjetska klasa...i Hart tu negdje. Ostalo sve prosjek...neka se udaraju u guzicu sto su englezi a Premiership najbogatija liga na svijetu. Inace nikad onolike pare od igranja ne bi zaradili...
Tek kad se "ogole" bez stranaca u svojim klubovima vidi se da pojma nemaju. Hebo te, njima je Parker "fantazista". Pa jedan Ribery ima vise nogometnog znanja i osjecaja za loptu nego cijela engleska reprezentacija zajedno (excluding Rooney)...niko da uzme loptu, da je povuce, pokaze da zna, proba da napravi nesto. Samo ili trka ili snaga, a nadobudni engleski mediji odmah proglase za world class onoga ko ima oboje...Gerrarda na primjer. Da ne bude zabune, on je meni jako drag igrac ali brate nije ono za sta ga (kao i Lamparda, Terryja...) proglasavaju njihovi mediji. Pa moja rahmetli nana je imala bolju tehniku s loptom od jednog Walcotta...a onaj mali crnac s kilometarskim imenom u drugom poluvremenu krenu u kontru koju bi iole normalan igrac istrcao do samog gola a on takvu tehniku ima da mu se lopta zapetljala u nogama, jos je i petom vrati u suprotnom smjeru francuzima...
Engleski treneri su posebna prica. Ne mogu da vjerujem da u jednoj takvoj footballing nation nema ni jedan (ali bukvalno ni jedan) kvalitetan trener sposoban da vodi reprezentaciju ili vrhunski evropski klub.
Od Engleza samo je Shrek svjetska klasa...i Hart tu negdje. Ostalo sve prosjek...neka se udaraju u guzicu sto su englezi a Premiership najbogatija liga na svijetu. Inace nikad onolike pare od igranja ne bi zaradili...
-
SaPnA
#210 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
59 boba na fantasy footballu
seva sinoc 
- nOrMaLaC
#211 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
http://www.expressen.se/sport/fotboll/e ... t-fran-em/Stari wrote:Nisam citao u novinama ...gledao i slusao na Svt i pomalo TV4 ...a za one komentare sa "potpunom slobodom izraza" - na forumu Flashback.
Chefsknappen
- Korisnicko ime
#212 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Nikad se opametiti nece...

I onda im se narod pita kako to da nikad nista nisu osvojili a imaju takve fantasticne igrace...
Lee Dixon, BBC Sport tactical expert and former England right-back
"The young players did well. Danny Welbeck and Alex Oxlade-Chamberlain were excellent. Scott Parker was everywhere and it was an encouraging performance from them.
I onda im se narod pita kako to da nikad nista nisu osvojili a imaju takve fantasticne igrace...
- sinuhe
#213 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Ti pogresno citas. Svi u Engleskoj znaju da su autsajderi i sasvim su dobro parirali Francuskoj.
- ganjeta
#214 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Samo onaj Konopljanka je igračina
. Gdje igra on?
- Tvrtko II Kotromanić
#215 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
igra u Dnjipru, fakat dobar igracganjeta wrote:Samo onaj Konopljanka je igračina. Gdje igra on?
inace juce se moglo vidjeti kako je dobra ukrajinska liga, samo Timošćuk igra van zemlje
doduse svi vec znaju o Dinamu i Šahtaru, ali eto moglo se vidjeti i kakve igrace imaju Dnjipro i Harkiv, ne znam jel bio ko iz Karpatija
- ganjeta
#216 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Hvala.
I Voronin igra van Ukrajine, tačnije u Rusiji je, Dinamo Moskva.
- Tvrtko II Kotromanić
#217 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
e da, na njega sam zaboravioganjeta wrote:Hvala.
-
leo karan
#218 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
bogami bolje da je zvao beckhama, frajer je majstor za sve ove igrace.Korisnicko ime wrote:Engleski igraci najvece ublehe modernog nogometa...
fakat su panjevi
- Korisnicko ime
#219 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Sta pogresno citiram???? Citirao njihovog strucnog komentatora sa BBC-ja koji je komentarisao njihovu igru. I ni rijeci mu oduzeo ili dodao...onaj ko nije gledao utakmicu bi pomislio da su ova trojica virtuoza vladala terenom i da im francuzi nisu mogli nista...sinuhe wrote:Ti pogresno citas. Svi u Engleskoj znaju da su autsajderi i sasvim su dobro parirali Francuskoj.
Kada kritikujem, kritikujem njihove medije i vajne strucne komentatore koji napumpavaju engleze da su najbolji i da je sve njihovo najbolje. Sad je odjednom jucerasnja igra takticki masterpeace...a kad to drugi rade (kad su primorani jer su puno nekvalitetniji) to je onda dosadni ani-fudbal...
Sta kazes na ovo? Par ne-engleza im pokusava objasniti neke stvari...
Hypocrisy, Thy Name Is England
Well done to England for a decent defensive performance, but I have to say the response to it makes me laugh. I remember Italy playing like that against the Netherlands in Euro 2000 and it being labelled 'the dark arts', defensive, boring, anti-football.
England (and earlier, Chelsea) do it and suddenly it's a style of football worthy of praise. The hypocrisy of the British media knows no bounds.
Marco (Hodgson has clearly been taking lessons from Trap), Italy
England WERE S**t, Thank You Very Much
In the headline for Sarah Winterburn's 16 Conclusions about the England-France game, she states that 'If you think that performance was shit...your opinion is pretty much null and void.' I have to take issue with this statement. England, quite clearly, were sh*t. They could barely string more than a few passes together, and managed only a few scoring chances over the course of the 90 minutes. They sat back the entire game, and when they won the ball back, they generally didn't break very well. It was an incredibly dull and slow game.
- ganjeta
#220 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Nikić: Englezi me podsjećaju na FK Sarajevo, od 1966. nisu ništa osvojili!
http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=38765
http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=38765
- Mračajski proto
#221 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Palac gore za njega i za tebe jer se brinete za nas dok traje EURO. Dede m', ja se nisam sjetio naše lige otkako je počelo prvenstvo. Oj Alija. 
- ganjeta
#222 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Dedemi ni ja se loših stvari gotovo nikad ne sjećam
.
I, ne djelim ja plate, ja samo čitam vijesti
.
I, ne djelim ja plate, ja samo čitam vijesti
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#223 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Ma svjesni su englezi njihovih nedostataka, zato padaju u delirij na "snagu i požrtvovnost"
Evo sad su nedavno promijenili pravila u mlađim kategorijama - smanjuju veličinu gola i broj igrača na terenu i nadaju se da će tim povećati tehničke kvalitete budućih igrača. Očito su postali svjesni da se mora izbalansirati omjer kvalitete na fizičkom i tehničkom planu.
Evo sad su nedavno promijenili pravila u mlađim kategorijama - smanjuju veličinu gola i broj igrača na terenu i nadaju se da će tim povećati tehničke kvalitete budućih igrača. Očito su postali svjesni da se mora izbalansirati omjer kvalitete na fizičkom i tehničkom planu.
-
dragonz
#224 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Nema boljih sudija od talijana oni su genetski predodređeni da navlače za kladionice i žabarske nacije(italija, španija, francuska i portugal).
A što se tiče Engleske volio bih da ispadnu zbog liverpool-ovih talenata i igrača koji "ne znaju podbaciti" u dresu reprezentacije.
A što se tiče Engleske volio bih da ispadnu zbog liverpool-ovih talenata i igrača koji "ne znaju podbaciti" u dresu reprezentacije.
- Muhamed Đakmić
#225 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska
Žalosno je da smo mi pojam kreativnosti za Engleze. Njima bi jedan Misimović legao kao Gazza iz najboljih dana.