Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Muhamed Đakmić

#551 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Muhamed Đakmić »

manijak1 wrote:
Muhamed Đakmić wrote: Dolazi onda baraž sa Irskom, nabijaš loptu protiv ekipe koja je doktorirala nabijanje lopte, naravno riješe te rutinski. Ostaje Meša i naredni ciklus, dolazi gostovanje u Grčkoj, dominiramo, ubijamo ih, uvodimo Đurića pred kraj i nabijamo loptu na njeg. Završava 1:1. U Zenici ne želimo da se nadigravamo sa Grčkom, nabijamo loptu ponovo, tučemo se sa Grcima, hoćemo da budemo bolji od Grka u njihovom stilu igre. Njihova zaštitna lica su Papadopoulosi i Karagounisi, naša Džeko i Pjanić. I mi nećemo fudbal, nego tuču sa njima.

Na kraju, bolno otriježnjenje na Kipru, nešto što nije valjalo tokom cijelog mandata na naplatu je došlo na tom gostovanju, Kipar te razbije kao da je Barcelona. Meša nema ni rezultate, a ni igru. Samim tim ni opravdanja, ali oni koji su ga cijeli mandat branili sad su odjednom protiv njega.

To je meni neshvatljivo.
kao i meni što je neshvatljivo da u svemu nisi pomenuo sudiju protiv Grčke u Zenici koji nije kažanjavao grubu igru Grka , nije dosudio bar tri penala.
Zatim, pristojno ponašanje Grka u Atini gdje smo u zadnjoj sekundi primili gol, a prije toga imali smo igru i rezultat i prilike koje nismo smjeli promašiti , čudo kako je Pjanić prije toga dao gol iz slobodnjaka, a fulio čistu šansu sa pet metara.
Nisi pomenuo tuču od Grka još u Atini i nedosuđeni prekršaj nad Kolašincem radi kojeg smo primili gol.
Jedino se slažem da smo protiv Iraca pali bez ispaljenog metka , mada smo opet imali pola sata magle u Zenici i nedostatak hrabrosti kod Baždarevića da ih napadne od samog početka nma revanšu , jer se s njima mogao igrati fudbal .
Da se vratim na tu kao naplatu svega što nije valjalo, isključivo kod Meše, kako je onda i Pape pao od istog Kipra i to još kući? Jel se od one dvije utakmice sa Slovačkom već trebao svesti račun kao što su komšije učinile Muslinu.S tim si dakako i više nego saglasan.
Da je onaj korumpirani i potplaćeni Talijan na početku onako krvavog starta u Zenici , dao počinitelju crveni karton , ne bi se isti fatao za jaja na kraju susreta u Zenici i ne bi mi onako bezvoljno i promašeno odigrali na Kipru.
Meša ne treba braniti , jer se zna ko će ga napadati .Dovoljno je jak da se sam odbrani , činjenica je da nije postigao rezultat , sve je ostalo prošlost koju ne možeš promijeniti.Ali ni iskarikirati.
Ma ne karikiram, Sušić je morao biti smijenjen nakon Brazila. I o tome se dovoljno govorilo, i on je primjer "rezultata" koji je ostvaren. Zadovoljili se plasmanom, da smo sve tri utakmice izgubili, opet bi bio zaslužan jer se plasirao. Početi bez lijevog beka da bi se iz samo njemu znanih razloga isprobao nesuđeni igrač Intera Tino-Sven je jadno.

Te sudijske greške su bezveze za spominjati kao argument, onda je Baka Slišković najveći mučenik u historiji ovog tima sa onim krađama protiv Mađarske i Grčke u Zenici.
Idemedosumom

#552 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Idemedosumom »

Istina je da nismo ni sreće imali s Mešom, ali nam igra zaista nije ni na šta ličila, na silu se preskakala sredina, nekad' upali nekad' ne.

Onaj ko misli da je bolji Mešin stil nego ovaj na kakav nas Prosinečki želi vratiti, s takvim ne vrijedi raspravljati.
dječak sa šibicama

#553 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by dječak sa šibicama »

Takodje i Argentinci mislim na strucni stab, mole svoje novinare, strucnjake pa i neke medjunarodne, da prestanu sa analizama tipa "nakon utakmice Nigerije i Hrvatske, Argentina se nema cega plasiti".

Jer su strucnjaci brzo zaboravili igru Argentine protiv Islanda. Njima sad opasno visi, Hrvatskoj odgovara i bod i mogu se braniti, Argentina mora napasti, sto ostavlja puno mjesta nazad a Dalic ce vjerovatno izvesti brze igrace koji ce to znati iskoristiti. Pobjedom Hrvatska rjesava prolaz dalje, a Argentina skoro pa ispada. Pritisak je veliki.

Mislim da je vrijeme da se Messi konacno pojavi na utakmici nacionalne vrste, ako ne racunamo tamo te juznoamericke kvalifikacije. Ja se nadam da nece :D
manijak1

#554 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by manijak1 »

Bazinga1234 wrote::oops: Evo Culica da odbrani Mesu :D
Evo i tebe da iz prikrajka posmatraš situaciju i dobacuješ .Ovo za čulica reportiram slijedeći put .
Najlakše je tako u gomili se na jednog okomiti.
Pape je kao i Muslin , ako ćemo iskreno, nakon patnje od Slovaka i Litvanaca , mogao i možda trebao biti smijenjen .Ali bilo nam je prvi put :D
A opet možda i Meša poslije onog baraža .....ako ćemo ni po babi ni po stričevima.
Last edited by manijak1 on 17/06/2018 12:47, edited 1 time in total.
Mark Tven

#555 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Mark Tven »

Muhamed Đakmić wrote: Vaša smjena Slavoljuba Muslina mi je recimo totalno pametan potez i jako opravdan, ali samo pod uslovom da nije smijenjen radi talova, jer stvarno niste odabrali neko ekstra rješenje. Mada, zaslužio je smjenu stilom igre bez obzira na sve, kao i činjenicom da Milinković-Savića nije htio zvati.
Nažalost, teško da je to ostalo imuno na raznorazne interesne motive i ispod žita poteze. Muslin je praktikovao igru od koje verovatno ne bi bilo leba, pa mi je žao što nije bio po nekim pitanjima više fleksibilan. Smena u datom trenutku, iako bila malo neobična i na izvestan način presedan, nije mi nužno loš i nepromišljen čin, sam po sebi (možda pametno procenjen preventivan postupak, no i rizičan)....ali kakva smena? Krstajić? Ne znam. Ne volim da sve ostane na onom - "Videćemo", jer mi to odašilje utisak nemarnosti i nepripremljenosti, al to mi jedino preostaje. On nije još uvek afirmisan trener. Nisam siguran koliko ima autoriteta, na stranu osnovno poštovanje prema čoveku. Komunikacija saveza sa novinarima, divlje menadžerisanje, te sveprisutna politizacija na visokim funkcijama, sve to kontaminira i razjeda bilo kakvo poverenje prema našem fudbalu.
Riba smrdi od glave, a nadati se i očekivati zdrav sistem koji će omogućiti na dugoročnom planu nekakve rezultate i perspektivnu priču, unapred je kiks.
Ebaji ga, nismo zreli kao društvo na željenom nivou, a to se sve reflektuje i na sport, iako to nekome izgledalo na prvu nepovezano.
Last edited by Mark Tven on 17/06/2018 12:50, edited 1 time in total.
Bazinga1234

#556 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Bazinga1234 »

manijak1 wrote:
Evo i tebe da iz prikrajka posmatraš situaciju i dobacuješ .Ovo za čulica reportiram slijedeći put .
Pape je kao i Muslin , ako ćemo iskreno, nakon patnje od Slovaka i Litvanaca , mogao i možda trebao biti smijenjen .Ali bilo nam je prvi put :D
A opet možda i Meša poslije onog baraža .....ako ćemo ni po babu ni po stričevima.
Zezam se bolan. :D :thumbup:
zomri

#557 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by zomri »

Velkoski wrote:
zomri wrote: ooo bajram bareČula i tebi :mrgreen: šta je ovo, roman toka nesvijesti? :zzzz:

mada, ni vaš se urednik nije proslavio u kafanskim privjuz na izvoru.ba :oops:
Đakmin*

Ja završio karijeru davno :mrgreen:
Steta :D

Ispao Chula i u saffu, achievement unlocked :lol:

http://saff.ba/avaz-se-primitivno-ismij ... osi-nikab/

:lol: :lol: :lol:
manijak1

#558 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by manijak1 »

Bazinga1234"
Zezam se bolan. :D :thumbup:
Onda si me dobro upalio :D :izet: :izet: te Čulić :D
Muhamed Đakmić

#559 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Muhamed Đakmić »

manijak1 wrote:
A opet možda i Meša poslije onog baraža .....ako ćemo ni po babi ni po stričevima.
Pa nije isto, Papetov stil fudbala je itekako davao rezultate i izvlačio je tokom najvećeg dijela kvalifikacija maksimum od ekipe. Muslinova Srbija je igrala bunkere. Mi smo bili najefikasniji tim Evrope uz Nijemce i još nekoga.
manijak1

#560 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by manijak1 »

Dobro :D :oops:
Dakle,
1. Argentina
2. Island
3. Idite kući :D :D
4.Mrš na Novi Zeland :D
Mark Tven

#561 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Mark Tven »

dječak sa šibicama wrote: Pravi se nasao... kako ono ide kod vas, "na kolena pred Srbe", "mnogo smo najjaci", ako je iko poznat po pretjerivanju i potcjenjivanju drugih, to ste upravo vi.
Ne tvrdim da nešto slično nema svoj oblik i kod nas...ali to nije toliko unisono izraženo u javnom medijskom prostoru, te obično ostaje na nekom navijačkom folkloru.
manijak1 wrote: 4.Mrš na Novi Zeland :D
Mislim da si pomešao Irsku sa NZ. :D
manijak1

#562 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by manijak1 »

Pomiješao nisam ništa , naime u meču protiv Nigerije na SP-u nam je Novozelanđanin poništio čist gol.Tada nije bilo VAR-a.
Mislim da si zalutao u grupu :D
Mark Tven

#563 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Mark Tven »

manijak1 wrote:Pomiješao nisam ništa , naime u meču protiv Nigerije na SP-u nam je Novozelanđanin poništio čist gol.Tada nije bilo VAR-a.
Mislim da si zalutao u grupu :D
Ma nisam pomešao, nego sam namerno išao na drugi kontekst (Irska je nekom omiljena destinacija... :D ). Nevažno.
manijak1

#564 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by manijak1 »

Mark Tven wrote: Ma nisam pomešao, nego sam namerno išao na drugi kontekst (Irska je nekom omiljena destinacija... :D ). Nevažno.
Haj :D reci na šta si ti mislio :? Možda i bude važno.
dječak sa šibicama

#565 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Mark Tven wrote:
dječak sa šibicama wrote: Pravi se nasao... kako ono ide kod vas, "na kolena pred Srbe", "mnogo smo najjaci", ako je iko poznat po pretjerivanju i potcjenjivanju drugih, to ste upravo vi.
Ne tvrdim da nešto slično nema svoj oblik i kod nas...ali to nije toliko unisono izraženo u javnom medijskom prostoru, te obično ostaje na nekom navijačkom folkloru.
Kako nije, nakon visoke pobjede protiv Bolivije, koja kad sidje sa svojih 5000 metara nadmorske visine ne moze pobijediti ni reprezentaciju moje ulice, vasi mediji su napumpali atmosferu do usijanja, jos Vucic sa svojim populizmom, pa se svi sprdaju sa tim.

Jedino sto vase medije sprjecava od vece euforije su losi rezultati u proslosti, cekaj dok pobijedite Brazil recimo. Svi ce vristati o novim svjetskim prvacima sa brdovitog Balkana.

Jebiga, Hrvatska ima nogometase koji redovno osvajaju titule prvaka europe, Mandzukic, Modric, Rakitic, Lovren u finalu, da ne nabrajam dalje... da Srbija ima takve igrace, ili BiH, sve bi gorilo od euforije. Malo mi je glupo sto hrvatskim medijima zamjerate nesto sto je svugdje normalno.
JThomas

#566 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by JThomas »

nebeski narod 1 i nebeski narod 2 :mrgreen:
JThomas

#567 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by JThomas »

a glupo je otpisati argentinu zato što igra loše. znam, glupo zvuči, ali nije :mrgreen: isto u bobu ovako je igrala i prije četiri godine, pa dođe do finala i izgubi ga u produžecima. oni mogu pobjeđivati i igrajući loše.
Edin H.

#568 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Edin H. »

JThomas wrote:a glupo je otpisati argentinu zato što igra loše. znam, glupo zvuči, ali nije :mrgreen: isto u bobu ovako je igrala i prije četiri godine, pa dođe do finala i izgubi ga u produžecima. oni mogu pobjeđivati i igrajući loše.
Lako im je bilo sa nama kad se igraci sudaraju i daju autogolove, okrenuce ih Vrsaljko i ekipa.
Crvena Tifoza

#569 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Crvena Tifoza »

JThomas wrote:nebeski narod 1 i nebeski narod 2 :mrgreen:
:D

Odma im dat’ pehar da se mandžo i ekipa ne znoje :-)
dječak sa šibicama

#570 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

fali nebeski narod 3, onaj sto kadetsku djeciju titulu prvaka Europe slavi na ulici :razz: :D
Bosanski_kralj

#571 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Bosanski_kralj »

dječak sa šibicama wrote:fali nebeski narod 3, onaj sto kadetsku djeciju titulu prvaka Europe slavi na ulici :razz: :D
Nek si se ti (dežurni "branitelj" svega hrvatskog na forumu) odmah javio, pa nek ide sve u vraga. .
AmiĐa_Idriz

#572 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by AmiĐa_Idriz »

zomri wrote:
Velkoski wrote:
zomri wrote: ooo bajram bareČula i tebi :mrgreen: šta je ovo, roman toka nesvijesti? :zzzz:

mada, ni vaš se urednik nije proslavio u kafanskim privjuz na izvoru.ba :oops:
Đakmin*

Ja završio karijeru davno :mrgreen:
Steta :D

Ispao Chula i u saffu, achievement unlocked :lol:

http://saff.ba/avaz-se-primitivno-ismij ... osi-nikab/

:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Pa pogledaj ti njega na sta on lici :facepalm:
breuer

#573 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by breuer »

mislim jest možda neprofesionalno, al je presmiješno, nisam znao za ovo :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#574 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić

#575 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Muhamed Đakmić »

Pravi degenerik. Meni je fascinantnije da postoji znatan broj ljudi koji ga brane za ovaj postupak. Pa u mrtvom Milanu ništa ne može i skontao da je Svjetsko prvenstvo dobra prilika da izljeva svoj bijes. Ja bih ga prekrižio za sva vremena.
Locked