Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pa hrvati i igraju protiv talijana ko talijani
mozda u tom grmu lezi zec
stim da ne mislim da ce balo dvije tekme za redom,pravit glupost,puno cak i za njegov standard,repka je to
...pod uslovom da ga stavi od prve minute,al s obzirom na stanje hrv odbrane,bilo bi logicno da bas on igra od pocetka...
očekivati je da će Bilić na teren poslati istu postavu kao i protiv Irske, a to je izgledalo ovako: Pletikosa – Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Strinić – Rakitić, Vukojević, Modrić, Perišić – Mandžukić, Jelavić.
Radi se o tome da je stanje na tabeli onakvo kakvo je ...Hrvatska ima vec jednu pobjedu ... a Italijanima ta pobjeda treba ... medjutim nije 100% nuzna - matematicki ni jedna ekipa nije potpuno otpisana u slucaju poraza. Makar , valja i to podvuci Italijane bi poraz uvalio u dublju septicku jamu (pa nako otprilike do grkljana) ... dok bi Hrvati u slucaju poraza takodjer bili u kanalizacionom shahtu - recimo po pojasa...ili mozda do ispod pazuha.
Ne treba smetnuti s uma da se neko gigantsko iznenadjenje jos uvijek nije desilo ... vrlo su rijetko prolazili ovakvi turniri bez iznenadjenja tog formata kroz istoriju. Dakle, zasto Irci ne bi mogli prirediti takvo nesto ovog puta....the ...tesko protiv Spanjolaca moram priznati ...ali protiv Italijana hm ?
Stari wrote:Ne bih imao nista protiv da Hrvati veceras naprave dobar posao, dapace ....al da ce to ici tesko, vraski tesko ...je vise no izvjesna stvar. Talijani su odigrali solidno protiv Spanaca - dobro ih je postavio trener - a ljudi znaju igrati lopte. Mozda , ako bi Hrvati iznenadili sa nekom efikasnom provokacijom na vrlo nepredvidljivog Balotellija, pa da ovaj napravi neki kix za crveni karton (ne bi mu bilo ni prvi a ni zadnji put da si dozvoli biti isprovociran).
Zahtjeva se vrlo disciplinovana igra kod obe ekipe ... Italijani znaju biti vrlo disciplinovani kad trebaju igrati poluzatvoreno i defanzivno , ta oni su izmislili tu fudbalsku doktrinu jos prije nekoliko decenija. Medjutim veceras im je potrebno vodjstvo prije nego sto bi doktrina mogla biti primjenjiva .... gledano iz ugla Hrvatske ekipe - prevedeno na jednostavan jezik. Hrvatima je bitnije ne primiti gol prvi ...jer u tom slucaju ce cijela stvar biti pono teza
Stari wrote:Ne bih imao nista protiv da Hrvati veceras naprave dobar posao, dapace ....al da ce to ici tesko, vraski tesko ...je vise no izvjesna stvar. Talijani su odigrali solidno protiv Spanaca - dobro ih je postavio trener - a ljudi znaju igrati lopte. Mozda , ako bi Hrvati iznenadili sa nekom efikasnom provokacijom na vrlo nepredvidljivog Balotellija, pa da ovaj napravi neki kix za crveni karton (ne bi mu bilo ni prvi a ni zadnji put da si dozvoli biti isprovociran).
Zahtjeva se vrlo disciplinovana igra kod obe ekipe ... Italijani znaju biti vrlo disciplinovani kad trebaju igrati poluzatvoreno i defanzivno , ta oni su izmislili tu fudbalsku doktrinu jos prije nekoliko decenija. Medjutim veceras im je potrebno vodjstvo prije nego sto bi doktrina mogla biti primjenjiva .... gledano iz ugla Hrvatske ekipe - prevedeno na jednostavan jezik. Hrvatima je bitnije ne primiti gol prvi ...jer u tom slucaju ce cijela stvar biti pono teza
I ja isto razmisljam i volio bih da prodju, ali tesko ce to ostvariti. Talijani su se dosta popravili i mislim da bi im bolje bilo da krenu sa Di Nataleom nego idiotom Mariom. Hrvati su se nafurali i ova im tekma odlucuje prolaz dalje. Danas moraju pobjediti jer im nerijesno nista ne znaci. U trecem kolu im je zijan od Espanje i samo im je danas pobjeda u igri.
Danas navijam za Irce i Hrvate. Mada ce tesko biti jer su realno Spanci i Talijani kvalitetniji, ali fudbal je cudna igra, cesto statistike i imena na "papiru" nisu i presudni faktor.
Sretno susjedi . A Ircima treba vise od srece , nesto poput cuda , da dobiju Spance.
U pojedinim komentarima i dalje se provlaci omalovazavanje Hrvatske pobjede nad "slabasnim" Ircima, s druge strane sanse Hrvata protiv Italije svode gotovo na 0, obrazlazuci to superiornim izdanjem azzurra u kvalifikacijma. A ti isti Irci su u zadnja dva kvalifikaciona ciklusa dozivili svega 2 poraza (od toga jedan u barazu protiv Francuza za proslo SP). Pritom "strucnjak" ne zna da su Irci prije tacno godinu dana u prijateljskoj dobili Italiju 2:0.
Svako ko i malo prati reprezentativni fudbal zna koliko je Irska nezgodna ekipa, ne zbog pojedinacnog kvaliteta njenih igraca, vec prvenstveno zbog srcanosti i fanaticne pozrtvovanosti u zelenom dresu. Skinuli su oni na velikim takmicenjima skalp nekoliko bitnih reprezentacija, npr. '94 pobjedili su vjerovatno najtalentovaniju generaciju italijanskih fudbalera u zadnji 20-25 godina. Za razliku od nas koji nikad nismo uspjeli pobjediti nekog iz vrha svjetskog fudbala u zvanicnim takmicarskim utakmicama.
Hrvati su u prvom kolu odigrali za primjer, takticki i trkacki. Bilic je odlicno formacijski poslozio igrace na terenu i od Iraca napravio bezopasnu ekipu. Tu je svakako i dobrim djelom greska Trapattonija jer se nije adekvatno suprostavio, prepustajuci Hrvatima sredinu terena.
E upravo sredina terena odnosno nametanje domninacija na sredini je kljucno za vecerasnju utakmicu, to je glavni razlog zasto mislim da ce Italija pobjediti veceras ili barem biti bliza pobjedi. U formaciji sa 3 igraca pozadi Talijani ce biti brojniji na sredini, uvijek sa minimalno 2 igraca oko Modrica. Ne vidim ko to moze pripomoci Modricu, Rakitic je prespor i neozbiljan ("vjeciti talenat"), Vukojevic nema kvalitetu da povuce naprijed. Jedina im je sansa Srna iz drugog plana ili Perisic koji ce solo prodorima probijati Maggia.
I jos jedan detalj ni najmanje zanemariv - nezdrava euforija kod Hrvata i potenciranje teze o "70-godisnjoj" neporazenosti u duelima s Talijanima.
Bojim se da su ispucali svu srecu prije 10 godina...
Ma nece Irska danas dobiti Spance .. Mislim mozda ali tesko .. Ja od hrvata ocekujem da ih dobiju i izbace ih .. A danas ce Italijani vjerovatno dobiti Hrvate ali ce biti dosta golova .. I jedni i drugi imaju strasan napad .. Ako bude Di Natale igrao od pocetka
Njih dvije su glavne zvijezde prvenstva, ako danas Hrvatska uzme Italiju ocekujem da u narednim danima
vidimo eksluzivne snimke redaljke citavog stadiona na njima.
horion_bosona wrote:U pojedinim komentarima i dalje se provlaci omalovazavanje Hrvatske pobjede nad "slabasnim" Ircima, s druge strane sanse Hrvata protiv Italije svode gotovo na 0, obrazlazuci to superiornim izdanjem azzurra u kvalifikacijma. A ti isti Irci su u zadnja dva kvalifikaciona ciklusa dozivili svega 2 poraza (od toga jedan u barazu protiv Francuza za proslo SP). Pritom "strucnjak" ne zna da su Irci prije tacno godinu dana u prijateljskoj dobili Italiju 2:0...
Zar nije prvo krenulo omalovazavanje Italije i nerijesenog rezultata protiv Svjetskih i Evropskih prvaka Spanije. Ko ono posrecilo im se, a Hrvatska je ipak rutinski sve odradila protiv Iraca.
I hladno izjaviti da je Modric bolji od Pirla. Pa ni mi nismo toliko nerealni jbt. Samo bezveze loze talijane.
Glavni razlog zasto sam reagirao je prica kao vidjet cemo sta ce Italija pokazati, pa sta bolan Italija ima jos pokazivati i dokazivati. Ko da ljudi prvi put igraju na prvenstvu. A s druge strane za Hrvatsku se kao zna da dobro igraju.
Last edited by Comrad on 14/06/2012 15:30, edited 1 time in total.
cindrlimindrli wrote:Njih dvije su glavne zvijezde prvenstva, ako danas Hrvatska uzme Italiju ocekujem da u narednim danima
vidimo eksluzivne snimke redaljke citavog stadiona na njima.
Mislim da kad bi to bilo u direktnom prenosu .... da bi bio gledaniji od finala ... a vi sad to tumacite kako hocete
Danas dvije zanimljive utakmice.
Španija je evidentno apsolutni favorit protiv Iraca i tu mislim da će oni rutinski odradit posao.
U drugoj utakmici šanse su jednake,možda blago na strani Talijana jer oni ipak igraju jača takmičenja....Utakmica će po meni bit puno kvalitetnija od ove u večernjem terminu i nadam se i dosta golova da ćemo vidjet.
Ono što posebno mora brinuti Talijane je to da ih poraz praktično šalje kući i da ni po koju cijenu ne smiju ući previše ofanzivno.....