GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi C?

Hrvatska
73
24%
Irska
22
7%
Italija
81
27%
Španija
127
42%

Total votes: 303

palermo

#526 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by palermo »

Chisum wrote:
Kak'o pljuvanje? O cemi ti? :)

To "bolan igrali Hrvatska i Irska, nije BiH igrala uopšte" i jeste i treba biti jedna od tema "ove emisije"... nakon toliko neuspjelih pokusaja da se kvalifikujemo na neko od takmicenja, sasvim je normalno da ce svako od nas, ko prati ovaj sport i navija za Bosnu, zakljuciti i konstatovati zasto nam tamo zaista i nije mjesto, cisto da raskrstimo sta je realnost, a sta pateticna bajka o tome kako "nemamo srece" i slicna sranja....

I koje kurcevo pljuvanje, onda? Pljuju ti isti igraci svakom od nas u facu kada, i pored hiljada i hiljada navijaca koji ih prate sirom svijeta, klackaju se "po sumama i gorama" ne bi li stigli na tekmu i dali im podrsku, odigraju k'o zadnje picke, bez imalo zara, bez imalo pozrtvovanosti, a takvih smo utakmica odigrali bezbroj...

Inace, sto se ove grupe tice, i dalje vjeujem u prolazak Spanaca i Talijana.

Hrvati su ovu tekmu odigrali na prilicno visokom nivou, ali mislim da nemaju sta da traze u drugoj fazi... niti bih, da budem iskren, volio da ih vidim tamo.
Ma jok, sve si pomiješao. ja za Bosnu i Hercegovinu navijam zato što hoću, što mi je to izbor, i nikada nisam imao osjećaj da me netko pljuje. Kao što vjerujem ni irski navijači nisu večeras imali osjećaj da su ih Given, onaj što promaši loptu pljunuli u lice. Naravno da je bilo trenutaka kada sam psovao, ljutio se, bio razočaran i ushićen....ali ponižen, jok. Čudno bih se osjećao, ta moj je izbor da navijam

Tužno je kad se čeka svaka prilika da se istresu sopstvene frustracije.

Nevermind,, tema je grupa C
touch brain

#527 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by touch brain »

Bosanski_kralj wrote:
Čisto su neki ljudi ovdje nevjerojatni. Hrvatska je zabijala kad im je trebalo. Prljava igra Iraca, i unatoč tome, Hrvatska pokaže kombinatoriku, trku, majstorije. Dovoljno je bilo vidjeti Modrića, Perišića, Srnu, Jelavića itd. da se vidi koja su klasa igrača. BiH ima jednog takvog - Džeku. Hrvatska pak ima 5-6 igrača koji bi ušetali u svaku svjetsku ekipu. Obrana je malo lošija, ali to se da srcem nadoknaditi.
E zbog ovakvih stvari ne mogu navijati za Hrvatsku. Nakon jedne pobijede, odmah je Mandžukić bolji od Drogbe, Rakitić od Ozila, Pletikosa od Čeha...

Ja sam siguran da smo mi sa Ircima igrali u kojoj takmičarskoj utakmici, da bismo ih rutinski uzeli, čak i sa manje zalaganja od Hrvata. :oops:

Od pola ovih ekipa što igraju na EP smo bolji, velika je šteta što se nismo plasirali, daleko bi dogurali. 8-)
ali uvjek nemamo srece,suci nas ostete,neke ekipe protiv kojih igramo moraju biti na EP ili SP pa to platini nastima itd itd...
upravo je to najveci problem..mnogi zive u iluzijama samim time a sve dalje od stvarnosti..onda i nije cudo sto reprezentacija nemoze otic ni na jedno takmnicenje
Last edited by touch brain on 10/06/2012 23:31, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#528 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Bosanski_kralj »

LSD wrote:Mogla bi Hrvatska iznenaditi talijane ili špance, teško naravno ali opet se ne zna...poslije ovog prvog kola, vrlo je moguce da jedan od ovih favorita (Italija i Španija) završi takmicenje još u grupi...sa ovim pobjedom i tri boda (a i remijem u mecu Špa - Ita) šahovničarima su šanse znatno porasle...Irci mogu samo nas iznenaditi , i to kad smo sa Vrančićem, Vranješom i tako tim pojavama...znaci da ce oni biti brutalno zlostavljeni u svim mecevima ove grupe C...vec naredno kolo ce španci nad njima izvršiti razvrat i sodomiziranje.
Kako si ti ovo zaključio?

Hrvatska da bi prošla dalje i da ne bi zavisila od drugih rezultata mora pobijediti ili Talijane ili Špance, čak i da izvuče dva remija u tim utakmica ne bi im garantovala prolaz pošto je vjerovatno da će i Talijan a i Španci dobiti Irce.
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#529 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by los merengues »

Hrvati dobri protiv Iraca
Ali, danasnja utakmica italije i spanije je zavrsila
bas onako kako komsijama ne odgovara :remijem,
sto Italiji daje prednost u nastavku u odnosu na Hr, a cini mi se
da je i Del Bosque zadovoljan( 1 bod bez prevelikog trosenja igraca)
U nastavku cemo vidjeti pravo lice Spanije, a to ce nazalost Irska i Hr
osjetiti na svojoj kozi :D citaj:trpana
Italiji u tom slucaj dovoljan i bod protiv Hr, i 2 gola u zadnjem kolu
protiv vec otpisane Irske(ciji je selektor Italijan)
Na kraju:Spanija 7, Italija 5 ili 7, Hr 3 ili 4 boda
Bosanski_kralj

#530 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Bosanski_kralj »

BHF_Manijak wrote:Sad ce opet biti ja dezurni pljuvac, a nije tako majkemi. :mrgreen: Nego htjedoh se nadovezati na tu pricu "24 ekipe na EURU", jebi ga meni to nece biti ta draz! :roll: Zamislite jebote pola Evrope na takmicenju, dobro predjsednik Njemackog saveza rece to ce ubiti draz samog takmicenja, s cim se apsolutno slazem. Ta prva faza takmicenja doci ce kao neki elitni krug kvalifikacija, sto je slucaj u mladjim kategorijama, bice isto neke kvalifikacije. Hajde, da se bar i tu hocemo naci, no sad kad pogledam na to, meni to nece biti ista draz ko npr da smo sad se nasli na prvenstvu medju 16 najboljih ekipa kontinenta! :roll:

Jesam pesimista, jesam crnjak, ali to je tako. Ponavljam, zamisli ti samo takmicenje sa pola Evrope na njemu. Sad na prvenstvu je to to iz Evrope otrpiliek sto valja, fali mozda Turska, Norveska, ali generalno to je najbolje sto Evropa ima, a zamislite na sljedecem takmicenju repke poput recimo Estonije da je upala, Latvije, Finske, itd odmah ti takmicenje gubi na snazi i na drazi. :roll:
Srbija, Turska, Norveška, Belgija, Švicarska, Rumunija... pa i mi sigurno nisu ništa lošije timovi od pola ovih ekipa što trenutno igraju na EP.
KPNCTNJAH

#531 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by KPNCTNJAH »

Sto se tice tog EP s 24 reprezentacije, mislim da s ovim reprezentacijama ne bi trebalo biti dosadno... BiH, Belgija, Makedonija, Norveska, Rumunija, Srbija, Slovacka, Slovenija, Svicarska, Turska... neke od ovih bi mogle biti i hit prvenstva, recimo mi :D

sto se tice grupe ne kontam kako Hrvatima ide u korist ovaj rezultat ITA - SPA ... recimo da sve tri reprezentacije pobijede Irsku onda Hrvatska mora pobijediti Italiju ili Spaniju, od nerijesenog rezultata nemaju koristi... jedino da obje odigraju X, a to je vec :-)
LSD

#532 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by LSD »

Bosanski_kralj wrote:
LSD wrote:Mogla bi Hrvatska iznenaditi talijane ili špance, teško naravno ali opet se ne zna...poslije ovog prvog kola, vrlo je moguce da jedan od ovih favorita (Italija i Španija) završi takmicenje još u grupi...sa ovim pobjedom i tri boda (a i remijem u mecu Špa - Ita) šahovničarima su šanse znatno porasle...Irci mogu samo nas iznenaditi , i to kad smo sa Vrančićem, Vranješom i tako tim pojavama...znaci da ce oni biti brutalno zlostavljeni u svim mecevima ove grupe C...vec naredno kolo ce španci nad njima izvršiti razvrat i sodomiziranje.

Hrvatska da bi prošla dalje i da ne bi zavisila od drugih rezultata mora pobijediti ili Talijane ili Špance, čak i da izvuče dva remija u tim utakmica ne bi im garantovala prolaz pošto je vjerovatno da će i Talijan a i Španci dobiti Irce.
Pa eto kako - sam si odgovorio ;-) nek još jednu pobjede (a igrat ce protiv Španije i Italije) i eto ih u drugom krugu...jako prosta racunica....samo su 3 tekme za svakog u grupnoj fazi, pobjedom u startu pola si posla riješio (zato sam i napisao da su kockastima ovom pobjedom nad ircima šanse znatno porasle) ostaje još jedna pobjeda i to je plasman u drugi krug....hrvati još nekoga moraju pobjediti ako misle dalje, 6 bodova je dovoljno za druugog kruga... a imat ce dvije mec lopte, teniskim rijecnikom receno...španci i talijani svakako mora pobjeđivati vec u narednom kolu ako misle dalje.
Last edited by LSD on 10/06/2012 23:34, edited 2 times in total.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#533 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by I am Happy »

BHF_Manijak wrote:Sad ce opet biti ja dezurni pljuvac, a nije tako majkemi. :mrgreen: Nego htjedoh se nadovezati na tu pricu "24 ekipe na EURU", jebi ga meni to nece biti ta draz! :roll: Zamislite jebote pola Evrope na takmicenju, dobro predjsednik Njemackog saveza rece to ce ubiti draz samog takmicenja, s cim se apsolutno slazem. Ta prva faza takmicenja doci ce kao neki elitni krug kvalifikacija, sto je slucaj u mladjim kategorijama, bice isto neke kvalifikacije. Hajde, da se bar i tu hocemo naci, no sad kad pogledam na to, meni to nece biti ista draz ko npr da smo sad se nasli na prvenstvu medju 16 najboljih ekipa kontinenta! :roll:

Jesam pesimista, jesam crnjak, ali to je tako. Ponavljam, zamisli ti samo takmicenje sa pola Evrope na njemu. Sad na prvenstvu je to to iz Evrope otrpiliek sto valja, fali mozda Turska, Norveska, ali generalno to je najbolje sto Evropa ima, a zamislite na sljedecem takmicenju repke poput recimo Estonije da je upala, Latvije, Finske, itd odmah ti takmicenje gubi na snazi i na drazi. :roll:
Ja sam za DM sistem takmicenja :D organizuj Euro, iskupi sve zemlje zeljne takmicenja, napraviti grupe ( kao i dosad, po jedna tekma sa svakim iz grupe ) i to je to.... bez ikavih kvalifikacija i gluposti :D
Ko je bolji i zasluzuje da bude u top 16 i biti ce...
Ovaj sistem je ionako smece.... 2 godine prije prvenstva igras kvalifikacije :lol: ..do pocetka prvenstva mozes citav tim 10 puta promjeniti.....povrede,smrt,losa forma...blablabla

Fudbal je ionako igra koja treba da siri ljubav i treba da bude nesto zabavno,da narod uziva... po meni je glupo sto svake godine ljudi iz San Marina mogu samo gledati takmicenje ( isto kao i mi doduse )... i naravno da im nije zanimljivo...
Realno boli me racku hocel dobiti Italija ili Spanija :-D

Al' dobro...bajke su na drugom spratu :D Davno su skontali ovaj sistem... sistem u kojem nece proci niti jedno prvenstvo bez Italije,Spanije,Njemacke.... ne zato sto su trenutno u ekstra formi, vec sto imaju prelagan posao u grupi, jer su NARAVNO NOSIOCI GRUPE.....
5 0 5

#534 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 5 0 5 »

ako hrvatska pobijedi italiju. esp 7 hrv 6 ita 4 irl 0
cvrčak_na_hedonizmu

#535 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

volta dzontra wrote:Zadnjih pet utakmica na europskim prvenstvima Hrvatska nije izgubila u regularnom dijelu. Ovo im je valjda 7 veliko natjecanje od samostalnosti. Pusti pripremne i mucenja u kvalifikacijama ali HR ima jednostavno siru bazu igraca nego BIH. Ako ispadnu u skupini sa Italijom i Spanjolskom nije bed...tako da je kenj.anje Irci vaki-naki supljecenje
BIH jedva popuni 11 pozicija a ostalo je tuga. Par igraca ispadne i gotovo
Upada u oci ...sve golove su dali Jelavic i Mandzukic (Hrvati iz BIH)
Pletikosa koji je odigrao cirka 80 utakmica u zadnjih pet godina, Ćorluka isto tako oko 80 ali za četiri godine, Perišić koji je na klupi Dartmunda uz odigranih cirka 900 minuta u sezoni, Šinfild iz Ajntrahta, Strinić iz Dnjepra, Mandžukić Wolfsburg, Jelavić Everton, Vukojević Dinamo Kijev, Srna koji je u vellikom padu forme jer je star ( 30 ) i postaje sporiji i sporiji, Rakitić Sevilja i jedina klasa je Modrić, jebena neka baza :skoljka:

Imaju bolje trenere, imaju mentalitet. Mi nemamo ništa od navedenog. Tu je negdje i kraj priče.

Irska igra, nabij, trči, nabij, centriraj. Borbeni ali antitalenti :D
Bosanski_kralj

#536 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Bosanski_kralj »

LSD wrote:
Bosanski_kralj wrote:

Pa eto kako - sam si odgovorio ;-) nek još jednu pobjede (a igrat ce protiv Španije i Italije) i eto ih u drugom krugu...jako prosta racunica....samo su 3 tekme za svakog u grupnoj fazi, pobjedom u startu pola si posla riješio (zato sam i napisao da su kockastima ovom pobjedom nad ircima šanse znatno porasle) ostaje još jedna pobjeda i to je plasman u drugi krug....hrvati nekoga moraju pobjediti ako misle dalje, a imat ce dvije mec lopte, teniskim rijecnikom receno...španci i talijani svakako mora pobjeđivati vec u narednom kolu ako misle dalje.
Nije mi jasno zašto im remi današnji remi Italije i Španije odgovara?

da je Italaija izgubila, Hrvatima bi u naredna 2 susreta vrlo vjerovatno i 1 bod bio dovoljan za prolaz. Ovako moraju pobijediti, a to neće biti ni malo lako.
cyprus

#537 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by cyprus »

I ja se slažem da 24 ekipe na EP nije baš dobra ideja... Ma kako se mi trenutno loše osjećali, i kvalifikacije imaju svoju čar, a ona će time biti ubijena... A sam naš plasman na prvenstvo neće imati težinu, kao što bi imo dosad... OK, to nama hoće biti zanimljivo prvi put, ali nakon toga ćemo i mi uvidjeti da to nije to... Uostalom, ne vjerujem da će se takav sistem dugo zadržati, možda 2-3 prvenstva maximalno...
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#538 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by los merengues »

505sCrtom wrote:ako hrvatska pobijedi italiju. esp 7 hrv 6 ita 4 irl 0
Ako jedno veliko ako
Ne zaboravi da su danas najveci igraci planete Iniesta & co tesko dosli
do 1:1,a uzmi u obzir i da Italija i SPanija u pravilu dizu formu
kako takmicenje ide dalje,ali opet da se sve zna unapred fudbal ne bi bio to sto jeste
Ono sto mene boli je razlika u igri izmedju Hr i Irske,a u poredjenju s tim
istim Ircima mi smo djelovali jako lose,tupi umorni bezidejni :(
Uh stop prenese me odoh na pdf papetologije :D
I am Happy

#539 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by I am Happy »

cyprus wrote:I ja se slažem da 24 ekipe na EP nije baš dobra ideja... Ma kako se mi trenutno osjećali, i kvalifikacije imaju svoju čar, a ona će time biti ubijena... A sam naš plasman na prvenstvo neće imati težinu, kao što bi imo dosad... OK, to nama hoće biti zanimljivo prvi put, ali nakon toga ćemo i mi uvidjeti da to nije to... Uostalom, ne vjerujem da će se takav sistem dugo zadržati, možda 2-3 prvenstva maximalno...
Pa kvalifikacije i nemaju neku car.... Stave Italju u grupu sa Estonijom,Farskim Otocima,Irskom..... zna se ko ce biti prvi.
Zato sto ne moze i nesmije proci takmicenje bez velikih....
BHF_Manijak

#540 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by BHF_Manijak »

cyprus wrote:I ja se slažem da 24 ekipe na EP nije baš dobra ideja... Ma kako se mi trenutno loše osjećali, i kvalifikacije imaju svoju čar, a ona će time biti ubijena... A sam naš plasman na prvenstvo neće imati težinu, kao što bi imo dosad... OK, to nama hoće biti zanimljivo prvi put, ali nakon toga ćemo i mi uvidjeti da to nije to... Uostalom, ne vjerujem da će se takav sistem dugo zadržati, možda 2-3 prvenstva maximalno...
O tome pricam. :) :thumbup: Dakle ta tezina ce se izgubiti po meni, sto su sad kvalifikacije, to ce na tom prosirenom euro biti ta prva faza takmicenja. Zvat ce se zvanicno euro, no to sigurno nece biti isto ko sadanasnja ova grupna faza, bar u mojim ocima. Kako rekoh nesto kao elitni krug kvalifikacija prije same zavrsnice turnira. Vecina ce reci kako Bosnji nikad ne mozes ugodit i kako samo nesto preseravamo, no ja sam sasvim zadovoljan sadasnjim sistemom gdje kad dodjes do samog takmicenja bar znas da je to to!
cartman

#541 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by cartman »

Bosanski_kralj wrote:
Čisto su neki ljudi ovdje nevjerojatni. Hrvatska je zabijala kad im je trebalo. Prljava igra Iraca, i unatoč tome, Hrvatska pokaže kombinatoriku, trku, majstorije. Dovoljno je bilo vidjeti Modrića, Perišića, Srnu, Jelavića itd. da se vidi koja su klasa igrača. BiH ima jednog takvog - Džeku. Hrvatska pak ima 5-6 igrača koji bi ušetali u svaku svjetsku ekipu. Obrana je malo lošija, ali to se da srcem nadoknaditi.
E zbog ovakvih stvari ne mogu navijati za Hrvatsku. Nakon jedne pobijede, odmah je Mandžukić bolji od Drogbe, Rakitić od Ozila, Pletikosa od Čeha...
Ovo je klasican primjer naseg mentaliteta. Zar i mi nismo takvi? Nakon svake pobjede reprezentacije ili nekog tima gdje nas igrac igra, odma je to vrhunska zvijezda, veliki igrac, ogroman talenat.
Ja sam siguran da smo mi sa Ircima igrali u kojoj takmičarskoj utakmici, da bismo ih rutinski uzeli, čak i sa manje zalaganja od Hrvata. :oops:

Od pola ovih ekipa što igraju na EP smo bolji, velika je šteta što se nismo plasirali, daleko bi dogurali. 8-)
Pa zar filozofija nase reprezentacije nije "i prijateljske igramo na pobjedu"? Zar trebamo cekat da se kvalifikujemo nekim cudom prilike na neko veliko takmicenje da bi nase princeze pocele igrat ko u svojim klubovima?
Da se ne lazemo, momci iz hr reprezentacije su danas pokazali kako se igra za svoju zemlju. Da su neka wow ekipa, nisu, sto ne znaci da ih se treba diskvalifikovat u startu. Kad su Grci mogli dobit 2004te sa onakvom ekipom, mogu vala i hrvati do 1/4. Nisam ocekivao ovako klimavu igru od iraca, i malo me razocarala agresivnost kod iraca. ne moze ono onako.ako hrvati nastave kvalitetno igrat, mozda ce im bas od iraca ovisit prolazak dalje. ako spanija bude igrala u formaciji 4-6, bez napadaca i ako potcjenje tvrdoglavost i ponos iraca mogo bi i neki x past, mada realno spanci su apsolutni favoriti. ista stvar je i sa azzurrima
Last edited by cartman on 10/06/2012 23:46, edited 2 times in total.
cyprus

#542 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by cyprus »

Yahel wrote:
cyprus wrote:I ja se slažem da 24 ekipe na EP nije baš dobra ideja... Ma kako se mi trenutno osjećali, i kvalifikacije imaju svoju čar, a ona će time biti ubijena... A sam naš plasman na prvenstvo neće imati težinu, kao što bi imo dosad... OK, to nama hoće biti zanimljivo prvi put, ali nakon toga ćemo i mi uvidjeti da to nije to... Uostalom, ne vjerujem da će se takav sistem dugo zadržati, možda 2-3 prvenstva maximalno...
Pa kvalifikacije i nemaju neku car.... Stave Italju u grupu sa Estonijom,Farskim Otocima,Irskom..... zna se ko ce biti prvi.
Pa šta bi ti? Da stave Njemačku, Italiju, Španiju, Holandiju i Englesku u jednu grupu, a San Marino, Andoru, Lihtenštajn, Farska Ostrva i Maltu u drugu :-) :-)

Zar je logično ikako drugačije nego sad?
Korisnicko ime

#543 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Korisnicko ime »

e nidje veze wrote:
leet wrote:Poucen ranijim iskustvima sumnjam da cemo mi upasti i u 24 ekipe.. :D Isprijecit ce se precka, stAtiva, nepostojeci penal ili nesto slicno :mrgreen:
Koliko su hrvati sretni mi smo 100 X nesretniji ali doce momenat kad ce mo mi debelo naplatiti i to ce biti uskoro u narednim kvalifikacijama,valjda ce i pojedinci koji igraju za nasu drzavu shvatiti da igraju za svoju drzavu i da ih to nije stid.Pogledaj malo HRT kako oni dizu atmosferu,apo meni ova pobjeda veceras je plod njihovog marketinga tj. napucavanja reprezentacije,vidjet ce mo pravu sliku hrvata u cetvrtak kad budu igrali protive njihovog pencilina tala
Vratimo se malo na njihove kvalifikacije,kad su dobili zrijeb,dobili su najlaksu grupu iradovali su se kako mala dijeca ali ponovo ta njihova sreca i nakon onog rezultata u zagrebu okrenu turke u gostima,koji su sigruno bolji od croazie ali ovi imaju ludu srecu koja ce trajati do cetvrtka kada se ponovo cujemo :bih:
Nakon ovakve nebuloze, samo jedno ti se moze reci...svaka cast za odabir nicka!
stalaktit

#544 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by stalaktit »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Pletikosa koji je odigrao cirka 80 utakmica u zadnjih pet godina, Ćorluka isto tako oko 80 ali za četiri godine, Perišić koji je na klupi Dartmunda uz odigranih cirka 900 minuta u sezoni, Šinfild iz Ajntrahta, Strinić iz Dnjepra, Mandžukić Wolfsburg, Jelavić Everton, Vukojević Dinamo Kijev, Srna koji je u vellikom padu forme jer je star ( 30 ) i postaje sporiji i sporiji, Rakitić Sevilja i jedina klasa je Modrić, jebena neka baza :skoljka:

Imaju bolje trenere, imaju mentalitet. Mi nemamo ništa od navedenog. Tu je negdje i kraj priče.
Modrić je u top 5 playmakera u svijetu.
Jelavić je čovjek čije vrijeme tek dolazi - tek je došao u Premiership, već je dao u polusezoni više nego većina napadača u cijeloj sezoni, +EP.
Eduardova klasa se zna, povreda ga je zeznula, ali nije nimalo gori nego kad je bio prvi napadač Arsenala.
Srna je čvrstim ugovorom vezan za Šahtar, i samo zato što ga vlasnik nije htio pustiti ni za koji novac, nije u nekom većem klubu, iako nije loše igrati svake godine LP - ako ovako trči kad je star, onda ja ne znam kako igraju ta mlada krila, bokte.
Mandžukić u Wolsfburgu i čeka ga transfer, osobito nakon ovoga - nije li tako bilo i s Džekom u Wolfsburgu, ne znam što je jadno u igranju za Wolfsburg?
Perišić je tek u 23. godinu zakoračio, igra u njemačkom prvaku, i tek se sad vidi koliko i kako može.

Tih par iz lošijih klubova koje nabrajaš - prosjek jesu, ali nisu baš ni nešto loši. Mogu izgurati na borbenost. Osim Srne, ovih 5 gore ušetalo bi u svaki klub, osim naravno Reala i Barce, tu i tako ide 20ak najboljih, dakle, samo Modrić.

Nemojte da vas ljubomora zaslijepi :)

Hrvatska možda ne prođe skupinu, i bilo bi prirodno da ne prođe skupinu protiv takvih velikana s ogromnim poolom igrača kakva je Italija i Španjolska - ali meni je to konstantno izrugivanje reprezentaciji iz sićušne zemlje koja je desetljeće u top 10 svjetskih reprezentacija - čisto jadno :)
Bosanski_kralj

#545 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Bosanski_kralj »

cartman wrote: Ovo je klasican primjer naseg mentaliteta. Zar i mi nismo takvi? Nakon svake pobjede reprezentacije ili nekog tima gdje nas igrac igra, odma je to vrhunska zvijezda, veliki igrac, ogroman talenat.
Ni blizu njih nismo po tom pitanju. Meni se čak čini da i previše podcijenjujemo ono što imamo. Oni jednog Kalinića uzdignu na toliki nivo da ga prodaju za nekoliko miliona, a čovjek od 15 golova koje je postigao u HNL-u 10 dao iz penala.
5 0 5

#546 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 5 0 5 »

los merengues wrote:
505sCrtom wrote:ako hrvatska pobijedi italiju. esp 7 hrv 6 ita 4 irl 0
Ako jedno veliko ako
Ne zaboravi da su danas najveci igraci planete Iniesta & co tesko dosli
do 1:1,a uzmi u obzir i da Italija i SPanija u pravilu dizu formu
kako takmicenje ide dalje,ali opet da se sve zna unapred fudbal ne bi bio to sto jeste
Ono sto mene boli je razlika u igri izmedju Hr i Irske,a u poredjenju s tim
istim Ircima mi smo djelovali jako lose,tupi umorni bezidejni :(
Uh stop prenese me odoh na pdf papetologije :D
srecom iduca utakmica je hrv-ita. poslije toga cemo vise znati. ja mislim da ce irci zadnju utakmicu igrati za "ponos" a ako ta utakmica bude trebala italijanima moze biti svasta. dok recimo hrv i esp mogu proci i sa 5 bodova. uf. rano je za matematiku.
ultima_palabra

#547 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by ultima_palabra »

VDB baš profulao sa sastavom... da su igrali Navas i Llorente od početka, mislim da Gigi ne bi prošao bez 3 komada u mreži. Kasnije sa Torresom se vidjelo da im treba napadač, ali nažalost ubacio je pogrešnog :roll: Talijani solidni kakvi su bili u pripremnom periodu, prvih sat su bili konkretniji tim.

Druga utakmica uspavanka poprilična, susjede krenulo pa im ušlo sve što su opucali :D Irska objektivno nije dorasla ostalim ekipama iz grupe... tako da će Hrvatima trebati 2-3 boda iz druge dvije tekme za prolaz.
dječak sa šibicama

#548 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by dječak sa šibicama »

e nidje veze wrote:po meni ova pobjeda veceras je plod njihovog marketinga tj. napucavanja reprezentacije,vidjet ce mo pravu sliku hrvata u cetvrtak kad budu igrali protive njihovog pencilina tala
1994. godina, kvalifikacije za EP u Engleskoj, Palermo, Italija-Hrvatska 1:2

1995. godina, kvalifikacije za EP u Engleskoj, Split, Hrvatska-Italija 1:1

2002. godina, SP u Koreji i Japanu, Hrvatska-Italija 2:1

2006. godina, prijateljska u Italiji, Italija-Hrvatska 0:2

dobar taj penicilin :D
I am Happy

#549 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by I am Happy »

cyprus wrote:
Yahel wrote:
Pa šta bi ti? Da stave Njemačku, Italiju, Španiju, Holandiju i Englesku u jednu grupu, a San Marino, Andoru, Lihtenštajn, Farska Ostrva i Maltu u drugu :-) :-)

Zar je logično ikako drugačije nego sad?
Pa nije, zato i kazem da trebaju svi na prvensto odmah, ili jednostavno zabraniti Luksemburgu,Farskim Otocima,Malti i ................... da ikako igraju, jer unaprijed znas rezultat kvalifikacija.... koja je onda svrha istih? Ja tu nevidim nikakvu čar i to mi ne moze biti zanimljivo...
A vidjeti i manju zemlju sa svojim najacim sastavom kako brani boje svoje zemlje bi sigurno bilo pozitivno za euro i povecalo gledanost i posjetu jos vise.....

Mada mene i tebe niko nista ne pita :D sistem je onakav kako odgovara velikim..... te drzave i onako vode evropu...
volta dzontra

#550 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by volta dzontra »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
volta dzontra wrote:Zadnjih pet utakmica na europskim prvenstvima Hrvatska nije izgubila u regularnom dijelu. Ovo im je valjda 7 veliko natjecanje od samostalnosti. Pusti pripremne i mucenja u kvalifikacijama ali HR ima jednostavno siru bazu igraca nego BIH. Ako ispadnu u skupini sa Italijom i Spanjolskom nije bed...tako da je kenj.anje Irci vaki-naki supljecenje
BIH jedva popuni 11 pozicija a ostalo je tuga. Par igraca ispadne i gotovo
Upada u oci ...sve golove su dali Jelavic i Mandzukic (Hrvati iz BIH)

Irska igra, nabij, trči, nabij, centriraj. Borbeni ali antitalenti :D[quote

U pravu si. RH nikada nije dosla na Euro s igracima s tanjim klupskim statusom. Pranjic na izlazu iz Bayerna, Kranjcar na izlazu ih Totenhema, previse "rusa" (strinic, Dujmovic, Vukojevic) ozljede Olica i Lovrena, zadnja linija zakurac.....
Ali kad sracunas prvih 11 + klupa RH je igracki iznad BIH tocno toliko koliko se pokazuje....
Sto se tice mentaliteta i zanosa to se ohladilo skroz. Nikad manje Hrvata nije otputovalo na Euro i kult repke je splasnuo.......radi se o skupini solidnih europskih igraca s jednom svjetskom klasom. Takvi su otprilike svi osim samog vrha Njemacka, Spanjolska, Francuska, Nizozemska
Locked