GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi C?

Hrvatska
73
24%
Irska
22
7%
Italija
81
27%
Španija
127
42%

Total votes: 303

ultima_palabra

#1426 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by ultima_palabra »

Ako je istina da se sreća i nesreća izravnaju u toku jednog takmičenja, Hrvatska će sutra izgubiti bar 5:0 :mrgreen:
vaučer

#1427 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by vaučer »

ultima_palabra wrote:Ako je istina da se sreća i nesreća izravnaju u toku jednog takmičenja, Hrvatska će sutra izgubiti bar 5:0 :mrgreen:
Nisam primjetio da ih je nešto naročito slużila sreća dosad.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1428 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Velkoski »

vaučer wrote: Nisam primjetio da ih je nešto naročito slużila sreća dosad.
A oni golovi protiv Iraca ? :oops:

ipak, nadam se da zabari ispadaju
cyprus

#1429 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by cyprus »

Ponovo, nisam neki prognozer :-) , ali mislim da Hrvati sutra glat ispadaju...
ultima_palabra

#1430 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by ultima_palabra »

vaučer wrote:
ultima_palabra wrote:Ako je istina da se sreća i nesreća izravnaju u toku jednog takmičenja, Hrvatska će sutra izgubiti bar 5:0 :mrgreen:
Pa nije, samo što su zabili iz svake polušanse koju su imali :)
KPNCTNJAH

#1431 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by KPNCTNJAH »

vaučer wrote:
Golovi protiv Irske, prvo poluvrijeme protiv Italije, kao i oni ofsajdi u drugom... sutra se mogu provuci jedino ako prije tekme odu do Medjugorja da se tuspase...
Edinho2011

#1432 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Edinho2011 »

pirmin wrote:
horion_bosona wrote:trka i zalaganje je najuočljivija promjena u pristupu i samoj igri Hrvatske u odnosu na kvalifikacije
Bilić ponosan na Vatrene: Nijemci i Talijani ne mogu vjerovati koliko Hrvati trče!

Miljenko Rak odradio je odličan posao. Premda se moglo čuti komentare da pretjeruje s dva treninga gotovo svakodnevno, pogreške nije bilo. Fizički je Hrvatska moćna, pripreme su pogođene!

Igrače je rasporedio u paralelne programe, one s težom klupskom sezonom i umornijim nogama podvrgnuo je procesu revitalizacije, ostale daleko više opteretio. Tako se radilo u Rovinju, da bi sredinom ciklusa u Bad Tatzmannsdorfu kazao:

- Svi su iznivelirani. Sad ćemo finiširati da budu i svježi i puni energije.

Utakmica s Irskom i Italijom zorno s demonstrirale, Rak je velemajstor svog zanata. Slaven Bilić je rezolutan:

- Nijemci i Talijani nam se dive, nitko nije tjelesno spremniji od nas. Igrači to znaju, a ja ću im u pripremi utakmice sa Španjolskom taj podatak dodatno potencirati. Radi se o jako bitnoj činjenici i s psihološkog aspekta, u čemu smo sada također jaki, premda smo kao nacija inače nestabilni.

Dečki pucaju od snage, dakako da se nakon utakmice osjeća umor, no četiri su dana dostatna za revitalizaciju:

- Imam osjećaj da bih mogao trčati dvije utakmice - istaknuo je Pranjić.
zna li neko dobru stranicu sa detaljnom statistikom za ovaj Euro?

bilo bi interesantno uporediti "kilometraže" ekipa, koliko se bitnim pokazuje taj faktor, odnosno da li je u dosadašnjem dijelu prvenstva bio presudan? sinoć su anemični Poljaci pali nakon prvih 15-20 min napada, Nijemci su u tom segmentu superiorni... ali pored podataka za Hrvatsku najviše me zanima Španija, jer čini mi se da kod njih brza razmjena pasova na manjem prostoru, u dobroj mjeri smanji potrebu za atomskom trkom...
Izgleda da je urodila kritika velikog majstora onomad:

http://www.youtube.com/watch?v=69GRP9ZF ... re=related

Ehh da hoce isti majstor bukvicu ocitati nasim mimozama pa da i mi jednom odigramo
90+ umjesto 55 minuta.
Osima kralja :thumbup: :thumbup: :thumbup:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1433 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by odesveuhonduras »

pod punom odgovornošću tvrdim da će hrvati sutra lagano zijaniti. Nema to veze sa srećom već sa kvalitetom, Španci su jednostavno prejaki za njih.
BHF_Manijak

#1434 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by BHF_Manijak »

Nece vjerovati, ali sutra bih volio da komsije izbace mrske Spance!!! :mrgreen: :mrgreen: Fakat!

Ali brate sto sami sebe znaju furati po novinama, generalno su u tome broj jedan na Balkanu. Cuj Svabe se njima u trci dive, hej ba! :zzzz: :roll:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#1435 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by I am Happy »

odesveuhonduras wrote:pod punom odgovornošću tvrdim da će hrvati sutra lagano zijaniti. Nema to veze sa srećom već sa kvalitetom, Španci su jednostavno prejaki za njih.
Ja sam igrao na Italiju i Spaniju :)
Ocekujem laganu pobjedu Spanije, Italija je bila puno bolja od Hrvatske sve dok nisu poceli sa onim svojim.... 1-0 i BRANI,BRANI,BRANI..... Mandzukic ih je sokirao... jedina normalna prilika i cao Italijani...
Dok Spanija ne zna braniti rezultat, kada dadu go ( a hoce sigurno ), nece stati i cekati kraj :)
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1436 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by odesveuhonduras »

Yahel wrote:
odesveuhonduras wrote:pod punom odgovornošću tvrdim da će hrvati sutra lagano zijaniti. Nema to veze sa srećom već sa kvalitetom, Španci su jednostavno prejaki za njih.
Ja sam igrao na Italiju i Spaniju :)
Ocekujem laganu pobjedu Spanije, Italija je bila puno bolja od Hrvatske sve dok nisu poceli sa onim svojim.... 1-0 i BRANI,BRANI,BRANI..... Mandzukic ih je sokirao... jedina normalna prilika i cao Italijani...
Dok Spanija ne zna braniti rezultat, kada dadu go ( a hoce sigurno ), nece stati i cekati kraj :)
slažem se, tako isto i ja mislim. ne vidim jednostavno na koji način hrvatska obrana može zaustaviti onakvu napadačku silu kakvu imaju španci. talijani su ih mogli izbušiti u prvom poluvremenu, a ne španci. hrvati su jednostavno tanki u obrani, a oko nje će se lopta najviše kretati.
horion_bosona

#1437 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by horion_bosona »

Spanija - Hrvatska 85% - 10% - 5%

Italija - Irska 75% - 20% - 5%

sanse za rasplet ove grupe... ako ce se desiti neko iznenadjene onda je to ovo boldirano...

ne znam stvarno sta ocekivati od Hrvatske tj. u kojoj mjeri ce se uspjeti suprostaviti Spancima... vjerovatno ce igrati istu formaciju kao iz 2. poluvremena protiv Talijana, uz Pranjica od pocetka umjesto Perisica... branice se sa svim igracima na svojoj polovici, ali ako misle ostati neporazeni mora ce i oni drzati loptu u nogama...

Iniesta je u formi, nije jos zabio tako da...
juve21

#1438 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by juve21 »

fortaleza wrote:
juve21 wrote: Pa ona slika na BHT je kao da je trenutno SP 1982,kako ih nije stid,isto magla na terenu kad gledas,pa ljudi vec uveliko po Europi emituju visoke rezolucije(HD) a kod nas ne moze ni SD da bar bude cemu.Na hrt isto ne emituju 16:9 format al je slika jedno 100x bolja od bht i ftv.
HRT je na euru 2008. emitirao u HD-u, a 2012. ne mogu... Svi idu naprijed, samo Balkan nazaduje.. :oops:
HTV će prijenose s Eura raditi u prastaroj tehnici
http://www.index.hr/euro-2012/clanak/ka ... 19303.aspx

Kakva je onda tehnika na Bht :-) :lol:
todd_smith

#1439 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by todd_smith »

Sutra fkt ne znam sta da ocekujem

X na obje utakmice ili samo na Italiju, iako Irci nemaju sta traziti uvijek se Italiji suprostave, mozda i bod sutra izvuku ko zna
juve21

#1440 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by juve21 »

8-)
Last edited by juve21 on 18/06/2012 01:49, edited 2 times in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1441 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Velkoski »

imam neki osjecaj da ce Kroati mlatnut' Spaniju :mrgreen:
juve21

#1442 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by juve21 »

Zna li neko kad je Mandzukic igrao u Želji? Medju klubovima gdje je igrao nabrojan je i Željezničar. :-)
NeZatvaramPastu

#1443 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by NeZatvaramPastu »

leet wrote:imam neki osjecaj da ce Kroati mlatnut' Spaniju :mrgreen:
Jezik pregrizo :razz:
Jack Be Nimble

#1444 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Jack Be Nimble »

juve21 wrote:Zna li neko kad je Mandzukic igrao u Želji? Medju klubovima gdje je igrao nabrojan je i Željezničar. :-)
Zeljeznicar iz Hrvatske.
juve21

#1445 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by juve21 »

Jack Be Nimble wrote:
juve21 wrote:Zna li neko kad je Mandzukic igrao u Želji? Medju klubovima gdje je igrao nabrojan je i Željezničar. :-)
Zeljeznicar iz Hrvatske.
Hvala na odg. :thumbup:
ExNihilo

#1446 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by ExNihilo »

leet wrote:imam neki osjecaj da ce Kroati mlatnut' Spaniju :mrgreen:

imam osjećaj da će bit 2:2 :D
Meho Kodro

#1447 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Meho Kodro »

Bas ti je hrabra prognoza, Španci su prejaki za sve, aktuelni svjetski prvaci, aktuelni evropski prvaci, definitivno najbolja momcad u zadnjih... godina, glavni favorit za titulu na ovom EURU po kladionicama, svima...

Hrvatska veceras moze igrati "rastereceno", igraju sa najboljom momcadi na svijetu, istrcati ce na teren, dati ono sto u ovom momentu mogu pa sta bude, veliki su autsajderi u ovom mecu pa poraz i ispadanje ne bi bili nikakva tragedija, s druge strane ispadanje Spanije bi bila svjetska senzacija, prava "tragedija" i sok za njih
UkrinaUsrcu

#1448 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by UkrinaUsrcu »

i da ispadne Hrvatska to nije sramota pobjeda remi i eventualni poraz je sasvim ok za tu skupini bitno da nije blamaža kao Holandija. Hrvatska je najkvalitetnija momčad na ovim prostorima sa najviše nastupa i na EP i SP sjetimo se samo pobjede nad Engleskom i Njemačkom nezz kaad će to Srbija,Makedonija,Crna Gora pa i BiH dobiti Njemačku na takvom jednom prvenstvu.
Suicidal Siberian

#1449 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Suicidal Siberian »

UkrinaUsrcu wrote:i da ispadne Hrvatska to nije sramota pobjeda remi i eventualni poraz je sasvim ok za tu skupini bitno da nije blamaža kao Holandija. Hrvatska je najkvalitetnija momčad na ovim prostorima sa najviše nastupa i na EP i SP sjetimo se samo pobjede nad Engleskom i Njemačkom nezz kaad će to Srbija,Makedonija,Crna Gora pa i BiH dobiti Njemačku na takvom jednom prvenstvu.
Srbija je dobila Švabe na SP u J. Africi prije 2 godine.
aveos

#1450 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by aveos »

Prema slobodnoj procjeni veceras do ponoci ce preci sto stranica ove teme
Locked