GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi C?

Hrvatska
73
24%
Irska
22
7%
Italija
81
27%
Španija
127
42%

Total votes: 303

Kemal Malovčić

#1401 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Kemal Malovčić »

XABI ALONSKO NAJVEĆI GENIJE MODERNOG FUSSBALA, NADAM SE DA ĆE SE ODMORITI I POBITI POLA HRVATSKE EKIPE I ZABITI GO SA ŠESNESTERCA.
Karirany

#1402 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Karirany »

Kemal Malovčić wrote:XABI ALONSKO NAJVEĆI GENIJE MODERNOG FUSSBALA, NADAM SE DA ĆE SE ODMORITI I POBITI POLA HRVATSKE EKIPE I ZABITI GO SA ŠESNESTERCA.
Samo me brine ako opet budu radovi na trafo stanici i nestanak struje uništi predivnu sagu na sokeru. :mrgreen:
2407

#1403 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 2407 »

Image
:mrgreen:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#1404 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by I am Happy »

kakavdanakneiskustvu wrote:kako god,daleko je ljepše pratiti EURO na HRT-u nego na FTV i BHT
Isto sranje samo drugo pakovanje...
aveos

#1405 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by aveos »

Utakmice su iste ! :D
Josip321

#1406 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Josip321 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Yahel wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:kako god,daleko je ljepše pratiti EURO na HRT-u nego na FTV i BHT

kako kome
Upravo tako, kako kome.

Meni je HRT neusporediv sa svim ostalim TV postajama iz regije. Najizobrazovaniji novinarski kadar imaju i najbolju tehniku.
Dok npr. da ove privatne tv postaje prenose, npr. RTL ili Nova, vjerojatno bi gledao EURO na BHTV-u. Jer očajni su mi i nespojivi sa sportom.
aveos

#1407 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by aveos »

Josip321 wrote: Upravo tako, kako kome.

Meni je HRT neusporediv sa svim ostalim TV postajama iz regije. Najizobrazovaniji novinarski kadar imaju i najbolju tehniku.
Dok npr. da ove privatne tv postaje prenose, npr. RTL ili Nova, vjerojatno bi gledao EURO na BHTV-u. Jer očajni su mi i nespojivi sa sportom.
Al onaj Balog na HRT-u bi i gumenu patku udusio
Solzenjicin

#1408 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Solzenjicin »

Josip321 wrote:

kako kome
Upravo tako, kako kome.

Ja sam mislio da su ovi hrt-ovci ništa posebno sve dok nisam nekoliko puta gledo slovence i srbe. Od tada pratim samo hrt, a nebrojeno puta sam pročito da i Slovenci, i Srbi i Bih-ovci također najviše prate hrt. I jer su najbolji komentatori, i najbolji koncept emisije, oko sokolovo, najčešće dobri stručnjaci itd
juve21

#1409 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by juve21 »

Yahel wrote:

kako kome
Pa ona slika na BHT je kao da je trenutno SP 1982,kako ih nije stid,isto magla na terenu kad gledas,pa ljudi vec uveliko po Europi emituju visoke rezolucije(HD) a kod nas ne moze ni SD da bar bude cemu.Na hrt isto ne emituju 16:9 format al je slika jedno 100x bolja od bht i ftv.
and

#1410 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by and »

Josip321 wrote: Upravo tako, kako kome.

najčešće gledam utakmice na njemačkim i talijanskim programima zbog kvaliteta slike.
nešto ep sam gledao na hrt-u.interesantna su mi javljanja sa eura i oko sokolovo.komentatori su malo monotoni,a stručni komentari :? pogotovo sinoć,opletoše čehe,prvih 20 min.nemaju želje,ubiće ih poljska,ne može se ovako dobiti utakmica,a sve kontra bi :roll:
ne bih imao ništa protiv rtl-a,jer oni imaju kvalitetnu sliku.
juve21

#1411 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by juve21 »

Zar Hrt2 moze,na kablv.je odavno u Rajvosa iskljucen kad je u pitanju sport,jel isto bh telecom radi,moja tv i slicno?
juve21

#1412 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by juve21 »

Last edited by juve21 on 17/06/2012 14:53, edited 1 time in total.
Meho Kodro

#1413 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Meho Kodro »

Igor Štimac izmislio novu državu - Čehopoljsku!
http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/ ... fault.aspx
----------------------

Selektor Stimac je jak igrac :-D
2407 wrote:Image
:mrgreen:
Last edited by Meho Kodro on 17/06/2012 15:00, edited 2 times in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1414 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Velkoski »

I mi se onda zalimo na Bilica :mrgreen:
juve21

#1415 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by juve21 »

:)
fortaleza

#1416 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by fortaleza »

juve21 wrote: Pa ona slika na BHT je kao da je trenutno SP 1982,kako ih nije stid,isto magla na terenu kad gledas,pa ljudi vec uveliko po Europi emituju visoke rezolucije(HD) a kod nas ne moze ni SD da bar bude cemu.Na hrt isto ne emituju 16:9 format al je slika jedno 100x bolja od bht i ftv.
HRT je na euru 2008. emitirao u HD-u, a 2012. ne mogu... Svi idu naprijed, samo Balkan nazaduje.. :oops:
aveos

#1417 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by aveos »

Meho Kodro wrote:Igor Štimac izmislio novu državu - Čehopoljsku!
http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/ ... aspx[quote]
----------------------
Komentara ispod
Štimac jucer kad su poveli Cesi i Grci stalno ponavljao kako s tim rezultatom dalje idu Cesi i RUSI
Mora da se iznenadio kad je jutros vidio da Grci odose u 1/4 finale
[/quote]
and

#1418 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by and »

i bilić reče "čudi me da stručni komentatori nisu vidjeli u kojoj smo formaciji igrali drugo poluvrijeme" :mrgreen:
horion_bosona

#1419 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by horion_bosona »

trka i zalaganje je najuočljivija promjena u pristupu i samoj igri Hrvatske u odnosu na kvalifikacije
Bilić ponosan na Vatrene: Nijemci i Talijani ne mogu vjerovati koliko Hrvati trče!

Miljenko Rak odradio je odličan posao. Premda se moglo čuti komentare da pretjeruje s dva treninga gotovo svakodnevno, pogreške nije bilo. Fizički je Hrvatska moćna, pripreme su pogođene!

Igrače je rasporedio u paralelne programe, one s težom klupskom sezonom i umornijim nogama podvrgnuo je procesu revitalizacije, ostale daleko više opteretio. Tako se radilo u Rovinju, da bi sredinom ciklusa u Bad Tatzmannsdorfu kazao:

- Svi su iznivelirani. Sad ćemo finiširati da budu i svježi i puni energije.

Utakmica s Irskom i Italijom zorno s demonstrirale, Rak je velemajstor svog zanata. Slaven Bilić je rezolutan:

- Nijemci i Talijani nam se dive, nitko nije tjelesno spremniji od nas. Igrači to znaju, a ja ću im u pripremi utakmice sa Španjolskom taj podatak dodatno potencirati. Radi se o jako bitnoj činjenici i s psihološkog aspekta, u čemu smo sada također jaki, premda smo kao nacija inače nestabilni.

Dečki pucaju od snage, dakako da se nakon utakmice osjeća umor, no četiri su dana dostatna za revitalizaciju:

- Imam osjećaj da bih mogao trčati dvije utakmice - istaknuo je Pranjić.
zna li neko dobru stranicu sa detaljnom statistikom za ovaj Euro?

bilo bi interesantno uporediti "kilometraže" ekipa, koliko se bitnim pokazuje taj faktor, odnosno da li je u dosadašnjem dijelu prvenstva bio presudan? sinoć su anemični Poljaci pali nakon prvih 15-20 min napada, Nijemci su u tom segmentu superiorni... ali pored podataka za Hrvatsku najviše me zanima Španija, jer čini mi se da kod njih brza razmjena pasova na manjem prostoru, u dobroj mjeri smanji potrebu za atomskom trkom...
ExNihilo

#1420 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by ExNihilo »

i mene zanima ovo što pita horion :thumbup:
skenderija04

#1421 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by skenderija04 »

horion_bosona wrote:zna li neko dobru stranicu sa detaljnom statistikom za ovaj Euro?

bilo bi interesantno uporediti "kilometraže" ekipa, koliko se bitnim pokazuje taj faktor, odnosno da li je u dosadašnjem dijelu prvenstva bio presudan? sinoć su anemični Poljaci pali nakon prvih 15-20 min napada, Nijemci su u tom segmentu superiorni... ali pored podataka za Hrvatsku najviše me zanima Španija, jer čini mi se da kod njih brza razmjena pasova na manjem prostoru, u dobroj mjeri smanji potrebu za atomskom trkom...
Jedini podatak u tom smislu koji sam ja nasao je sa utakmice Spanija - Italija

Italija 117324 metara
Spanija 111271 metara

Znaci nekih 6 kilometara razlike
horion_bosona

#1422 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by horion_bosona »

skenderija04 wrote:
horion_bosona wrote:zna li neko dobru stranicu sa detaljnom statistikom za ovaj Euro?

Jedini podatak u tom smislu koji sam ja nasao je sa utakmice Spanija - Italija

Italija 117324 metara
Spanija 111271 metara

Znaci nekih 6 kilometara razlike
:thumbup: hvala u svakom slučaju... valjda neko izbaci te podatke po završetku grupne faze...

na kraju poluvremena i utakmice budu ti podaci - igrači pojedinačno te ekipno, samo ovi naši puste odmah reklame ili one stručnjake u studiju...
Meho Kodro

#1423 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Meho Kodro »

Lasciate Mi Cantare

pirmin

#1424 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by pirmin »

horion_bosona wrote:trka i zalaganje je najuočljivija promjena u pristupu i samoj igri Hrvatske u odnosu na kvalifikacije
Bilić ponosan na Vatrene: Nijemci i Talijani ne mogu vjerovati koliko Hrvati trče!

Miljenko Rak odradio je odličan posao. Premda se moglo čuti komentare da pretjeruje s dva treninga gotovo svakodnevno, pogreške nije bilo. Fizički je Hrvatska moćna, pripreme su pogođene!

Igrače je rasporedio u paralelne programe, one s težom klupskom sezonom i umornijim nogama podvrgnuo je procesu revitalizacije, ostale daleko više opteretio. Tako se radilo u Rovinju, da bi sredinom ciklusa u Bad Tatzmannsdorfu kazao:

- Svi su iznivelirani. Sad ćemo finiširati da budu i svježi i puni energije.

Utakmica s Irskom i Italijom zorno s demonstrirale, Rak je velemajstor svog zanata. Slaven Bilić je rezolutan:

- Nijemci i Talijani nam se dive, nitko nije tjelesno spremniji od nas. Igrači to znaju, a ja ću im u pripremi utakmice sa Španjolskom taj podatak dodatno potencirati. Radi se o jako bitnoj činjenici i s psihološkog aspekta, u čemu smo sada također jaki, premda smo kao nacija inače nestabilni.

Dečki pucaju od snage, dakako da se nakon utakmice osjeća umor, no četiri su dana dostatna za revitalizaciju:

- Imam osjećaj da bih mogao trčati dvije utakmice - istaknuo je Pranjić.
zna li neko dobru stranicu sa detaljnom statistikom za ovaj Euro?

Izgleda da je urodila kritika velikog majstora onomad:

http://www.youtube.com/watch?v=69GRP9ZF ... re=related

Ehh da hoce isti majstor bukvicu ocitati nasim mimozama pa da i mi jednom odigramo
90+ umjesto 55 minuta.
UkrinaUsrcu

#1425 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by UkrinaUsrcu »

Ulažem pare da će pogoditi Super Mario :D
Ko ne bi navijao za reprezntaciju u kojoj je 50% bosanci , ko ne bi volio zemlju u kojoj je 41% populacije rođeno u BiH :D
Locked