GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi C?

Hrvatska
73
24%
Irska
22
7%
Italija
81
27%
Španija
127
42%

Total votes: 303

samina_swe

#1351 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by samina_swe »

za Hrvate :bih:
_Reds_

#1352 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by _Reds_ »

Ako Hrvatska i Španjolska odigraju 0:0, Talijani s bilo kojom pobjedom osvajaju prvo mjesto, a zbog uvjerljive pobjede nad Ircima Španjolci bi bili u prednosti pred Hrvatskom.

Ukoliko Hrvatska i Španjolska odigraju 1:1, Italija mora pobijediti Irsku 3:1 ili s većom razlikom. Rezultatom 3:1 Italija i Hrvatska bi se izjednačile po svemu, no 'azzurri' imaju bolji keoficijent saveza.

Hrvatska može dalje rezultatom 2:2, u tom slučaju dalje idu i Španjolci, dok Italija ispada. Naravno i svaki drugi remi sa više od dva gola na svakoj strani vodi dalje Hrvatsku i Španjolsku, dok Italija ispada.
Moze li mi ko objasniti kako to Hrvatska Ispada ako odigra 0:0, a Talijani pobjede recimo 1:0, zar ne bi tad Hrvatska imala bolju gol razliku.
Edin H.

#1353 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Edin H. »

_Reds_ wrote:
Ako Hrvatska i Španjolska odigraju 0:0, Talijani s bilo kojom pobjedom osvajaju prvo mjesto, a zbog uvjerljive pobjede nad Ircima Španjolci bi bili u prednosti pred Hrvatskom.

Ukoliko Hrvatska i Španjolska odigraju 1:1, Italija mora pobijediti Irsku 3:1 ili s većom razlikom. Rezultatom 3:1 Italija i Hrvatska bi se izjednačile po svemu, no 'azzurri' imaju bolji keoficijent saveza.

Hrvatska može dalje rezultatom 2:2, u tom slučaju dalje idu i Španjolci, dok Italija ispada. Naravno i svaki drugi remi sa više od dva gola na svakoj strani vodi dalje Hrvatsku i Španjolsku, dok Italija ispada.
Moze li mi ko objasniti kako to Hrvatska Ispada ako odigra 0:0, a Talijani pobjede recimo 1:0, zar ne bi tad Hrvatska imala bolju gol razliku.
Stvara se krug od tri ekipe.
palermo

#1354 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by palermo »

_Reds_ wrote:

Zbog kruga Španije,Itlaije i Hrvatske. U slučaju o:0 protiv Španije, Hrvatska ima gol razliku 1.1, a Italija 2:2 i onda Italijani zbog gola više idu dalje, a Španci zbog ukupne gol razlike
_Reds_

#1355 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by _Reds_ »

palermo wrote:
_Reds_ wrote:

Zbog kruga Španije,Itlaije i Hrvatske. U slučaju o:0 protiv Španije, Hrvatska ima gol razliku 1.1, a Italija 2:2 i onda Italijani zbog gola više idu dalje, a Španci zbog ukupne gol razlike
Aha rezultati protiv Irse se tada brisu.
Gromee

#1356 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Gromee »

palermo wrote:Baš je nekako teško ne navijati protiv Hrvata. Slušam sada Luku Modrića, kaže ne vidi kako Hrvatska može izgubiti od Španije. Ma mislim.........poštujem ja hrvatski fudbalski mentalitet, vjerujem da će solidno odigrati protiv španjoloca, možda će izvući i pozitivan rezultat......ali nekako sve ima granice, pa jebo ga ja ne igraju protiv Azerbejđana
A ne ,treba izjavit "idemo izgubit od Španjolske" :roll:
Realno teško će Hrvatska proći dalje ,ali je uvijek lijepo vidit pozitivnu atmosferu.
Što je najvažnije nisu se obrukali.
fosil

#1357 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by fosil »

Talijani ce usrat' protiv Iraca i to je to. :D
Edin H.

#1358 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Edin H. »

fosil wrote:Talijani ce usrat' protiv Iraca i to je to. :D
Ne vjerujem, dobri su.
pirmin

#1359 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by pirmin »

Edin H. wrote:
fosil wrote:Talijani ce usrat' protiv Iraca i to je to. :D
Ne vjerujem, dobri su.
Ja i pored najbolje volje ne mogu da vidim bilo sta dobro kod njih.
Kakav smor od fudbala, pa to je strasno. :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1360 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Velkoski »

Nadam se da ce im Irci otkinuti bod, odigrat cu Italiju u singlu sa nadom da cu pasti ! :twisted:
palermo

#1361 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by palermo »

Gromee wrote:
palermo wrote:Baš je nekako teško ne navijati protiv Hrvata. Slušam sada Luku Modrića, kaže ne vidi kako Hrvatska može izgubiti od Španije. Ma mislim.........poštujem ja hrvatski fudbalski mentalitet, vjerujem da će solidno odigrati protiv španjoloca, možda će izvući i pozitivan rezultat......ali nekako sve ima granice, pa jebo ga ja ne igraju protiv Azerbejđana
A ne ,treba izjavit "idemo izgubit od Španjolske" :roll:
Realno teško će Hrvatska proći dalje ,ali je uvijek lijepo vidit pozitivnu atmosferu.
Što je najvažnije nisu se obrukali.
Između onoga što je Luka izvaio i tvoje rečenice, ima jedna duboka provalija u koju može stati more i more nekakvih drugih rečenica.
Al svejdeno, moja poenta je samo bila u tome da kad čujem takvu izjavu iskreno poželim da ih Španija junački razvali.....al Modriću ni hravtskim nabijačima svakako nije birga što ja mislim...tako da se i ti ne moraš zbog moga mišljenja sekirati
Bosanski_kralj

#1362 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Bosanski_kralj »

Ima tih izjava još: od toga da su zaslužili pobjedu, da su imali bezbroj šansi u drugom poluvremenu protiv Italije, da ih je sudac pokrao pa do masovnih izjava kao da su prolaz već obezbijedili. :-)

Samo nek se mole Boga da Irci odigraju remi protiv Talijana, jer sami Hrvati nemju 10% šansi protiv Španije. Do 60 minute će eventualno držati 1:0 i onda će popucati i ljudi im zabiti još par komada.
rajv0sa

#1363 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by rajv0sa »

Prognozeri nemojte molim vas vise,dokazile ste se :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1364 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by -LIBERO- »

Kakvi Irci. Licno sam oduvijek simpatisao njihovu reprezentaciju, ali ovo sto oni prezentiraju je "ostrvski" fudbal i to onaj k'o od prije 20 godina.

Vece su sanse da Hrvati otkinu barem bod Spancima, nego sto Irci mogu bilo sta Italijanima.
and

#1365 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by and »

hrvatima i špancima je najbolje odmoriti ekipe,izvesti rezervne sastave i odigrati lagano 2:2. :dance:
samina_swe

#1366 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by samina_swe »

and wrote:hrvatima i špancima je najbolje odmoriti ekipe,izvesti rezervne sastave i odigrati lagano 2:2. :dance:
inshallah :thumbup: :mrgreen:

a talijani neka se zale,,, :lol:
palermo

#1367 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by palermo »

Nadam se da ipak Španci neće baciti sjenu na ovu veliku generaciju igrača. Ne treba im to.

A ako ipak urade, onda ništa, Italijani će kući, sami su krivi......a Špancima će se vratiti kao što to obično biva drugi put
skenderija04

#1368 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by skenderija04 »

palermo wrote:Nadam se da ipak Španci neće baciti sjenu na ovu veliku generaciju igrača. Ne treba im to.

A ako ipak urade, onda ništa, Italijani će kući, sami su krivi......a Špancima će se vratiti kao što to obično biva drugi put
Naravno da se nece usuditi namjestati 2-2 sa Hrvatskom. Spaniju vise interesuje poslati Talijane u dio kostura gdje je Njemacka.Kako sada stvari stoje u tom dijelu bi bili Francuska, Italija, Njemacka i Poljska. U drugom bi bili Spanija,Rusija,Engleska/Ukrajina i Portugal/Holandija.Idealno za Spaniju. Ipak, u ponedjeljak se pita I Hrvatska koja zna da mora zabiti jer svaki rezultat gdje ne postigne gol ih obavezuje pratiti utakmicu Italije. Znaci postavka ce biti sasvim drugacija nego sto se vecini cini. Nista od zatvaranja i cekanja kontri jer kad tad i Hrvatska ce se morati otvoriti, a onda bi to mogl biti opasno za Hrvatsku. Spanija je dosla ne prvenstvo sa ciljem da ga osvoji i pruza im se sansa da pobjedom protiv Hrvatske dobije teoretski laksi dio puta do finala. Zbog toga mislim da nece biti namjestanja rezultata.
jadranska straza

#1369 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by jadranska straza »

I ja čisto sumnjam da će pokušati namjestiti 2:2.Bilo bi suviše providno.Mada što se tiče toga,mogu oni komotno da odigraju i 1:1,jer Talijani nisu nikad nikoga dobili više od 2 razlike,pa neće ni Irce,osim ako ih ovi ne puste.
Realno gledajući Hrvati imaju veoma težak put do 2.faze....jer Špancima je imperativ pobjeda ne samo u ovom meču,nego da kraja prvenstva u svim.
2407

#1370 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 2407 »

U slucaju rezultata 1-1, talijani moraju dobiti Irce sa dva gola razlike ali 2-0 ih ne vodi dalje, znaci moraju odigrati 3-1(i onda bi prosli zbog superiornijeg UEFA rannkinga :-) ) ili neki drugi rez sa dva i vise golova razlike.
2407

#1371 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 2407 »

Maestro 8-)

Mislim da su Pirlo, Xavi i Iniesta u ovom trenutku 3 najbolja i najinteligentnija veznjaka na svijetu :thumbup:
5 0 5

#1372 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 5 0 5 »

Image
Meho Kodro

#1373 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Meho Kodro »

skenderija04 wrote: U drugom bi bili Spanija,Rusija,Engleska/Ukrajina i Portugal/Holandija.Idealno za Spaniju.

Spanija je dosla ne prvenstvo sa ciljem da ga osvoji i pruza im se sansa da pobjedom protiv Hrvatske dobije teoretski laksi dio puta do finala. Zbog toga mislim da nece biti namjestanja rezultata.
Spanija i remijem (1:1, 2:2) matematicki osigurava prvo mjesto i "laksi dio puta" do finala, pobjeda im u tom smislu nije neophodna

Nece niko nista namjestati, ali utakmica s dosta golova nije iskljucena, Hrvatska nema sta kalkulirati moraju zabiti gol(ove), a kad igras otvoreno mozes ih i primiti dosta (pogotovo kad se zna ko je sa druge strane)
Povede li Spanija, tesko ce to Hrvatska preokrenuti, ali povede li eventualno Hrvatska na pocetku, to ce utakmicu odvesti u nekom drugom smjeru, onda se ocekuje run-and-gun nogomet i ako npr u 60., 70. min bude 2:2 budite sigurni da poslije toga nece niko jurisati prema protivnickom golu i rizikovati da primi treci gol i ispadne, nije niko lud, slicnih primjera je bilo dosta...
2:2 moze biti i bez namjestanja, ali dosta bi se stvari trebalo poklopiti za to, i sanse su dosta male...
Meho Kodro

#1374 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Meho Kodro »

Da Italija, oni će te prevariti!
Image

Iz svih talijanskim medija bombardiraju s tim da su ovi drugi namjestili da Italija ispadne, kako ce sigurno biti 2:2...
Eh kad su takvi covjek ne moze a da ne pozeli da na kraju bude bas 2:2 :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1375 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Velkoski »

ko ih jebe, sto nisu dobili Kroate ;-)
Locked