GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi C?

Hrvatska
73
24%
Irska
22
7%
Italija
81
27%
Španija
127
42%

Total votes: 303

odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1326 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by odesveuhonduras »

Tomo82 wrote:
odesveuhonduras wrote:Hrvati su napravili odličan posao dosad ali "let's be real" - Schiedenfieldu će Španci napraviti novu rupu na pozadini

Ljudi su jednostavno prejaki za hrvatsku obranu
A čuj, isto se pričalo i za talijane. Primio ga je više puta, no na šivanju završio nije....
Teško usporedivo, hajmo bit realni...

Talijani su dobra reprezentacija ali napadački ni blizu španskoj...
Tomo82

#1327 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Tomo82 »

odesveuhonduras wrote:
Tomo82 wrote:
odesveuhonduras wrote:Hrvati su napravili odličan posao dosad ali "let's be real" - Schiedenfieldu će Španci napraviti novu rupu na pozadini

Ljudi su jednostavno prejaki za hrvatsku obranu
A čuj, isto se pričalo i za talijane. Primio ga je više puta, no na šivanju završio nije....
Teško usporedivo, hajmo bit realni...

Talijani su dobra reprezentacija ali napadački ni blizu španskoj...
Ne znam, meni su talijani više zeznuti nego španjolci. Vidjet ćemo, jedna je utakmica, može biti svašta. Velika prednost Španjolaca, naravno, neću bit previše razočaran ako izgubimo.

PS. Ne znam čemu potcjenjivanje talijana, po meni jedni od favorita za osvajanje prvenstva.
Mustang1

#1328 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Mustang1 »

Sta se mucite 2:2 ce zavrsiti Hrvatska-Spanija i cao amore :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1329 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

Bubalo1 wrote:Sta se mucite 2:2 ce zavrsiti Hrvatska-Spanija i cao amore :D
Ako bude 2:2, onda treba ubuduce ukinuti grupe i odmah knockout. Nema smisla, cuj odgovara 2:2, pa hajmo sad nastelati :-)
U realnom odnosu snaga, Hrvatska nema sta traziti sa Spanijom. Svaki drugi rezultat osim pobjede Spanije je iznenadjenje. Hrvati su svoju sansu propustili sa Talijanima, kako sad ocekivati da se vade na Spancima?!
volta dzontra

#1330 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by volta dzontra »

Tomahawk11 wrote:
Bubalo1 wrote:Sta se mucite 2:2 ce zavrsiti Hrvatska-Spanija i cao amore :D
Ako bude 2:2, onda treba ubuduce ukinuti grupe i odmah knockout. Nema smisla, cuj odgovara 2:2, pa hajmo sad nastelati :-)
U realnom odnosu snaga, Hrvatska nema sta traziti sa Spanijom. Svaki drugi rezultat osim pobjede Spanije je iznenadjenje. Hrvati su svoju sansu propustili sa Talijanima, kako sad ocekivati da se vade na Spancima?!

Da je Ćiro na Bilićevom mjestu skuhao bi on 2:2 s Del Bosqueom....
Meho Kodro

#1331 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Meho Kodro »

http://www.rtl.hr/euro-2012/video/25586 ... lic-boysi/

Tapir Robi, do sada je sve pogodio u prva dva kola... ceka se prognoza za ESP - CRO 8) :-D
Korisnicko ime

#1332 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Korisnicko ime »

ja71 wrote:
burgundy wrote: ... jer tesko ce se Hrvatska izborit sa Španskom kombinatorikom. Protiv Spanaca, Hrvati moraju dat 200% svojih mogucnosti ako zele pozitivan rezultat.
Recept za Spansku kombinatoriku je ove godine pokazao di Matteo i to 2 puta protiv Barcelone.

Jako slicno je i Ciro 1998 tako dogurao do 3. mjesta.
Destruktivno do bola, sa postavkom 9-0-1.
Samo treba onaj jedan koji je u stanju 80m sa loptom pretrcati za 10s, a to je tada bio Suker.
:shock: :? :shock: :?
Jesi li ti gledao to prvenstvo?
aveos

#1333 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by aveos »

A trapatoni zna zabare u dusu,moze ih iznenadit,a i pustit 8-)
matsuda

#1334 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by matsuda »

Šta se pjenite svi redom? Ovi navijaju da pobjede, ovi umiru od želje da izgube i svi nešto prognoziraju. Jebote, kad ste svi već tako dobri u tom predviđanju, uzmite 100 eura i bujrum u kladionicu pa prognozirajte, možda ćete imati i neke koristi od toga.
Mislim, nije da imam išta protiv toga što vi ovdje prognozirate, ali malo realnosti. Da je po vašem, EP se ne bi ni igralo, nego bi vas zvali da povedete jednu diskusiju i dodijelite titulu.

Uostalom, ovo je jedno veliko takmičenje. Čuda se dešavaju na takvim takmičenjima i češče nego što očekujemo i zbog tih iznenađenja i volimo ovaj sport i sve ovo.

Dizati svoju reprezentaciju u nebesa je sasvim realno, nema tu objektivnosti. Mrziti nekoga, pogotovo iz neke ljubomore i obijesti, je van svake pameti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1335 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

matsuda wrote:Šta se pjenite svi redom? Ovi navijaju da pobjede, ovi umiru od želje da izgube i svi nešto prognoziraju. Jebote, kad ste svi već tako dobri u tom predviđanju, uzmite 100 eura i bujrum u kladionicu pa prognozirajte, možda ćete imati i neke koristi od toga.
Mislim, nije da imam išta protiv toga što vi ovdje prognozirate, ali malo realnosti. Da je po vašem, EP se ne bi ni igralo, nego bi vas zvali da povedete jednu diskusiju i dodijelite titulu.

Uostalom, ovo je jedno veliko takmičenje. Čuda se dešavaju na takvim takmičenjima i češče nego što očekujemo i zbog tih iznenađenja i volimo ovaj sport i sve ovo.

Dizati svoju reprezentaciju u nebesa je sasvim realno, nema tu objektivnosti. Mrziti nekoga, pogotovo iz neke ljubomore i obijesti, je van svake pameti.
Procitah citavu stranicu posljednjih postova i nigdje ne nadjoh nikakvo pjenjenje, uvrede na racun bilo koje reprezentacije i sl. Forum i sluzi tome, da bi se diskutovalo, prognoziralo, sbb kbb, nemoj mi reci da ti nemas otprilike vidjenje za utakmicu koji bi ishod mogao biti. Ne mora znaciti da ce biti tako, al yebem mu misha, moramo o necemu pricati. Nije problem dok je to Engleska, Francuska, Poljska, Grcka, ali kad se spomene Hrvatska, automatski se mrzi :?
Prvenstvo jeste prilicno izjednaceno, ali pojedine reprezentacije su pokazale vise u dosadasnjem takmicenju. Spanija, Njemacka i Rusija ponajvise dosad. Sad reci da je realno da Spanija i Hrvatska igraju nerijeseno ili da pobjedi Hrvatska je: a) nepoznavanje bilo cega sto ima veze sa fudbalom; b) izgubljena veza sa ovim svijetom i realnoscu
Reci mi, sto ja mrzim Hrvatsku ako kazem da su joj sanse (pa i za taj remi) minimalne?! Kad se to reklo za Irsku, svi su se slozili i samo se u sali govorilo da Irska moze nesto Spaniji. Hrvatska nije Irska, ali realno ne moze parirati ovoj reprezentaciji Spanije. Moraju imati vagon srece i iskoristiti svaku priliku koja im se ukaze.
vaučer

#1336 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by vaučer »

Tomahawk11 wrote: Procitah citavu stranicu posljednjih postova i nigdje ne nadjoh nikakvo pjenjenje, uvrede na racun bilo koje reprezentacije i sl. Forum i sluzi tome, da bi se diskutovalo, prognoziralo, sbb kbb, nemoj mi reci da ti nemas otprilike vidjenje za utakmicu koji bi ishod mogao biti. Ne mora znaciti da ce biti tako, al yebem mu misha, moramo o necemu pricati. Nije problem dok je to Engleska, Francuska, Poljska, Grcka, ali kad se spomene Hrvatska, automatski se mrzi :?
Prvenstvo jeste prilicno izjednaceno, ali pojedine reprezentacije su pokazale vise u dosadasnjem takmicenju. Spanija, Njemacka i Rusija ponajvise dosad. Sad reci da je realno da Spanija i Hrvatska igraju nerijeseno ili da pobjedi Hrvatska je: a) nepoznavanje bilo cega sto ima veze sa fudbalom; b) izgubljena veza sa ovim svijetom i realnoscu
Reci mi, sto ja mrzim Hrvatsku ako kazem da su joj sanse (pa i za taj remi) minimalne?! Kad se to reklo za Irsku, svi su se slozili i samo se u sali govorilo da Irska moze nesto Spaniji. Hrvatska nije Irska, ali realno ne moze parirati ovoj reprezentaciji Spanije. Moraju imati vagon srece i iskoristiti svaku priliku koja im se ukaze.
Mislim da si u pravu, treba razlikovati jeftino likovanje i automatsko pakosno predviđanje potopa Hrvatske (pa da igraju protiv Burkine Faso) od sasvim normalne procjene da protiv dvostrukih prvaka ne samo da neće biti lako, već da su šanse vrlo male za bilo kakav pozitivan rezultat.

Opet navijači ne haju puno za realne procjene i nogomet je čudna igra i ne može se osporiti nečija nada u pozitivan rezultat. Bit će šta bude, ja se kao prvo radujem utakmici i mislim da će biti iznenađujuće 'utanko'.
aveos

#1337 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by aveos »

Meho Kodro

#1338 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Meho Kodro »

Hrvatska - Japan 0-0
Hrvatska - Australija 2-2
Hrvatska - Austrija 1-0
Hrvatska - Njemačka 2-1
Hrvatska - Poljska 1-0
Hrvatska - Turska 1-1
Hrvatska - Irska 3-1
Hrvatska - Italija 1-1

----------------
Hrvatska na EP/SP nije porazena vec 8 utakmica zaredom (regularni tok, bez penala), zadnji poraz 2006 od Brazila

Spanjolska takodjer ima 8 utakmica bez poraza na SP/EP, zadnji poraz od Svice na SP
horion_bosona

#1339 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by horion_bosona »

Hrvatskoj je vecina davala male sanse za drugi krug, ja sam cak mislio sa ce biti i iza Iraca... kupili su me svojom igrom i izgaranjem na terenu, a Bilic majstorskim taktickim manevrima (pogotovo juce u 2. poluvremenu) i volio bi
da prodju dalje...

tesko da mogu ostati neporazeni protiv Spanaca, ali zato ce im irski ponos biti saveznik :mrgreen: (nisu izgubili zadnje 3 utakmice proiv Talijana)...
Kemal Malovčić

#1340 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Kemal Malovčić »

Španija i Italija!!!
and

#1341 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by and »

hrvati nemaju poraza i dobro se drže u ovoj teškoj grupi.protiv španaca će biti teško,ali bi im irska mogla donijeti prolaz dalje.zaslužili su
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#1342 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by los merengues »

Vlatko Marković o Davidu Slivi:
David je na terenu "podmuklica, "kupus gleda, meso vadi, a takvi su najopasniji".
Još jedan u nizu Španjolaca čije lopte imaju oči... :lol: :lol: :lol:
salle_eh1986

#1343 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by salle_eh1986 »

lafo barsa zainteresovana za mandžukića, prenose neki španski mediji :D

čim je neko prijetnja odma se fol lože na njega, kad guze žene zamišljaju njegovu facu...
kakvi su cigani postali ovi španjolci
aveos

#1344 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by aveos »

salle_eh1986 wrote:lafo barsa zainteresovana za mandžukića, prenose neki španski mediji :D

čim je neko prijetnja odma se fol lože na njega, kad guze žene zamišljaju njegovu facu...
Mind games
salle_eh1986

#1345 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by salle_eh1986 »

aveos wrote:
salle_eh1986 wrote:lafo barsa zainteresovana za mandžukića, prenose neki španski mediji :D

Mind games
da dodam, i uvijek pred meč sa ekipom gdje igra taj igrač
skenderija04

#1346 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by skenderija04 »

Ovdje je jedina nepoznanica cifra koju je primio novinar od agencije koja zastupa Mandzukica.
pirmin

#1347 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by pirmin »

Ismijavamo ponudu i potraznju Mandzukica a je li neko baci bombu o nasem Dzeksonu
primimo se isto mali mamuni.

Opusteno momci. :mrgreen:
palermo

#1348 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by palermo »

Baš je nekako teško ne navijati protiv Hrvata. Slušam sada Luku Modrića, kaže ne vidi kako Hrvatska može izgubiti od Španije. Ma mislim.........poštujem ja hrvatski fudbalski mentalitet, vjerujem da će solidno odigrati protiv španjoloca, možda će izvući i pozitivan rezultat......ali nekako sve ima granice, pa jebo ga ja ne igraju protiv Azerbejđana
Edin H.

#1349 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Edin H. »

palermo wrote:Baš je nekako teško ne navijati protiv Hrvata. Slušam sada Luku Modrića, kaže ne vidi kako Hrvatska može izgubiti od Španije. Ma mislim.........poštujem ja hrvatski fudbalski mentalitet, vjerujem da će solidno odigrati protiv španjoloca, možda će izvući i pozitivan rezultat......ali nekako sve ima granice, pa jebo ga ja ne igraju protiv Azerbejđana
Sta kaze Ciro?

Hoce li ih poderati? :D
Jokericious

#1350 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Jokericious »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Ljudi su jednostavno prejaki za hrvatsku obranu i hrvatske šanse su minimalne. Moje lično mišljenje je da jedina šansa za hrvatsku je da irska napravi nešto protiv talijana, a i to će biti teško.

Čudna situacija skroz - Hrvati su odigrali jednu odličnu, i jednu relativno solidnu utakmicu, imaju 4 boda i opet su im šanse za prolazak male. Vjerovatno Holanđani imaju bolje šanse za prolaz sa 0 bodova iz prve dvije utakmice.

trebaju dobiti portugalce a to nije baš lako
Joj tebe. Pa valjda si skontao sta je htio reci. :-)
Locked