s oni starim, ucmalim vrtilo se 4 5 ekipa u krug.
smorili su i sebe i nas.
vako je bolje!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Ja samo sto za 2022 ce UEFA imati manje dva predstavnika na SP.hrle1976 wrote:sumirprimus wrote:ma vales postaje ime u europskom fudbalu,sjebace oni i ragbi.
ramzi i bale do 1/4 finala go vales go
Sa ovim formatom od 24 ces dobiti neke nacije koje ce samo igrati svako cetri godine Euro a Svjetskom nece nikada prismrditi. Vels je jedan od njih. U grupi u kojoj su imaju sanse na Svjetsko ko i Kipar u svojoj grupi.
Meni je to dokaz da je dobar napadacki vezni igrac najvazniji igrac za ekipu. Ili mozda napadac koji ne ovisi o loptama drugih. Djaba vrhunski golman, djaba vrhunski stoper ili bek. Ako imas igraca koji je superstar i koji sam moze da kreira ili pogadja golove - to je kljucno da j se jedna slaba ekipa dovede na jedan visi nivo, sto se tice individualnog kvaliteta.cyprus wrote:Prvo da se složim sa prvim dijelom... Bale znači za ovu reprezentaciju više nego što je značio Giggs... Slično kao što su kod nas više značili Misimović i Džeko nego Salihamidžić... Možda se neko neće složiti, ali ja mislim da paralela stoji...Tomahawk11 wrote:Pa nisu imali Balea.
Gigs jeste bio dobar, ali Bale je ipak bitniji za ovu ekipu.
Svi gledaju u njega. Kakvu ce loptu uputiti, kako ce slobodan udarac izvesti, sta ce individualno uraditi.
Ima solidnu podrsku od Remzije i Alena, ali gledam im defanzivnu liniju....5 igracai opet su strpali 6 komada na 3 utakmice, a nije bas da prsti od golova na prvenstvu. Definitivno dosad najvece iznenadjenje na EP. Vidjecemo sta mogu u 1/8.
Međutim, mene je čudilo da ekipa koja ima Giggsa, Bellamya, Hartsona, Speeda, Daviesa, Earnshawa, Hughesa, Savagea ne može više od osvajanja predzadnjih mjesta u kvalifikacijskim grupama... Imali su doduše jedan baraž... Zaista sam ih dugo smatrao za evropsku selekciju koja najviše podbacuje u odnosu na imena kojima raspolažu... Pa uvijek su imali bar 10-tak imena koji igraju u Premier ligi...
Tako da se ne slažem da je ovo neko naročito iznenađenje... Prvo mjesto možda jeste neočekivano, ali u ovakvoj grupi ne može se smatrati da je Vels bio autsajder...