Grupa B - Rusija, Slovačka, Engleska, Wels.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
sumirprimus

#376 Re: Grupa B - Rusija, Slovačka, Engleska, Wels.

Post by sumirprimus »

s ovim formatom cemo dobit neke nove repke grupe navijaca i sl. bogatiji za iskustvo, pripreme,veliki turnir vise...
s oni starim, ucmalim vrtilo se 4 5 ekipa u krug.
smorili su i sebe i nas.
vako je bolje! :thumbup:
hrle1976

#377 Re: Grupa B - Rusija, Slovačka, Engleska, Wels.

Post by hrle1976 »

hrle1976 wrote:
sumirprimus wrote:ma vales postaje ime u europskom fudbalu,sjebace oni i ragbi.
ramzi i bale do 1/4 finala go vales go :bih:

Sa ovim formatom od 24 ces dobiti neke nacije koje ce samo igrati svako cetri godine Euro a Svjetskom nece nikada prismrditi. Vels je jedan od njih. U grupi u kojoj su imaju sanse na Svjetsko ko i Kipar u svojoj grupi.
Ja samo sto za 2022 ce UEFA imati manje dva predstavnika na SP.
asurbanipal

#378 Re: Grupa B - Rusija, Slovačka, Engleska, Wels.

Post by asurbanipal »

jeza u ledja

#379 Re: Grupa B - Rusija, Slovačka, Engleska, Wels.

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa nisu imali Balea.
Gigs jeste bio dobar, ali Bale je ipak bitniji za ovu ekipu.
Svi gledaju u njega. Kakvu ce loptu uputiti, kako ce slobodan udarac izvesti, sta ce individualno uraditi.
Ima solidnu podrsku od Remzije i Alena, ali gledam im defanzivnu liniju....5 igraca :shock: i opet su strpali 6 komada na 3 utakmice, a nije bas da prsti od golova na prvenstvu. Definitivno dosad najvece iznenadjenje na EP. Vidjecemo sta mogu u 1/8.
Prvo da se složim sa prvim dijelom... Bale znači za ovu reprezentaciju više nego što je značio Giggs... Slično kao što su kod nas više značili Misimović i Džeko nego Salihamidžić... Možda se neko neće složiti, ali ja mislim da paralela stoji...

Međutim, mene je čudilo da ekipa koja ima Giggsa, Bellamya, Hartsona, Speeda, Daviesa, Earnshawa, Hughesa, Savagea ne može više od osvajanja predzadnjih mjesta u kvalifikacijskim grupama... Imali su doduše jedan baraž... Zaista sam ih dugo smatrao za evropsku selekciju koja najviše podbacuje u odnosu na imena kojima raspolažu... Pa uvijek su imali bar 10-tak imena koji igraju u Premier ligi...

Tako da se ne slažem da je ovo neko naročito iznenađenje... Prvo mjesto možda jeste neočekivano, ali u ovakvoj grupi ne može se smatrati da je Vels bio autsajder...
Meni je to dokaz da je dobar napadacki vezni igrac najvazniji igrac za ekipu. Ili mozda napadac koji ne ovisi o loptama drugih. Djaba vrhunski golman, djaba vrhunski stoper ili bek. Ako imas igraca koji je superstar i koji sam moze da kreira ili pogadja golove - to je kljucno da j se jedna slaba ekipa dovede na jedan visi nivo, sto se tice individualnog kvaliteta.
Locked