GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi B?

Danska
13
6%
Holandija
56
28%
Njemačka
109
54%
Portugal
24
12%

Total votes: 202

BHF_Manijak

#551 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by BHF_Manijak »

Iskreno ne svidja se ni meni Gomezov stil igre, kao sto mi se ni Pippo nije svidjao, jer su gotovo identican tip, stani tu i zabij ga nekako, vise volim Henrya vidjeti ili Ibrahimovica, no osporavati da je odlican golgeter to mi je malo bezze, to sam i za vrijeme Lige prvaka govorio! :roll:
Njegov posao je DA GA DA; i on to radi, tako da sve kritike padaju vodu. Isto sto je golmanovo da brani, rukama, nogama, glavom, nebitno, bitno je da ga ne primi, ako o radi onda mu se nema sta prigovarati.
O stilu igre se moze diskutovati, ali reci da je panj, kloc, to mi je bezze al' eto....
5 0 5

#552 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by 5 0 5 »

Portugal derrotó 3-2 a Dinamarca, sin embargo su principal figura, Cristiano Ronaldo no tuvo una gran actuación debido a que se falló un gol de manera clamorosa y, además, la hinchada rival gritó durante casi todo el encuentro el nombre de Lionel Messi.

Al final del encuentro el jugador del Real Madrid no pudo más y declaró fuerte cuando se le preguntó sobre el tema, "¿Sabes dónde estaba Lionel Messi en esta altura? ¿Lo sabe? Estaba siendo eliminado en la Copa América en su país. Creo que es peor, ¿no? Yo estoy feliz de estar aquí (Eurocopa)" dijo.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#553 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by odesveuhonduras »

505sCrtom wrote:Portugal derrotó 3-2 a Dinamarca, sin embargo su principal figura, Cristiano Ronaldo no tuvo una gran actuación debido a que se falló un gol de manera clamorosa y, además, la hinchada rival gritó durante casi todo el encuentro el nombre de Lionel Messi.

Al final del encuentro el jugador del Real Madrid no pudo más y declaró fuerte cuando se le preguntó sobre el tema, "¿Sabes dónde estaba Lionel Messi en esta altura? ¿Lo sabe? Estaba siendo eliminado en la Copa América en su país. Creo que es peor, ¿no? Yo estoy feliz de estar aquí (Eurocopa)" dijo.
merhaba Jose Antonio :D
LSD

#554 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by LSD »

:lol: :lol: :lol: Jose Andrade valjda...ima li gdje Alejandre :-)
Edin H.

#555 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Edin H. »

LSD wrote:
Edin H. wrote:
Medjutim meni najinteresantnije iz dosadasnjih utakmica Njemacke je da pred prvenstvo rekose da je Dzekin odlazak u Bayern skoro neminovan, jer im treba zamjena za Gomeza, osobito nakon lose igre protiv Chelsea, a sad ovaj mazgov kako dotakne loptu postigne pogodak. Tako da i se cini da ako Dzeko ode u Bayern, da ce i tamo biti rezerva. :?
Pa i ako ode u Bayern, bice prva rezerva a ne cetvrta kakav mu je sad status (pod uslovom da baš bude klupa)...win-win situacija u svakom slucaju....hocu reci, sigurno ce imati veci minutažu kako god okreneš....bolje i po 20 minuta kao nekakav jocker ,nego po 5 ili 2...jer kad te trener koristi kao takticku izmjenu da ukrade vrijeme pri povoljnom rezultatu, onda znaj da si zadnja rupa na sviralu u tom timu...to je jasan znak za pedale.
Razumijem ja sta ti kazes, ali bi meni bilo frustrirajuce gledati Dzeku i kao jockera, ako vec ode volio bih da ode u ozbiljan tim u kojem ce biti prvi napadac.
Sto se tice Cityja realno bi njegova konkurencija trebao biti Balotelli, a ne Tevez, pogotovo ne Aguero, ali je Manchini zbog promjenljivih rezultata malo polupao loncice trazeci igrace u pobjednickoj formi. Zato je toliko i lutao i onda mu Dzeko sa Aguerom izvadi sezonu i spasi i njegovu poziciju. Sansu ce Dzeko sigurno ponovo dobiti, ali konkurencija je jaka i tesko je biti Drogba i konstantno drzati formu.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#556 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by I am Happy »

heroin je cudna druga :-)
Edin H.

#557 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Edin H. »

skenderija04 wrote:SAMO RUSI. na eurosport news
Sto oni Grci ne napravise kakav belaj :x
and

#558 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by and »

bayern nije klub koji daje 30 miliona za igrača koji bi sjedio na klupi,a za klupe su uzeli pizarra
LSD

#559 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by LSD »

Edin H. wrote:
LSD wrote:
Edin H. wrote:
Medjutim meni najinteresantnije iz dosadasnjih utakmica Njemacke je da pred prvenstvo rekose da je Dzekin odlazak u Bayern skoro neminovan, jer im treba zamjena za Gomeza, osobito nakon lose igre protiv Chelsea, a sad ovaj mazgov kako dotakne loptu postigne pogodak. Tako da i se cini da ako Dzeko ode u Bayern, da ce i tamo biti rezerva. :?
Pa i ako ode u Bayern, bice prva rezerva a ne cetvrta kakav mu je sad status (pod uslovom da baš bude klupa)...win-win situacija u svakom slucaju....hocu reci, sigurno ce imati veci minutažu kako god okreneš....bolje i po 20 minuta kao nekakav jocker ,nego po 5 ili 2...jer kad te trener koristi kao takticku izmjenu da ukrade vrijeme pri povoljnom rezultatu, onda znaj da si zadnja rupa na sviralu u tom timu...to je jasan znak za pedale.
Razumijem ja sta ti kazes, ali bi meni bilo frustrirajuce gledati Dzeku i kao jockera, ako vec ode volio bih da ode u ozbiljan tim u kojem ce biti prvi napadac.
Sto se tice Cityja realno bi njegova konkurencija trebao biti Balotelli, a ne Tevez, pogotovo ne Aguero, ali je Manchini zbog promjenljivih rezultata malo polupao loncice trazeci igrace u pobjednickoj formi. Zato je toliko i lutao i onda mu Dzeko sa Aguerom izvadi sezonu i spasi i njegovu poziciju. Sansu ce Dzeko sigurno ponovo dobiti, ali konkurencija je jaka i tesko je biti Drogba i konstantno drzati formu.
Ma bilo gdje samo gdje ce igrati...ako ce igrati u Cityu, neka ostane ali cisto sumnjam da ce mu se minutaža popraviti....nema nikakvih naznaka za to, pogotovu sad kad su 4 napadaca tu.
Borussia Dortmund bi bila odlicna solucija, ako prodaju Lewandowskog....neki ce reci to je sa konja na magraca ( ko biva iz EPL u Bundes ponovo) samo meni je to glup rezon...jest da je sebicno razmišljanje, ali najbitnije je da Džeko održava takmicarsku/golgetersku formu za reprezentacije - samo me zbog toga interesuje...a gdje ce je održavati tj. gdje ce igrati to je meni najmanje bitno...neka je održava na Sejšelima ili Barbadosu, što se mene tice...hocu da bude spreman i u formi 100% kad dođe na okupljanje.
Kemal Malovčić

#560 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Kemal Malovčić »

Ja samo odgledam početak utakmice, kad Nijemci otpjevaju himnu, i odmah znam da će pobijediti.
Kuvet

#561 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Kuvet »

Edin H. wrote:

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
muhafuca

#562 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by muhafuca »

Edin H. wrote:
Ma bi oni, al ova situacija sad
trebaju im pare od EU pa se prave fini :D
fosil

#563 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by fosil »

muhafuca wrote:
Edin H. wrote:
Ma bi oni, al ova situacija sad
trebaju im pare od EU pa se prave fini :D
Ma malake Grcke. :D
fakat

#564 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by fakat »

Edin H. wrote:
:lol: :sax:
alphonse kauders

#565 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by alphonse kauders »

Meni je fakat impresivno kako švapski igrači imaju osjećaj za prostor i situaciju - jučer poslije kornera Holandije, lopta dođe do njih i u punom trku kontru trče Oezil, Boateng (desni bek) i Khedira (zadnji vezni), a samo zato što su osjetili situaciju da se može stvoriti višak čovjeka:) pa to je k'o kod nas da u kontru idu Misimović, Mujdža i Rahimić, znači - to na ni na treningu nećeš vidjeti, taman se igralo 3 na tri i na male golove :D

Pa i ono kod prvog gola, Schweinsteiger se samo pametnim kretanjem doveo u čist prostor i mogao je dati asistenciju Gomezu. A da o prodorima Muellera po desnoj strani i iznenadnim ubacivanjima Lahma, ne govorimo.

I onda k'o lafo Holandija hoće u zadnjih 10 minuta pritisak da napravi, a ne mogu centra preći jer su Švabe njih pritisnule na njihovu polovinu.
Nema tu šta - taktički su tip-top, jučer su igrom razočarali samo Podolski i Oezil, ali su u odbrani pošteno i oni odradili svoj trkački dio.

Jednostavno, čitava igra je zasnovana na kolektivu i ne vrti se niti oko Gomeza niti Oezila, niti Schweinsteigeru, a nikom od njih ne pada na pamet da se šetka po terenu i izigrava zvijezdu.

Fakat, odlična ekipa, a u prvoj postavi, čini mi se, najstariji Lahm sa 29 godina:)
Jack Be Nimble

#566 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Jack Be Nimble »

Procitao negdje da je Schweinsteiger dva puta u citavoj utakmici dobacio loptu Gomezu.
Korisnicko ime

#567 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Korisnicko ime »

mistek wrote:Njemci imaju fino popunjene sve pozicije. Noćas Holandija igra sa de Jongom i Bomelom, koji su isti tip igrača i normalno da ne mogu naprijed uraditi ništa. Snejider sam ne može ništa.
Problem ostlaih reprezentacija jeste što igraju istu ili sličnu formaciju, s jednim špicem, koji nije sidraš poput Gomeza. Benzema nije za toga, ni RvP.
Ogroman problem Holandske reprezentacije je taj sto je totalno neizbalansirana. Kod njih ni Robben, ni RvP, ni Afellay (a ni Huntelaar ni Vd Vaart kad su u igri) ne ucestvuju u odbrani. U danasnjem nogometu na ovom nivou je to nedopustivo ako zelis bilo kakav uspjeh. Zbog toga je trener prinudjen da igra sa dva igraca potpuno istog tipa, zadnjim veznim razbijacima de Jongom i van Bommelom. A sta se desava kad predje na drugi sistem i izbaci jednog od ove dvojice, vidjelo se u, kao sto rece @alphonse kauders, zadnjih 10 minuta...
alphonse kauders wrote:I onda k'o lafo Holandija hoće u zadnjih 10 minuta pritisak da napravi, a ne mogu centra preći jer su Švabe njih pritisnule na njihovu polovinu.
Holandjani su im mogli uzeti loptu samo ako bi im je Nijemci sami dali...

Pa izgleda nelogicno, treba im jos jedan gol a ne prave pritisak. Ne prave ga jer nemaju igrace da ga naprave. Pogotovo ne protiv jedne u kretanju i postavljanju igraca skoro pa perfektne Njemacke.
Nogatrans

#568 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Nogatrans »

and wrote:bayern nije klub koji daje 30 miliona za igrača koji bi sjedio na klupi,a za klupe su uzeli pizarra
Sa ovim se slazem u potpunosti. Uvjeren sam u dolazak Dzeke,to sam vec ranije pisao,da se ceka samo pogodan trenutak za tu objavu. Dzeko ce u Bayernu igratu u to sam siguran Bayern ima dosta utakmica nekad se igra svaka3-4 dana za takav tempo moras imati napadace kakvi su Gomez i Dzeko..

I zapamtite jednu stvar Pizarro ce kao navodno treci spic dobro jaka konkurencija biti ovoj dvojici,iako ima 33-34 godine,ima onog mahalskog slifa u sesnestercu,tako da i njega ne otpisujem nikako..

I jos nesto Robben nije vise onaj od prije dvije godine sve je cak moguce pa da i bude na klupi a da Hajnkes nekad bude igrao i sa dva spica,zasto i ne,jer igra Bayerna mora nekad biti i drugacija nego ova na koju smo navikli..
BHF_Manijak

#569 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by BHF_Manijak »

Podolski se evo nije vidio ove dvije utekmice! :roll: Nadam se protiv Danac bar nekih pola sata Schurrleu, Reusu ili Goetzeu, jer Podolski bukvalno nije dva prodora napravio kako treba. Nije ni Muller blisto no hajd bar su se napadi vrtili preko te desne strane, i sva 3 gola su pala preko desne strane, pa ce i moze reci da je nesto radio, ali Lukas.... :roll:
Od Ozila takodjer vise ocekujem! Ako bi jos jedan-dva igraca digla nivo, bio bi to jos ubjedljiviji tim, mada ni ovako nije lose, bar im je efikasnost na nivou.
simonese

#570 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by simonese »

odesveuhonduras wrote:Zamolio bih da me se isključi iz tih hejterskih lista ako mere :D Ja ne mrzim njemačku, ni kao državu, a ni kao reprezentaciju niti umanjujem kvalitetu njihovog tima - mrzim opčinjenost njom.
eto,iskljucen si iz hejtera :D
ali za onu guzu ko Allianz Arena ........ :D
missko

#571 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by missko »

odesveuhonduras wrote:
Mario Gomez je do sad na EURO2012 imao loptu u nogama cijelih 22 sekunde. (i 3 gola, naravno)
Lik oko kojeg će se vazda koplja na forumima lomiti.

Ali da ih trpa, trpa brate.. ne može mu tu niko "a" reći.
22 sekunde s loptom 3 suta na gol i 3 gola, jest da ga kljukaju kao bebu ali frajer je dao sva 3 majstorska gola i kapa mu do poda svaka cast. Jos da ga Özil malo zagotivi nadavo bi se jos vise ali Turko kljuka vise Podolskog a ovaj meda ne moze.
sumirprimus

#572 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by sumirprimus »

eh ono sinoc je bila tekma op mom uklusu...steta samo sto holandezi ne utrpase drugi go,da bude interesantnije u grupi...
jerbo nda druga kombinatorika(men licno najvise zbog porutgala,tj neprolaza istih )...al et..svabe pokazale da su svabe na ovim turnirima...
onom gomezu sve ulazi,ko ono rece da se trebalo na nejg kladit za top scorera???
usutka on memeta shola hehehe :D
north

#573 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by north »

Holandija je fenomen u negativnom kontekstu definitivno...vječito zvučna imena, more zvijezda u timu, ali ne mogu meda nikako, gluho bilo šta je to.....kakve su generacije imali pa ništa osim ono jednom za Gullitom i Van Bastenom, gledaj danas: Van Persie, Robben, Sneider, Van der Vart, van Bommel, Huntellar, De Jong.....pa gledajući imena imaju najzvučnija imena od svih repki, ali jebi ga ne igra samo ime...ja sam čuo da oni imaju opasnih problema sa disciplinom i svlačionicom, da tu vječito nešto ne štima, ali eto njihov problem, samo je stvarno jadno da decenijama ne mogu niša, a vazda extra ekipa po imenima...
ljevoruki

#574 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by ljevoruki »

Aleeeezzzzz Deutschland!!!!
S pola snage protiv Oranje :D
Stari

#575 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Stari »

Holandija je fenomen u negativnom kontekstu definitivno...vječito zvučna imena, more zvijezda u timu, ali ne mogu meda nikako, gluho bilo šta je to.....kakve su generacije imali pa ništa osim ono jednom za Gullitom i Van Bastenom, gledaj danas: Van Persie, Robben, Sneider, Van der Vart, van Bommel, Huntellar, De Jong.....pa gledajući imena imaju najzvučnija imena od svih repki, ali jebi ga ne igra samo ime...ja sam čuo da oni imaju opasnih problema sa disciplinom i svlačionicom, da tu vječito nešto ne štima, ali eto njihov problem, samo je stvarno jadno da decenijama ne mogu niša, a vazda extra ekipa po imenima...
ako sam ja dobro sve zbrojio i oduzeo ...neda mi se sad ganjati po enciklopedijama ...ali cek malo.

finale svjetskih prvenstava : 3 puta
jedno polufinale SP-a:
Polufinale evropskih prevnstava : 4 puta
Jednom bili u finalu i osvojili EP.

Ovo onako po sjecanju jer sam sve ove utakmice gledao ... nisam njihov navijac...ali ovaj spisak se ne moze smatrati nistavnim.
Locked