Zelja mi je da prodje Meksiko i Hrvatska,no vjerovatno ce proci Brazil i Meksiko,tako da ce to biti 50 % od zeljenoga
Grupa A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Objektivni navijac
#1 Grupa A
Misljenja,rezultati,komentari ,prognoze
Zelja mi je da prodje Meksiko i Hrvatska,no vjerovatno ce proci Brazil i Meksiko,tako da ce to biti 50 % od zeljenoga
-
Pol_Pot
#3 Re: Grupa A
Ok, razumjeli smo te i prvi put. Al ja odgovorno tvrdim da će proći Brazil i Kamerun.vukikozlici wrote:
reprezentacija gdje igraju standardni igraci i kljucne figure intera bayerna reala barcelone... da nece proci grupu pored meksika i kameruna otvoreno tvrdim da ce hrvatska osvojit ovu grupu!
-
Objektivni navijac
#4 Re: Grupa A
Hrvatska ima izuzetno neugodan raspored ,kao i BiH,pa cak i tezi. Poslije prve tekme sa sega-mega favoritom i sigurnoga poraza. Igra maltene odlucujucu tekmu,protiv solidnoga Kameruna,cak i ako pobijedi,vjerovatno igra jos odlucujucu utakmicu,protiv na SP uvijek odlicnoga Meksika. Nece Hrvatskoj biti nimalo lako. No,budemo vidjeli.
Zelimo sve najbolje
Zelimo sve najbolje
-
Pol_Pot
#5 Re: Grupa A
Upravo to. Poraz na startu na otvaranju prvenstva sigurno neće dobro sjest. Uz to ako Kamerun Mexico ne završi nerješeno, dakle ako bilo ko pobijedi, imaće veliku psihičku prednost, jer ga Hrvatska onda mora ganjati. A taj neko će se zatvoriti i igrati na neriješeno. I tu je kraj. Brazil prolazi to je neupitno a mislim da Mexico svi precjenjuju(na stranu što smo ih mi pobijedili, jednostavno nisu mi nešto).Mislim da će Kamerun to potiho završit.Objektivni navijac wrote:Hrvatska ima izuzetno neugodan raspored ,kao i BiH,pa cak i tezi. Poslije prve tekme sa sega-mega favoritom i sigurnoga poraza. Igra maltene odlucujucu tekmu,protiv solidnoga Kameruna,cak i ako pobijedi,vjerovatno igra jos odlucujucu utakmicu,protiv na SP uvijek odlicnoga Meksika. Nece Hrvatskoj biti nimalo lako. No,budemo vidjeli.
Zelimo sve najbolje
U svakom slučaju, volio bih da griješim, da Hrvatska prođe, ali mislim da ću biti upravu.
- limeni
#6 Re: Grupa A
u ovoj grupi su brazilci veliki favorit i mislim da osvajaju 9 bodova, domacin su te imaju najvise kvalitetnih igraca.
imaju drama odbranu dani alves, thiago silva, david luiz i marcelo, uz njih gustavo, hulk i neymar.
hrvatska je jako dobra ekipa, odlican vezni red s modricem, rakiticem i kovacicem. imaju iskusne igrace kao sto su pletikosa, corluka, srna i olic. tu je naravno i mandzukic i od perisica ocekujem dobro izdanje.
mexico ima chicharita, dos santosa i marqueza a ostali nisu neki nivo ali ipak mexico je opasan.
kamerun ima kvalitet u svim djelovima ekipe i oni ce se s hrvatskom ganjat oko drugog mjesta, imaju u odbrani igrace iz schalke, lyon, galatasaray, marseille i onog iz engleske. vezni red song, mbia i makoun a napad eto´o i onaj iz mainza.
Brazil - Croatia 2-0
Mexico - Cameroon 1-1
Brazil - Mexico 3-1
Cameroon - Croatia 1-1
Brazil- Cameroon 2-1
Croatia- Mexico 1-0
Brazil 9
Croatia 4
Cameroon 2
Mexico 1
imaju drama odbranu dani alves, thiago silva, david luiz i marcelo, uz njih gustavo, hulk i neymar.
hrvatska je jako dobra ekipa, odlican vezni red s modricem, rakiticem i kovacicem. imaju iskusne igrace kao sto su pletikosa, corluka, srna i olic. tu je naravno i mandzukic i od perisica ocekujem dobro izdanje.
mexico ima chicharita, dos santosa i marqueza a ostali nisu neki nivo ali ipak mexico je opasan.
kamerun ima kvalitet u svim djelovima ekipe i oni ce se s hrvatskom ganjat oko drugog mjesta, imaju u odbrani igrace iz schalke, lyon, galatasaray, marseille i onog iz engleske. vezni red song, mbia i makoun a napad eto´o i onaj iz mainza.
Brazil - Croatia 2-0
Mexico - Cameroon 1-1
Brazil - Mexico 3-1
Cameroon - Croatia 1-1
Brazil- Cameroon 2-1
Croatia- Mexico 1-0
Brazil 9
Croatia 4
Cameroon 2
Mexico 1
- Logovan
#7 Re: Grupa A
Dalje prolaze Brazil i Hrvatska.
Brazilci će skupiti svih 9 bodova, Hrvati će imati 4 boda.
Brazilci će skupiti svih 9 bodova, Hrvati će imati 4 boda.
-
Objektivni navijac
#8 Re: Grupa A
Otprilike isto vidim rasplet grupe. Brazil neprikosnoven. Kameun dovoljno dobar da kvari planove ali ne preko toga. I onda odlucujuca tekma Meksiko-Hrvatska. Hrvatska kvalitetnija, Meksiko nabrijan,uvijek dobar na velikim takmicenjima ,dok Hrvatska ima stanovitu psihicku blokadu i poslije SP 98 na nijednom nije dobro odigrala.limeni wrote:
Brazil - Croatia 2-0
Mexico - Cameroon 1-1
Brazil - Mexico 3-1
Cameroon - Croatia 1-1
Brazil- Cameroon 2-1
Croatia- Mexico 1-0
Brazil 9
Croatia 4
Cameroon 2
Mexico 1
-
groove
#9 Re: Grupa A
malo sutra.Objektivni navijac wrote:Otprilike isto vidim rasplet grupe. Brazil neprikosnoven. Kameun dovoljno dobar da kvari planove ali ne preko toga. I onda odlucujuca tekma Meksiko-Hrvatska. Hrvatska kvalitetnija, Meksiko nabrijan,uvijek dobar na velikim takmicenjima ,dok Hrvatska ima stanovitu psihicku blokadu i poslije SP 98 na nijednom nije dobro odigrala.limeni wrote:
Brazil - Croatia 2-0
Mexico - Cameroon 1-1
Brazil - Mexico 3-1
Cameroon - Croatia 1-1
Brazil- Cameroon 2-1
Croatia- Mexico 1-0
Brazil 9
Croatia 4
Cameroon 2
Mexico 1
- fakat
#11 Re: Grupa A
Brazil prvi, volio bih da Hrvatska ispadne ali najvise sansi da ce proci na guzove, Mekse mi nisu mrske ali djeluju tanki, o Kamerunu slabo ista znam pa bi volio da iznenade.
- Zavatoni
#12 Re: Grupa A
kada su zadnji put igrali brazil i hrvatska..napad brazila je bio ronaldinho-ronaldo-adriano...
bice sutra tijesna pobjeda brazila...
bice sutra tijesna pobjeda brazila...
-
golman
#13 Re: Grupa A
Prvi će biti Brazil 100%...dalji raspored zavisi od toga koliko će se Hrvati moći oporaviti od poraza na startu prvenstva i od međusobnog odnosa tekme između Meksika i Kameruna.
-
Dead Man Walking
#14 Re: Grupa A
I ja imam osjecaj da Kamerun ide dalje, po meni najbolja ekipa iz Afrike trenutno.
- Meho Kodro
#15 Re: Grupa A
Prolazi Brazil zato sto je Brazil i zato sto uvijek prolazi te Mexico, zato sto i oni uvijek prolaze dalje (u zadnjih 30-40 godina)
Brazil - Croatia 1-0
Mexico - Cameroon 2-2
Brazil - Mexico 3-1
Cameroon - Croatia 0:0
Brazil- Cameroon 4-1
Croatia- Mexico 1-1
Brazil 9
Mexico 2 (3:3)
Cameroon 2 (2:2)
Croatia 2 (1:1)
Brazil - Croatia 1-0
Mexico - Cameroon 2-2
Brazil - Mexico 3-1
Cameroon - Croatia 0:0
Brazil- Cameroon 4-1
Croatia- Mexico 1-1
Brazil 9
Mexico 2 (3:3)
Cameroon 2 (2:2)
Croatia 2 (1:1)
-
sumirprimus
#16 Re: Grupa A
veceras otvaranje...
ako otvore stadion
paaaa eto,nek bude nerjeseno...
nekako mi ovaj brazil šuhveli...
a i valja na more...susjedima bod...
ako otvore stadion
-
Pol_Pot
#17 Re: Grupa A
Ajd da i ja probam ovo:
Brazil - Croatia 3-1
Mexico - Cameroon 1-2
Brazil - Mexico 3-0
Cameroon - Croatia 2-1
Brazil- Cameroon 2-0
Croatia- Mexico 3-1
Brazil 9
Cameroon 6
Croatia 3
Mexico 0
Brazil - Croatia 3-1
Mexico - Cameroon 1-2
Brazil - Mexico 3-0
Cameroon - Croatia 2-1
Brazil- Cameroon 2-0
Croatia- Mexico 3-1
Brazil 9
Cameroon 6
Croatia 3
Mexico 0
- bingov buraz
#18 Re: Grupa A
ocekujem da veceras susjedi odrze lekciju Brazilcima,prognoza 1-1 strijelci Perisic i Nejmar iz isfoliranog penala u 89' minuti
-
sumirprimus
#19 Re: Grupa A
znaci osim sto smo susjedi,skoro pa identican scenarij...golman wrote:Prvi će biti Brazil 100%...dalji raspored zavisi od toga koliko će se Hrvati moći oporaviti od poraza na startu prvenstva i od međusobnog odnosa tekme između Meksika i Kameruna.
jebiga,ja bi volio da prodjemo i mi i oni,hebo i meksiko i nigeriju..
-
golman
#20 Re: Grupa A
Jedno je šta bi mi voljeli,a drugo je šta će biti.Treba imati u vidu da susjedi igraju prvo sa domaćinom,pa onda sa afrikancima u srcu džungle u Manausu,rodnom mjestu Mister Noa....a nije teško zaključiti kome će biti lakše igrati u džungli gdje je vlažnost vazduha 100%sumirprimus wrote:znaci osim sto smo susjedi,skoro pa identican scenarij...golman wrote:Prvi će biti Brazil 100%...dalji raspored zavisi od toga koliko će se Hrvati moći oporaviti od poraza na startu prvenstva i od međusobnog odnosa tekme između Meksika i Kameruna.![]()
jebiga,ja bi volio da prodjemo i mi i oni,hebo i meksiko i nigeriju..
-
sumirprimus
#21 Re: Grupa A
pa skoro sve isto ko i nama...
cijih navijaca ce btii neuporedivo vise,nasih il argentinskih?
kome ce bit lakse trcat 90 minuta,nama il nigerijcima...
stim da ako vec neko nije prenio,za ovo SP,novo pravilo tajm auta u 30 i 60 min...ne na svakoj utakmici,mora biti preko 30° i 80% vlage...i sudija odlucuje...
i sprej za slobone udarce,nema vise zajebancije,i pomjeranja lopte i zivog zida...frajko ga oznaci i mjeri...
cijih navijaca ce btii neuporedivo vise,nasih il argentinskih?
kome ce bit lakse trcat 90 minuta,nama il nigerijcima...
stim da ako vec neko nije prenio,za ovo SP,novo pravilo tajm auta u 30 i 60 min...ne na svakoj utakmici,mora biti preko 30° i 80% vlage...i sudija odlucuje...
i sprej za slobone udarce,nema vise zajebancije,i pomjeranja lopte i zivog zida...frajko ga oznaci i mjeri...
-
golman
#22 Re: Grupa A
znači,ako izgube nema mora ljetos...???sumirprimus wrote:veceras otvaranje...
ako otvore stadion
mislim da realno Hrvati nemaju nikakvih šansi ni bod da uzmu noćas....ali lopta je okrugla
a i velike pare će da se obrću na kladionicama na ovom svjetskom prvenstvu,neko će napraviti senzaciju ovog ljeta...naravno svi mi bi voljeli da to bude Bosna
-
sumirprimus
#23 Re: Grupa A
opet isto ko i mi..a lopta je okrugla..
realno argentina jaca,igraju skoro pa kod kuce(na stranu taj antagonizam bra/arg,to ce doci do izrazaja u njihovm ewventualnom duelu,a ovo ostalo bumo vidli)...
a opet,nadamo se najboljem,da cemo ih iznenadit i koji go uvalit...
realno argentina jaca,igraju skoro pa kod kuce(na stranu taj antagonizam bra/arg,to ce doci do izrazaja u njihovm ewventualnom duelu,a ovo ostalo bumo vidli)...
-
golman
#24 Re: Grupa A
Pa nije baš isto kao i mi...sumirprimus wrote:opet isto ko i mi..a lopta je okrugla..
prvo kolo jest...ajmo reći i drugo jest...ali u trećem kolu mi igramo sa na papiru najslabijom reprezentacijom(Iran),koju bi mogli dobiti relativno lako,a oni tek onda nalijeću na napaljene Meksikance,kojima će sigurno tad trebati pobjeda da bi išli dalje
Meksiko odmara 6 dana,a Hrvati samo 4 dana do međusobnog duela...jbg,ima tu dosta detalja
- suadfor
#25 Re: Grupa A
najavljuju jelavica u prvoj postavi a mandzu ne spominju. sto li?