Dokle, majku mu?SARAJEVO - Petogodišnja djevojč ica s inicijalima E.M. poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer ujutru u sarajevskom naselju Stup, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
Djevojčicu je, dok je prelazila ulicu, oko 10.15 udario bijeli kombi i usmrtio je na licu mjesta. Nepoznati vozač kombija je, nakon što je pregazio djevojčicu, pobjegao s lica mjesta.
"Vidjela sam kad je kombi udario djevojčicu. Nije vozio brzo, mislim da je čak mogao i zakočiti. Kad je udario djevojčicu, zadnjim točkovima je prešao preko glave nesretne curice. Istrčala sam na ulicu, ali sve je bilo gotovo. Glava je bila razbijena i mozak se prosuo po ulici", rekla je Renata Šečić, koja je u trenutku nesreće bila u frizerskom salonu uz put.
Šečićeva, kao ni ostali očevici, nije uspjela zapamtiti registarsku oznaku bijelog kombija koji je pregazio djevojčicu. Nastradala djevojč ica je u trenutku nesreće bila u šetnji u pratnji djeda, koji je na trenutak ispustio iz vida.
"Oni stanuju u komšiluku. Izašli su da prošetaju, a djevojč ica je pošla da se napije vode preko ulice. Vozač, koji ju je udario, išao je čak pogrešnom stranom ulice. Mislim da se ovakvim vozačima ne treba suditi pošteno. Kakav je to čovjek koji nakon što udari dijete ne pruži pomoć, već pobjegne", rekao je Džemo Hukić, rođak nastradale.
Ni u kasnim poslijepodnevnim satima policija nije uspjela pronaći odbjeglog vozača.
"Nemamo nikakvog traga, osim što znamo da se radi o 'Folksvagenovom' kombiju bijele boje. Blokirali smo kompletno područje i svi raspoloživi policajci su na terenu, ali do sada nemamo rezultat", kazao je dežurni u Operativnom centru sarajevskog MUP-a, istakavši da je pitanje vremena kada će vozač kombija biti uhapšen.
D. MUMINOVIĆ
GROZOTA
- Ivy
#1 GROZOTA
- Soul_Sista
zao mi je curice
-
bosniaque
nije lik kriv kriv je zakon kriva je policija koju mozes kupiti za 20 popisanih eura nema veze koliko brzo da si vozio....na kraju krajeva krvi smo svi mi koji vozimo brzo i kad nas policija ustavi evo ti 20eura na pice sve dok bude kupovine policije bice i toga....jer svako konta hajd nema veze sto vozim brzo dacu 10-20eura i idem dalje....

- CROCOP
Ma po gradu treba "udarit" one lezece policajce i to da budu jedno pola metra visoki i "zabit" ga ovim kurcevim rejserima vise. Tamo gdje je curica ubijena, nalazi se skola i vrtic. A naravno "policajaca" nema. Isto tako i oko Shopinga na Grbavici.
Naravno da idioti bjeze kad nema sankcija, i ako ih ima, bice kao sto Prenj govori, godinu uz dobro vladanje 6 mjeseci. Njemu bi trebalo sudit za ubojstvo, s obzirom da je pobjegao dodat mu otezavajuce okolnosti i dozivotnu dosudit instantly. A ovako ce mu sudit za ugrozavanje prometa. Fujjj
Naravno da idioti bjeze kad nema sankcija, i ako ih ima, bice kao sto Prenj govori, godinu uz dobro vladanje 6 mjeseci. Njemu bi trebalo sudit za ubojstvo, s obzirom da je pobjegao dodat mu otezavajuce okolnosti i dozivotnu dosudit instantly. A ovako ce mu sudit za ugrozavanje prometa. Fujjj
- Baghira
Slucaj je tragican, nadasve tuzan, narocito zato sto se radi o djetetu. 
Svakako da je za svaku osudu sto je vozac pobjegao, ali mozda je bio u soku. Ako je vozio po propisima, on ne nosi nikakvu krivicu, osim te sto je pobjegao i nije pruzio prvu pomoc, pozvao hitnu. Zaboravljate, da se svima nama, koji vozimo, takvo nesto moze desiti. Djeca ne obracaju paznju, nisu svjesni opasnosti, istrce na ulicu bez gledanja, a cesto ih ugledamo tek kad je kasno. I sve da nije vozio brzo, dovoljno je 30, udarac je mogao biti smrtonosan. Koliko je kriv vozac, toliko je i dedo sto nije drzao curicu na oku.
Svakako da je za svaku osudu sto je vozac pobjegao, ali mozda je bio u soku. Ako je vozio po propisima, on ne nosi nikakvu krivicu, osim te sto je pobjegao i nije pruzio prvu pomoc, pozvao hitnu. Zaboravljate, da se svima nama, koji vozimo, takvo nesto moze desiti. Djeca ne obracaju paznju, nisu svjesni opasnosti, istrce na ulicu bez gledanja, a cesto ih ugledamo tek kad je kasno. I sve da nije vozio brzo, dovoljno je 30, udarac je mogao biti smrtonosan. Koliko je kriv vozac, toliko je i dedo sto nije drzao curicu na oku.
-
mačak u čizmama
slazem se sa vecinom komentara,samo da dodam
da je jako tesko dobiti odobrenje za postavljanje lezecih policajaca...
takodje sam primijetila i da dosta baka i deka jednostavno
nisu u stanju da cuvaju djecu
da je jako tesko dobiti odobrenje za postavljanje lezecih policajaca...
takodje sam primijetila i da dosta baka i deka jednostavno
nisu u stanju da cuvaju djecu
Last edited by mačak u čizmama on 04/05/2005 12:10, edited 1 time in total.
- CROCOP
Alo Crni rejseru ohani malo, kolika je to smrtnost u prometnim nesrecama, posebno sa "prosutim mozgom", pri brzini od 30-40 km/h?!? Ne lupetaj. Bio u shoku... Mozes bit u shoku isprva, ali se onda vrati pa se prijavi.
Ne kazem da se ne moze desiti svakomu, ali da je krivica djeda i vozaca jednaka???? Mislim da ti nisi bas dobre glave.
Ne kazem da se ne moze desiti svakomu, ali da je krivica djeda i vozaca jednaka???? Mislim da ti nisi bas dobre glave.
-
mačak u čizmama
slucaj obliznje osnovne skole u jednosmjernoj, opterecenoj ulici...
koliko se samo puta, sto pismenim putem, sto privatnim telefonskim pozivima pokusalo dobiti odobrenje za l.p.
od nacelnika opstine...broja nema...
i to sve nakon sto je auto udario ucenicu...

koliko se samo puta, sto pismenim putem, sto privatnim telefonskim pozivima pokusalo dobiti odobrenje za l.p.
od nacelnika opstine...broja nema...
i to sve nakon sto je auto udario ucenicu...
- Baghira
Smanji dozivljaj. U prilogu stoji, da je zena koja je svjedok tome bila, izjavila da nije vozio brzio, ma sta to znacilo. Drugo, isto tako stoji da je presao tockom preko glave, sto je mozda izazvalo lom lobanje. Da ne idemo u detalje. Pravo da ti kazem, ja licno kao roditelj ne znam kako bih reagovala da se mom djetetu, ne daj Boze, takvo nesto desi, ali ne mozemo suditi nekom samo zato sto se je zatekao u krivo vrijeme, na krivom mjestu. Zato sto je pobjegao da, to u svakom slucaju, ali ne zato, ako nije prekrsio nikakvo pravilo, sto je udario djevojcicu. I sta ti mislis, koliko se brzo mora voziti da bi udar bio smrtonosan? 80? 90? 100? I brzina 30 km/h moze biti dovoljna da covjeka, a narocito dijete, usmrti. Ako se je vozac pridrzavao svega, nije prekrsio zakon ni u cemu, a dedo nije obracao dovoljno paznju na dijete, za mene obojica nose istu krivicu.CROCOP wrote:Alo Crni rejseru ohani malo, kolika je to smrtnost u prometnim nesrecama, posebno sa "prosutim mozgom", pri brzini od 30-40 km/h?!? Ne lupetaj. Bio u shoku... Mozes bit u shoku isprva, ali se onda vrati pa se prijavi.
U svakom slucaju je tuzno, sto je morao jedan tako mlad zivot tako rano zavrsiti.
- CROCOP
Ali ja mislim da bi to Opcina morala raditi ex-officio tj. po nekoj nazovimo je sluzbenoj duznosti, pogotovo nakon ovakvih slucajeva ako vec nisu u stanju ocijenit i predvidjeti odredjene prometnice kao potencijalnu opasnost s obzirom na blizinu skola/vrtica,